Nyt oli uutisissa todella hyviä asioita :)

20v-työttömänä

Suomen työttömyys on kivunnut jo niin korkeisiin lukemiin että jotain pitää asian eteen tehdä. Se mitä nyt aletaan puuhaamaan on että pitkään työttöminä olleita henkilöitä joilla on erilaisia sairauksia ja esteitä työllisyydelle niin heitä aletaan ns armahtamaan työkyvyttömyys eläkkeelle, ja koskee lähinnä n 50 vuotiaita ja n 10v työttöminä olleita joiden ei uskota työllistyvän enää koskaan. Tämä oli iloinen asia ja otan sen vastaan ilolla, vihdoinkin voin saada säännöllisen tulon ja saan pankista jopa lainaa :)

9

106

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • nälkäinen

   Taitaa koskea tämä vain ns. lex-taipaleen tyyppisiä pitkäaikaistyöttömiä. Siis rapajuoppoja ja aivonsa pehmentäneitä surkimuksia. Sääli heille!
   Jospa tosissaan armahdettaisiin meitä muitakin samalla mallilla, olisin ikionnellinen minäkin. Takana 40 vuotta työtä ja nyt 3 vuotta työmarkkinatuella kitkutellut pitkäaikaissairas, jonka tulevaisuus on lohduton.

  • rauhalempi

   Säännöllinen ja varma tulo on tietysti mukava, vaikka olisi pienikin. Mutta pankkilaina? Sitä ei saa eikä pysty maksamaan takaisin pienellä eläkkeellä. Ja pieniähän ne katkonaisen työuran omaavien eläkkeet ovat. Asumistukea ja toimeentulotukea niillä saa, ei pankkilainaa.

   Mutta kuten sanottu, säännöllinen ja varma tulo, vaikka pienikin, rauhoittaa elämää ja tuo turvallisuutta.

   • velallineneläkeläinen

    Mistä tiedät minkä suuruista eläkettä aloittaja saa. Voihan hyvin ollut korkeapalkkaisessa työssä sitten joutunut työmarkkinatuelle. Jos esim 2000euron eläkkeen voipi hyvin saada lainaa


   • nälkäinen

    Niinpä, tuskin lainaa minäkään hakisin (saisin), mutta voisin edes korjata vuotavan vesiputken kylppärissä. Tiedän miten helposti seinät homettaa, mutta kun ei ole rahaa ostaa apua. Viime kesänä 3 kuukautta olin ilman vettä, kantoveden varassa vain.
    Niin on perusasiat päin prinkkalaa.


  • linkkikiitos

   Ohi on mennyt tällaiset uutiset.
   Saisko linkkiä.
   Kiitos

   • katuvalovaan

    Höpö-aloitus. Jos toi uutinen olis totta, nin eiköhän se kirkuisi lööpeissä yhtä näkyvästi, kuin Iivon tölkki...


  • ei_hyvä

   Tuskin tuosta työttömien määrästä ollaan niinkään huolissaan, vaan siitä miten paljon ne tulevat maksamaan yhteiskunnalle. Eikä tuolla armoeläkeellä säästetä mitään, päinvastoin. Tuleville sukupolville lisätään vain tuolla tavoin hirvittävää verotaakkaa.

   • työttömätveks

   • Mopaanvaan

    "Eikä tuolla armoeläkeellä säästetä mitään, päinvastoin. Tuleville sukupolville lisätään vain tuolla tavoin hirvittävää verotaakkaa."

    Se mitä henkilölle toimeentulosta maksetaan niin ei tule säästöjä mutta sitä kautta voi tulla että karsimalla "superreppanat pois kortistosta" te-toimiston työvoimapoliittiset toimenpiteet voidaan paremmin kohdistaa henkilöihin joille niistä on jotain edes oletettavaa hyötyä.

    Nyt monet "superreppanatkin", joiden työpanosta ei kukaan tarvi nyt eikä tulevaisuudessa joutuu kaikenmaailman temppupilipalikursseille joista ei hyödy muut kuin näitä järjestävät tahot.

    Lex taipaletta ei tarvita uudestaan vaan tarkennuksia uuteen mopalakiin, joka olisi juuri oikea paikkaa siivota "superreppanat" pois kortistosta. Eli sinne siis oikeus kirjoittaa tällainen "säälieläke"-lausunto.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   269
   6941
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   3925
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   106
   3115
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   63
   1568
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   199
   1536
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1489
  7. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   5
   954
  8. Suvi Teräsniska jakoi herkkiä kuvia Simo-rakkaansa kanssa - Tältä he näyttivät nuorina!

   Terapiassakin parisuhdettaan hoitaneet Suvi Teräsniska ja Simo Aalto viettävät tänään 10-vuotiskihlajaispäivää. Lue juttu ja katso kuvat nuoresta pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   5
   916
  9. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   96
   871
  10. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   37
   835
  Aihe