Naakkoja on liikaa.

Pesärosvot

Naakka olisi palautettava metsästettäväksi lajiksi, Variksen ja Harakan tapaan. Se olisi hyvä teko luonnon monimuotoisuutta ajatellen. Säästyisi pikkulintujen ja peltolintujen pesinnät. Esim. Kuoveilla ja Töyhtöhyypillä vaikeuksia saada poikasia lentoon asti, johtuen järkyttävän kokoiseksi paisuneesta naakkakannasta.

30

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kjäkkjäk

      Täällä Naakat ainakin "rauhoitetaan".

    • Liipasinsormisyyhyää

      Olen tässä lähipäivinä katsellut ilmakiväärejä netistä, että jospa alkaisin minäkin rauhoittamaan naakkoja! Ei voi kuin ihmetellä päättäjien maalaisjärjen puutetta, vai pitäisikö sanoa järjenpuutetta.

      • selvä_raudan_puute

        Naakat olis juu seuraavaksi vuorossa, jokka saa lisää rautaa ruokavalioonsa, paska rastaat on jo saaneet rautaa raudan puutteeseensa. Kumma kun kaikkia haitta lintujakin pitää suojella. Mikäli rastaitakaan ei vähennä, ei myöskään tarvitse pensaistaan marjoja syksyllä poimia, kun tulee se 80 kappaleen rastas parvi, joka parturoi herukka puskat ja mansikka puskat muutamassa päivässä tyhjiksi. Kilpa ilmakivääri on vaan pop kiikari tähtäimellä, se on laaki ja vainaa.


      • jaamaksii

        Verkota puskas. Ei tarvi vahdata lintuloita...


    • piippunaakat

      Verkottakaa tai laittakaa ritilät savupiippujen päihin, se on paljon tehokkaampi kannan rajoittamistapa kuin ampuminen. Auttakaa tarvittaessa myös "naapurin vanhoja" piipun suojauksessa, naakat häipyy sen jälkeen melko pian katoiltanne.

      • litsitään

        Mutta eivät vähene. On A ja O saada ne vähenemään. Ne pirut kun hävittävät tehokkaasti muiden lintujen pesiä. Iso naakkayhdyskunta pistää muut linnut ahtaalle.


      • Peiponpesä

        Piippujen verkottaminen ehdottomasti kannattaa, mutta ei poista sitä ongelmaa, että Naakkoja on jo liikaa. Maaseudulla on paljon autioita taloja, joissa mahdollisesti navetta, sauna (hormeineen) ym. koloja ja onkaloita Naakalle pesäpaikoiksi. Kuka verkottaisi nuo piiput ? Ja verkotus on tehtävä huolella, muuten Naakka repii ne irti. Voimalinjojen tukirakenteisiinkin kuulemma pesivät. Valtaavat taajamien läheisyydestä luonnonkolot, koskahan ehtivät kesämökkien savupiipuille ja Telkänpöntöille. ? Eli pesäkoloista tuskin tulee pulaa muutamiin vuosiin. Luontaisia vihollisia Naakalle on kehnonlaisesti. Huuhkajat ja Kanahaukat eivät kykene pitämään ylisuurta kantaa kurissa. Jos joskus ottavat linnun sieltä toisen täältä, niin sillä ei ole mitään merkitystä kokonaisuuden kannalta.

        Ihminen, luontoon kuuluvana, tietysti voisi olla Naakan vihollinen, mutta se on "luonnonystävien" taholta kielletty. Jos Naakka alkaisi jälleen pelätä ihmistä, niin ehkä se menisi loitommalle, metsien reunoille, ja olisi paremmin Kanahaukan ym. saalistettavissa.


      • Nuohousta_kerrakseen

        Kerronpa hauskan tarinan, mitä nuohooja kitisi meille. Ensin alkoi höpöttämään, että olisi se hyvä olla piipunhattu suojaamassa hormeja. No seuraavana kesänä sitten nuohoojan yllätykseksi (ilmeisesti) olikin sitten piipunhattu. Tästähän sitten alkoi melkoinen kitinä, kun ei meinannut saada piippua nuohotuksi, kun ei ollut se "luksus" malli, jonka saa avattua. Meidän 8 horminen piippu kun on kooltaan jo suuri, niin ei siihen "luksukseen" ole aina varaa mahdottomia lyödä.
        Seuraavaksi alkoikin höpinä siitä, että pitäisi kuulemma olla kävelysillat, jotta pääsisi kipittelemään piippua ympäri, ja nuohoomaan se peräti kerran vuodessa. Ne kävelysillathan vasta sitten maksaakin, enkä kyllä sellaisia nyt ihan heti laita. Sitä seuraavana vuonna nuohooja alkoikin kitisemään, että olisi hyvä verkottaa piippu naakkojen varalta, mutta oli jo unohtanut markkinointinsa kävelysiltojen puolesta. Nuohoojan lähdettyä, aloin kummastelemaan, että onko nuohoojista tehty nykyisin pelkkiä kaupparatsuja, jotka saavat osinkoja ties miltä tuotevalmistajalta, jos saavat roinaa tuputettua ihmisille markkinoinnillaan. Samalla tulin tuumanneeksi sitä, että millainen kitinä siitä naakkaverkosta sitten alkaakaan, kun ei enää pystykkään nuohoamaan edes piippua. Verkkohan pitää olla huolella kiinni, eikä siitä yks kaks vaan tehdä helposti aukeavaa. Kolmas asia, mitä tuolloin tuumin, että olisi se nuohooja vaan tyytyväinen, ja pitäisi turpansa kiinni, kun sentään talon puolesta (ainakin) toistaiseksi on tikkaat jolla edes pääsee sinne katon harjalle tumputtamaan niitä reikiään karva raspillaan, vaikken rattoa talon puolesta tarjoakkaan.


    • Halla-ahon_äänestäjä

      SYÖTÄN ITSE HARAKOITA, koska ne eivät ole muuttolintuja puolustavat reviiriään Suomea kuin suomalaiset omaansa. Koska harakat saavat aivan liikaa hiilihydraattia nykyisin, olen kehitellyt harakoille jäteruoasta (kananluut, kalannahka, avokaadon jätteet) laajan herkkukokoelman eräänlaisen pastalaatikon joissa siis on paljon proteiinia kalkkia ja fosforia, jotta niiden siivet pääsevät kehittymään hyvin

      Harakkaperhe elää hyvin ja poitää vieraslinnut loitolla kuin Perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelma

      SUOMALAISTEN TULEE TAISTELLA VIHREÄN PUOLUEEN LUONNONTUHOOJIA VASTAAN



      Koulujakäymätön juntti Pekka Sauri - vai pidättekö psykologiaa koutusalana eihän ihmisellä ole sielua - joka on kotoisin Hämeenlinnasta

      nimitettiin Helsingin TEKNISEKSI kaupunginjohtajaksi VAIKKA EI EROTA RUUVIA MUTTERISTA EIKÄ HLINNAA HELSINGISTÄ koska hän ei päässyt useista yrityksistä huolimatta eduskuntaan

      Homeopaatti Heidi Hautala päätti että hänen vihermafiaperheensä (pekka sauri, haavisto,

      ville komsi eläkkeellä, sinne tännemäki jäsenenä) on työllistettävä maksoi mitä maksoi

      NYT TÄMÄ JUNTTI-SAURI ON TUHONNUT HELSINGIN RANNAT

      humkand SINNE TÄNNEMÄKI ON NIMITETTY SEN JÄLKEEN HELSINGIN KAAVOITUSJOHTAJAKSI, hyvin menee helsinkiläisillä jotka äänestivät punavihreitä

      http://www.hs.fi/kaupunki/a1305940372694

      Kaatoiko kaupunki säilytettäväksi merkityn metsän Töölönlahdella? – "Paha juttu, jos faktat oikein

      • hullu-ahot

        Yhtä hullu olet, kuin idolisikin.


      • talviruokintapiste

        Harakoita ei tarvi ruokkia. Linnut löytää ravintonsa ensin. Eri asia on kuitenkin pikkulinnut, jotka talvella ei löydä tarpeeksi ravintoa kaupungeista.


      • selvä_raudan_puute

        Harakoille rautaa myös, tuhoavat mm. pääskysten pesiä, ja siitähän en minä tykkää.


    • Näin

      Ilmastonmuutos taitaa olla suurin syyllinen Naakkojen menestymiseen ja ehkä nuo maaseudun autiot rakennukset pesäpaikkoineen. Ja kun on varislintujen tavoin kaikkiruokainen niin ei tule pulaa sapuskastakaan.

      • Ilmastonmuutoksella ei ole kyllä mitään tekemistä naakkojen kanssa mutta nuo autioituvat rakennuksethan on niitä parhaita pesimäpaikkoja. Ei ne muuten kaupungeista maalle olis lähteny. Kaupungeissa pesimäpaikat on jo kaikki käytössä.


      • Näin

        Talvet ovat nykyisin useimmiten leutoja, tässä länsirannikolla. Lunta ei ole kuin nimeksi joten Naakat pääsevät hyvin ruokailemaan, kun ei ole enää noin puolimetristä hankea pelloilla.Eikä niitä -25 tai -30 asteen pakkasia, joita oli usein 1980-luvulla. 1990-luvun alussa alkoivat yleistyä leudot ja vähälumiset talvet. Ja silloin alkoivat yleistyä myös Naakat näillä seuduilla, 1980-luvun lopulla niitä ei ollut vielä ainuttakaan. Jostain olen lukenut että Naakka kykenee pesimään myös maakoloihin, vähän niinkuin Törmäpääsky, eli jättimäisistä Naakkaparvista saamme edelleenkin "nauttia" tulevina vuosina.


    • Naakkaonharmiton

      Höpö höpö Naakka on melko harmiton lintu ainahan te tavalliset tallaajat mussutatte ja laulatte kuorossa samaa virttä vain koska olette jotain mieltä vastoin tieteellistä tutkimusta jossa ammattilaiset ovat asiat tutkineet että turvat kiinni vaan :)

      • Naakkatuhoaapesiä

        No sielläpä huutelee varsinainen "ornitologi". Ota nyt vähän selvää asioista ja seuraa vaikka Peippojen ja Naakkojen yhteiseloa, niin kenties opit jotain. Mene luontoon ja jätä se Luonto-lehden ideologinen hömppä vähemmälle.


      • Linkkaa muillekki tuo tutkimus.


    • Järjetönrauhoitus

      Rastaita pesii aivan pihapiirissä. Yhdessä Räkättirastaan pesässä jo poikaset kuoriutuneet. Puupinossa Punakylkirastas hautoo. Ja Naakat yrittävät vimmatusti päästä pesien kimppuun. Huonosti tuossa tulee käymään. En ole koskaan nähnyt Variksen tai Harakan käyvän tuollaisella raivolla pesiä rosvoamaan. Naakka on todella röyhkeä ja niitä on jo aivan liikaa. Ei ole hyväksi luonnon monimuotoisuudelle. Tehtiin todella paha virhe kun Naakka rauhoitettiin.

      • Peipponen1

        Yksi syy siihen, ettei Varis tai Harakka hyöki niin innokkaasti puutarhoissa olevien pikkulintujen pesien kimppuun voi olla se, että ne pelkäävät ihmistä. Ihminen on uhka niille, toisin kuin Naakalle joka on rauhoitettu. Naakan röyhkeys taajamissa johtuu luontaisten vihollisten puutteesta. Olen nähnyt Naakkojen lentävän pienessä 5 kpl parvessa Rastaan pesälle pahat mielessä. Sen tietää kuinka siinä kävi. Rastaalla ei ollut mitään mahdollisuutta puolustautua parvea vastaan.

        Toivottavasti uusi hallitus, jossa ei onneksi ole Vihreitä, hoitaa Naakan ja Närhen rauhoituksen uuteen uskoon. Pentti Linkolakin sanoi jossain haastattelussa, että petoja on liikaa. Tarkoitti pesärosvoja.


    • SuuriValkoinen

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1248 Tuostahan sitä voitais saada järkeä tähän naakka asiaan, jos tietoa aloitteesta saatais kunnolla liikkeelle. Vähän kieliopillisesti heikkoa suomenkieltä aloitteessa, mutta asia tulee selväksi.

      • bauuahahhahh

        aloitteen tekijän ällin taso on alhainen.


    • Turvatkiinni

      Kyllä täällä näitä idiootteja piisaa mistä saisin lähteen näille idioottien faktatiedoille että naakka vaikuttaisi merkittävästi muiden lintujen pesintämääriin.

      • Naakkaonvitsaus

        Pitäisikö sulle olla ihan valokuva Naakasta pesärosvoupuuhissa, vai kuinka sun paksuun kalloon tämä asia saataisiin ? Auttaisiko vaikka jonkun lintukirjan lukeminen varislintujen kohdalta, siitä missä sanotaan mitä varislinnut käyttävät ravinnokseen ? Lintukirjoja kirjoittavat yleensä biologit, jotka ovat useimmiten luonnonsuojelijoita. Kelpaisiko faktaksi ? Vai vaaditko vielä pitävämpiä todisteita varislintujen tihutöistä ? Asia on kyllä ollut tavallisten luonnonystävien tiedossa ainakin niin kauan kun ihminen on luontoa seurannut, eli aika kauan. Sinua on ilmeisesti pidetty jossain pullossa kun et ole asioista selvillä. No vielä voit päästä jyvälle asioista, tsemppiä. Minäkin otan naakkoja jyvälle, vähän eri tarkoituksessa tosin.

        Naakat ovat lentäviä minkkejä, tai oikeastaan paljon pahempia tuholaisia kuin minkit. Minkkejä ei ole satojen kappaleiden parvia rastaiden, Töyhtöhyyppien, Kuovien, Peippojen, Peltopyiden ym. ym lintujen pesien kimpussa.

        Naakkojen rauhoitus olisi purettava nopeasti. Seinäjoen alueella on pari vuotta sitten laskettu yhdessä parvessa 2000 naakkaa. Laskijat olivat luonnonsuojelijoita tms. Kanta ei näytä pienenemisen merkkejä. Luonnon monimuotoisuus on pahasti uhattuna, luulisi nyt "luontouskovaisten" ymmärtävän tämän, jos ei hihhulointi sitten ole sekoittanut järkeä lopullisesti.

        Naakasta voisi alkaa maksaa tapporahaa. Niitä on jo niin giganttisen paljon, että vain joku tauti tai erittäin ankarat talvet voisivat hoitaa asian luonnollisesti.


    • naakkahaukka_

      juu, naakka listoille ...
      kanahaukka myös!

    • naakka1

      Eikös tuo ole jo metsästettävä laji...? Itse ammuskelen niitä legendaarisella ukko haenelilla tippuu muuten kuin kivi. Yksi piti naarata jopa savuhormista kun täräytin piipun päältä.

    • Tulipalovaara

      Monia taloja on palanut, kun naakan pesää hormista on yritetty poistaa.
      Poltettu on vahingossa koko talo.

    • 499

      tuhnut...

    • Ex-talviruokkia

      On niitä kyllö liikaa ei voi muuta sanoa.....onko naakka ollut joskus uhanalainen lintu en ole asias tiennyt. Mutta kyllä nyt ei enään ole ,niin suurissa parvissa valtaa kaikki pesintä ja ruokinta paikat. Mieleni tekisi alkaa kantaa vähän harventamaan.

    • Kuittu

      Kyllä naakkojen elämä on kaunista katseltavaa. Seurasin yhden parin touhua muutaman päivän paikallisella hautausmaalla. Pariskunnasta oli toinen kuollut, seurasin kolmena päivänä kuinka toinen naakoista suri menehtynyttä puolisoaan...istui lähistöllä ja kävi toituvasti kävelemässä puolisonsa ympärillä .....kunnes sitten veimme kuolleen naakka herran tai rouvan pois ihmisten silmistä .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1393
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1133
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe