vesivuotaa

ongelmakippa

"Kärsin Octaviani kanssa vesiongelmista yllättäen viime kesästä alkaen. Eli homman nimihän oli se, että imuroidessani autoa viime kesänä, huomasin imurin "vetävän" vettä ylös lattiaverhoilusta auton oikealta puolelta. Aikani asiaa mietittyäni, purin listat ovien kynnyksiltä ja nostin lattiaverhoilut ylös. Näky oli järkyttävä. Auton oikealla puolella lattialla (edessä sekä takana) oli reilu sentti vettä kauttaaltaan. Kuivatin auton täysin ja tarkistin lattialla olevat sähkölaitteet ja kaapelit. Onneksi niitä ei ole sijoitettu täysin lattialle, vaan kulkevat hieman ylempänä. Niissä en havainnut vahinkoja.

Sitten alkoi vuodon tutkiskelu ja käytin tätä ketjua avukseni ja luin muiden käyttäjien aiemmat murheet asiaan liittyen. Korjautin merkkihuollossa ovista tiivisteet (ovien sisältä ikkunan alareunasta). Oikean puolen ovista molemmat olivat revenneet rikki. Myös vasemman puolen ovet avattiin ja korjattiin jo ennalta. Ajattelin asian olevan tällä selvä, sillä samalla tutkin sadeveden menoreitit tuulilasin alareunasta yms. ja totesin näiden olevan kunnossa ja tiiviitä.

Viikko ennen joulua alkoi suuri ihmetys. Pakkassäässä ikkunat huurtuvat auton oikealta puolelta. Alkoi paha epäilys, joka kävikin todeksi kun nostin lattiaverhoilun uudestaan ylös. Jälleen märkä, mutta tällä kertaa ei läheskään yhtä pahasti kuin kesällä ja pelkästään etujalkatila oli märkä. Vettä lutrattiin oviin ja tuulilasille, ja mietittiin, mistä nyt vuotaa. Ei vuotoja. Vesi tuli ovestakin ulos oikeaoppisesti kynnykselle ja siitä edelleen maahan.

Loppujen lopuksi vuotokohta kuitenkin löytyi. Ainakin omassa Octaviassani on oikean puolen sisälokasuoja hieman "vajaa" ylhäältä. Eli se ei peitä kaikkea pyöräkotelossa. Kun autoa pestään tai sillä ajetaan märällä kelillä, vettä pääsee roiskumaan pyöräkotelossa ylös ja se valuu sisälokasuojan väärää puolta alas. Etuverhoilun purkaneena totesin, kuinka vesi valuu suoraan auton sisään lattialle verhoilun takana, lattianrajassa olevista rei'istä, kun suihkutin vettä pyöräkoteloon ylös ohi sisälokasuojan reunan. En tiedä auton sisällä lattian rajassa olevien reikien tarkoitusta, mutta ainakin omani tukin nyt niin, että enää ei vesi niistä tule sisälle. Epäilen, että ongelma on suurempi autoa pestessä, jos vettä ruiskutetaan paineella ylöspäin pyöräkotelossa. Itselläni on taipumus menetellä näin kun pesen auton kunnolla, niin pesen myös pyöräkotelot. Sama juttu on useimpien autopesukoneiden kohdalla, jotka pesevät pyörät ja pyöräkotelot painevedellä.

Tiedän, että tällä palstalla on entuudestaan puhuttu paljon ovista ja kynnyslistoista sekä liian tiiviistä ovien tiivisteistä kosteusongelmien aiheuttajana. Että vesi tulisi kynnyksen yli sisään lattialle. Itselläni ei kuitenkaan nyt jouluna ollut sivuverhoilu märkä ollenkaan ja siksi minun täytyi alkaa etsimään toista vaihtoehtoa. Edellä kuvattu näyttää olevan minun autossani se, joka taitaa olla suurin ongelma.

47

810

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • skeidaako

      Ei sitten onnistunut korjaus. Auto menee ensi viikolla korikorjaamolle. Pre-FL Octaviassa kuulemma ollut lokasuoja ruuviliitoksella, kun uudessa se on niitattu ja liimattu. Tarkkaa vuotokohtaa ei näe irroittamatta lokasuojaa, jostain A-pilarin juuresta kuitenkin. Saas nähdä, koska tuosta saadaan vedenpitävä.

      Olisikohan koko lokasuoja asennettu jotenkin vinoon, nimittäin taannoin kun vaihdoin ajovalonpolttimoita, en meinannut kirveelläkään ensin saada vasenta umpiota irti ja sen jälkeen paikalleen. Tuntui, kuin se vain ei sopisi paikalleen. (Oikea kulki urissaan oikein mukavasti.) Tämä tuli mieleen, kun ilmoittivat, että pitää lokasuoja irroittaa.

      Toinen ihmetyksen aihe uudelleen on Skodan ajoturva. Jos auto jättää tien päälle, saa sijaisauton. Jos pystyt nilkuttamaan korjaamolle (vaikka moottori räjähtäisi pihassa), sijaisautoa ei heru. Eikö se kuitenkin ole auton omistajan kannalta aivan sama tilanne. Ilman autoa on ilman autoa. No, nyt sain sitten, kun auto kolmatta kertaa menee korjaamolle ensi viikolla, sovittua, että siellä myös odottaa auto, jolla pääsen pois (plussa tästä Tampereen Veholle, lupasivat hoitaa asian maahantuojan kanssa). Johan tämän takia on reilu kolme päivää oltukin ilman autoa (tosin ensimmäisellä kerralla onneksi ulkomailla työmatkalla, joten auto sai maata huollossa rauhassa).

      • osssss

        A pilarin juuresta tuli vesi myös touranissa sisään.
        Korjaaja meinas jotta tehtaalla ei ollut asennettu liimateippiä kyseiseen kohtaan hitsauksen päälle.
        Märkää VW autoilua


      • Paska_kinneri

        Hehheee yli 20 v autoilua Toyotalla ja ei ikinä ole ollu tarvetta sijais autolle tai että olis tekniikka pettäny pihalle tai minnekkään muuallekkaan en ole ikinä mitään ajoturvia omistanu ei oo tarvinnu riittää ku omistaa Toyota merkkisen auton ni se riittää takaamaan ongelmattoman kulun ja vesikin pysyy ulkopuolella ihan itekseen tai kyllähän Toyotassakin joskus on vettä sisällä mutta se on pullossa tai mukissa ei verhoiluissa niinkuin Skodisteilla!


    • selitellen

      miten on jullit,vuotaako skeidat.onko kasattu miten sattuu

    • Juu, ensimmäisessä konepesussa vettä tuli sisään oikein urakalla oikean takaoven ikkunasta. Korjattu itse sulkemalla ikkuna.

      • Palo.l

        Kokeiltiin viimesyksynä töissä, kahdella paloletkulla annettiin mennä vettä jokapuolelle autoa, niin edestä, kuin takaa, eipä vaan näkynyt kosteutta missään sisätiloissa. Oisko tuo pitänyt hukutta, että ois vuotanut, en tiedä.


    • ainahajalla

      tee se itse skodailija ja tiivistysmassatuubi on kova yhdistelmä.skodan vesivuotojen korjaaminen onnistuus monen muun korjauksen tavoin helposti.vai onnistuuko

      • Palo.l

        Toistan itseäni
        " Kokeiltiin viimesyksynä töissä, kahdella paloletkulla annettiin mennä vettä jokapuolelle autoa, niin edestä, kuin takaa, eipä vaan näkynyt kosteutta missään sisätiloissa. Oisko tuo pitänyt hukutta, että ois vuotanut, en tiedä."
        Eikö olisi pitänyt vuotaa jostakin. Kysyn vain??.


    • ToyotaMyyjänPaineet

      Jo on rölli laittanut osaamistaan peliin oikein huolella ja kehitellyt todella kattavan ja vakuuttavan sadun. Mahdat olla ylpeä kun sait noin pitkä tarinan keksittyä, onnea valitsemallesi uralle.

    • Hullujakopuhutte

      Ei kai kukaan osta tuon laatuisia autoja???

      • eniten-myyty-taas

        oikeat autot ovat ihan toisenlaisia kuin nuo Röllien mielikuvitusautot.


      • kitkatkatpitkään

        Ei ostakkaan, vaan ihan vuotamattomia Octavia-malleja! On ollut vähän mitään korjattavaa!

        Se on kaveri ajanut jonkun pehmoisen päälle, ja vähän muuttunut lokasuojan asento. Varmaan itse oikonut loivat lommot, eikä sitten tajua miksi ei umpiokaan irtoa oikein.
        Mulla oli aikoinaan lokasuojasta puhki ruostunut Escort, eikä sinnekkään juuri vettä ilmestynyt, kai vuoti toisesta reiästä pois?????


      • Saubilla

        Mitään vesivuotoja ole jokainen auto kulkee tehtaalla vesitestin läpi.Tämä on tosi olen ollut Volvolla ja Saabilla töissä.


    • vuotavat.sämpylät

      Niin kauan kuin skodaa on valmistettu, se on vuotanut vettä sisään. Eivät saa asiaa kuntoon, mahtavatko halutakaan.

      • sympatiaasinulle

        Sulla on varmaan ollut vaikea lapsuus. Alkoholistivanhemmat?


      • Palo.l

        No, miksi täällä kaikki jotka oikeesti omistaa Skoda eivät ole huomannut kyseistä ongelmaa, vaan ongelma on juurikin tuollaisen joka kirjoittaa puolen arkin sepustuksen omasta pienestä päästään.
        Kuten sanon jo kahdesti, niin tuolla vesimäärällä joka tulee paloletkusta olisi pitänyt vuotaa jostain, mutta miksi ei vuotanut.


    • Trollipollari

      Varastit sitten suoraan viisi vuotta vanhan jutun Vaga-Arenalta, jatkoineen päivineen.
      Kuinkas muuten sitä yksittäistapausta voisi yleistääkään kun copy/pastaamalla tarinan tarpeeksi usein suolipalstalle.

      • Palo.l

        Tässä se nähdään trollipokien järjenmäärä, mitää ei tiedetä, mistään ei ymmärretä, mutta kopioita ostaan lähettää, niin kuin muka omistas edes potkukelkan. Todella naurettavaa.


    • Eivoittoataaskaan

      Jostain syystä Skoda ja kuravesi kuuluvat lähtemättömästi yhteen.

      • VarsinainenTietolähde

        Sinähän ne juuri yhdistit. Jatkossa voitkin viitata luotettavaan netti-lähteeseen. "Kaikkialla netissä kirjoitellaan asiasta ja lehdissäkin on koko ajan juttua". Eikö?


      • Eiikinävoittoa

        Taitaa huurteinen ohjaamo aiheuttaa sielläkin ongelmia. Ja Skodastakin vielä velkaa jäljellä.


    • julli77

      Huonosti korjatusta kolariautosta tässä selvästi keskustellaan.

    • Oikeitavesipetoja

      Aika usein näkee Skodakuskeilla saappaat jaloissa.

    • Siinä_ratkaisu

      Vaihda vapaasi tiheämmin

    • skodanlaatua

      ikkunat huurussa ja verhoilut homeessa

    • sokotaidästä

      sellaista se on,itähalppiksen omistaminen.homeinen hävettävä mitäänsanomaton halppiskippa

      • vuotavat.sämpylät

        Homeongelmat ovat ne pahimmat, kosteus auton tekstiileissä ja rakenteissa aiheuttaa terveydelle vaarallista hometta. kannattaisi miettiä ennenkuin ostaa vuotavan sämpylän.


    • Eliötrulaa

      Skoda on homeessa, sanoo naapuri. Uskon kyllä häntä, ei siinä homekoiraa tarvita.

    • Palo.i

      "

      Toistan itseäni jo kolmanen kerran, miksi ei tullut vettä sisään.

      " Kokeiltiin viimesyksynä töissä, kahdella paloletkulla annettiin mennä vettä jokapuolelle autoa, niin edestä, kuin takaa, eipä vaan näkynyt kosteutta missään sisätiloissa. Oisko tuo pitänyt hukutta, että ois vuotanut, en tiedä."

      Eikö olisi pitänyt vuotaa jostakin. Kysyn vain??. "

    • öljynpoltinmyös

      Hanki ensin skeida.sikafleks tuubi ja muutama metri tiivisteitä.pura ja kasaa skeida uudelleen.

    • skeidamiäs

      huono laatu näkyy kaikessa.

      • Palo.i

        Luotettava Skoda on pihassa, en tarvitse sikakittiä, syksyllä laitoin ikkunoihin uudet tiivisteet,että sitäkään en tarvitse. Mutta edelleenkään autoon ei tule tipaakaan vettä mistäänpäin.Ei olekkin vallan ikävää.


      • Olet_niin_säälittävä

        Kuten esimerkiksi? Sinullako on Skoda?


      • Palo.i

        Kyllä on, ollut jo monta vuotta, enkä vaihda merkkiä vaikka trullit kuin moittii. Eikä edelleenkään vuoda vettä sisään mistään, voi harmi.


    • ettaasnäin

      minäkään en skodasta luovu.pari kertaa hajonnu moottori a,7000egee.ja paljon paljon muuta

      • Ei_oppi_ojaan_kaada

        Mees vaan poju sinne peruskouluun aamulla. Jospa huomenna olisi äikäntunteja ja saisit kieliopista oppia.


      • Vesikin.lainehtii

        Pian vesi jäätyy.ei hölsky skeidassa enää


    • huonoalaatuahalvalla

      Vuotava uliseva halppis.

    • porajakirves

      Reikiä skeidan pohja täyteen niin kyl se vesi aina puodalla katoo.

    • huurteessaain

      Sikaflex ja osien oikeille paikoille laitto auttaa

    • Vuotaa.kaikkialta

      Mahtaako korikorjaamotkaan mitään noille skodan vesi vuodoille.

    • Sarkasmi.sakari

      Vuotavat vettäkin, mokomat itäuliskot.

      Ja tämä on fakta.

      Hei julli, onko kivaa homeisessa kapiinissa?

    • Olomoucommunist

      Pakkanen tulee, skeidan kori jäykistyy pakkasessa jäätyvien vettä sisältävien ovikoteloiden takia.
      Mutta, mutta, skeidan kohdalla se tarkoittaa vain melun lisääntymistä eikä mitään muuta. Laaduton DDR:n Honeckerin tekele se on.

    • Uudet superbeet ja kodiakkit vuotaa ja lirkettää vettä vähän joka nurkasta. kierot korit suurin syyllinen tässä.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4350
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4275
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4006
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2877
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2551
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2118
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2104
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2023
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1675
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe