Energialuokka-A vaatimuksen pisteraja

EnergiaEsko

Terve! Tässä uudisrakennusta aloitan rakentelemaan ja energiatodistuksen pyysin ja sain. Pisteluku oli kwhE/m2 113 ja luokka B.

Eli tietääkö joku mikä olisi pisteraja energialuokka A:han? Sillä jos se on pienestä kiinni, nii jotai kyllä hieman parannan ja haen todistuksen joskus vielä uudestaan, jotta on sitten näyttää myydessä.

Entäpä yleinen käsitys tästä B-luokasta? Hyvä, heikko vai ihan OK näin uudisrakennukselta.

Kiitokset avustaville:)

5

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äläkaikkeausko

      Ei sinua paljon auta kun tuo energialuokitus on susi, ei kerro todellista asumiskuluja vaan laskennallisen, vihreät/insinöörit tai haihatteliat saivat taas pakollisen rahastuskonstin, toinen talo kuluttaa enemmän sähköä niin laskennallinen luokka on silti A.
      Netistä löytyy ohjeitakin mikä noita muuttelee A-B-C-D.

    • tiatoo_

      Juuri näin. Nyt ollaan kuitenkin muuttamassa epäonnistunutta järjestelmää. Ken elää, hän näkee. Yleensä ostajat tajuavat että todellinen kulutus on se jolla on merkitystä.

    • BauHerr

      Raja riippuu talotyypistä (okt, paritalo, rivitalo, kerrostalo) sekä sen koostaa. Raja on sen vuoksi venyvä ja laskettava talokohtaisesti.

      Yli 600 m2 taloille raja-arvo on 70, kerrostaloille 75 ja tavanomainen omakotitalo lasketaan kaanvasta 150 - 0,47 kertaa nettopinta-ala. Alle 120 m2 taloille raja on 94.

      Laskennallisesti yksinkertaisinta on muuttaa ilmanvuotolukua. Jos kutenkin lasketutat todella tiiviin talon, niin joudut sen sitten mittauttamaan.

      Minä teen itselleni ja sukulaisille vain A-luokan taloja, mutta nsilloin taloja ei ole tarkoitettu muille myytäväksi. Hyvin tehty A-talo tulee maalämpöineen, puulämmityksineen ja lämmäntalteenottoineen liian kalliiksi myyntiä ajatellen. Maalämpö maksaa vähintään 12.000 ylimääräistä, lämmön talteenotto minimissään 4.000 ja "takka" saman verran. Tuota minimissään 20.000 investointia ei saa myydessä takaisin, joten se ei kannata muuten kuin omaan käyttöön tehtäessä.

    • uudet_kujeet

      A-luokan taloon ei missään tapauksessa kannata hankkia maalämpöä koska kulutus on pieni. Nykytalossa järkevin on suora sähkö pattereilla ilmalämpöpumppu. Lämmön talteenotto tulee nykyään itsestään selvänä mukaan. Takkauunin ja saunan puulämmityksen voi hankkia jos puuta saa kohtuuhintaan.

      • BauHerr

        Talo on vaikea saada A-luokkaa ilman määlämpöä. Suoralla sähköllä on niin huono kerroin, että se saattaa yksinään viedä B-luokkaan. Sama koskee "takkaa". Sekin usein tarvitaan kertoimen vuoksi.

        Pitää ymmärtää, että energian oikealla kulutuksella ja energialaskelmilla on aika vähän tekemistä keskenään.

        Yhdessä minun taloistani on suora sähkölämmitys ja ilmalämpöpumppu. Käytännössä talo on hyvin energiapihi (kulutus vastaa hyvinkin A-luokan vaatimuksia), mutta laskennallisesti talo kuuluu G-luokkaan.

        Talon energialaskelmissa ei ole yhtään mitään järkeä. Sitä ei ole myöskään maalämmössä. Maalämpö sattuu kuulumaan ammattiin ja harrastuksiini.

        Se nyt on vaan niin kiva porauttaa reikiä graniittiin, että lämpökaivoja tulee hankittua. Reiällä talo menee A-luokkaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe