jalokalaavesistöihin

jalokalaavesistöihin

Katsoin kalastukseen liittyvän ohjelman telkusta. Huomioni kiinnittyi ammattikalastajan puheenvuorossa seuraavaan. Muikku on sisävesien taloudellisesti tärkein saaliskala. Taimenta ja järvilohta saa esim. Muutaman tuhannen euron edestä. Tässä on jutun clue. Oletetaan, hän edusti ka. ammattikalastajaa. Siis taloudellinen hyöty on esim. 4000 euroa. 10 €/kg se tekee 400 kg, josta laskettuna kpl määrä on n. 100 kalaa. 100 ammattikalastajaa siis nostaa vesistä 10000 kpl kutukelpoista kalaa vuodessa. Esim. Päijänteellä troolien vaikutus voi olla suurempikin. Kerran taimenet ja järvilohet eivät ole taloudellisesti niin merkittäviä ammattikalastajille voitaisiin ammattikalastajille laittaa järvilohelle ja taimenelle kiintiö niinkuin merialueellakin on. Uskoisin myös tällä olevan vaikutuksen jalokala kantojen elpymiseen.

10

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmettelen

      Taimenia ja järvilohia ei pelasteta pelkällä rauhoituksella. Helsinkikin perustettiin aikanaan kuuluisan lohijoen suulle, mikäs on nyt tilanne?
      Kutupaikkoja tarvitaan lisää ja rutosti.

      Pääkkösen selityksistä hiukan mättää: asiantuntija ja tutkija sitä tai tätä. Näkee että kaveri ei ole minkään kalastuskunnan jäsen. Tutkijat nääs Sisä-Suomessa kerää tietonsa pääosin kalastuskunnilta ja ammattikalastajilta.

      Ohjelman ammattikalastaja on aika surkea tapaus. Itkee jonkun yksittäisen ihmisen kalanmyyntiä. Tosiasia on se että kotimaista järvikalaa ei juurikaan ihmisten pöydästä löydy. Ei, vaikka tämä VALTAVA harmaa talous pyörii haitaten tämän hippiäisen bisneksiä. Ihmettelen vaan?

      • NäinOnKalajutut

        No kuka järkevä ihminen edes kuvitteli lohen nousevan Vantaan jokeen:D. Harmaan talouden osuus kalataloudessa on n.15. 20 % ja se muodostuu noista pienistä puroista. Ei sillä kansantaloutta pelasteta:D. Mutta onhan se rikollista toimintaa, eikä sitä tule lailla suosia. Kotimaista kalaa ei pöytiin tule, ellei ammattikalastuksen toimintaympäristö muutu todella radikaalisti. Täälä hetkellä kotimaisen luonnonkalan osuus on 6,2 % Luken tilaston mukaan ja tuokin tilasto on kaksi vuotta vanhaa tietoa. nyt voidaan puhua jostakin 5,5 % osuudesta koko kalanmyynnissä. Toki tähän on lisättävä tuo harmaan talouden kautta myyntiin tuleva kala:D


      • Manttaalimies

        Pääkkösellä mättää paljonkin. Ja en minä ainakaan kannata tuota kalan myyntiä jokamiehenoikeutena, ainakaan pimeästi. Miksi vitussa tuo on niin vaikea asia Kepulle, piti viimeiseen asti jänkätä lakia vastaan. Paljon rankempaa virannomaisohjailua edustaa esim. yksityismetsälaki. Finlexistä löytyy. Ja se on ollut voimassa ties kuinka kauan.


    • RauhoitusOK

      Sisävesiammattikalastaja järjestö on jo kaksi vuotta sitten esittänyt sekä Maa- ja Metsätalousministeriölle, että Ympäristöministeriölle Järvissä elävän taimenen rauhoittamista kokonaan ja istutuksista luopumista, koska ne sotkevat luonnonkantoja.

      • Neuvontajärjestö

        Eipä tainnut saada tuulta purjeisiin tuo hyvä esitys. Kas... kun nuo kalatalousvirkamiehet ovat ykköskastia tuossa uhannalaisen taimenen tappamisessa.


      • OnPerseestä

        Löytyy noita "taimenentappajia" Työ- ja Elinkeinokeskuksen kalatalousryhmistäkin ja siellähän noita rauhoituspäätöksiä tehdään.


    • LauriLohi

      Tuollaiset kiintiöinnit ovat ihan perseestä. Totaali rauhoistus olisi ainoa järkevä vaihtoehto.

      • TimoTaimen

        Kyllä ja sen tulee koskea kaikkia kalastajaryhmiä. Verkot, nuotat, troolit, uisitimet ja virvelit ja mitä noita vielä onkin ?


      • Haspeli

        Tarkoitiko, että kaikki Taimenet ja Lohet jotka noilla pyydyksillä saadaan on vapautettava ? Jos niin OK. Kannattais varmaan miettiä myös tuon vetouistelun kieltämistä kokonaan, kun sillä kuuluu tulevan vain noita Lohikaloja.


      • Kaaheehaaki

        Niin... niitä tulee jos niitä pyydetään. Voisi tuon samankaltaisen nautinnon eläinräkkäyksestä saada hauenkin kanssa ja se ei olisi uhan-alainen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8109
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4592
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2119
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1805
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1716
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe