VAROKAA TE-TOIMISTOJA JA OMAEHTOISTA KOULUTUSTA

Lakkautakaa_te-toimistot

Varokaa oma-ehtoista koulutusta te-toimiston päätöksellä ansiosidonnaisen aikana!

Jouduin työttömäksi 6/2013 ja aloitin heti kouluttautumisen uuteen ammattiin. Te-toimisto teki päätöksen, jotta voin aloittaa tutkintoon valmistavan koulutuksen isännöinti-alallle. Koulutuksen piti kestää 18 kk ja siihen kuului työharjoittelu 3-4 kk. Jos et itse saisi paikkaa kouluttaja lupasi järjestää sen. Miten kävi?

Kouluttaja ilmoitti koulutuksen pituudeksi te-toimistolle 24 kk. Te-toimisto teki siitä päätöksen.Etsin työharjoittelupaikkaa, mutten saanut, koska olen 56 v ja työnantajat haluavat vain opiskelijoita. Joulukuun 16. 2014 kurssin järjestäjä sanoikin kurssin loppuvan 16.2.2015 koska heillä on " järjestelmävika", ja aiempi tieto oli väärä.

Koska koulutukseen liittyvää harjoittelupaikkaa ei ollut, otin yhteyttä aiempaan työantjaan, joka lupasikin töitä maaliskuulle 2015 ja kesäksi , yhteensä 4-5 kk.

Myös aiempana kesänä työnantaja tarjosi työtä 4 kk ajaksi, mutta te.toimisto uhkasi kaikkien ansiosidonnaisten takaisinperinnällä, jos menisin työhön. Nyt 2015 te-toimisto lupasi päätöksen, jotta työnteko tehtäisinn mahdolliseksi, mutta ei ole saanut sitä aikaan, vaikka työni pitäisi alkaa huomenna 3.3.2015. Olen siis loukussa, jossa te-toimisto estää työhön menon ja maksaa ansiosidonnaista n. 2300 e/kk brutto. Jos nyt menen työhön, voi olla, että koko työtömyyskorvaus lakkaa 4 viikon työjakson takia ja olen tyhjän päällä sen jälkeen.

Koko te-toimisto on käsittämätön, täysin vastuuton organisaatio, joka pitää yllä työttömyyttä, jotta työllistäisi siellä työskentelevät.

Mainittakon vielä, ette edellinen jakso (4kk) jolloin olisinvoinut mennä työhön oli noin 3500 e/ kk ansiosidonnaista, jonka valtio maksaa mieluummin kuin sallisi työnteon!

9

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valitan_yritin_kyllä

      Tunnustan, että en ymmärrä aloittajan tekstistä pätkän vertaa.

      • asiaanperyhtymaton

        Otsikon ymmärsin kyllä, kiitoksia tiedosta jos näin sitten on.


    • näitä_on_nähty

      Koulutuksen antaja ilmoitti pidemmän ajan, jotta saisi sinusta korvaukset siltä ajalta. Sitten hups, järjestelmävika, koulutus onkin lyhyempi, sinä ulos mutta rahat jäävät koulutusorganisaatiolle. Ja loppu onkin varmaan niin kuin kirjoitit.

    • fdgsdfgfgh

      Uskomatonta! Tai siis uskon kyllä sinua, mutta koko asetelma on uskomattoman järjetön. Onko tarkoitus tosiaan estää ihmsiten työllistyminen, opiskelu ja yhden hengen yritysten perustaminen, ja vähitellen koko kansan tekeminen valtiosta riippuvaisiksi orjiksi. Kuka sitten maksaisi edes ne työttömyystuet? Ollaanko Suomi Oy:tä (yhtiötunnus 0986674-0) ajamassa alas ja valmistelemassa sitä jonkin ulkomaisen tahon haltuunotettavaksi? Myydäänkö meidät maamme mukana ilmaistyövoimaksi sille, joka ostaa yhtiön nimeltä Suomen Valtio/Alv?

      • sekavaa_mutta

        Tuota, aloittajahan sai opiskella. Miten se työkkäri siis esti aloittajan opiskelun?
        Jäi myös epäselväksi, että jos entinen työnantaja palkkaa, niin miksi aloittaja kyselee työkkäriltä lupaa mennä töihin.
        Yrityksen perustamisesta hän ei ymmärtääkseni maininnut mitään.


    • omituista

      "Myös aiempana kesänä työnantaja tarjosi työtä 4 kk ajaksi, mutta te.toimisto uhkasi kaikkien ansiosidonnaisten takaisinperinnällä, jos menisin työhön."

      Ei voi pitää paikkaansa tuo väitteesi. Voit tasan tarkkaan mennä töihin tosin tietysti se työttömyyspäiväraha katkeaa työkauden ajaksi ellet ole sitten osa-aikatyössä ja saisi siis soviteltua päivärahaa. En minäkään ymmärrä mikä tässä on ongelma. Oletko näyttänyt kouluttajan todistuksen siitä, että koulutus on päättynyt. Se kait pitäisi nyt ainakin huolehtia.

    • defilhsdofhsdhf

      Omaehtoinen koulutus on miina. Ilman työkkärin lupaa rajaa saa opiskella tiettyyn rajaan asti sivutoimisesti. Sen jälkeen putoaa työttömyysetuudelta kun opiskelu tulkitaan päätoimiseksi ja lupa puuttuu. Jos opiskelee työkkärin luvalla, on opiskeltava tiettyä rajaa enemmän, muuten putoaa työttömyysetuudelta. Rajan ylittäminen voi jäädä uupumaan kouluttujan toimista, sairaudesta jne. mitään ei huomioida. Armoa ei anneta.

      Työvoimapoliittinen koulutus on ainoa varma tapa. Se suodaan vain harvoille ja valituille. Pitkäaikaistyöttömiä ei koskaan valita.

    • Soittopyyntö

      Pitää paikkansa, että omaehtoista koulutusta pitää varoa.
      Aloittajan kertomuksesta en ymmärtänyt sanaakaan. Ei voi saada ansiosidonnaista tuollaisia määriä kuin hän kertoo. Käsittääkseni ansiosidonnaisella on katto, joka on huomattavasti aloittajan mainitsemaa määrää alempi.

    • Anonyymi

      Nykyaikainen ojennuslaitos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1458
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      751
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      725
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      680
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      67
      623
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe