Pentu heti yksin

työpäivä-edessä

Mitä mieltä olette siitä, että pentu jää heti parin päivän päästä saapumisestaan yksin työpäiväksi 8-9h? Miten näette tai luulette sen vaikuttavan siisteyskasvatukseen ja yksinolon oppimiseen?

Minä en näe tuossa ongelmaa. Monet kuitenkin torppaavat idean, mutta ehkä se on vain tunneperäinen ajatus, että pennun kanssa pitäisi olla viikko tai pari, jotkut jopa kuukausia. Pentu kyllä oppii talon tavoille muutenkin.

En näe varovaisessa yksinolokoulutuksessa mitään järkeä. Päin vastoin, sillä 5min pois, 20min pois, 40 min pois jne jne vaan ruokitaan ja lisätään eroahdistusta. Tiedän paljon tapauksia, joissa koiran kanssa lähdetty hitaasti harjottelemaan yksinoloa, ja tuloksena on eroahdistunut koira. Sen sijaan en tiedä yhtäkään koiraa, joka olisi eroahdistunut heti yksin -toimintatavalla. Koiraa ei tarvitse harjoittaa yksinoloon, se vaan jätetään yksin. Pentu oppii vaan odottamaan enemmän, kun tottuu että kohta joku tulee. Ja juuri kun pentu tajuaa olevansa yksin, tullaankin takaisin.
Ihmisen mielestä on tottakai julmaa jättää pieni pentu yksin, jotkut vertaavat vieläpä ihmislapseen. Koira kuitenkin pärjää hyvin. Koira nukkuu enemmän kuin ihminen, koira nukkuu suurimman osan päivästä. Pentu nukkuu yksinollessaan, ellei sitä kannusta muuhun. Ei tietenkään ole väärin jättää puuhaa etenkin vähän teinimmässä iässä, koirakohtainen asia. Pentu pärjää turvallisessa kodissa hyvin työpäivän.

Pentua ei tarvitse olla pissattamassa 4h välein, työssäkäyvälle sellainen järjestely on mahdoton, eikä ketään tuttua tms välttämättä saa apuun. Sisäsiisteyskoulutus sujuu kuitenkin ja pentu on sisäsiisti 4-5kk iässä. Kun pentu nukkuu ja on rauhallinen työpäivän ajan, ei hätäkään yllätä. Kun tullaan kotiin, ravataan ulkona kehujen kera. Ulkona ollaan lähes enemmän kuin sisällä, yöllä toki nukutaan.

Mitä mieltä te olette, paljonko pennulle on annettava aikaa, voiko sitä jättää heti yksin?

3

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taplaaja

      Jokainen taplaa tyylillään.

    • Pitkäon

      Mites järjestät ruokailun? Aika nälkä varmaan pennulla, jos ensin yö syömättä ja taas 9h tauko.
      Jotkut voi pärjätä pitkän ajan yksin, mutta en usko, että tekee hyvää. Se on kuitenkin ensimmäistä kertaa elämässään täysin yksin.. Voi tulla ongelmia tai ei. Meillä joku aina kävi lounastauolla alussa pennun luona. Muutenkin yksinolo oli max. 6h päivässä.

    • doggystylessss

      Kyllä minäkin jätin omani (8vk) muutaman päivän jälkeen ensin 5 tunniksi yksin ja sitten 9 tunniksi (kokonainen työpäivä matkat).

      Tuohon ruokailuasiaan niin meillä pentu muutenkaan ei syönyt sitä viittä kertaa päivässä vaan 3-4 kertaa (jätti siis yksi tai kaksi ateriaa koskematta.) Annoin lähtiessäni ruuan (pissa ja kakkapaperi makkarissa, missä on yksin ollessaan) ja heti kotiintullessa taas ruuan. Jätin pennulle myös kuivia naksuja kuppiin ja oli sieltä yksinollessaan jonkin verran syönytkin.

      Heti kotiintuloa seuraavana päivänä aloitin pienillä harjoituksilla niin että kun pentu oli väsynyt, suljin makkarin oven hetkeksi ja menin takaisin enkä huomioinut pentua. Myöhemmin samana päivänä kävin ihan kioskillakin asti ja tein nämä pari päivää lyhyempiä harjoituksia. Ekoina päivinä kysyin naapurilta ja pientä vinkumista oli hetken aikaa ollut, mutta nykyään kun näkee minun pukevan takkia päälle menee jo itse omaan petiinsä makkariin, pentu siis nyt 11vk. Telkkarin jätin hiljaiselle ja valot huoneeseen. Ennen lähtöä en huomioi koiraa suuremmin ja kotiintullessa odotan niin kauan että se rauhoittuu ennen kuin huomioin, odottelee nykyään yleensä omassa pedissään eikä juokse makkarin ovelle enää vastaan. Pitkälle pääsee kun ei tee lähdöstä mitään numeroa tai lässytä lähtiessää vaan käyttäytyy niin että se on ihan normaali asia, koirakin tajuaa sen nopeasti (myös esim imurin kanssa sama juttu)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      425
      1859
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      197
      1532
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1421
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      173
      1396
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1056
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      990
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      120
      938
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      921
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      896
    Aihe