Koulumaailma on nykypäivänä outo

outolintunen123456

Kovat arvot ovat tulleet kouluihin. Opettajia kielletään kertomasta koulun ongelmista siis niistä, jotka eivät ole salassapidettävää tietoa. Homekouluista vaietaan tai muista kurinpidollisista ongelmista.

Avoimuus on nykypäivän muotisana kouluissa. Kumminkin koulu taitaa olla yksikkö, joka toimii muusta yhteiskunnasta erillään.

Työpaikoilla on työsuojeluvaltuutetut, jotka hoitavat työntekijöiden ongelmia työpaikoilla. Kouluissa ei ole esim. oppilasvaltuutettua, joka voisi puolueettomasti hoitaa koulun ongelmatilanteita. Koulu on työpaikka ja siellä sattuu ja tapahtuu ihan niitä samoja juttuja mitä muissakin työpaikoissa...Opettajat uupuvat ja syynä ei aina ole oppilasmäärät tai liian suuri työtaakka. Monesti opettajat saavat liian vähän työnohjausta ja muuta tukea mm. rehtorilta jos rehtori johtaa auktoritäärisesti.

3

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jää_ei_aina_liukas

      Oppilasvaltuutettu hoitaa koulun ongelmatilanteita? Minkälaisista ongelmatilanteista oikeastaan kirjoitat?
      Työnohjaus, sekö patenttiratkaisu?
      Et ole oikein perillä asioista, heittelet ilmaan haamuheittoja.

      • asiila1233321a

        Oppilashuolto on monesti myös rehtorin tiukassa ohjeuksessa, vaikka kuraattori ei ole hänen alaisensa.

        Peräänkuulutan vain avointa keskustelua koulun ja kodin välillä. Meidän koulussa ongelmatilanteet yritetään hoitaa siten, että koteihin ei oteta yhteyttä mistään asiasta. Luokan opettaja ei edes laita kuukausitiedoitetta kotiin.

        Keskusteluvartissa opettaja piti viiden minuutin esipuheen siitä mistä saa puhua ja mistä ei. Tapaaminen piti rajoittua vain lapseemme. Opettaja tenttasi meitä vanhempia - ja tuli sellainen tunne, että pojastamme yritetään kaivaa tikulla jotain negatiivista esille. Lopuksi opettaja tokaisi, että "eikös teidän pojalla ole muutaman kerran unohtunut vihko kotiin". Sen tietysti myönsimme, sillä lapsemme on hajamielinen. Siis vartti oli aivan outo. Ja itsekin yritin etsiä pojastamme vikoja kun tilanne meni niin oudoksi.

        Meni kyllä luottamus kouluun ja opettajaan ja meidän tavoite koulun suhteen on se, että pääsemme yläasteelle. Tai ehkä vaihdamme koulua. Poikamme on hyvä koulussa ja hiljainen ja ihmettelen suuresti opettajan käytöstä? Mutta ehkä hän on kartoittanut tilannetta uutena opettajana, mutta tuntui, että olisimme olleet syytettyjen penkillä.


    • asiila1233321ab

      Ja lisäys vielä, että vaitiolovelvollisuushan koskee opettajia. Mielestäni itse olisin kyllä voinut tuoda luokan ongelmia samalla esille, mutta tiukasti opettaja ohjeisti, että saamme puhua vain omasta lapsesta. Siis minä olisin kyllä voinut puhua, mutta opettaja tietysti ei, sillä hän on vaitiolovelvollinen tiettyjen asioiden suhteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1857
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 73
      1436
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      95
      1344
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe