Kiusaamiseen ei puututa

kiusaaminen

Kouluissa on tapahtunut fyysista ja henkistä kiusaamista ja siintä on kerrottu opettajille mutta ne eivät puutu asiaa. Tyttöni on jo masentunut
ainaiseen kiusaamiseen. Opettajillehan pitäisi kertoa kiusaamisesta mutta näköjään niitä ei sitten kiinnosta tai sit ne hyväksyy kiusaamisen.

5

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OPETETAAN_OPETTAJAA

      Kerro missä ja kuka opettaja. Alan treenaamaan ja motivoimaan sitä päivittäin: Silmälasit solmuun ja tungetaan opettajan suuhun (löytyy meikältä jos ei opettaja käytä), taputellaan lentopallomailalla ympäri kehoa, päätä huuhdellaan vessanpöntössä, mukana kulkeva omaisuus ja vaatteet revitään ja heitellään ympäriinsä. Kaikki tämä kuvataan ja siitä pidetään blogia netissä ja julkinen kommentointi facebookissa. Ehkä jossain vaiheessa opettaja tuntee olonsa epämukavaksi ja hän pystyy tekemään havaintoja ympäröivästä maailmasta.

    • niinei

      Järkyttävä tarina 16-vuotiaan kiusaamisesta leviää vauhdilla - koulu pohtii tilannetta
      Tarina koulukiusaamisesta leviää vauhdilla. Kuvituskuva. Tarina koulukiusaamisesta leviää vauhdilla. Kuvituskuva.Tuomas Selänne
      Julkaistu: 24.2.2015 20:07

      KIUSAAMINEN Facebookissa lähti maanantaina leviämään nopeaa vauhtia kirjoitus 16-vuotiaasta tytöstä, joka on masentunut kiusaamisen seurauksena. Kirjoittaja on 16-vuotiaan tytön isosisko.
      Järkyttävää kirjoitusta oli jaettu tiistaihin iltapäivään mennessä yli 40 700 kertaa.

      Varsinaissuomalaisen yläkoulun rehtori kertoo olevansa tietoinen nopeasti leviävästä kirjoituksesta.

      – Olemme hyvin täällä perillä siitä ja meillä on täällä oppilashuollon väkeä kokoontunut tilannetta uudestaan pohtimaan, rehtori kertoo.

      Hän muistuttaa oppilashuoltolain rajaavan tiukasti salassa pidettävät asiat, eikä hän siksi voi asiaa juuri kommentoida.

      – Sen verran voin varmasti avata, että tämä tapaus on ollut koulun ja oppilashuollon tietoisuudessa siitä saakka, kun tämä on alkanut. Asianomistajat ovat omilla tahoillaan tehneet rikosilmoituksia. Koulu on myös tehnyt virkamiesyhteistyötä lastensuojelun ja viranomaisten kanssa. Myös huoltajat ovat olleet tiiviisti mukana.

      Nykyisin kiusaaminen siirtyy herkästi sosiaaliseen mediaan. Tällöin koulun on vaikea puuttua kiusaamiseen.

      – Jos tapahtuu tällaista nettikiusaamista, koulu aina kehottaa ottamaan yhteyttä viranomaisiin. Mutta koulu tarjoaa aina myös foorumin, jossa asiaa voi aikuisten tai nuorten kesken käydä asiaa läpi ja foorumiin voidaan kutsua myös eri viranomaisia.

      – Tärkeintä on se, että on puututtu ja on pyritty auttamaan kaikkia osapuolia, rehtori korostaa.
      Ina Kauppinen

    • saarat-ä

      Kiusaaminen on verbaalista, eleellistä tai fyysistä aggressiivista käyttäytymistä. Kiusaaminen on toisen suunnitelmallista ja tahallista alistamista onnettomaan ja voimattomaan mielentilaan, eikä sitä tule sekoittaa kiusoitteluun. Kiusaaminen voi olla yksilöiden välistä tai yhteisöllistä. Kiusaaminen on joko suoraa tai välillistä maineen pilaamista.

      Yksilöiden välinen kiusoittelu on yleistä esimerkiksi sisaruksilla tai vaikkapa ystävyksillä. Siitä harvoin aiheutuu vakavampaa haittaa. Ongelmalliseksi kiusaaminen muuttuu, kun kiusaaja saa sosiaalisen yhteisön tuekseen. Tällöin yhteisöllinen kiusaaminen saattaa johtaa hyvinkin vakaviin seuraamuksiin.[1]

      Verbaalista kiusaamista ovat mm. sarkastiset huomautukset, haasteet, uhkailu tai loukkaukset, jotka on tarkoitettu ihmisen saattamiseksi onnettomaan ja voimattomaan mielentilaan.

      Eleellistä kiusaamista ovat esimerkiksi syrjintä, keskisormen näyttäminen, oven paiskaaminen kiinni, sylkeminen huomion herättämiseksi ja tahallinen tuijotus.

      Fyysinen kiusaaminen on fyysistä pahoinpitelyä kuten lyömistä, potkimista, tönimistä, tukistamista, tavaroiden heittelyä tai sylkemistä kohti.

    • jannejjj

      vanhemmat kouluun mukaan ja kiusaajaa kylmästi turpaan vaan
      mustalaisen pennun voi hakata raaemminkin

    • narsistit

      Kiusaamista tapahtuu kovin paljon muuallakin kuin kouluissa. Eritoten "sivistyneet" aikuiset ne, ne vasta kiusaavatkin kanssasisariaan.
      "Potkitaan tuota päähän, niin me ollaan sitten muiden silmissä parempia ja fiksumpia". -- Kyseessähän ovat sairaat narsistit, jotka saavat hyvän mielen muiden loukaamisesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe