voiko luottamus pettäjään

kertokkeee

koskaan palautua? oletteko pystyneet jatkamaan suhdetta petetyksi tulemisen jälkeen? kuinka kauan meni ettet enää ajatellut petetyksi tulemista joka päivä?

13

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yritä-et-voi-hävitä

      Kyllähän se voi, etenkin, jos pettämiseen on ollut syynsä, kuten se, että ei kiinnosta vuoteen mikään. Kuitenkin haluaa samat luontoisedut kuin aiemmin.
      Suhdehan on suhde ja sen aikana voi tapahtua melkein mitä vain ja viimekädessä kaikki riippuu joustavuudestasi ja siitä välitätkö oikeasti vai onko kaikki pelkkää teatteria eli kulissia.
      Kulissiliitto ei toimi kauaa.
      Jos kaikki ok, niin miksi ei kannattaisi jatkaa.

    • kyllävoi

      kyllä voi jos pettäjän katumus on aitoo. ei muista kauan kesti, yksilöllistähän se on jokatapauksessa. piti hyväksyä et kumppanikin on inhimillinen virheitä tekevä ihminen. mun puolisko kuunteli kaikki itkut ja keskusteli asioista kerran ja toisen jne..... se autto valtavasti. pahoja tunteita tulee ja ottaa aikansa. mut ne pitää sietää ja vähitellen irtautuu niistä. inhottavaa et petettyki joutuu pakottaan itsensä vahvaks mut niin se menee. voimii sinne mikä tilantees onkaan.

    • eiikyennyteiii

      luottamus ei palautunut. suurin syy oli että häntä itseä oli petetty edellisessä suhteessa joten tiesi mitä toiselle asiasta seuraa. hyviä jatkoja hänelle ja tälle uudelle kumppanille jonka kanssa suhde alkoi minun vedättämisellä.

    • kiiihotus

      luottamus ei palautunut mutta seksi parani.

      • kostokoavuksi

        Tämä on kyllä jännä sivujuonne,mutta kertonee lähinnä siitä,että minun itsetuntoni ja tilanteeni on niin paska-na etten inhostani huolimatta pysty irroittautumaan in real life,vaikka lähes joka päivä hiljaa mielessäni sekä ääneen sitä ajattelen kuinka onnellinen olen,kunhan vain pääsen irti tuosta siasta,paskasta,joka on tuhonnut viattoman pienen ihmisen elämän minun kuvitellun perheonneni ohessa...Vit-tu kun olisikin sitä RAHAA!!!!Säästää kituuttaen ja hammasta purren,iljettävä tilanne kaikenkaikkiaan :(


    • suhteellisuus

      Ei luottamus koskaan enää säröttömäksi tule. Jokin pala ihanaa viattomuutta on menetetty ikiajoiksi. Kaikki riippuu siitä, mitkä olivat pettämisen syyt ja miten merkityksellinen tai satuttava pettäminen on ollut. "Halusin kännissä puristella tuntematonta kun kotona ei saanut" on hieman eri kuin "iskin esimiehesi, jotta voimme nöyryyttää sinua yhdessä työkaveriporukalla"

    • kunhantotean

      Mua ei ole tietääkseni petetty koskaan. Itse en ole pettänyt muuta kuin ajatuksissani.

      Luottamus on tärkeä asia. Luottamus ei synny päivässä eikä kahdessa vaan se rakentuu pikkuhiljaa teidän yhteisten vaiheiden kautta. Kaikki se rakennettu voi pirstoutua hetkessä ja mitä kauemmin sä sitä luottamusta rakensit ekalla kerralla niin varaudu pitkään rakennusprojektiin.

      Läheltä seuranneena voin arvata että luottamukseen jää aina pieni epäilyn häivä, ja jokin on rikki lopullisesti. Jos lähdet eri teille ja rakastut toiseen niin tee siit selvää jälkeä ja jätä entinen taaksesi tai elä pettäjän kanssa.

      Tämä aamu oli nyt tässä, nyt keitän mukavat kahvit ja jatkan siitä mihin eilen jäin. Mukava helatorstaita sateesta huolimatta.

    • Ikuepäilijä

      Ei palaudu, eikä ole syytä patologisen valehtelijan kohdalla luottaakaan. Seuraus on tästä ollut valitettavasti se, etten pysty enää koskaan luottamaan yhteenkään mieheen. Eräs juristi totesikin, että miehillä on heikkoutensa, kaikilla.tilaisuus tekee ns varkaan. Hänkin leveilee naisjutuillaan mediassa, mutta silti haluaa ettei häntä pidetä pelimiehenä. Rotta!

      • kerranvainu

        Niin, nämä patologiset valehtelijat! Annoin kerran anteeksi, teki saman kohta uudestaan. Enää en voi luottaa ja se tekee yhteiselämämme helvetiksi. En vain pääse suhteesta irti, vaikka olen ihan riekaleina epäilyksineni.


    • Suolcdhklh

      Ensin oot rakastunut ja sinisilmäinen korkeintaan 5 vuotta. Sitten alkaa suhde harmaantumaan ja tulet petetyksi.
      Sen jälkeen pyyellään anteex ja vannotaan taas ikuista rakkautta.. Ja taas uskotaan entiseen hyvään. Kannattiko., ehei., sen tulet huomaamaan ennemmin tai myöhemmin. Eihän se suhde koskaan enään palaa ennalleen kun on kerran luotto mennyt! Aina tulee harmaita kausia ja menneet pysyy aina muistissa. Jos oot nainen niin anteex oot pystynyt antamaan mutta unohtaa et voi.. Siellä se aina kummittelee et toi teki silleen ja toi pystyy tekee niin ja näin. Ihmisen perusluonne on mitä on. Toiset pystyy pettää toiset ei. Mut kerran ku sen teet niin paluuta valitettavasti ei ole!
      Itselläni mies joka on pettänyt yhden jos toisenkin kerran. Ihan hyvin menee nykyään mut ai että kun välil joutuu miettii sen tekosia..
      Voi kun ois niin et ei tarvis!!

    • Ei.palaa

      Se voi joskus käydä niin että pettäjä pettää uudestaan, koska on saanut anteeksi... kyllä hänelle toistamiseenkin anteeksi annetaan....kuin toinen olisi hyväuskoinen hölmö.
      Viattomuus on puhdasta ja söpöä, siinä on jotakin pyhää. Täysi luottamus ja viattomuus ei palaa koskaan kun kerrankaan pettää. Uskollisuus luo romanttista rakkautta, mutta sitä ei ihmiset käsitä vaan tuhoaa kaiken kauniin.

    • tiiuski

      Sitä pohdin nyt itsekin. Ei hän pettänyt pahimmalla mahdollisella tavalla. Jos olisi heti rehellisesti kertonut, olisi asian käsittely helpompaa. Ei se olisi sattunut niin pahasti, jos hän olisi ollut rehellinen. Eniten siis sattui valehtelu ja salailu. Tässä hetkessä tuntuu etten tiedä kuinka oppisin luottamaan häneen enää.
      Ja se raha. Juuri nyt tunnemyrsky on niin suuri, että olisin pakkaamassa tavaroitani, jos minulla olisi siihen varaa. Jäisi velkaa niskaan ja vuokra-asunto siihen päälle, näillä tuloilla se on liikaa. On aika väärin, että ajattelen näin, että yhteisomistus on ainut syy miksi pohdin annanko anteeksi. Kai täällä aina pärjää eikö? Ehkä joku päivä ajatukset selkenee.

    • Kerrantaikaksi

      Puhu paljon puolisosi kanssa. Jos hän ei halua puhua, niin menkää parisuhdeterapiaan. Luottamuksen palautumiseen voi mennä todella kauan, vuosia. Se vaatii hyviä valintoja puolisoltasi, yhteisiä hyviä kokemuksia. Petetyksi tuleminen on kiintymyssuhteen trauma, ei mikään pikkujuttu. Petetyn ihmisarvo tarvitsee paljon rakkautta löytääkseen taas tasapainon ja luottamuksen elämään. Petetyksi tuleminen hajottaa luottamuksen koko elämän perusrakenteisiin. Lue Väestöliitosta lisää ohjeita molemmille, niin pettäjälle kuin petetylle. Älä tee radikaalia muutosta puoleen vuoteen, vaikka siltä nyt tuntuisi. Kun viha menee ohi, tulee suru. Käy nämä molemmat lävitse puolisosi kanssa, se auttaa molempia kohtaamaan trauman, sekä voi tehdä teistä vahvemmat yhdessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1001
    Aihe