Paineviemäri

Uponaali

Onkohan Kalevan katastrofi jo korjattu?

77

1950

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyisentään

      Kyllähän ne siellä Metsäkoulun paikkeilla jotain kaivelivat. Esimakua saatiin jo silloin, kun putki oli uusi, kun hännillä paskalortit alkoivatkin kulkea pöntössä ylöspäin ja tulvivat lattioille.

      • uponaali

        Kuulostaa aika ikävältä toi pökäleitten väärään suuntaan kulkeutuminen, pitäiskö laittaa pytynkansi kiinni ja nostaa sohvapöytä painoksi. Joo o, tuppaa vaan tulemaan aika kalliiksi tälläiset korjaukset. Sukselassa oli kai putki jäänyt parin kiven väliin .. silloin joskus.


    • Kalevalainen

      Katastrofi senkun paisuu: Osuuskunta aikoo alkaa pakkoliittää kiinteistöt, jotka ovat jättäytyneet viemäriosuuskunnan ulkopuolelle. Tämän mahdollistaa kaupunginhallituksessa läpi saatu toiminta-aluepäätös. Kuitenkin toimialueen kiinteistöistä puolet on osuuskunnan ulkopuolella joten olisi kaupunginhallituksenkin syytä ottaa tämä täysin epärealistisin perustein toimiva osuuskunta parempaan tarkkailuun ja muuttaa päätöstään toimialueen osalta, sillä osoittaahan jo tämä ulkopuolelle jääneiden kiinteistöjen suuri määrä että osuuskunnassa ei ole kaikki niinkuin pitäisi ja siihen ei voi liittyä osuuskunnan toiminnan taloudellisten epämääräisyyksien vuoksi, pyrkivät rahastamaan rankasti uusilta liittyjiltä. Tämän piti alunperin olla vapaaehtoinen asia mutta nyt saatu käännettyä pakoksi, mutta taistelu ei ole vielä menetetty kunhan riittävän moni on liittymispakkoa vastaan eikä mene liittymissopimusta tekemään.

    • japelloilleelukanlantaa

      Koko viemäröintihän on vain konsti kerätä rahaa .Taas yksi pakollinen maksu asukkaille,josta ei eroon pääse.

      • nm1

        Ok


    • niinsiinäkävikin

      Juu, muistan, että jo silloin, kun oli viemäriosuuskunnan ensimmäinen perustavaa laatua oleva kokous Metsäkoululla, saatettiin mainita, että myöhemmiltä liittyjiltä peritään korotettu maksu. Tämä on juuri tuota, että mahdollisimman moni koitettiin saada liittyymään jo alkuvaiheessa tuohon epäonniseen projektiin.

      • mainosvaltteja

        Niinpä, varmaan nokkamiehillä oli tiedossa jo alunperinkin , ettei tuollainen ohut paskaputki harvaanasutulla alueella toimisi ja tulisi kohtuuttoman kalliiksi jo pitkien etäisyyksienkin vuoksi, mutta silti kaikilta kynittiin tuo 500 euron liittymismaksu, joka sitten jouduttiinkin palauttamaan asianosaisille koko loppupään osalta. Silloin agitoitiin, että saataisiin kunnan vesijohtokin ja jopa valokuituoptio oli vallalla, mutta kumpaakaan ei vaan ole näkynyt.


    • K.Aleva

      Vesiosuuskuntaan pakkoliittäminen on kohtuullisen vaikeaa, vaatii kaupunginvaltuuston päätöksen. Silloin tulee myös herkästi koko homma kaupungin maksettavaksi veronmaksajan yhtälaillisen kohtelun osalta.
      Mökin mummolle ei kuitenkaan tällaisella pakottamispäätöksellä rahaa tilille kerry ja päätöksen valtuutetuille ei varmasti hyvää heilu.
      Paimiossa on alkanut vaikuttaa sosialisti politiikka, jolle tuttu keino on pakottaminen, ties mihin humpuukiin.
      Pakottamispolitiikka ei tunnusta ikärajoja tai varallisuutta, kuten paljon turhaankin parjattu jätevesiasetus.
      Osuuskuntien konkurssit yleistyvät ja rahansa voi menettää totaalisesti. Hankkeet ovat hutaisten tehtyjä, laitevalmistajienkin alkuun pökkäämiä.
      Paimiolaisen kohtaloksi on jo vuosia koitunut täysin avuttomat, jopa pöljät päättäjät ja jälki näkyy taloudellisenakin katastrofina.

      • ihmeidenaikaa

        Nyt kuulemma pakkoliittäminen on käynnistetty tuon ongelmaputken alueella oleville. 13000e on hinnaksi arveltu. Saa nähdä, mitä siitä tulee.


      • jopasjotakin

        Siis tuo 13000e on halvin hinta, joka koskee vain helpoimmin liitettäviä, mutta ylärajaa ei varmaan ole edes määritelty.


      • järkipuuttuu
        jopasjotakin kirjoitti:

        Siis tuo 13000e on halvin hinta, joka koskee vain helpoimmin liitettäviä, mutta ylärajaa ei varmaan ole edes määritelty.

        Aivan, pelkkä tienalitus jo maksaa kymppitonnin. Ei mitään yhdenvertaisuutta.


    • moih

      Okei

      • niinonkäynyt

        Ei ole muuten viemäriosuuskunnan sivujakaan päivitetty enää vuosiin, vaikka monenlaista lienee tapahtunut. Kukahan tehtävän ottaisi harteilleen.https://kalevanviemari.wordpress.com/


    • Viemärinvanki

      Osuuskunnalta rahat ihan loppu koska osaamattoman hallinnon takia jäseniltä peritty liian pientä maksua ja siihenhän tämä petoksen perikuvana tunnettu osuuskunnan hallinto on päättänyt pakkoliittää ulkopuoliset taloudet valtavalla summalla jotta alkuperäisten jäsenten ei tarvitsisi maksaa riittävää maksua ylläpidosta. Koko homma jo alkuaan mätä, sen osoittaa jo se että alueen kiinteistöistä lähes puolet jäivät liittymättä alunperin. Miksi näitä hankkeita vetävät aina alueen yhteistyökyvyttömimmät voimat? No onneksi kuulemma ulkopuoliset ovat yhtenä rintamana kokoamassa voimiaan tämän vääryyden estämiseksi.

      • tavallinenpulliainen

        Niinpä, miinusmerkkiseltä näyttää siis osuuskunnan tilinpäätös. Ajateltiinko se nyt sitten laittaa kerralla kuntoon noilla kiireellisillä pakkoliitoskähminnöillä? Onneksi aikaa on vielä 2018 asti päättää, miten jätevetensä hoitaa.


      • ennustajanlahjoja
        tavallinenpulliainen kirjoitti:

        Niinpä, miinusmerkkiseltä näyttää siis osuuskunnan tilinpäätös. Ajateltiinko se nyt sitten laittaa kerralla kuntoon noilla kiireellisillä pakkoliitoskähminnöillä? Onneksi aikaa on vielä 2018 asti päättää, miten jätevetensä hoitaa.

        Nyt oli sitten yhdeksän kiinteistöä saanut jo vapautuksen pakkoputken kahleista. Se siis osoittaa, että kun keksii riittävät perustelut, siihen ei tarvitse liittyä. Tuo nykyinen keinotekoinen kiirekin pakkoliittämiseen tuntuisi liittyvän vaan veteenpaskantamisen vanhakantaisuuteen. Kymmenen vuoden päästä ei kukaan enää huuhdo paskojaan veteen, kun vihervassarit sen kieltävät. Olisi siis virheinvestointi liittyä tuollaiseen turhakkeeseen.


      • Enliityikinä

        Vaan osa näistä kinteistöistä sijaitsee muiden kuin Kalevan osuuskunnan toimialueella. Ei tällä ole kuin kolme varmaa vapautusta vasta ja osuuskuntahan voi yrittää niistäkin valitusta tehdä kun muutenkin yrittävät kaikenlaista ihan kiusantekomielessä. Miten tuommoiset kostonhimoiset m*lkut aina lähtevätkään tällaisia hankkeita vetämään?


      • helppokuinheinänteko
        ennustajanlahjoja kirjoitti:

        Nyt oli sitten yhdeksän kiinteistöä saanut jo vapautuksen pakkoputken kahleista. Se siis osoittaa, että kun keksii riittävät perustelut, siihen ei tarvitse liittyä. Tuo nykyinen keinotekoinen kiirekin pakkoliittämiseen tuntuisi liittyvän vaan veteenpaskantamisen vanhakantaisuuteen. Kymmenen vuoden päästä ei kukaan enää huuhdo paskojaan veteen, kun vihervassarit sen kieltävät. Olisi siis virheinvestointi liittyä tuollaiseen turhakkeeseen.

        Juu, mäkin ajattelin hankkia vaan sellaisen kuivakäymälän. Se on nykyaikaa. Paskat kompostoituvat kusessa ja kun säiliö tulee täyteen, sen voi tyhjentää puutarhaan.


    • katkojaon

      Putkia katkeilee muualtakin

    • Kalevanperukoilta

      Mahtaakohan viemärin puuhamies K. K. tehdä taas saman kuin edellisessäkin osuuskunnassa, jonka hän perusti Pohjanmaalle, sieltä hän muutti tänne Paimiolaisten elämää sotkemaan kun tilanteet menivät kuumaksi sen osuuskunnan kanssa. Älkää vaan erehtykö liitymään tuohon osuuskuntaan. Täysin epäluotettavaa toimintaa.

      • aikoihiononeletty

        Niinpä, nyt sitten meinataan 40 kiinteistöä pakkoliittää tuohon torveen. Vain harvoja reunaehtoja enää on kieltäytymiseen, kuten Kunnallislehti kertoi.


      • Pakkoliitos

        Kaupunginhallituksen toimialuepäätös on saatava muutettua koskemaan vain liittyneiden kiinteistöjen tontteja. Muuten tulee hirveä kahtiajako kylälle kun yli 40 kiinteistön omistajat tuntevat tulleensa pakotetuiksi ja siinähän on osuuskunnalla ihmettelemistä kun 40 pakko-osakasta urputtaa joka asiasta ja ei suostu maksamaan yhtäkään laskua. Repikää siitä. Yhteydenotot pakkoliitoksen vastustamisen tiimoilta sähköpostiin [email protected]


    • Pakkoliitospois

      Kyllä tässä vielä kunnon säpiää saadaan aikaan ennenkuin yksikään uusi liittymä viemäriin tulee toteutumaan. Tuskin kukaan on niin pehmeää sorttia että menee liittymän ottamaan tässä tilanteessa. Törkeästi on osuuskunnan ja kaupungin edustajat käyneet keskiviikkona ilman mitään kiinteistöjen omistajien lupia katsastamassa paikkaa pumppaamoille. Käsittämätöntä röyhkeyttä ja kaupungin edutajia kaksin kappalein mukana tässä touhussa. Viemäri tai ainakin pumppaamo ollut taas ilmeisesti rikki siinä vanhan työväentalon seutuvilla? Kuinka kalliiksi tämänkin turhuuden putken ylläpito vielä tulevaisuudessa tuleekaan?

      • niinkösiinäkäy

        On kuulunut jopa juttua, että tuo epäonnen putki tulisi menemään tulevaisuudessa kaupungin haltuun, kun ei osuuskunnalla ole välttämättä resursseja sen jatkuvaan hoitamiseen.


      • saapasnähdä

        Niinpä, ei se olisi ensimmäinen kerta, kun kaupunki veronmaksajien rahoja sijoittaa turhuuden alttarille.


    • hhgfr

      ....

      • merkillepannut

        Paineviemärin ylläpito ja huolto koituu tavalliselle kansalaiselle sen verran kalliiksi, ettei esim. työttömällä olisi varaa pätkääkään paskantaa tuollaiseen putkeen littymiskuluista puhumattakaan. Sen sijaan huoltoliikkeille noista tukkeutuvista putkista on muodostunut varsinainen kultakaivos, kun 300:n euron käyntejä voi tulla useitakin vuodessa.http://www.eevee.fi/pumppaamo_hinnat_ja_takuu


      • säästeliäs

        Niinpä, silloin alkuvaiheessa, kun paineviemäriä seudulle alettiin kaavailla, puhuttiin, että sellainen saattaisi jopa nostaa kiinteistön arvoa, mutta toisin vaan kävi. Kuka enää haluaisi mokoman pohjattoman rahareiän riesakseen.


      • vaikeaksimenee
        merkillepannut kirjoitti:

        Paineviemärin ylläpito ja huolto koituu tavalliselle kansalaiselle sen verran kalliiksi, ettei esim. työttömällä olisi varaa pätkääkään paskantaa tuollaiseen putkeen littymiskuluista puhumattakaan. Sen sijaan huoltoliikkeille noista tukkeutuvista putkista on muodostunut varsinainen kultakaivos, kun 300:n euron käyntejä voi tulla useitakin vuodessa.http://www.eevee.fi/pumppaamo_hinnat_ja_takuu

        Mielenkiintoisia kuvia tuossa galleriassa. Näkyy systeemi olevan niin herkkä, että jo yksi hikinen urheilusukka tukkii pumpun niin tehokkaasti, että kallis huoltokäynti on seurauksena. Ennen vaan heitettiin kemikaalia perään ja homma oli siinä.


    • Kalevanperukka

      Tälle viemärihullutukselle olisi kovin helppoa laittaa piste kerralla: Kaupunki tekisi aloitteen toimialueen muuttamisesta liittyneiden kiinteistöjen tonttialuetta koskevaksi ja osuuskunta hyvöksyisi sen ja kas: koko homma olisi saanut päätöksen ja liittyneiden kiinteistöjen jätökset kulkisivat Turkuun ja muut voisivat rakentaa sellaisen järjestelmän kun heidän kiinteistölleen sopii. Vaan tämäpä ei onnistu kun osuuskunnassa ja kaupungin ympäristötoimessa jouduttaisiin myöntämään alkuperäisen toimialuepäätöksen olleen jotenkin virheellinen. Näissä organisaatioissa kun on mukana vain täydellisiä ihmisyksilöitä ainakin omasta mielestään.

    • Putkipoikki

      Saa nähdä kuka kunnallispoliitikko huomaa tilaisuutensa tulleen ja toimialuepäätöksen kaatamiseen osallistumalla varmistaa paikkansa seuraavissa valtuustovaaleissa. Oma ääneni ainakin menee puoluekannasta välittämättä satavarmasti valtuutetulle, joka nousee avustamaan tämän älyvapaan toimialuepäätöksen kaatamisessa, ja moni muu jakaa mielipiteeni varmasti tässä asiassa. Nykyinen valtuutettu kuuluu tähän viemäripakkokähmintäkaartiin joten häneen en enää ääntäni tuhlaa.

    • hghgg

      ....

    • Putkisokka

      Oliko osuuskunnan hallituksen kokous loppuviikosta? Liekö siellä käsitelty Kunnallislehden juttua pakkoliitoksen poistamisasiasta, syytä ainakin olisi. Tämän omahyväisyyden verkoston pakkoliitoksia vaativa punavihreä yksityistä vapautta ja omistusta loukkaava sosialisointikoneisto olisi saatava pysäytettyä hyvän sään aikana.

      • niinonkäynyt

        Päivän TS:ssa K. K. oli päästänyt sammakon suustaan sanoessaan, että systeemi on erittäin toimintavarma. Totuushan on, että pumppu on erityisen herkkä jännitevaihteluille ja esim. Maurinmyrskyn, ukonilmojen ym. heilahtelujen jälkeen on pumppujen moottoreita mennyt esim. Korvenalantiellä ja se on aina useamman sadan menoerä. Tukkeutumiset sitten vielä lisäksi rassaa ja kyllä sen ymmärtääkin, ettei tuollainen neljän sentin putki auki pysy, jos käyttö on vähäistä. Vettä onkin jatkuvasti jouduttu juoksuttamaan esim. Ruokolinnassa ja se tulisi tyyriiksi ilman omaa kaivoa.


      • Eipakolla

        Toimivuudesta tuskin kannattaa isommin mainostaa, ongelmia kun riittää Paimiosta Turun puhdistamoon saakka.
        Vuotovedet eli hulevedet yhtenä, mutta taitaakin olla eduksi jos salaojavesiä pääsee verkkoon, niin ei kuivu.
        Pakko on aina väärin ja viittaa liiaksi Neuvostoliittoon, kyllä pitää olla vapaaehtoista jos joku haluaa maksaa.


      • harmillista
        Eipakolla kirjoitti:

        Toimivuudesta tuskin kannattaa isommin mainostaa, ongelmia kun riittää Paimiosta Turun puhdistamoon saakka.
        Vuotovedet eli hulevedet yhtenä, mutta taitaakin olla eduksi jos salaojavesiä pääsee verkkoon, niin ei kuivu.
        Pakko on aina väärin ja viittaa liiaksi Neuvostoliittoon, kyllä pitää olla vapaaehtoista jos joku haluaa maksaa.

        Tosiaan, on ennustettu, että tuollaiset epätyypilliset sääilmiöt tulevat yleistymään. Maaseudulla asutaan pitkien avojohtojen päissä kaukana muuntajista ja jännitevaihtelut ovat tyypillisiä. Ei tarvitse kuin 0-johto katketa ja tuontyyppiset laitokset ovat tiensä päässä. Siihen pumpunvaihtoon ei sitten muutama satanen riitäkään, vaan jopa 4000e on kustannuksia tullut. Takuu sitä ei korvaa eikä kotivakuutuskaan paljon pyllistä, kun Korvenalassakin ikävuosia vehkeille on tullut puolisentusinaa.


      • niinsiinäkäy

        Noista jännitevaihteluista puheenollen muistan takavuosilta, kun yksi isäntä hitsasi valovirtamuuntajalla ja sähköt hyppivät seudulla niin, että pahimmillaan putosivat 150:een volttiin. Tämä aiheutti ainakin muutaman kerran rajanaapurin television rikkoutumisen. Laitteet eivät sitä kestä, koska nopeat jännitevaihtelut kuumentavat virtalähdettä aiheuttaen niille lämpöshokin. Tämä johtuu verkkojännitteen suotokondensaattorin yhtämittaisesta latautumisesta ja purkautumisesta, joka alkaa kasvattaa laitteen ottamaa virtaa.


      • onseihmeellistä
        Eipakolla kirjoitti:

        Toimivuudesta tuskin kannattaa isommin mainostaa, ongelmia kun riittää Paimiosta Turun puhdistamoon saakka.
        Vuotovedet eli hulevedet yhtenä, mutta taitaakin olla eduksi jos salaojavesiä pääsee verkkoon, niin ei kuivu.
        Pakko on aina väärin ja viittaa liiaksi Neuvostoliittoon, kyllä pitää olla vapaaehtoista jos joku haluaa maksaa.

        Nyt on ennustettu, että Vähäjoen taimenkantakin elpyy, kun saadaan loput liittyjät vielä mukaan. Kas kun ei ensimmäinen joukko mitään saanut aikaan?


      • onnnnn

        Niin.


    • ghfgft

      ....

    • onkin

      Kaupunki.

    • 2015vuonna

      Paimio.

    • Eiputkelle

      Koska taistelu vapaudesta jatkuu? Jokohan kaupungin päättäjät ovat palailleet lomilta pakkososialisoimaan Kalevalaisten rahat ryöstöputkeen?

    • Pakotettu

      Kunnanhallituskin näköjään viemäriosuuskunnan taskussa! Mistä kunta keksikään palkata tämän Röytiön tilapäistyöntekijäksi hoitamaan näitä pakkoviemäriasioita? Törkeää palkata työntekijä kuntalaisten asemaa polkemaan.

      • Kylänasukas

        Koko Kalevan viemärissä on alusta asti ollut pakotusta, uhkailua, puheiden pettämistä ja muuta salakähmäistä kulissien takaista hyväveli-verkoston touhua. Osuuskunnan hallituksessakin kaupungin luottamusmiehiä ja yksi viranhaltijakin, mielestäni ei kovin puolueetonta touhua sekään. Lisänä appiukko-vävy parivaljakko diktatuurisin ottein määrittelemässä osuuskunnan päivittäistä toimintaa. Tässä asiassa alkaa olla tarve kunnon perinteiselle kansalaistottelemattomuudelle, asia täytyy saada pysymään esillä ja kaikkien asianomaisten olla tiukkana liittymistä vastaan.


      • Uponaali

        Nyt ei tarvi varmaan sit liittyä, kun Suomen johto päätti et ei tartte tehdä mitään.


      • ihanpaskajuttu
        Uponaali kirjoitti:

        Nyt ei tarvi varmaan sit liittyä, kun Suomen johto päätti et ei tartte tehdä mitään.

        Juu, se oli vaan hetken huumaa. Onneksi tilanne taas selkiytyi.


    • Paikalilnenasukas

      Nyt tämä laillistettu hulluus on saamassa taas uudet mittasuhteet ja aikovat pakottaa liittymään. Toivottavasti kukaan ei lankea liittymään ja kunnallispoliitikot lautakunnissa ja kaupunginvaltuutoissa muistavat kohtuuden ja seuraavien vaalien läheisyyden. Kunpa tätä turhuuksien putkea ei olisi koskaan toteutettu niin ei tarvitsisi kärsiä osuuskunnan pakkoaikeista liitosasioissa.

      • rahankeruuputi

        Ihmiset halutaan valjastaa pakollisiin maksuhin, joita maksavat joka kuulta.
        Niin saadaan varmat tulot kunnille,ja menot asukkaille.Ei voi enää vanhuksetkaan edullisesti maalla elellä, kun on joka kuulta kaiken mailman perusmaksuja, joita sitten eläkkeestä makselevat.
        Parempi,ja halvempi tapa oli entinen,nykyinen köyhyttää kansaa.Hyötyä siitä ei ole, kun kunnille.Eläinten ulosteet ajetaan pellolle kuten ennenkin, joten vedet ei tule puhdistumaan viemäriputken myötä.


      • niinkai

        Eikös siinä touhussa sentään joku ikäraja pitänyt olla? Ei vanhuksen paska enää voi niin haitallista olla, että se puhdistamista vaatii.


    • HeiHaloo1

      Näiden valittavien ihmisten kannattaisi ehkä itsekin osallistua kokouksiin kohta heillä olisi jotain päätäntävaltaa, eikä vain välittää täällä. Tai sitten muuttaa pois.

      • Enliity

        Eipä sinne osuuskunnan kokouksiin pääse kuin osakkaat. Ja sitä ennen on se 13000 euroa mennyt. Liian kallis hinta päästä sen roskajoukon kokoukseen.


    • ToimiAlueenAsukas

      On kuulemma melko runsaasti tullut kuivakäymälöiden rakennuslupahakemuksia ettei tarvitsisi liittyä rosvo-osuuskuntaan. Laitan itsekin kuivakäymälän rakennuslupahakemuksen muutaman viikon kuluessa kaupungille.

    • vapaaehtoinen

      Vapaaehtoisuus meinas muuttua Paimion Kalevalla pakoksi (niin myös muualla).
      Onneksi sentään jonkinlainen järki voitti päätöksissä ja ei tarvitse pakkoliittyä, vaikka ensin yritettiinkin pakottaa, jopa uhkailla. Puheet petettiin tai puhuttiin ihan paskåå tai annettiin aivan väärää tietoa, ihan miten vaan.

    • Mitä_lienee_tuleva

      Onko kiinteistökohtaiset pumput. Oliko tarkasti määrätty millainen pumppu sai olla. Kuinka pumput on toimineet? Meillä paineviemäriin liittymiset edessä kiinteistökohtaisilla pumpuilla. Alustava annettu laskettu hinta 15500€. Hinta tulee olemaan suurempi.

      • lievennyksiä

        Kyllähän pumppuja on tuhoutunut ja uusia jouduttu vaihtamaan osuuskunnan laskuun. Se kasvattaa osuusmaksua. Onneksi itse asun yli 100 metriä vesistöistä eikä tarvitse tehdä mitään, senkun vaan paskantaa, kuten ennenkin.


    • MaanmiesAlueella

      Sellainenko tarjous osuuskunnalta irtosi? Kuivakäymälän joudun itse rakentamaan jotta ei tarvitse ketkuverkoston orjaksi liittyä. Piti mennä tuokin putken rakentaminen kotikylälle sitten tapahtumaan.

    • Eiikinä

      Taisi tämäkin ketju jo kuolla, kun ovat jo miltei kaikki jo putken jäseniä🤔

      • Mittakeppi

        Rakennusten mittailu taitaa olla uusinta hottia, menee kaikki aika siinä.


      • senteistäkiinni
        Mittakeppi kirjoitti:

        Rakennusten mittailu taitaa olla uusinta hottia, menee kaikki aika siinä.

        Kolme metriä töllistä kun on puukatos niin menee siitäkin kiinteistövero - lasketaan neliöiksi asuintaloon.

        Kyllä ne osaa.

        Mitatkaa nyt ne puupinon paikat!


    • Kuivakäymälisti

      Kyllä viemäriporukka edelleen on aktiivista, uhkasakkoja määräävät kaupungin kautta ja jopa oikeuden määräyksiä haetaan jotta ihmiset hakisivat postista viemäriasiaan liittyviä kirjeitä. Kannattaa katsoa tarkkaan ketä luottamustoimissa ja kunnanvaltuustossa olleita on mukana tässä petoksessa etteivät enää ikinä tule äänestetyiksi minnekään. Yksi viemärimies jo putosikin vaaleilla valtuustosta ja hyvä niin.

      • Kuka34

        Jaa niin kukahan tämä valtuustosta pudonnut oli? Itse tiedän vain yhden heistä olleen valtuustossa eikä ollut kyllä ehdolla näissä vaaleissa.


    • silkkaarahastusta

      Joku tekee tällä rahaa. Siitähän aina on kyse.

      Ketä kusettaa ketä?

    • lietekaivotvuotaa

      Tankeilla vedetään sianlietepaskaa vanhoihin lietekaivoihin, pelloille.

      Haisee. Hyi s__t_n_ kuinka haisee.

      Pelloille tuo kai lopulta päätyy. Sieltä ojiin ja vesiin.

      Yksi ihminen, perhe ei vuodessa pasko tuota määrää, mitä yhdessä tankissa surutta tuodaan sianlietepaskaa Paimioon pelloille.

      Maailmanpelastajat ottakaa nyt tämä asiaksenne: Ei sian lietepaskaa Paimioon.

    • tuotaihmetellyt

      Niin , siinä onkin selvä epäköhta, koska sialla ja ihmisellä on kuulemma vasataavanlainen sisikunta. Mikä tekee ihmisen paskasta niin haitallista?

    • sitäseon

      Nyt oli sitten punainen tuikku taas palanut Markulan kurvissa koko päivän ja yön perään, vaikka korjausmieskin oli ollut paikalla.

    • Maalaisjärkikäytössä

      Ja aiemmin viikon aikana muutaman kerrankin punavalo loistanut Taatilantien varrella linjapumppaamossa. Paljonkohan on ehtinyt kakkaa valua puroon ylivuotoputkista?

    • Ei_liittynyt

      Ja taas se touhu alkaa, kaivuri tunkenut siellä täällä ihmeisten nurkkiin lisäliittymiä tekemään. Ei vaan ole osuuskunta muistanut taaskaan sopia maankäyttöjä aikanaan. Uskomatonta pelleilyä koko homma.

    • SivustaSeurannut

      Ja nyt lisätään linjanhuuhtelukaivoja kun on menty rakentamaan epäralistinen linja joka ei toimi luotettavasti. Ja rahaa palaa!

    • SivustaSeurannut

      Onko nyt kaikki tyytyväisiä kun viemäriin on saatu pakkoliitettyä ja pakkorahastettua eläkeläisrouvista alkaen taas lisää kylän ihmisiä? Kohta on miljoona euroa viety rahaa tämän osuuskunnan alueella ihmisiltä, joiden ei olisi lainkaan tarvinnut liittyä viemäriin nykyisen lain mukaan. Lähes kaikki taloudet olisivat täyttäneet uudet lain asetuksen ehdot ilman mitään toimenpiteitä mutta kun hätähousut suhmuroivat tämän toimialueen tuhoamaan koko kylän ilmapiirin.

    • ohiajanut

      Onkohan tuo paineviemärisysteemi jotenkin hallanarka, kun Kaimalantien varrella vilkkui punainen valo viime viikolla, kun oli pikku pakkasta?

    • Vierestäseurannut

      Tiedä sitten systeemin hallanarkuudesta, mutta epäilen osuuskunnan taloustilanteen olevan vähintäänkin valonarka. Niin runsaasti nyt pakkoliitettyjä rahastettiin verrattuna alkuperäisiin liittyjiin. Nyt tehtyjen liitosten hinnassa myös rahoitettiin mm. huuhtelukaivojen teko samassa urakassa kuin uusien liittymien teko. Kyllä olisi tutkittavaa tässä, liekö uusien liittymien hinta edes osuuskuntalain mukaan mahdollista olla noin paljon kovempi kuin silloin alunperin oli. Silloin vielä luvattiin että on täysin vapaaehtoista, vaan pelkäksi petokseksi osoittautuivat nekin lupaukset, kuten niin moni muukin asia tämän viemäritouhun tiimoilla. Onko osuuskunta nyt velaton kun ensin liittyneet rahoitussopimuksen tehneet osakkaat maksavat rahoitusosuuden viimeisen erän näinä aikoina? Jos ei ole niin sitten on syytä vaatia selvitys osuuskunnan rahojen käytöstä kun viimekädessä homma kuitenkin kaatuu osakkaiden maksettavaksi jos ongelmia tulee.

    • Kylän_asukas

      Kuinka on putket pelanneet, onko pumput pyörineet vai onko ollut vikoja? Paljonko on vuosikustannukset perus omakotitalolle?

      • Myöskin

        Meillä ainakin pelittää. Alkaa näyttää siltä että tuo oli pohjimmiltaan hyvä sijoitus.


    • kaikkeakuulee

      Ainakin se asetti kansalaiset eriarvoiseen asemaan, kun siihen voi liittyä vain putken välittömässä läheisyydessä asuneet. Melkoinen lypsylehmäkin kuuluu olevan.

    • Anonyymi

      Osuuskunnalla vieläkin puoli miljoonaa velkaa. Miten on voitu taloutta hoitaa noin kehnosti kun on kuitenkin lyhennysrahaa kerätty osakkailta aika hyvin jo pois ja alkaa olla vimeiset erät käsillä meillä ensimmäisillä liityjillä velkaosuudesta. Kauas poisko ovat rahamme karanneet?

    • Anonyymi

      Ja joulun kunniaksi on tänään taas havaittu iloisenpunaisen häiriövalon loistetta pumppaamolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe