Ketkä tekee pimeitä töitä?

NytLähtee

Varokaa!

Ei vaiskaan.

Vaan sellaista ajattelin kysellä, että onko se teidän mielestä kovin paheksuttavaa, jos nostaa yhteiskunnan tarjoamia työttömyystukia ja samalla tekee pimeitä töitä?

Tuntuu, että sitä, joka juo päivät pitkät olutta Wanhassa mestarissa paheksutaan aika paljonkin, mutta sitten sitä, joka näyttää käyvän töissä normaalista, mutta joka ei kuitenkaan maksa veroja ja nostaa tukia samalla, niin ei niinkään paheksuta.

Vai johtuuko tämä vaan siitä, että niitä tapauksia ei tunnisteta? Te ette edes tiedä kuka lähipiiristänne tekee näin, eikö?

Onko tällaisia edes paljoa, jos niistä ei tiedetä? Ja onko se moraalitonta?

42

950

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rauhalleköhää

      No näitä yhteiskunnan elättejä on jämsänjokilaakso pullollaan. Kun aikanaan ei koulut kiinostanut niin jäätiin lorvimaan ja sama vaihde on jäänyt päälle vanhempanakin. Mielestäni säälittäviä tapauksia tällaiset mitkä rakentavat pikkuelämäänsä kaupungin vuokra-asunnoissa ja maksattavat veronmaksajilla elämänsä. En nyt paheksuisi ihmistä mikä normaali verotyönsä ohessa harrastaa vähän "sivubisnestä" jos verotettava palkka on pieni, mutta nämä ne on reppanoita mitkä eivät lähde töihin vaikka niitä olisi tarjolla ja me veronmaksajat elätämme nämä hylkiöt... kiitos ja anteeks.

      • Raakaa-puhetta

        Monissa perheissä lorvitaan jo toisessa tai kolmannessa polvessa. Pitäisi sikiäminen kieltää, kun ne lapsetkaan ei aiheuta muuta kuin ongelmia kouluissa ja katujen kulmilla.


      • NytLähtee

        Mitä vastasit kysymykseen? Kumpi oli paheksuttavampaa?

        Herra A makaa sohvalla ja nostaa tukia

        Herra B tekee rakennushommaa ja erinäistä keikkaa pimeesti ja nostaa tukia

        Tästä oli kyse. Kyllähän me kaikki kaikkia paheksutaan jonkin verran tietenkin, mutta kumpi näistä esimerkin herroista toimii paheksuttavammin?


      • tietoa8
        NytLähtee kirjoitti:

        Mitä vastasit kysymykseen? Kumpi oli paheksuttavampaa?

        Herra A makaa sohvalla ja nostaa tukia

        Herra B tekee rakennushommaa ja erinäistä keikkaa pimeesti ja nostaa tukia

        Tästä oli kyse. Kyllähän me kaikki kaikkia paheksutaan jonkin verran tietenkin, mutta kumpi näistä esimerkin herroista toimii paheksuttavammin?

        A-on ok. miehen paikka on sohvalla. B-nyky päivänä ei ole rakennus hommaa mitä tekis pimeesti. maansiirto hommissa se pimee raha liikkuu. Eli vastaus. maansiirto.


      • Märkä1
        NytLähtee kirjoitti:

        Mitä vastasit kysymykseen? Kumpi oli paheksuttavampaa?

        Herra A makaa sohvalla ja nostaa tukia

        Herra B tekee rakennushommaa ja erinäistä keikkaa pimeesti ja nostaa tukia

        Tästä oli kyse. Kyllähän me kaikki kaikkia paheksutaan jonkin verran tietenkin, mutta kumpi näistä esimerkin herroista toimii paheksuttavammin?

        Ahneita kusipäitä molemmat eivät anna muille vaan ottavat!


    • Arvo008

      Hyväksyn pimeät työt mutta itse en sellaiseen sortuisi.

    • SIITÄVAAN

      Minä olen tehnyt paljonkin pimeää duunia/mutta on OLTAVA ERITTÄIN VAROVAINEN ,EI EDES KAVEREILLE KERROTTUNA ,KOSKA KATEUS SUOMALAISEN PAHIMPIA ONGELMIA???

      • näinpä4

        jokke perkele


    • huijari

      No minä käyn päivätöissä ja teen iltaisin ja viikonloppuisin mustaa duunia. Eipä huvita yli 50% maksaa sivuduunista veroa, mielummin olisin sitten tekemättä kokonaan.

      • huijari2

        Olen samoilla linjoilla ja teen myös noin. Ei olisi järkeä tehdä sivubisnestä, mikäli joutuisi verokarhulle tilittään. Enkä tunne itseäni yhtään rikolliseksi! Minusta jos joku viitsii vapaa-ajallaan vielä ahkeroida ja saada pientä lisätienestiä, Se hänelle suotakoon! Ja ihan verovapaasti! On Se niin nappikauppaa kuitenkin


      • Iloinenveronmaksaja

        Ei se lisärosentti tuollai mene. Kannattaa laskee yhteen vuoden päivä ilta ja viikonlopputulot ja ilmoittaa ne sit erikseen. Yhteenlaskettua summaa miinus kulut verotetaan. Ja niillä veroilla tää maa pyörii. Opettajat ambulanssit palokunnat ja muut.


    • märkäkorva

      Rakennan elämääni kaupungin vuokra-taloissa ja käyn töissä joskus kun onnistaa mutta en halua enkä osaa ajatella asioita kovana häiskänä jolla omat talot ja monet pelit ja suvunjatkajia vaikka toisille jakaa puhumatta jalkavaimoista joten kai tästä hirteen joutaisi kun noi harrastuksetkin vievät niin vähän rahaa ja tupakkia joskus ja alkoholiakin silloin tällöin että voi vittu kun hävettää ja kadettaa te kaiken osaavat mahti ukot jotka niin kaikkea näkyvää rakastatte eli "elä kun omistat"

    • hullut

      Moniko siellä Wanhassa juo olutta päivät pitkät ja moniko todella tekee ja vetää yhteiskuntaa linssiin työnteon ohella,sanoisin että ylipuolet työssä käviöistä.Mutta kun Suomessa olet kova jätkä vaikka kotona puita pilkot itellesi kuin antaisit jotain huomiota toiselle.

    • Laho88

      Ohan noita tollasia. Joku sanoi, ettei rakennuspuolella enää ole. Ei varmaan yrityksissä, mutta omissa nimissä tehään pimeetä. Olet virallisesti työtön ja saat tuet, mutta silti jatkuvasti jotain keikkaa.

    • yöntimo

      M.e.a service

      • Eestlaine

        Näkyy verot tulevan perässä,ukot hukkuneet kuin pierut Espanjaan .


    • kaikkioy

      Rehellisiä nämä alhojärven virolaiset kaikki taskuu

      • SappaHee

        Onko noin? Ei uskois.


    • Keimo1969

      Kyllähän ainakin yksi törkynen kattomies kehuu tuloillaan ja pimeillä töillä aina kun promillejuomaa saa. Tiedä sitten mikä on totuus

      • kslalaiojdfnfn

        Saattaa joskus tulla päivä että niille baarissakin puhutuille asioille pitäisi alkaa löytymään katetta! Kannattaisi harkita uraa teatterissa jos meinaa puheilla pelkästään pärjäillä,saattaa olla pellen rooleja tyrkyllä


      • penala

        Sillä muuttuu velatkin saataviksi....


    • oravanhaukuttaja

      Ai ketkä tekee pimeitä töitä. hmmm. Alhojärven maajussit ainaski käy pimeesti lumitöitä tekemässä, sama suunta muillakin. Vaherista myydään hevostalleille heinää, samoin Alhojärveltä. Ilman kuittia. Halkoja / klapeja Myydään ympäri Jämsää ilman kuittia! Sitten ollaan joko tehtaalla tai rakennuksilla töissä. Nämähän ne niitä syöpäläisiä on! Halavat PÖ .ööt tankissa ja keikalle, Sit ootellaan että pääsee ns. oikeisiin töihin, eli pellole, kaks kolome kertaa vuodessa, luonto hoitaa loput, eli kasvun,,,sit lepoa ja pikku sivu bisnestä

      • Löytyyhänniitä

        Ja kakat! Tuolla ei ole väliä, jos tekee ensin päivät oikeita töitä ja sitten hankkii lisätienestiä pimeesti. Verot on maksettu. Se sylettää, kun nostetaan tuet ja tehään pimeetä töitä. Se on väärin duunaria kohtaan.

        Ollaan niin autonkorjaajaa tai muuraria ja ahkeran miehen maineessa. Oikeasti ollaan työkkärissä, mutta koko ajan tehään pimeitä töitä. Sellanen kuriin. Kylmästi vaan käräyttämään! Löytyykö sellasia?


    • make1001

      Ahkeruuttahan se vaan on jos viitsii jotain työtä tehdä!

      • Sähkömies

        Ööööööö? Ai että nostaa yhteiskunnan tukia, jotka on työttömälle tarkoitettu ja sitten painaa hiki hatussa pimeetä keikkaa sen minkä ehtii. Ihan rikollista puuhaa sellainen. Tukea tonni ja pimeitä tuloja kaks tonnia. Se tekee 3 tonnia kuussa ja veroja ei maksa lainkaan. Mietippä uudestaan mitä rehellinen sähkömies tuumaa tästä?


      • make1001

        Kateelisten panettelua!


      • putkimies4554

        Kateellisten? Taas ollaan kateelliseksi haukkumassa, tiedätkö edes mitä kateus tarkoittaa. Ei joka asiassa tarvitse kateudesta olla kysmys.


    • volkspolizei
    • jurpi

      Olisihan se mukava nähdä joku havustimppa edes pimeissä hommissa.

      • Pahvikoura

        Se havukka on JÄMPSÄN kovin työmies, niin kova että kesällä töistä tullessaan jää "kylille" lepäileen väsymystään poies ja aamulla pirteänä töihin....


    • kiinnostaakos

      Onko tämä joku vasikka kanava?

    • SopuSopu

      Sanokaa jo, että kumpi tekee pahemmin yhteiskuntaa ja kanssaihmisiä kohtaan? Lusmu, joka makaa sohvalla ja nostaa tukia vai henkilö, joka tekee pimeitä töitä ja nostaa samalla tukia. Jälkimmäinen henkilö käy siis kerran kolmessa kuussa työkkärissä ilmoittautumassa ja itkemässä, kun ei töitä löydy. Saattaa saada sossustakin pari sataa. Sitten heti, kun pahat virastopäivät on takana, ottaa keikkaa sen minkä ehtii.

      Millä alalla tällaisia on?

    • katselmusta

      Herroissa ja narreissa on nuo samat piirteet,,herrat vaan isommin napppaa yhteisestä kakusta osansa ja narrit sitten syö toinen toistaan kateuksissaan kun ei uskalleta kiukutella isomilleen eli kohdistaa ärtymystään sinne minne oikeesti kuuluis ja niimpä talvivaarassakin napostellaan veron maksajijen sataa miljoonaa tuki pottia hiljakseen ja tehdään erinäisiä järjestelyjä omaisuuden suojaamiseksi ja kas vaan tämäkään napostelu ei kiinosta ketään...mutta annas olla jos naapuris saa muutaman euron mielestäs ohitte kruunun niin vot jo kiinnostaa..no tämöst porukaa eripuraista on helppo herrojen hallita..mitäpä jos anetaan toinen toistemme elää ja olla ihan vaan rauhassa olishan se mukavampaa kun ei tarvis kytätä..ja tulla kytätyksi..

    • elämäsi-työt

      minusta näyttää että kaupunki niitä tekee kun ei näy mitään tapahtuvan.

    • Harmaa-alue

      Sieltä Auvilasta nämä pimeän työn tekijät löytyvät. Heillä on Facebookissa oikein nimilistakin itsestään ja työvuorojen jako on täysin järjestelmällistä.

    • Jormaki69

      Taitaa löytyä ihan omistakin nurkista..on iltasähköasentajaa,yömuuraria,aamu automaalaajaa,kaivinkonekaivajaa,kaupanpitäjää...hyvä(pää) työ ja helppo olla..pitää keksiä..jotakin ku seksikin o kulunutta!!!!!!!!!!!!!!

    • Muualta_tullut

      Ootte te Jämsäläiset erikoista sakkia. Ei ihmekään että sanoovat Jämsäläisten olevan ihan oma rotunsa.

    • Eteenkinkoskella

      Jämsässä ei oo muuta nähtävää kuin nää ihmiset.

    • Tolkkua

      En lukenut koko ketjua joten saattaa olla jo sama väite esitetty , mutta jos kukaan ei tekisi pimeitä hommia niin kaikille terveille olisi töitä.
      Itserkkin olen kyllä samaan sortunut , eli ei ole jeesustelemista tässäkään asiassa , mutta ei esim. viikon kestävän keikan takia viitti kolmen viikon paperirumbaan ryhtyä.Noin suunnilleen..

    • Maalais-Järkeä

      Kaikki tekee pimeitä "töitä" jotka saa mm. yritys tukijaisia, olipa sitten laadultaan mitä tahansa.
      ja kaikki jotka ostaa auton verohuojennuksin..jos kaikki maksaisi nuo perus verot niin kenenkään ei tarvis maksaa moneen kertaan..
      ja sitten. valtion ja kunnan henkilö määrä on aivan sairaan iso suorastaan jättimäinen ja paisuu vaan..siitä heti leikkuriin kaks kolmas osaa ja säästöö syntyis ja verot alemmas ja osto voima lisääntyis ja liike toiminta kukoistas joka dominon lailla synnyttäsi työpaikkoja jne..

      Ministeriöitäkin on kutakuinkin n.20 ja kustannukset useita miljaardeja per ministeriö..ei muuta kuuin lopetaan ettei jää kolema enmpää jäljelle..ja sitten maksetaan suomen valtion velka..enenkuin eu herrat tulee sanomaan miten eletään ihan kokreettisesti.. no eihän herrat tätä ala toimittaan..

      -Poliisihallitus? ei muuta kuin lakkauttaa ja heti turha herra hissi ja rahan kulunki. onko lie missään muussa maassa moista pohjoiskorean tyylistä..kun se DDR. kin lakkas olemasta.

      • Huvittaavaalukea

        Kännissäkö kirjoitit?


    • rehtiköyhä

      olen rehellinen ja joskus on työtä. mutta tiedän paljon ihmisiä jotka tekee pimeetä hommaa. toiselle tilille menee rahat ja toiselle korvaukset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      300
      3455
    2. 204
      2951
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2534
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      233
      1992
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1425
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1318
    9. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1304
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    Aihe