purkukuntoisen hirsitalon osto

terho_k

ole harkinnut ostaa purkukuntoisen

10

890

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sori virhe lähetys... :(
      siis olen ostamassa purkukuntoisen hirsirakennuksen tontin hinnalla. ajatus olisi kuitenkin korjata nykyinen talo sillä tontilla. ajatus hinnasta olisi max. 1000€/m3. kysymys on, että kuinka huonossa kunnossa oleva hirsitalo on kunnostettavissa? myyntikuvista voi todeta että kivisokkeli on painunut todella kovasti toisestapäästä rakennusta. välittäjä ei tiennyt tässä vaiheessa mikä on talon tila nyt. aikoi ottaa selvää. oletus tässä vaiheessa on, että koko talo puretaan rungolle ja aloitetaan siitä. eli alapohja, yläpohja, seinä materiaalit puretaan ja hävitetään. mitään en voi hävitä. kaikki mitä voin hyödyntää on plussaa. se pitäisi saada selville rakennanko kokonaan uuden vai korjaanko vanhan. unelma on aina ollut hirsitalo.

      • 115

        Tuplatyömäärä verrattuna uuteen eikä tule välttämättä edes uutta halvemmaksi. Myyntikuvat helpottaisi suuresti hahmottamaan kuinka suuresta työmäärästä on kyse. Edelleen hintatason määrittää paitsi talon kunto myös se, aiotko asua villasukat jalassa vai tehdä talviasuttavan asunnon yms? Oman työnä tuskin (toivottavasti) kysymysten perusteella mikä kasvattaa menoja jos palkkaat ammatti-ihmisiä toteuttamaan projektin joko urakalla tai tuntityönä. Tuntityönä pelkät palkkakustannukset voi karata käsistä tasolle jossa pelkillä palkkakustannuksilla ostaisit uuden talon avaimet käteen periaatteella.

        Periaatteessa niin huonokuntoista hirsitaloa ei ole etteikö se olisi korjattavissa. Kysymys on vain siinä miten laajat korvaustoimenpiteet hirsitalo vaatii? Jos kehikkokin on läpilaho vaatien paljon kengitystöitä uusi tulee helposti halvemmaksi. Jos omalle työlle ei arvoa laske voi päästä halvemmalla.

        Unohdat edellisessä väitteessäsi ettet voi hävitä mitään sen, (jos talosta ei saa järkikustannuksilla asuntoa) että kehikon purku ja jätteiden roudaaminen on kaukana halvasta huvista.
        Tiedän juuri tälläkin hetkellä hirsitalon halvalla ostaneen jonka alkuinto lopahti alkumetreille talon ollessa arvioitua huonommassa kunnossa. Nyt yrittää päästä eroon tontista mikä ei onnistu koska viereiset vapaat tontit ovat paljon halvempia kuin tontti jolle rakentaminen edellyttäisi vanhan talon purkua kustannuksineen.


      • 115

        Jäi sanomatta se tärkein eli ota ammattilainen mukaan joka tekee arvion kustannuksineen miten laaja remontti on edessä.
        Välittäjien kuntotutkimuksilla voit yleistyksen tasolla pyyhkiä paikan minne aurinko ei paista. Välittäjä saa palkkionsa kaupoista joutumatta vastuuseen vaikka valehtelisi silmät ja suut täyteen saadakseen sinulta allekirjoituksen kauppakirjaan. Jos kauppakirjassa lukee myydään purkukuntoisena tms. sinä vastaat kaikesta etkä voi vaatia myyjältä senttiäkään korvauksia jos talo osoittautuu pommiksi.

        Kokoluokkaa tietämättä vanhoja hirsikehikoita valmiiksi purettuina ja numeroituina saa parista tonnista ylöspäin. Ongelma on vain siinä, että muualta tuotuna kehikkoa koskee kaikki mahd. rakennusmääräykset eristysvaatimuksineen jne. mutta paikalla oleva kehikko on kaikista määräyksistä vapaat (?) jolloin voit säästää todella paljon tosin tinkimällä asumismukavuudesta. Asia mikä kannattaa tarkastaa paikalliselta rak.tarkastajalta.


    • Hirsiäijä

      Olen hieman erimieltä eli sinulla on vielä mahdollista saada tontille asumismukavuutta. Kun korjaat vanhan talon, sun ei esim. tartte laittaa siihen koneellista ilmastointia, joka ainakin mun hengitysteille on pahaksi. Sun ei myöskään tarvitse tehdä siitä pulloa. Sokkelin painuminen on varmaan se hankalin homma, miten saat sen suoraan ja niin, ettei se painu enää lisää. Alimpia hirsiä saat kyllä vaihdettua, jos pehmeitä ovat. En osaa sanoa, tuleeko halvemmaksi kuin uusi, mutta tulee luultavasti parempi ja kestää vuosisatoja, jos vain alapohjassa ilma kulkee ja katto ei vuoda.

      • Se-että-talo

        on vanha ei ole se ainoa syy säilyttämiselle. Sen mitä minä olen nähnyt näitä vanhojen talojen ostajia heistä 98% korjaa talon uutta vastaavaksi ja kalliimmaksi tulee kuin se uusi vaikka ostoperuste on halpuus.


    • ohijio

      veikkaisin että jos talo on korjattavissa paikoillaan ja suurin osa rakenneosista hyödynnettävissä niin homma voi olla kannattava. jos puretaan pelkälle kehälle ja perustuskin on pettänyt niin on järkevämpää purkaa koko kehikkko ja pystyttää se kokonaan uusille perustuksille. hyväkuntoisesta rungosta koituu säästöä mutta toisaalta nykyaikainen rakentaminen on sen verta tyyristä että pelkkien seinien osuus jää vähäiseksi.

    • 45tyv345t

      Pura kaikki pois, osta uudet hirret ja kokoa niistä talo.

    • Se_ensimmäinen

      Ensimmäinen asia, joka kannattaa tarkastaa, onko hometta. Homekoirat vain asialle, niin on ainakin yksi murhe vähemmän. Jos hometta löytyy, ainakin kunnostamisen voi unohtaa.

    • eikä

      Mistä teitä kusetettavia löytyy? Paljonko maksoit? Toivottavasti et yli 2000€....Kahden viikon liksan kun häviää ei niin kauhiasti kirpaise ,mutta jos maksoit enemmän niin tutkituta pääsi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4266
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2199
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1704
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1497
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1458
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1390
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1268
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1184
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1116
    10. 22
      1076
    Aihe