Miten helppoa on saada rahoitus TkT-opinnoille

Heppu8

Alaa ja opinahjoani mainitsematta, miten helppoa on saada rahoitus 4 vuodeksi tekniikan tohtoriopinnoille. Onko se viime aikoina talouden alamäen myötä vaikeutunut ja onko halukkaiden jatko-opiskelijoiden määrä kasvanut?

Oletetaan että DI-tutkinnon arvosanat ovat niin hyvät ettei itse jatko-opiskelijaksi pääsy ole siitä kiinni.

Ja sitten vielä, jos diplomityöstään onnistuu saamaan yhden julkaisun niin onko se iso etu jatko-opintojen rahoitukselle eli pitäisikö siihen pyrkiä, vaikkapa esim. DI:ksi valmistuminen sen takia vähän venyisi.

3

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin_meillä

      Riippuu tuurista. Jos tutkimusryhmässä sattuu olemaan rahoitus valmiina ja olet paras tänä vuonna valmistuvista, voi paikan saaminen olla helppoa. Yleensä näin ei käy, vaan rahoituksen saaminen kestää aikansa ja vaatii aktiivista yhteistyötä proffan kanssa.

      Keskustele proffasi kanssa jatko-opinnoista ja julkaisun kirjoittamisesta. Pyydä ohjausta kirjoittamiseen, niin saatte molemmat kokemusta yhteistyöstä. Hän antaa yleensä ohjaamisen tehtäväksi jollekin muulle ryhmässään, mutta pidä hänet silti ajan tasalla. Käy tapaamassa myös muiden yliopistojen ja tutkimusryhmien proffia. Pyydä omalta proffaltasi neuvoja näihin tapaamisiin ja ensimmäisen hakemuksen kirjoittamiseen. Pienikin palaute auttaa, ja aktiivisuus kertoo hänelle, että olet vakavissasi. Katsele netistä ilmoituksia myös ulkomaalaisista yliopistoista. Hae lisäksi työpaikkaa yrityksistä. Tee julkaisu valmiiksi valmistumisen jälkeen ja pidä sen varjolla yhteyttä. Ilmoita, että voisit palata yliopistoon, jos paikkoja tulee tarjolle.

    • Laskutoimitus

      Yhdellä kertaa neljän vuoden rahoitusta ei saa käytännössä kuin tutkijakouluista. Hyvistä arvosanoista on paljon apua jatko-opiskelupaikan ja mahdollisen tutkijakoulurahoituksen kanssa. Omalla alallani keskiarvovaatimus on noin 4/5. Tutkijakoulupaikkoja onkin suhteellisen harvalla: esimerkiksi omassa tutkimusryhmässäni on noin 20 jatko-opiskelijaa ja vain yhdellä (minulla) on tutkijakoulupaikka.

      Ulkopuolisen rahoituksen hankintaan arvosanoilla ei ole sen sijaan juurikaan merkitystä. Ulkoinen rahoitus on kuitenkin tutkijakoulurahaa "huonompaa" rahaa, koska se on yleensä 0.5-2 vuoden pätkissä ja vaatii enemmän ylimääräistä raportointia. Yritykseltä rahaa saa helpommin aiempaa toistavaan käytännönläheiseen (=vaikea julkaista) kuin uuteen teoreettiseen tutkimukseen (=helppo julkaista). Näin ollen väitöskirjatutkija saattaa etenkin tekniikan alalla joutua limboon, jossa tekee vuosikaudet insinööritoimistomaisia tilaustutkimuksia tohtorikoulutettavan palkalla, mutta vailla toivoa väittelemisestä.

      Tohtoriopintojen kurssit kannattaa suorittaa mahdollisimman nopeasti pois alta. Jos olet suorittanut kurssit ja tutkimusaihe meneekin hieman mönkään tai motivaatio suorittaa tohtorintutkinto loppuun loppuu, voit ottaa lisensiaatintutkinnon suhteellisen pienellä vaivalla.

    • Laskutoimitus

      Tutkijakouluista saa muuten noin 2000 €/kk eli vain osan palkasta. Loput pitää joka tapauksessa hankkia muualta. Omalla alallani tohtorikoulutettavan kokonaispalkka on noin 2500-3500 €/kk, tutkijatohtoreilla 3500 - 4500 €/kk, dosentit ja professorit tästä ylöspäin. Lisäksi voit saada verottomia matkaapurahoja (~1-2k€) kannustusapurahoja (5 k€). Reipas jatko-opiskelija voi saada 5 k€ kannustusapurahan vaikka joka vuosi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe