alapääongelmat raskauden aikana

mutsii

Olen 31. viikolla raskaana ja pari kertaa tässä raskauden aikana tuo alapää on vaivannut oikein kunnolla. Liitoskipuja on jatkuvasti, mutta nyt alapää on taas vaihteeksi kipeytynyt ja turvonnut myös sieltä sisemmältä, emättimen alueelta. Tuntuu ihan kokeiltaessa turvonneelta ja eilen huomasin pesulla ollessa siellä limakalvolla jonkinlaisen näppylän. Yäk. Muistaakseni minulla on finni alapäässä ollut joskus aeimminkin, tämä ei ehkä tuntunut aivan samanlaiselta. Aloin miettiä kondylooman mahdollisuutta, voiko raskaus jotenkin aktivoida sen? Näppylä on tosin aika pieni ja ilmeisesti onneksi yksittäinen. Saman aikaan alapää kutisee, kirveltää, punoittaa ja ehkä haiseekin hieman normaalia enemmän. Pissalla saan kyllä juosta usein, joten ehkä silläkin on vaikutusta tähän oirehtimiseen?
Mulla oli tänään neuvola, mutta en kertakaikkiaan muistanut puhua tästä mitään, kun ei juuri sillä hetkellä oireillut ja oli tuhat muuta asiaa mielessä. :/
Pohdiskelen tässä lähinnä siis sitä, mitä kaikkea tuo voisi olla, voisiko olla jotain raskauteen liittyvää? Alavatsaakin vihloo ja mielikuvitukseni liittää tämänkin tuohon oirehtimiseen ja näppylään. Vauva potkii alaspäin ja sekin tuntuu tuolla alapäässä ja virtsarakossa pistoina ja juilimisena. En enää tiedä mikä on mitäkin ja mistä pitäisi huolestua. Ja näin raskaana ollessa, pitäisikö noista alapään ongelmista huolestua jotenkin enemmän, voiko sieltä levitä jokin tulehdus lapseen? Vai onko päinvastoin niin, että tuolla alapäässäkin tapahtuu niin paljon ja se joutuu niin koville, ettei kaikkea edes kannattaisi niin tarkasti kytätä juuri nyt?
Millä aikataululla ottaisitte yhteyttä lääkäriin, jos ongelmat jatkuvat? Mulla on viikon päästä seuraava käynti muun asian takia, voikohan siihen asti seurailla tilannetta turvallisin mielin?

18

2021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkäriin

      ottaisin kyllä nopeammin yhteyttä lääkäriin, kuulostaa, että sinulla voi olla jokin tulehdus alapäässä. en kehtaisi itse jäädä odottelemaan ja ottamaan mitään riskejä raskauden aikana.

    • mutsii

      Kiitos vastauksesta. :)
      Mulla ei ole koskaan todettu mitään tulehdusta alapäässä, joten en tiedä miten voimakkaita oireet sellaisessa tapauksessa ovat? Nämä minun eivät ole mitenkään erityisen häiritseviä ja ovat aika ajoittaisia, tänään myös ehkä parempana kuin eilen. Eikös jonkinlainen turvotus ja tuntemukset limakalvolla ole raskauden aikana normaaliakin? Yritän arvioida lääkärin tarvetta, joten mielelläni kuulisin vielä myös muitakin mielipiteitä tai kokemuksia. :)

    • SaatHuolenSamallaPois

      Hei. Kävisin lääkärissä sinun tilassasi ihan varmuuden vuoksi. Kuulostaisi tulehdukselta.

      On jonkinlainen turvonneisuus ihan viimeisillä viikoilla yleistä, mutta kutina ja muut kirvelyt viittaisivat tulehdukseen.

      Kirvely tosin voi johtua myös kuivunneista limakalvoista jotka esim. omissa raskauksissa on vaivannut viikoilta 15 lähtien loppuun asti ja vuoden synnytyksen jälkeenkin, mutta turvotusta tai hajua yms. en ole kokenut, joten siksi kävisin sinuna lääkärissä.

      Tulehdus emättimessä voi huonolla tuurilla päätyä kohtuun.

      • mutsii

        Mulla taas tuntuu tuo limakalvojen turvotus olevan tuttua, mutta yleensä se ei ehkä aiheuta muita tuntemuksia niin kuin nyt. Tulehduksen päätymistä kohtuun juuri pelkäänkin... soittelen siis huomenna neuvolaan! Kiitos vastauksesta! :)


    • ei_jeesus_teitä

      ei täällä kukaan sun värkin asiantuntija ole ja harvemmin varmaan gynet täällä viettää aikaa. joten miksi edes kysyä maalikoilta ja ei mennä lääkäriin?

      toivottavasti ei oo sukupuolitauti, ettei käy vauvalle huonosti synnytyksessä. siskon tyttö sai synnytyksessä herpestartunnan ei eipä ollu nättiä eikä kivaa kun 3 vk ikäinen vauva joutui osastolle saamaan siihen hoitoa, kun se levisi koko yläkroppaan.

      • mutsii

        Odotinkin, että joku varmasti vastaa jotain tämänkaltaista. Ihmettelisin kyllä kovasti, jos joku täällä olisi mun värkin asiantuntija... :D
        Lienee ihan normaalia kysellä muilta kokemuksia, se kai on keskustelun idea?
        Kurjalta kuulostaa kyllä siskosi tytön tapaus, toivottavasti pikkuinen on nyt jo kunnossa. :)


      • HohhoijaasNäitä

        Asiallisesti voi silti kommentoida vaikka kuinka ihmetyttäis kysymykset suomi24 palstalla.
        Kyllä aloittajan tapauksessa voisin unohtaa herpes yms. sukupuolitaudit.

        Kuulostaa kyllä hiivatulehdukselta. niin yleinen kuin onkin.


      • ei_jeesus_teitä

        et sinä voi täällä hiivaa diagnosoida, voi se olla vaikka mitä muutakin. toi herpes oli vaan esimerkki siitä, miten vakavaksi tilanne voi mennä, jos raskaana ei alapään tulehduksiaan hoida.

        pitää jokaisen nykyaikana ymmärtää, ettei keskustelupalsta korvaa lääkärin tai hoitajan mielipidettä, jos oma terveys pohdituttaa. ärsyttää, kun suomi24 on täynnä kysymyksiä, jotka pitäisi esittää lääkärille, ei netille,


      • HohhoijaaTaas
        ei_jeesus_teitä kirjoitti:

        et sinä voi täällä hiivaa diagnosoida, voi se olla vaikka mitä muutakin. toi herpes oli vaan esimerkki siitä, miten vakavaksi tilanne voi mennä, jos raskaana ei alapään tulehduksiaan hoida.

        pitää jokaisen nykyaikana ymmärtää, ettei keskustelupalsta korvaa lääkärin tai hoitajan mielipidettä, jos oma terveys pohdituttaa. ärsyttää, kun suomi24 on täynnä kysymyksiä, jotka pitäisi esittää lääkärille, ei netille,

        "toi herpes oli vain esimerkki siitä, miten vakavaksi tilanne voi mennä, jos raskaana ei alapään tulehduksiaan hoida"

        Herpeshän on sukupuolitauti, joka tarttuu suojaamattomassa yhdynnässä. Tartunnan saaneella herpes virus aktivoituu ja alkaa aiheuttamaan oireita. Vaikka emättimessä pesisi minkälaiset tulehdukset ja niitä ei hoitaisi, ei niistä herpes tule!!

        Minä en ole mitään hiivaa diagnosoinu, olen vain ilmaissut että hiivalta kuulostaa. Lääkärit diagnosoivat. Olen aikaisemmin kirjoittanut aloittajalle nm. "SaatSamallaHuoletPois" ja patistanut käymään lääkärillä, koska jos tulehdus oisi kyseessä voisi se pahimmillaan levitä kohtuun.


      • ei_jeesus_teitä

        ei kai tässä kukaan ole sanonut, että tulehduksesta tulee herpes? se herpes oli vain esimerkki, miten vakava asia alapään ongelmat voivat olla vauvalle. kannattaisi edes yrittää sisäistää lukemansa


    • mikäännimimerkkieikelpaa

      Turvotusta voi toki olla alapäässä raskausaikana muutenkin varsinkin jos turvotusta esiintyy myös muualla (käsissä, jaloissa). Kutina ja kirvely ei kuitenkaan ole normaalia. Itellä on ollut molemmissa raskauksissa hiivatulehdus, joka siis aiheuttaa kutinaa ja muutoksia myös valkovuodossa. Hajut ja muutokset valkovuodossa raskuden aikana saattaa olla ihan harmittomia, jos niihin ei iity muita oireita. Jos oireet ei ole kovin häiritsevät, niin itse varmaan odottaisin sen viikon. En sitten tiedä, että onko se odottelu paras ratkaisu, mutta niin varmaan itse tekisin ja itseasiassa teinkin, mutta osasin kyllä epäillä syyksi hiivatulehdusta ja siksi en pitänyt tilannetta erityisen akuuttina. Voisithan esim soittaa neuvolaan ja kysyä heidän mielipidettään.

      • mutsii

        Ei mulla juurikaan ole turvotusta muualla. Myöskään valkovuotoa ei ole ainakaan yhtään normaalia runsaampana.
        Mutta taidanpa tosiaan soittaa neuvolaan huomenna, jos vielä vaivaa. Kyllä ne varmaan siellä osaavat sanoa ainakin, kuulostaako hälyttävältä vai voiko odotella siihen ensi viikkoon. Kiitos sinulle! :)


      • sfdgfhgjhkk

        se voi olla myös kaikkea muuta kuin pelkkää hiivaa. jos limakalvot on kuivat, niin ei emätintulehdukseen tarvitse välttämättä kuulua runsasta vuotoa, vaan tuo kirvely on mielestäni hälyttävä oire.

        itselläni oli limakalvot tosi kuivat imetyksen aikana, mutta ei ne kirvelleet kuin yhdynnässä. kun imetyksen jälkeen hormonit oli epätasapainossa ja tuli emätintulehdus, kirveli ja kutitti koko ajan.


    • mutsii

      Emätintulehdus kuulostaa kyllä tosi kurjalta ja sellaiselta, että sen huomaisikin ja hakeutuisi ehdottomasti lääkäriin. Mulla ei oikeastaan varsinaisesti kutita eikä kirvele koko aikaa, tai häiriöksi asti ollenkaan, mutta alapäänsä ikään kuin tuntee koko ajan. Ymmärrätteköhän mitä tarkoitan? Siis kun eihän siellä normaalisti tunnu miltään, niin nyt on sellaista pientä hiertämistä tai kuumotusta tai miten sitä nyt ikinä kuvailisikaan. Sanoisin, että jos en olisi raskaana, niin en tällä päätäni vaivaisi, ei siis ole kovin voimakasta oireilua.

      • 4ja5

        kuulostaa edelleen tulehdukselta, vaikka miten selittäisit asiaa. kuumotus varsinkin.


      • mutsii

        Okei, uskotaan. ;) Olen vaan niin huono lähtemään lääkäriin minkään asian takia, että varmaan tosiaan yritän itselleni selitellä, että huolta ei ole.


      • ihmettelen

        viethän jatkossa lapsesi kuitenkin lääkäriin, jos itse olet sinne huono menemään?


    • rthsdfgsdfgtsdgsdfg

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2703
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2290
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2040
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      14
      1775
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe