Lapin yliopisto lakkautetaan

Simmottis

Mitäpä luulette, onko Lapin yliopisto kovinkin vahvoilla, kun seuraava hallitus etujärjestöjen vaatimusten mukaisesti alkaa harventaa korkeakouluverkkoa? Eikös siellä esitetty, että Pohjois-Suomeen riittäisi Oulun yliopisto. Lapin oikis pitääkin lakkauttaa, nyt kun Itä-Suomessa on oikis.

17

1353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • austerism1

      Ei yliopistoja lakkauteta -- joitain yhteenliittymiä voi tulla. Ammattikorkeita sen sijaan luultavasti katoaa.

      • OikisTurku

        Jaa ei vai, EK:han vaatii peräti yliopistojen määrän puolittamista ja kyllä se silloin tarkoittaa myös toimipaikkojen vähentämistä. Fakta on, ettei Lapin leveysasteilla ole mitään järkeä ylläpitää yliopistoa. Suomeen riittäisi vähempikin määrä yliopistoja, säilyttämisen arvoisia ovat ainakin Aalto, Helsinki, Turku, Tampere, Vaasa, Jyväskylä ja Lappeenrannan teknillinen. Itä-Suomi ja Lappi, ehkä myös Oulu kuin myös Åbo Akademi ja Hanken ovat sen sijaan lakkautusuhan alla. No, Rkp huolehtii kyllä ainakin toisen ruotsinkielisen korkeeakoulun säilymisen. Myös ammattikorkeakoulujen toimipaikkaverkkoa pitäisi tarkastella, joka kylässä ei tarvita omaa AMK:n toimipistettä, lisäksi ammatti- ja tiedekorkeakoulujen ristiinopiskelumahdollisuuksia on parannettava.


      • Ettäniin

        Paitsi että Oulu on kyllä jäävien listalla, sillä kyllä keski suomen yläpuolelta on ainakin yksi yliopisto löydyttävä, sillä jo pelkästään oulussakin on sen verta paljon ihmisiä.


      • PallePotkuhousu
        Ettäniin kirjoitti:

        Paitsi että Oulu on kyllä jäävien listalla, sillä kyllä keski suomen yläpuolelta on ainakin yksi yliopisto löydyttävä, sillä jo pelkästään oulussakin on sen verta paljon ihmisiä.

        Miksi Keski-Suomen yläpuolella pitäisi olla yliopisto? Oulusta voi hyvin mennä opiskelemaan Jyväskylään tai Vaasaan. Ei Suomessa tarvita näiden lisäksi kuin Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle yliopistollista koulutusta. Toki jotain yksiköitä voi olla siellä täällä, mutta kokonaista yliopistoa ei tarvita Jyväskylään pohjoisemmas. Oulun yliopistoa ei tietysti lakkauteta ainakaan vielä vähään aikaan, koska Juha Sipilä oululaisena pitää yliopiston puolia pääministerinä. Lappi sen sijaan on ensimmäisenä lakkautuslistalla, jos lakkautuksiin mennään. Itä-Suomi heti seuraavana.


      • NappiVarvas
        OikisTurku kirjoitti:

        Jaa ei vai, EK:han vaatii peräti yliopistojen määrän puolittamista ja kyllä se silloin tarkoittaa myös toimipaikkojen vähentämistä. Fakta on, ettei Lapin leveysasteilla ole mitään järkeä ylläpitää yliopistoa. Suomeen riittäisi vähempikin määrä yliopistoja, säilyttämisen arvoisia ovat ainakin Aalto, Helsinki, Turku, Tampere, Vaasa, Jyväskylä ja Lappeenrannan teknillinen. Itä-Suomi ja Lappi, ehkä myös Oulu kuin myös Åbo Akademi ja Hanken ovat sen sijaan lakkautusuhan alla. No, Rkp huolehtii kyllä ainakin toisen ruotsinkielisen korkeeakoulun säilymisen. Myös ammattikorkeakoulujen toimipaikkaverkkoa pitäisi tarkastella, joka kylässä ei tarvita omaa AMK:n toimipistettä, lisäksi ammatti- ja tiedekorkeakoulujen ristiinopiskelumahdollisuuksia on parannettava.

        Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista yliopistoista ja siellä opetetaan aika kovia aloja esim. lääketiedettä, ja siellä on muun muassa Suomen uusin hammaslääketieteen yksikkö, erityispedagogiikan opetusta jne. UEFissa tehdään myös paljon tutkimusta. Eli UEF ei varmastikaan ole minkään lakkautusuhan alla. En ymmärrä, miksi niin monet luulevat UEFia jotenkin huonoksi tai pieneksi yliopistoksi. No, kertonee jotakin sellaisesta henkilöstä, joka niin luulee, kun ei edes vaivaudu ottamaan asioista selvää. En muutekaan usko, että todellakaan lakkautetaan kokonaisia yliopistoja lähimmän vuosikymmenen aikana. Lakkautukset voivat koskea ammattikorkeakouluja ja ehkäpä tiettyjä tiedekuntia joissakin yliopistoissa. Luulisin kuitenkin, että yhteenliittymisistä on ennen kaikkea kyse.


      • Oivoijuhuu

        Miksi kaikkien etelä suomea pohjoisemmassa asuvien pitäisi muuttaa etelään, jotta pääsee yliopistoon. Kyllä on hyvä että joku huomioisi pohjoisessakin asuvat.. Eihän tänne kahta yliopistoa tarvitse, että vaikka sitten Oulun jättäisi, on se kuitenki suomen suurimpien kaupunkien joukossa.


    • spekulaattori

      kaikkein järkevintä olis yhdistää lapin yliopisto Oulun yliopistoon. eihän toi lappi oo ees millään kv-rankingin listalla listattuna. Samalla yliopisto sais synergiaa mm. oikkareista. Eiköhän tuon opetuksenkin voisi ouluun siirtää.

      • Oululainen

        Todellakin voisi siirtää opetuksen ouluun!!


      • juujuu15

        Komppaan edellisiä :)


      • defrghjste5ksks

        Ihan näin by the way, Oulusta Rovaniemeen matkaa 4 tuntia. Jotkut oikeasti asuu Karigasniemellä. Karigasniemeltä Rovaniemelle matkaa 5 tuntia. Karigasniemeltä täytyy ensin päästä Utsjoelle, ja linja kulkee kerran päivässä. Utsjoelta Inariin, 2 kertaa päivässä. Inarista Rovaniemelle jo useamman. Mutta otetaan huomioon bussien odottelut, jne, niin matkaan kuluisi varmaan 10 tuntia, ei varmaan riitä. Ja jotkut haluavat/on tarve päästä silloin tällöin käymään kotiseudulla.

        Pohjois-Suomi on siinä mielessä erinlainen paikka kuin Etelä-Suomi, ETTÄ SIELLÄ EI OLE KAIKKEA. Siellä ei ole esim. junayhteyksiä kaupungista toiseen.

        "No miksi sitten siellä on pakko asua? Muuttakaa Etelä-Suomeen, terveisin Vihreät"
        No totta vitussa siellä täytyy jonkun asua. Vai lakkautetaanko porotalous? Ettekö halua enää lakkaa kauppaan? Lopetetaanko laskettelukeskukset? Eikö lohi maistu?

        KÄYTTÄKÄÄ SITÄ AIVOKAPASITEETTIANNE, älkääkä vain ajatelko itseänne.

        Asun muuten Turussa mutta osaan ajatella muitakin. En ole mikään vassari.


    • heheeeeeeeeeee

      Joutaisi lakkauttaa kokonaan. Käytin asian hoitamiseen yhtä OTK:ta, joka valmistunut Lapista. Opetus oli kyllä valunut jätkällä kantapäähän: valehteli heti 1. vastauksessa kysymykseeni toimeksiannon yhteydessä, mistä sitten myöhemmin jäi minulle kiinni, kun summasin vähän saamani palvelusta. Laskuttaa kyllä osasi ensin vedoslaskuillakin ja sitten varsinaisilla.

      No, en tietenkään maksanut samasta asiasta kahteen kertaan vaan hän joutui kirjoittamaan isohkon hyvityslaskun. Lopulta sai karhuta neljään kertaan loppuja, joita en sitten ole maksanut vielä tähänkään päivään mennessä eikä käräjille ole kutsua tullut uhkauksista viikon sisällä. Nyt taitaa olla saatavat jo vanhentuneetkin. Kiinnostaisi vain tietää, että missä vaiheessa kirjannut puuttuvat lakitoimistonsta saatavat kirjanpitoon luottotappioina.

      Puku tekee miehen sanotaan, mutta jatkaisin, että ei ainakaan kaikista lakimiehistä.

      • uskomatontamuttatotta

        Ei kuulu millään tavalla tähän ketjuun, mutta pakko kertoa omatkin kokemukseni edelliseen kirjoittajaan viitaten.

        Minulla on todella huonoja kokemuksia peräti kolmesta oululaisesta lakimiehistä.

        Yksi oli vastavalmistunut uros, eikä hahmottanut kuka se päämies oikeasti oli ja mitä tällainen seikka edellytti hänen toimiltaan.

        Toinen, kokenut ja asiallinen naisjuristi, ehdotteli kesken vastapuolen kanssa pidettäviä neuvotteluja kuin salama kirkkaalta taivaalta sopimustekstiin kohtaa, mikä osoittautui jälkeenpäin merkittävästi päämiehelle vahingolliseksi. Törkeää!

        Kolmas oli niin kuuluisa emäntä vaativien juttujen myötä, että kusi oli noussut päähän, eikä töykeydellä ollut rajoja.

        Monesti tulee mieleen näistä juristeista, kun on kuunnellut ihmisten kokemuksia heidän palveluistaan, että ovatko useimmat juristit narsisteja, ylimielisiä p*skoja, omanedun tavoittelijoita, vääristelijöitä ja valehtelijoita. Toivottavasti eivät ole, vaikka kokemukset muuta kertovatkin!


    • Vara_vanhassa_parempi

      Suomesta voisi lakkauttaa kaikki yliopistot, ja käyttää säästyneet rahat terävimpien lahettämiseksi parhaisiin Keski-Euroopan, Yhdysvaltojen ja Aasian yliopistoihin. Ennen lähetettiin opiskelijat Keski-Eurooppaan , ja milloinkaan yliopisto-opinnoista ei ole ollut maallemme enemmän hyötyä kuin tällöin. Lisäbonuksena olisi akateemisten kansalaisten täysi kansainvälisyys.

    • Kokoomusnuoriyrittäjä

      Me kokoomuksessa olemme sitä mieltä, että helsinkiläisten rahojen lähettäminen Lappiin pitää lopettaa heti ja välittömästi. Lapissa ei ole normaaleja elämisen edellytyksiä, minkä näkee jo siitä, ettei Lappi pärjää ilman jättimäistä valtion tukikoneistoa. Lapin yliopistosta valmistuneet ovat työmarkkinoilla hyvin heikossa asemassa, koska yliopiston keskivertoa huomattavasti heikompi taso ja sisäänpääsyn helppous on yleisesti tiedossa. Meidän firmaamme ei Rovaniemeltä valmistunutta palkattaisi kuin lumitöihin.

      • wegawrgaer

        Hyvä provo. Kokoanus, siis Kokoomus nimeenomaan kannattaa yliopiston ylläpitämistä Lapissa. Ja Lapista valmistunut ei ole sen huonompo kuin Helsingistäkään.


      • Leikkijuristipohjosista

    • MilloinYhdistyy

      Minäkin kuulin sellaista juttua että Lapin yliopisto liitettäisiin Oulun yliopistoon. Onko tästä olemassa jotain faktaa ja mikä mahtaa olla aikataulu? Vaalien jälkeen arvatenkin. Ei se olisi ensimmäinen yliopistojen yhdistäminen (Aalto, Itä-Suomen yliopisto), joten ei tämä mitään utopiaa ole.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4453
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4040
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2720
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1643
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1571
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe