Alkoholin vaihto kannabikseen

jeppe-

Kokemuksia, löytyykö niitä? Jäikö se alkoholilla läträäminen vai tuliko kannabis vaan siihen lisäksi? Mikään poikanen en enää ole, meikäläisen aivot ei enää tästä kehity :). Raittiushan se olisi tervein vaihtoehto mutta myös tylsin.
Toivoisin asiallista keskustelua jos se nyt vaan on mahdollista, jeesustelut puoleen taikka toiseen osaan kyllä suodattaa pois.

21

1742

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkontuote

      Kannabis on ihan luru tyttöjen päihde.
      Tosimies juo vain jäykkää ja sitäkin kohtuudella!

    • sekakäyttöön

      Kannabis on sen verran mieto päihde verrattuna alkoholin, ettei valitettavasti voi antaa kovin korkeita todennäköisyyksiä sille, että sillä pystyy kokonaan korvaamaan alkoholin.

      Riippuu myös millaista alkoholin käyttö on. Jos juo viikollakin, kyllä kannabiksella pystyy luultavasti aika hyvin hillitsemään pientä tissuttelua viikolla. Jos alkoholin käyttö on taas sitä pohjoismaalaista tyyliä eli viikolla ilman ja viikonloppuna perseet, ei kannabiksesta ole sen korvaajaksi. Kannabiksen aiheuttama päihtymys ei ole lähellekään yhtä voimakas, intensiivinen ja pitkäkestoinen kuin alkoholilla, joten persekännejä se ei edelleenkään korvaa.

      Kannabis on kuitenkin erinomainen lisä viikonloppudokaamiseen, kunhan pitää huolen, että lajike on sativaa. Sativa ja alkoholi itse asiassa sekoittuvat hyvin keskenään ja ne voimistavat toistensa vaikutusta, joten alkoholia ei tarvitse litkiä samanlaisia määriä kuin pelkästään. Tässä on tosin se sudenkuoppa, että alkoholi on edelleenkin paljon voimakkaampi aine; jos juot liikaa alkoa, se peittää alleen kannabiksen vaikutukset. Tosin kannabiksen alkoholilta suojaavat vaikutukset tuskin häviävät mihinkään.

      Eli kyllä kannabista kannattaa kokeilla, jos sitä on saatavilla. Sen avulla pystyy varmasti vähentämään alkon käyttöä, mutta ei siitä kokonaan sen korvaajaksi ole. Ongelmana on edelleenkin toleranssi ja muutenkin lyhyempi ja heikompi päihdyttävyys. Alkoholi kilahtaa voimakkuutensa takia aina päähän kuin metrin halko, mutta kannabis menettää voimakkuuttaan nopeasti.

      • Mitensenottaa

        Jaa. Itse kylläkin onnistuin kannabistuotteilla jättämään tupakan ja alkon. Nykyisin kaikki alko on vastenmielisen makuista. Kuvailisin sanalla lasinpesuneste. Siitä tulee iljettävä olo, en osaa sen paremmin selittää. Kyllä päihteettömyys on paras lääke ihan kaikkeen mutta jointti silloin tällöin lääkkeeksi ei ole pahasta. Jos haluaa alkosta eroon niin käsittääkseni sienillä pääsee tai lsd:llä jos sitä on saatavilla. Ei kait alkosta kannata mitään peikkoa silti tehdä, itse nyt vain kieltäydyn koska mulle se on sama ku tarjottais lasolia.


      • Bbnn

        Eipä loppunut viinan juonti Jim Morrisonilta tai Hunter S Thomsonilta. Ihminen on mikä on. Kyllä viinasta eroon pääsee jos itse sitä haluaa.


    • Rlobegotti

      Touche.

    • vesikuintosi

      Kannabis on älykköjen päihde. Siitä tuleva päihtymys (typerä sana) on aivotoimintaa stimuloiva ja saa ajatukset laukkaamaan mielenkiintoisesti. Alkoholi taas puolestaan turruttaa ja jättää limbisenjärjestelmän toimimaan, saa aikaan agressioita ja impulsiivisuutta. Ennemmin valitsen kannabiksen ja hauskat aisteja voimistavat kokemukset ja nyrjähtäneet ajatukset kuin viinan ja sekoilun.

      • Koookk

        Psilosybiini on älykköjen huume. Kannabista polttaa moni hyvin yksinkertainenkin ihminen.


      • Anonyymi

        Hyvä kommentti!


    • Asteroid

      Ennen kannabista alkoholiin meni vuodessa noin 2000€, hulluimpina vuosina varmasti 3000€. Kannabiksen otettua paikan menee alkoholiin noin 100-300€ vuodessa.
      Paino tippui 20kiloa, verenpaineet laski normaalitasolle, unettomuus hävisi, elämänlaatu jokaisella osa-alueella parani käsittämättömän paljon, ei masennusta, ei ongelmia.
      Kumpa olisin tutustunut tähän paljon aiemmin, nyt 7 vuosi menossa ystäväni kukan kanssa eikä paluuta alkoholiin ja huonoon ihmiseen enää ole.

    • kannattaa_vielä_miettiä

      Tuostahan voi sitten seurata kaikenlaista harmia, h-merkintä, sakkkoja, jos on lapsia niin lastensuojeluilmoitus ja sossuntantat tulee sitten ilmoittamatta vierailemaan säännöllisen epäsäännöllisesti yms.. pientä kivaa....

      • Pankk

      • haitallisinviina

      • kannattaa_vielä_miettiä
        Pankk kirjoitti:

        Niin koska viinalla läträäminen on niin paljon järkevämpää jos on lapsia ja työnantajalle ja yhteiskunnalle. http://www.economist.com/blogs/dailychart/2010/11/drugs_cause_most_harm

        Ehdottomasti!Alkoholi on laillinen ja yhtesikunnassa hyväksytty päihde. Ongelmia siitäkin tulee jos liiallisuuksiin menee, kannabiksesta heti kun jäät kiinni. Jos on lapsia kannattaa ehkä miettiä niitä, kuin sitä oman pään sekoittamista ja sitä, mitä siitä seuraa.


      • lkhjgd
        kannattaa_vielä_miettiä kirjoitti:

        Ehdottomasti!Alkoholi on laillinen ja yhtesikunnassa hyväksytty päihde. Ongelmia siitäkin tulee jos liiallisuuksiin menee, kannabiksesta heti kun jäät kiinni. Jos on lapsia kannattaa ehkä miettiä niitä, kuin sitä oman pään sekoittamista ja sitä, mitä siitä seuraa.

        Hölmölän hommaa että yksi haitallisimmmista hyväksytään ja vähiten haitallisesta rangaistaan. Sillä onko käyttö hallussa ei ole mitään merkitystä. On vain laki jota noudatetaan sokeasti. Kannabiksen käyttö ei edes ole pään sekoittamista. Vain sellainen joka ei tiedä mitä se on luulee niin.


      • Neponen667

        Kannabis ei ole vähiten haitallinen päihde. Vähiten haitallinen on tutkimusten mukaan taikasienet, joita mm. Suomi pitää erittäin vaarallisena huumeena. Kannabis on haitoissaan samaa luokkaa kuin tupakka. Tosin jonkin verran vähähaittaisempi (haitoista suurin taitaa olla savun hengittely, joka ei ole välttämätöntä koska kannabis voidaan myös syödä tai höyrystää.).


    • Mööö
      • gftyur

        No onhan siinä virhe ja antaa valheellisen kuvan, kun alkoholi on eniten käytetty. Jos heroiinia käytettäisiin yhtä paljon kuin alkoholia, näyttäis tuo tilasto vähän erilaiselta...


      • Niinkös
        gftyur kirjoitti:

        No onhan siinä virhe ja antaa valheellisen kuvan, kun alkoholi on eniten käytetty. Jos heroiinia käytettäisiin yhtä paljon kuin alkoholia, näyttäis tuo tilasto vähän erilaiselta...

        Pitää muistaa että heroiinin suurin vaara liittyy siihen että aine on epämääräistä jauhetta jonka puhtaudesta ei ole tietoa. Laillinen heroiini myytäisiin esim. pillereinä kuten lääkkeet ja sen jälkeen se ei ole sen kummempaa ainetta kuin oxycodoni tai vicodin tai muut kovat kipulääkkeet. Vai mitä sanot?


      • Niinkös

        Entä jos alkoholi olisi laitonta ja kaikki alkoholi olisi Igorin keittämää pontikkaa ja pirtua ja pimeät pullot sisältäisivät toisinaan korvikealkoholia ja metanolin jäämiä. Kuinkas vaarallinen se alkoholi sitten olisi?


    • Anonyymi

      Kokeiltu nyt noin vuosi alkon käytön vähentelyä ganjalla. Muutama huomio tältä matkalta.

      Pidä päihdepäiväkirjaa . Aseta jotkin rajat sinne ja pyri niihin. Mittarit voit keksiä itse. Tärkeintä on, että olet tarkka ja rehellinen itsellesi. Tällä tavalla alat tekemään päätöksiä käytössä oikeaan haluaamasi suuntaan.

      Itse olen onnistunut korvaamaan alkoholia tasaiseen tahtiin lehdellä. Viikoittainen alkoholinkulutus on laskenut lähelle syuomalaista keskikulutusta ja laskee edelleen. Tavoite on päästä alle keskimääräisen 14 annosta viikko kulutukseen ja varmasti pääsenkin. Kukkaa menee noin kerran viikossa ja siitä olen huomannut olevan aika paljon hyötyjä. Verenpaineet ovat erinomaiset, stressitasot ovat matalammat kuin ennen, olen muille nyyään paljon ystävällisempi kuin ennen ja pilvi-iltoina nukahdan hyvin ja uni laadukasta. Yleensä viihdyn sohvalla kuunnellen musaa ja juoden mehua kivennäisveden kanssa. Olutta pyrin välttämään kokonaan pilven kanssa, joskin yhden sellaisenkin voi suoda, jos kysessä on viikonloppu.

      Pienellä itsekurilla höystettynä vaihtokauppa on ollut todella kannattava. Voin yhä vähemmän ymmärtää syitä, miksi paja on Suomessa kiellettyä. Pelkoa ja ennakkoluuloja ja ymmärtämättömyyttä sekä arvokonservativismia sitähän se on. Surullista lukea "keskustelua" aiheesta. Polarisoitunutta huutoa. Eniten melskaavat ja tuomitsevat ne, jotka eivät asiasta mitään ymmärrä, mutta täysi ymmärtämättömyys takaa aina täyden varmuuden sanoi Mustanaamiokin.

    • Anonyymi

      Aloittaja oli kirjoittanut että aivot eivät enää kehity kun ei ole enää mikään poikanen.
      Se on totta että tavallaan lakkaavat kehittymästä mutta uusia aivosoluja syntyy jatkuvasti kun vanhoja kuolee.

      Liiallinen päihteiden käyttö aiheuttaa sitten sen ettei niitä uusia aivosoluja enää synnykään vanhojen tilalle, eikä sekään ole hyvä juttu.

      Aivot ei kehity ei, mutta aivojen toiminta voi alkaa kehittyä sinne väärään suuntaan eli toiminnot huonontuvat solujen kuollessa.

      Itsekin turhan nuoresta päihteitä käyttäneenä olen alkanut jo huomata reilu viisikymppisenä ettei aivot ihan kaikkea kestäneetkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2580
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1499
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      913
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe