Turku vs Helsinki

1599999999999

Kumpi on parempi kaupunki opiskella? Esimerkiksi asumisen, tai tulevaisuuden työllistymisen kannalta? Helsingissä kallis hintataso ja pahimmat tarinat hoasista ei oikein houkuttele... Kokemusta?

6

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hoasilla_opiskeluvuodet

      Turusta ei ole itsellä asumiskokemuksia, mutta kaikinpuolin kiva kaupunki, etenkin kesäisin. Helsinki on kieltämättä Suomen mittakaavassa kallis kaupunki asua, jos on tarve asua kantakaupungissa. Media on kiinnostunut asumisen osalta vain ääritapauksista, koska tyytyväisen asukkaan tarina ei ole myyvä. Pääosa vierailemistani Hoasin kämpistä on erittäin kivoja, hyvän hintaisia ja asukkaat olleet tyytyväisiä, vaikka eivät siitä lehtien sivuilla tai somessa hehkutakaan. Vaihtelua toki löytyy, mikä on luonnollista, kun osa taloista on vuosikymmeniä sitten rakennettu ja osa on aivan uusia. Meidän Hoas-kiinteistömme oli yksi isoimmista ja rakennettu 70-luvun lopulla. Sijainti Helsingin kantakaupungin ulkopuolella, hyvät kulkuyhteydet, mahtava hintataso, laatu ikään nähden kohtuullinen. Riippuu myös odotustasosta ja mihin on itse tottunut (keittiön kivitasoja tai parketteja turha odottaa noilla hinnoilla). Kyseessä ei kuitenkaan ole omistusasunto vaan yleishyödyllisen säätiön vuokra-asunto opiskelijoille.

    • hthelinä

      Työmahdollisuuksien kannalta Helsinki ja pääkaupunkiseutu on huomattavasti parempi. Opiskelumahdollisuudet kaiken kaikkiaan paremmat.

      Turussa asuminen on halvempaa ja asuntoja paremmin tarjolla. Kaksi yliopistoa, valinnanvara silti kaikkiaan suppeampi kuin Helsingissä. Ilmapiiri lähinnä kodikas, pienet piirit.

      Itsellä kokemusta molemmista, suosikkini Helsinki asumisen kalleudesta huolimatta, sillä kaikki muu parempaa kuin Turussa.

    • 1599999999

      Jotenkin vaan noi vaihtelut helsingissä ainakin netin antaman kuvan mukaan ovat rajumpia kuin muualla: voi joutua esimerkiksi lutikoiden ja sotkun keskelle vaaralliselle asuinalueelle... Onhan sitä netissä aina kaikenlaista tavaraa mutta varmaan joku todellisuusperä? Onko siis siisti asunto realismia helsingissä? Lutikat tai hankala kämppis kuulemma eivät ole syy muuttoon... Entä jos saa asunnon juurikin "pelätystä" kohteesta niin eikö sit voi vaihtaa?

      Olisiko turussa helpompaa saada samaan (edulliseen) hintaan siisti asunto? Onhan turussakin ollut lutikoita mutta jotenkin käsittänyt sen olevan kaikenkaikkiaan rauhallisempi ja siistimpi kaupunki? Vai onko se vain vaikenemista?

    • tervetuloavälkommen

      Eiköhän sun kysymys ole pikkuisen liian laaja. Annan neuvon: heitä kolikkoa. Kun valmista, kuulostele mitä kävi mielessä. Oliko tulos pettymys vai vastasiko kolikko "oikein".
      Näin saat selville ainakin sen, kumman vaihtoehdon haluaisit itse toteutuvan. Turussa on pientä ja kodikasta.
      Jos valita voi, tekisin Turussa opiskelut Hesassa työ, näin tekee moni.

      Ja pääsee täältä Ååbosta maailmallekin...
      Niinkin on tehnyt moni.
      Yks o kuitenkin varmaa: täällä on lutikoita, rottii, humalaisii ; ) runsaasti

    • 7777

      Asuin Turussa opiskelija-asunnoissa (3 kpl) yhteensä lähes seitsemän vuotta tyytyväisenä.

    • faewfawef

      Työllistymisen kannalta on aivan sama mistä valmistut. Voit vaikka valmistua Siperiasta, kyllä sinut töihin otetaan jos olet ihmisenä onnistunut tapaus. Itse opiskelen Helsingissä, kallista paskaa. Ihmisiä tosin on, toisin kun Turussa jossa 20v asuin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5035
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe