Negatiiviskanneri

nekatiivi

Onko tietoa /kokemusta Kiinasta myydyistä negatiiviskannereista ?
Kannattaako ?? Ei viitsisi kovin paljon sijoitaa, Käyttö aika vähäistä,
Vai voiko ko, laitetta vuokrata jostain, Olisi vanhoja negoja jotka haluaisin katsella mitä sieltä köytyy,, Ja miten vanhan 6x6cm negatiivi, käytkö näihin laitteisiin ??

8

1601

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teetä_homma

      Kiinassakin myydään varmaan monenlaisia negatiiviskannereita... Kai sulla joku merkki tai jopa malli oli mielessä?

      Pieni määrä (< 100-200 kuvaa) filmiä kannattaa skannauttaa mieluummin valokuvaliikkeessä. Esim. https://www.fotoyks.fi/sivut/skannaukset.htm Skannerit eivät ole vuokraukseen sopivia vehkeitä ollenkaan, koska filminpätkien skannaus on hidasta hommaa ja vaatii opettelua, jotta tulos olisi hyvää.

    • myydyistä

      Myyntipaikka ei mitenkään vaikuta skannerin laatuun eikä toimintaan.
      Alalla on senverran hintakilpailua, että hinta kuvaa hyvin laatua.
      Halvimmat kiinalaiset käy hyvin leikkikaluiksi, mutta ei aivan pikkulapsille.
      Kunnollinen 6x6 negalle käyvä skanneri maksaa noin 2 K€. esom PLUSTEK OpticFilm 120

    • nekatiivi

      Tuntuu olevan hintahaitari aika laaja, 50€-2000€
      Epä tuo kamerakaan jolla kuvat on otettu ole mitään huippuluokkaa, eikä ole tarkoitustakaan tehdä mitään taidekuvia,, Pitää nyt mietiskellä, mitä tässä tekee,, Mutta 2000€ euroa, ei kiitos, sehän on jo meikäläisen yli kahden kuukauden eläke

      • teetä_homma

        Joillekin (ehkä juuri sinulle, kun sanoit: "vanhoja negoja jotka haluaisin katsella mitä sieltä löytyy") hyvä vaihtoehto voi olla CMOS-skanneri, joka toimii kameran tapaan eli erittäin nopeasti. Esim. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/46593/dsnkn/Veho-VFS-002-negatiiviskanneri#product-description Tai sitten vaan kuvaat filmiruudut digikameralla erilaisten lisälaitteiden avulla. Esim. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/36848/dnqfx/Kaiser-6506-Dia-Duplicator-diaskannauslaite-digikameraan (<-- tää on kylläkin ylihintainen ratkaisu) Painotan vielä, että CCD-riviin perustuvat skannerit ovat todella hitaita, useita minuutteja per kuva parhaalla tarkkuudella. Skannailussa menee äkkiä ikä ja terveys... Kuvanlaatu niillä vaan on huomattavasti parempi. Erityinen ongelma CMOS-skannereissa ja digikameralla kuvaamisessa on kapea dynamiikka-alue eli kuva pitäisi valottaa sisällön mukaan. Jälkikäteen kuvasta ei sitten välttämättä saa esiin kovin tummia tai vaaleita yksityiskohtia. Perinteisellä CCD-skannerilla kuvan voi skannata vaikka 48-bittisin värein, jos niin haluaa.

        Keskikokoista 6x6 filmiä ei voi skannata millään kohtuuhintaisella "varsinaisella" negatiiviskannerilla, jotka huolivat vain 35mm filmiä. On pakko tyytyä tasoskanneriin, joka ei ole niin tarkka. Esim. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/24199/dkvgt/Canon-CanoScan-9000F-Mark-II-tasoskanneri Tuossakin on ongelmana hitaus ja yleensä parin satasen malleissa filminpidikkeet ovat surkeita. Ei ole kyllä omaa kokemusta tuosta mallista.

        Mutta jos siis tarkoituksena olisi digitoida kokonainen valokuva-arkisto niin, että originaalit uskaltaa heittää pois, niin teetä työ sellaisella joka osaa ja omistaa kunnolliset laitteet tai maksa skannerista vähintään 500 euroa. Käytettynä niitä ei mielestäni kannata ostaa, ellei kyseessä ole esim. jo 10 vuotta vanha Nikon Super Coolscan 9000 ED, johon uusia skannereita edelleen verrataan, vaikka sen valmistus lopetettiin jo muutama vuosi sitten.


    • hfjefgw

      Jos ennestään on digijärjestelmäkamera ja siihen jokin kiinteä suorapiirtoinen "normaaliobjektiivi" on se halvin tapa skannata erikokoisia kuvia.

      Hieman eri menetelmiä:

      http://gizmodo.com/5586338/scan-your-old-negatives-diy-style-using-a-dslr-and-toilet-paper-rolls

      http://www.diyphotography.net/scanning-film-negatives-with-a-dslr/

      http://petapixel.com/2012/12/23/why-you-should-digitize-your-film-using-a-camera-instead-of-a-scanner/

      http://www.instructables.com/id/DIY-Smartphone-Film-Scanner/

      http://photographyattic.com/blog/tag/slide-duplicator/

      Suomenkielisiä sivuja on turha haeskella. Suomalaisten älykkyystaso ei riitä kotikonsteihin. Kaikki pitää saada valmiina.

    • neratiivi

      Kyllä kai suurin osa negoista taitaa olla 35mm, Maallikkona ajattelin että skannerit käyvät molemmille Filmeille, Yksi vaihtoehto olisi 60mm Tehdä suurennuskoneella niistä mustavalkoisia,, Ostin joskus aikoinani suurennuskoneen ihan vaan linnssien takia, mutta ei niitä sitten tarvinutkaanmmm en tiedä mitähän mömmöt ja paperit nykyään maksaisivat,
      Mutta on siinäkin oma hommansa.. Tulee aina välillä käytyä yuolla rajan takana, pitääkin kysellä mitä kehitteet ja kiinnikkeet maksavat, Jos sielläkään niitä enää on

    • 03r

      Jos olet pääkaupubkiseudulta niin Helsingissä Lasipalatsin yläkerrassa toimivassa Kaupunkiverstaassa voit skannata filmit ilmaiseksi Epsonin skannerilla. Muissa kaupungeissa kannatta kysyä kirjastolta.

    • Eläkewaari

      Minulle riittää vanhat negatiivit mv, väri ja dia sellaisenaan. Melkein kaikista on jo silloin "uutena" teetetty paperikuvat. Diathan säilyvät pimeässä sellaisenaan.
      Paperikuvia voi hyvin katsella kun ovat kenkälaatikoissa ja albumeissa. Samoin diat saa näkyviin alkuperäisellä heittimellä.

      Annan jälkipolvien tehtäväksi sitten joskus niiden nykyaikaistamisen. Nyt he ovat 30-40 vuotiaita ja ei paljoa kiinnostusta niihin vielä löydy. Ovat nähneetkin ne jo moneen kertaan. Kunhan ovat 50-60 vee niin sitten ehkä alkavat kiinnostumaan niiden laittamisesta muotoon joka on silloin nykyaikaa.

      Itse olen tarpeeksi panostanut jo kalustoon ja filmeihin, joilla kuvat on saatu aikaan. Aikaa ja rahaa on palanut jo osaltani tarpeeksi niihin. Kalustokin vanheni niin, että ne myydessä niiden arvo oli enään prosentin luokkaa.
      Annan siis toisten jatkaa siitä mihin minä jäin. Uskon, että silloin kun olen jo kasvattamassa voikukkia luutarhassa, kuvani saavat lapsiltani tietyn uuden arvostuksen.
      Nyt kuvaan digijärkkärillä enkä niistäkään tee paperikuvia. Kuvien sijaan säilytän parhaimmat muistikortilla. Ne ovat pienikokoisia ja halpoja verrattuna valtavaan paperikuvamäärään.
      Katselen niitä digikuviani isosta ruudusta. Tämä siksi, että tätä kuvamateriaalia on jo muutenkin melko paljon enkä halua kasvattaa sen määrää teettämällä enempiä paperikuvia. Kyseessä on myös tilanpuute ja rahansäästö.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7826
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2872
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1845
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1449
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe