Yliopisto ulkomailla

KBecks

Olen pyrkimässä IB-lukioon, jonka jälkeen haluaisin jatkaa ulkomaisessa yliopistossa, mahdollisimman hyvässä tottakai. Mutta miten on, jos oikeustieteelliseen lähtisi, pitäisikö työtä tehdä vain maassa, jossa on opiskellutkin, kun laithan ovat vaihtelevia maittain? Jos yliopisto olisi Yhdysvalloissa, mutta ei saisikaan viisumia työhön jäämiseen, voiko näin käydä?

Lisäksi, olisiko IB-lukion suorittaminen järkevämpää Suomessa vai sekin vain suoraan ulkomailla?

Kielitaitoni on kohtuullinen, ja uskon sillä pärjääväni. Keskiarvoni lukuaineissa on 9.9 ja olen nyt kahdeksannella luokalla.

9

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tavallinensuomalainen

      ketä sä meinaat ärsyttää tolla kehuskelulla parhaista yliopistoista jne?

      • KBecks

        Sinua näköjään.

        No en nyt sitä tarkoita, sitä vain, että parhaaseen, johon minun omat kykyni yltävät, sehän voi tarkoittaa millaista yliopistoa vain. Ehkä oli huono valinta juuri se pistää tuonne joukkoon, ei ollut tarkoitus saada sitä sieltä noin pomppaamaan.


    • jurcand

      Lukio on viisainta käydä Suomessa, ellei ole erittäin painavia syitä käydä se ulkomailla. Tällainen painava syy olisi esim. se, että perheesi asuu ulkomailla, kun sinun on aika käydä lukio. Lukiosikana voit viettää vaihto-oppilasvuoden ulkomailla.

      Haaveet parhaista yliopistoista voit toistaiseksi pitää ominasi. Palataan asiaan muutaman vuoden kuluttua.

      • KBecks

        Toistan, parhaaseen johon minä pystyn. En välttämättä tarkoita maailman kärkisijoilla olevia.

        Lueskelin muutenkin paljon tänään ja tulin päätökseen, joka saattaa vielä toki muuttua, mutta jonka minä näen parhaimpana nyt tällä hetkellä itselleni. Kiitos vain teillekin, jotka minua ilmeisesti kovasti maanpinnalle koittivat palauttaa, mutta minulla on unelmani jotka eivät ole ollenkaan huonoja.


      • enneopisk
        KBecks kirjoitti:

        Toistan, parhaaseen johon minä pystyn. En välttämättä tarkoita maailman kärkisijoilla olevia.

        Lueskelin muutenkin paljon tänään ja tulin päätökseen, joka saattaa vielä toki muuttua, mutta jonka minä näen parhaimpana nyt tällä hetkellä itselleni. Kiitos vain teillekin, jotka minua ilmeisesti kovasti maanpinnalle koittivat palauttaa, mutta minulla on unelmani jotka eivät ole ollenkaan huonoja.

        Helsingin yliopisto kestää hyvin maailmanlaajuisen vertailun. Vertailujen ongelma on kuitenkin aina siinä, että ne tehdään yhden tai enintään kahden kriteerin perusteella. En hyljeksisi muitakaan suomalaisia yliopistoja. Sen sijaan on kyseenalaista, pystyykö joku ulkomaalainen paraskaan yliopisto tarjoamaan aloittelevalle opiskelijalle mitään ratkaisevasti parempaa.

        Menestyminen opinnoissa ja sen jälkeen työelämässä riippuu kuitenkin enemmän yksilöstä itsestään kuin yliopistosta.


    • unelmiakohti

      Käsittämätön asenneilmapiiri täällä.

      Totta kai pyrit parhaaseen yliopistoon, johon sinun kyvyilläsi ja rahoitusrealiteeteillasi (viittaan erityisesti mainitsemaasi Yhdysvaltoihin) on mahdollista päästä. Oikis nyt lienee opintosisällöltään niitä lokaatiosidonnaisempia alalta, mutta EU-oikeus tai vastaava tuskin sitoo sinua jäämään töihin opiskelumaahasi. Toisaalta, jos himoat asiantuntijatehtäviä (versus "perus asianajaja"), niin Kiinan/Venäjän/Japanin jne lainsäädännön tuntijoille lienee tarjolla aikas kiinnostavia duuneja.

      Tällaista mutuilua, sinulle opiskelun iloa ja hyvää matkaa unelmiasi kohti! Olen itse ollut aikanaan ihan täsmälleen samassa tilanteessa ja saanut kysymyksiini identtisen vastaanoton - nyt lähes kymmenen vuotta myöhemmin olenkin jo opiskelemassa ulkomailla unelma-alaani (:

    • Otis

      Jos aiot todellakin pyrkiä opiskelemaan jenkkeihin,siis yliopistoon,kannattaa etsiä tietoja ensinnäkin opiskeluviisumista,koska ilman sitä ei opiskelupaikka avaudu,vaikka sinut hyväksyttäisiinkin opiskelijaksi.

    • Jepppp

      Terve, itse kävin IB:n ja opiskelen tällä hetkellä oikeustiedettä Iso-Britanniassa. Suosittelen, että käyt IB:n Suomessa, ellei ole jotain pakottavaa tarvetta käydä sitä jossain muualla tai haluat hakea vaikka UWC:hen.

      En osaa sanoa oikeustieteen tutkinnosta jenkeistä, mutta täältä löydät enemmän tietoa tutkintojen tunnustamisesta EU:n sisällä (http://www.oph.fi/koulutus_ja_tutkinnot/tutkintojen_tunnustaminen/opetushallituksen_paatokset/oikeustieteen_alan_tutkinnot).

      Mieti minkälaista työtä haluat tehdä. Haluatko asianajajaksi, tuomariksi, jne, joihin tarvii ammattipätevyyden? Haluatko palata Suomeen asianajajaksi vai suunnitteletko kansainvälistä uraa? EU:n sisällä ammattipätevyyden tunnistaminen ei ole kovin vaikeaa.

      Vai kiinnostaako enemmän ala, jossa oikeustieteen tutkinto on hyödyllinen, mutta et toimisi nimenomaan asianajajana? Silloin ei ole niin paljon väliä missä teet tutkintosi. Eri lakialueita on myös niin paljon, haluatko erikoistua EU-lakiin, kansainväliseen lakiin, jne? Nämä ovat kysymyksiä, joita kannattaa miettiä.

      Mutta TL;DR oikeustieteen tutkinto ulkomailla (varsinkin EU:n sisällä) ei sinänsä rajoita sinua harjoittamasta lakia Suomessa (tai muualla), kunhan käyt tietyt kelpoisuuskokeet.

      P.S: Älä välitä mitä kateelliset täällä sanovat. Sinun on täysin mahdollista hakea ja päästä IB:ltä opiskelemaan (erittäin) hyviin ulkomaalaisiin yliopistoihin. Kaikki on itsestäsi kiinni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua

      Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä
      Äänekoski
      85
      1742
    2. Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa

      Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.
      Maailman menoa
      272
      1615
    3. Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava
      Maailman menoa
      290
      1399
    4. Martina lähdössä Ibizalle

      Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      171
      1321
    5. Avustikset peruttu.

      Aettokosken ampuraan rahat otettu poekkeen valtiolle.
      Suomussalmi
      57
      915
    6. Määpä tiijän että rakastat

      Minua nimittäin. Samoin hei! Olet mun vastakappaleeni.
      Ikävä
      48
      891
    7. 66
      884
    8. Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa

      Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em
      Ikävä
      66
      883
    9. Miksi mies tuntee näin?

      Eli olen mies ja ihastuin naiseen. Tykkään hänestä ja koskaan hän ei ole ollut minulle ilkeä. Silti ajoittain tunnen kui
      Ikävä
      40
      871
    10. Se nainen näyttää hyvältä vaikka painaisi 150kg

      parempi vaan jos on vähän muhkeammassa kunnossa 🤤
      Ikävä
      48
      838
    Aihe