C kortti/ammattipätevyys hankkiminen itse

asiastakiinnostunut

Paljonko maksaa C-kortti ja ammattipätevyys? Tarkoitus olisi itse maksella kaikki koituvat kulut näiden hankkimisesta. Ammattikoulun olen käynyt, mutta en logistiikkapuolelta. Onko miten helppo päästä kuorma-autonkuljetus hommiin suorittamalla nämä edellämainitut? En jaksaisi käydä mitään pitkää tutkintoa/kurssia tähän liittyen.

10

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 33cccc

      C-kortti on noin jotain 1500 euroa (hinta riippuu autokoulusta). Ammattipätevyydestä en osaa sanoa mitään mutta kyllä sekin aika paljon käsittääkseni maksaa.

    • asiastakiinnostunut

      Kenelläkään tietoa tämän ammattipätevyyden hinnasta ja suorittamisesta itse?

    • C-kortti maksaa noin tonnin ja pätevyydet noin 2000€

      Ja kyllä töitä riittää, kunhan ei ole liian ronkeli paikkojen suhteen

    • kuulakuljetus

      pätevyys maksaa paljon enemmän kuin 2000€ kaikkine lääkärintodistuksineen kortti ja tutkintomaksuineen yms. pirkanmaalla, siihen vielä ajokortti.
      Ei kandee. menee rahat hukkaan jos sulla ei ole kokemusta alalta, mitä sulla ei näytä olevan. kuljetusyrittäjät ei keltanokkia palkkaa oon karvaasti kokenut tämän. Työvoimapula my ASS!

    • Dkorttidi

      Virosta saa hullun paperit halvemmalla. Ja saat pitää terveyden.

    • Johtotähti

      En jaksa käydä mitään pitkää kurssia/ tutkintoa tähän liittyen. Good bye voin sanoa sinulle. Sinulla on asenne ihan hanurista. Kukaan yrittäjä tai muukaan taho ei palkkaa sinua kuljettajaksi jos perusasenne on jo heti alussa "en jaksa käydä" Ihan voin sanoa 30 vuoden kokemuksella uusien kuljettajien työhön perehdyttämiskouluttajana. Ryhtiä p...rkele....... jos et muuta asennetta niin et kyllä työelämässä pärjää. Nykyaikana koko elämä on uusien asioiden opiskelua.Jokainen työssäkäyvän pitää ammattitaitoa yllä. Sinun on valinta:Kohtuullinen palkka tai sitten kouluttamattomana minimipalkka jolla ei tule toimeen. Mieti sitä!

    • CE-kortillinen

      Eipä c-kortista selviä alle 7000 euron ja vuoje verra saat kuluttaa koulun penkkiä. Kannattaa miettiä tosi tarkkaan että alkaako suorittaa jos kiinnostus loppuu jo kursseila istumiseen.

    • kouluun_

      Harvoin pelkkä C-kortti riittää työllistymiseen, aja mieluummin suoraan CE-kortti. Monessa aikuiskoulutuskeskuksessa järjestetään 6 kk kestäviä yhdistelmäajoneuvonkuljettajakoulutuksia.

      Itse koulutus on maksutonta, mutta ajokorttiin ja muihin kortteihin liittyvät viranomaismaksut (passikuvat, ajokorttihakemukset poliisille, lääkärintodistus ja tutkintomaksut) joutuu maksamaan itse.

      • Jooseppikätkäläinen

        C-kortti riittää täysin jos hakee työpaikkaa jossa edellytetään C-korttia. Ei se työnantaja joka haluaa ihan kuorma-autokuskin maksa kuitenkaan kuin kuorma-autokuskin palkan. On turha luulo,että jos omaa BCE kortin niin yhdistelmäkuskin palkka pärähtää tilille. Palkka tehtävien mukaan.Kiitettävän moni yhdistelmäkuski on vaihtanut hommat ihan 2-akseliseen kun ovat huomanneet ,että palkka on roimasti parempi ja pääsee mamman viereen joka yö.
        Yhdistelmäkuljettajakoulutusta hehkutetaan ihan liiaksi nuorille aloittelijoille kurssikeskuksissa.
        Taitaa olla oma lehmä ojassa kas nuo valtion tuet.


      • kouluun_

        Näissä yhdistelmäkuljettajakoulutuksissa on se hyvä puoli, että niihin voi päästä pelkällä B-kortilla, pelkän C-kortin sijaan saa siis BECE-kortin. Koulutuksen jälkeen voi ihan hyvin mennä kuorma-autokuskiksi, mutta onpahan varalla CE-kortti.

        Mutta onhan tää nykyhomma tehty aika vaikeeks ja kalliiks, ite ajoin v.2006 BC-kortin, 10 h ajelua kuorma-autolla , saman verran henkilöautolla ja homma oli siinä, kortti oli plakkarissa ja hinta 1150€.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      58
      4050
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      170
      2491
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2281
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      154
      2256
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      427
      1565
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      147
      1341
    7. 79
      1271
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      96
      1226
    9. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      142
      1190
    10. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1165
    Aihe