Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

NEUVOJA YKSIN ASUVALLE

jänskätys

Auttakaa ensimmäiseen asuntoon muuttavaa! Mitä kaikkea pitäisi ottaa tässä asiassa huomioon? Minulla on siis asunto ja muutto tapahtuu viikonloppuna. Raha-asiat: takuuvuokrat, tuet jne. on selvillä, mutta esim. sähkö- ja vesisopimuksiin, kotivakuutukseen liittyen saa antaa vinkkejä. Ja mitä asioita ehdottamasti tarvitsee ja mitä ei välttämättä tarvitse ja kaikkia muitakin vinkkejä otetaan vastaan. Kiitos jo etukäteen! :)

59

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tabou

      Mihin oikein muutat, jos tarvitset oman vesisopimuksen? Et kai ole omaa vesiliittymää omakotitaloon avaamassa... :) Kerrostalossa vesimaksu noin yleensä kuuluu vuokraan, tai on 15-25€ vuokran päälle tai kulutuksen mukaan, kysäiseppä vuokranantajaltasi kummin on.
      Sähkösopimuksen teet vaikka ensihätään paikallisen sähköntoimijan kanssa, tai kilpailutat suoraan https://www.sahkonkilpailutus.fi/ -osoitteessa. Sähköntoimittajan voi aina vaihtaa, ellet tee määräaikaista sopimusta.
      Kotivakuutus esim.Pohjola, Aktia, Fennia, Tapiola, If... Onko sulla muita, olemassaolevia vakuutuksia, tee samaan paikkaan kotivakuutuskin.
      Ehdottomasti tarvitset ruuanlaittovälineet ja ruokailuvälineet, pesu ja puhtaanapito, sänky, pöytä, tuoli. Pääsee alkuun.

      • Ihan hyvät neuvot annoit tuolle kyselijälle..;;)))
        Vakuutuksista parhaimpiin kuuluu ehdottomasti LÄHITAPIOLA.
        Siinä on S-korttietu kun rekisteröi vak.yhtiön tiedostoihin S-korttinumeron. Saa 3-5 %n jäsenedut tilille. Ja se on muutenkin parhaimpia vakuutusyhtiöitä ja sen mahdolliset vahinkoarviot ovat paikallisia joten siinä(kin) asiassa kannattaa ottaa huomioon paikallisuus.
        Joo, ruokailuvälineet astioineen, kattila, kasari, kahvin keitin, sänky (n.120 cm leveä on hyvä), pari tuolia, pöytä, matot lattialle, ikkunaverhot... jne...... radio. TV-tä ei välttämättä tarvitse hankkia ainakaan "ensi hätään".


      • Asunnotomuuteen

        Meillä on ollut tapana käyttää erillistä muuttopalvelua, jotka hoitavat tuollaiset käytännön asiat kun meidän jälkikasvulle on hankittu asunnot. Säästää paljon vaivaa! Esimerkiksi Mandatumin platina-asiakkaiden rahoituspalvelut sisältävät aikaavievien pikkuasioiden ammattimaisen hoitamisen.

        Vaalien jälkeen kova raha takaa asunnon saannin. Tuetut asunnot, asumistuet, lainojen verovähennysoikeudet yms. ovat jo porvarihallituksen leikkauslistalla. Klikkaa ja katso:
        https://sites.google.com/site/oikeisto/


    • Perustarpeet_ensin

      Edellämainittujen lisäksi sulakkeita, vessapaperia ja laastaria. Kun näitä tarvitaan, ei ole mukavaa lähteä kaupasta hakemaan. Melkein kaikki muut asiat voi hoitaa huomennakin.

      Yleensäkin ostat vain sen, minkä puute todella vaivaa sinua. Tällä tyylillä pysyy tavaramäärä hallinnassa eikä elämä tule liian kalliiksikaan. Kyllä elämä asettuu vähitellen uomiinsa ja kokemus kertoo mitä tarvitaan.

      • fedghb

        Itse en ole sulakkeita tarvinnut koskaan, vaikka olen vuosikausia asunut omillani. Todellakin kannattaa ostaa vaan se, mitä oikeasti tarvitsee.


      • tabou

        Sulakkeita ei kannata ostaa, ennen kuin tietää, asuuko automaattisulakkeisessa asunnossa, vai vanhanaikaisessa... :D Itsekään en ole ikinä ostanut sulakkeita, asunnot olleet uudempia, 2000-luvulla tehtyjä.


      • mies.v31
        fedghb kirjoitti:

        Itse en ole sulakkeita tarvinnut koskaan, vaikka olen vuosikausia asunut omillani. Todellakin kannattaa ostaa vaan se, mitä oikeasti tarvitsee.

        ekaan kämppään muutin muinoin ja kun sain tietokoneen päälle niin "POKS" puoli kämppää pimeenä, eli AP osta vaan myös sulakkeita ja lamppuja :)


    • herra1533

      No se on hyvä että tuet on selvillä. Vai aiotko palkkatyöllä rahoittaa asumisesi?

      • KummaAsenneSulla

        Eikö työtön tai opiskeleva nuori saa mielestäsi muuttaa pois kotoa? Nuorisotyöttömyys on tänä päivänä todella korkea, eikä se edes johdu laiskuudesta, vaan siitä, etteivät työnantajat halua tarjota palkallista työtä. Ilman työkokemusta on todella vaikea löytää MITÄÄN työtä, kun se on hankalaa jo kokemusta omaaville vanhemmillekin ihmisille.

        En tunne yhtäkään nuorta, jolle ei palkkatyö kelpaisi. Sellaista vain ei etsinnästä huolimatta löydy. Tunnen myös yhden korkeakoulutetun alle 30-vuotiaan, joka ei saa omalta alaltaan edes ilmaista työharjoittelupaikkaa.

        Että jos herra voisi ystävällisesti laskeutua sieltä norsunluutornistaan tänne tavallisten kansalaisten keskuuteen ja huomata, ettei palkkatyö nykyään levähdä eteen kuin Manulle illallinen.


      • artturivaan

        olet aivan oikeassa nykypäivänä täytyisi olla 18v ja 30vuodentyökokemus.
        alalla kuin alalla.
        itsellä yli 30v aiheeseen kokemusta.


    • ksnafi
      • anseliine

        Tietenkin haet asumistukea Kelasta että pärjäät jos tulosi ovat pienet tai et ole töissä kannattaa hakea


    • Ym lisäksi kannattaa selvittää mm pyykinpesumahdollisuus talossa ( pesuhuone, kuivaushuone, sauna, niitten käyttöehdot, hinnoittelu, vuorot jne ) mahdolliset ullakko / kellaritilat, joihin voi viedä suoraan jotain, jota ei tarvitse, polkupyörän säilytys jne. Lähimmät kaupat, kioskit niitten aukioloajat. Sähkösopimus etukäteen! Osoitteenmuutos postiin! Muuttoilmoitusta ei kait tarvitse nykyään jättää? Ennen jätettiin talon/huoltomiehelle, joka piti talonkirjaa. Nykyään taitaa hoitua samalla kun käy postissa tekemässä osoitteenmuutoksen.

      • ...ja pesukoneen liitännät, millainen kone mahtuu ja mihin jne. jos on tulossa huoneistoon eikä ole valmiina.


      • Aika tärkeä asia on tarkistaa asunto kirjata kaikki pikkuviatkin ylös,ettei joudu niitä korvaamaan pois muuttaessa, toki ne käytävä lävitse vuokran antajan kanssa.


      • alskjenovr

        ja sitten kun asuu niin pitää muistaa ettei kantapäillä saa kävellä kerrostalossa. vessaa ei saa vetää yöllä, parvekkeella saa tupakoida muttei grillata, ja mitäs vielä... naapuri saa seurata menojasi ja ilmoittaa niistä eteenpäin, mutta sinä et saa seurata naapurisi menoja muuten saat lähestymiskiellon. Lisäksi on hyvä muistaa että kun moni käy kuitenkin työssä niin ilta yhdeksän jälkeen ei saa pitää televisiossa ääntä ja pitää supatella. Näitä ohjeita olen kuullut annettavan... vaikka oikeesti meinaan että noin ajattelevat ovat jo aivan hulluja. ei heitä auta mikään lääkitys.

        mut oikeesti... yksityisiä vuokranantajia on moneen makuun. Heidän kanssaan kannattaa ottaa valokuvat jopa sormenjäljistä jotta voi vedota riitatapauksissa kuviin, jotka jo osoittavat aikaisemman kulutuksen jäljet ettet joudu niistä vastuuseen. Vuokrayhtiöiden tapauksessa vuokranantaja osaa neuvoa oikean tarkkuuden kunhan muistaa kysyä.

        Sitten kun oikeasti haluaa asua ja oikeasti käyttää tervettä järkeä niin jos on kanta-astuja niin voi aivan huoletta astua ja kunnolla painaa kantapäätä lattiaan vaikka sen kokisi häiritsevänä alakerran naapuri. Nimittäin, jos kokee, on alakerran naapurilla vikaa korvien välissä. Herkille ihmisille ja herkistyneille pitäisi luoda kokonaan omat asuntolat, tai vaihtoehtoisesti tarjota keinoja ja menetelmiä sietokyvyn kasvattamiseen. Esim. liikunta on yksi hyvä keino. Liian paljon on mökkihöperöitä, jotka kuuntelevat naapurien elämään. Tietysti sellainen sairastuttaa vaikka he eivät sitä ymmärrä.


      • Lempi1984

        Kyllä ainakin tässä kerrostalossa tulee tehdä muuttoilmoitus isännöitsijälle sekä kiinteistöhuoltoon.


    • nääekanamieleen

      Älä osta mitään kauhealla kiireellä, vaan osta harkiten, niin saat kerralla mieluista. Eikä myöskään kannata hoppuilla niin, että on rahat kohta loppu, vaan käytettyjä kivoja astioita jne saa kirpputoreiltakin. Jos aiot tupaantuliaisia järjestää, niin sitä kauttakin saatat saada astioita jne.

      WC-paperi nyt on ainoa, mitä ehdottomasti tarvitset jo heti muuton aikana. Tietty siivoamista varten tarvitset rättiä, pesuainetta (fairy käy pintojen pyyhkimiseen ja ikkunoidenkin pesuun, mutta lattioille sitä ei suositella ellei kyseessä ole muovimatot), imuri tai rikkalapio ja harja, jonkinlainen moppi (esim. kotimainen Sini on hyvä, koska samaan varteen voi ostaa erilaisia "päitä". Itselläni on normaalisti kylpyhuoneessa kuivauslasta, mutta kun pesen nihkeällä mikrokuituliinalla laminaatit, niin vaihdan varteen litteän pään, johon tuon mikrokuituliinan saa kiinni. Jos pesen esim parvekelaseja, niin silloin vaihdan varteen ikkunanpesulastan).

      Liinavaatteita: kypypyyhe, astiapyyhe, käsipyyhe vessaan, pussilakana, aluslakana, tyynyliina. Näitä mielellään kahdet kutakin, jotta voi laittaa toisen pesuun ja toisen pitää käytössä. Jos et omista astianpesukonetta, niin tiskiharja ja pöydän pyyhkimiseen esim. Chifonettia tai Viledaa paketillinen.

      Jos et tykkää nukkua valoisassa, niin jos ikkunasta puuttuu sälekaihdin, niin joko pimentävää kangasta olevat pitkät eteen vedettävät verhot tai pimentävä rullaverho. Tai edullisimmin selviät, että käytät Sinkkuelämää-sarjan Carrien käyttämää silmälappu-systeemiä.

      Suihkusaippua, hammasharja ja muu henk.koht. hygieniaan tarkoitetut tuotteet.

      Muuttoporukalle talkooruokaa ja -juomaa sekä jääkaappiin sen verran ruokaa, ettei tarvitse heti samana iltana lähteä hakemaan sapuskaa.

    • kungpao

      Voin sanoa, että yksin asumisessa ei ole mitään hienoa, koska se on yksinäistä elämää ( jollei satu olemaan kavereita/läheisiä ). Mielestäni kenenkään ei kuuluisi asua yksin, mutta oman itsenäisyyden kannalta on ihan hyvä pärjätä itse.

      • Erakko8484

        Ite olen asunu nyt kohta 2 vuotta yksin vuokralla ja omasta mielestäni yksin asuminen on parasta mitä tiedän. Saan elää tasan siten kun itse haluan eikä ole mäkättävää ämmää määräilemässä. Sitten jos seuraa joskus kaipaan, tapaan sisaruksia ja vanhempia ja sit on tietty töissä työkamut. Parisuhde on kyllä jotain semmosta helevettiä että ei ikinä yök.


      • kungpao

        Toi on hyvä puoli.


    • huuhaahuh

      täh , hotellissako vai veneen alla tähän saakka. ? jo on avutonta

      • AjatteleItseJoskus

        Ehkäpä vanhempien luona tai opiskelijana kimppakämpässä


    • uusiyksinasuja

      Hei! Itse muutin yksin asumaan ekaa kertaa puolivuotta sitten. Katsoinnetistä sähkösopimusten hintoja ja lopulta valitsin itselleni sopivan ja soitin suoraan sinne ja kerroin rehellisesti että en ole enne tehnyt sähkösopimusta ja näin __hinnan sivuillanne. Vesimaksu usein kuuluu vuokraan, joten siinä en osaa auttaa jos se pitää erikseen tehdä. Kotivakuutuksekseni otin ifiltä koska minulla oli ennestään siellä henkilö vakuutus. Otin laajan kotivakuutuksen varmuuden vuoksi ja koska huomasin että koska maksut voi jakaa esim 4 kertaan vuodessa ei hinta ole korkea.

      • makkaraahbn

        henkilö vakuutus. Otin laajan kotivakuutuksen varmuuden vuoksi ja koska huomasin että koska maksut voi jakaa esim 4 kertaan vuodessa ei hinta ole korkea.

        Kyllä se vakuutus on hintavampi kun maksat neljässä osassa.
        huomattavasti kalliimpi.


      • Näinkin
        makkaraahbn kirjoitti:

        henkilö vakuutus. Otin laajan kotivakuutuksen varmuuden vuoksi ja koska huomasin että koska maksut voi jakaa esim 4 kertaan vuodessa ei hinta ole korkea.

        Kyllä se vakuutus on hintavampi kun maksat neljässä osassa.
        huomattavasti kalliimpi.

        Ei välttämättä, vähän riippuu. Itellä on kotivakuutus, tapaturmavakuutus ja auton vakuutukset niputettu kaikki samaan läjään, joka on jaettu neljään erään vuodessa. Tästä ei tule osamaksukorotusta. Jos sen sijaan ottaisin jokaisesta vakuutuksesta erikseen neljä erää, niin sitten tulisi osamaksulisä. Mikä nyt ei kyllä HUOMATTAVASTI kalliimpi ole sekään.


    • miukarri

      joo kannattaa tehdä se sähkösopimus ennen muuttoa. mies unohti ja maksoi 70 e siitä et sähköt saatiin heti päälle muuttaessa viikonloppuna. eikä siellä sähköttömässä uudessa kämpässä kauhean kivaa ole.

    • ei_uusavuton

      Yleensä huoltomiehen lootaan lappu että olet muuttanut taloon, osaa huolto sitten laittaa aulantauluun ja sun oveen nimen. Monesti tavallinen postilaatikko ulko-oven lähellä (kerrostalo).

      Sähköt on yleensä heti päällä, mahdollisimman nopsaan kuitenki teet sopparin. Googleen: paikkakunta energia

      Vuokrasopparissa pitäs lukee miten vesimaksut menee. Onko kiinteä maksu vai mittarin mukaan. Ei paniikkia, isännöitsijä/huolto/vuokranantaja kertoo kun soittelet ja kysyt, muutenki jos jotain epäselvää nii kyselee heiltä. Vuokranantajan numero on sopparissa, huolto ja isännöitsijä aulan taulussa.

      Varmaan joskus oot siivonnu niin sen mukaan välineitä. Huonekaluja, astioita, petikamppeet. Tiskiaine harja sieni/joku yleispesusuihke/talouspaperia/vessapaperia/moppi/harja tai imuri.

      Luultavasti kävit katsoon asunnon ennen vuokrausta niin tiedät onko siellä pesukoneelle paikka. Jos on paikka niin mitta käteen ja katsoo minkä kokoinen kone mahtuu, kuva hanasta ja kauppaan ostoksille jos koneen tarvii. Kellaria tai muita yhteisiä tiloja kierrellen ja katsoen selviää onko siellä yleinen kone (pitäs olla lappua jos käyttö maksaa), fillarille tilat ja onko joku häkkivarasto.

      Kaljaa ja sipsiä, tilaa pizzan...

    • pikku-Jorma

      Kannattaa myös muistaa se, ettei äiti ole enää laittamassa ruokaa ja pesemässä vaatteita.

    • 33ssssaa

      kossu pullo pitää aina löytyä

      • jkjkjijijiiii

        Ja hernekeitto purkki.


      • erkkiiiii

        Mieluimmin ei. Lemput asunnosta sen nauttiminen voi aikaan saada.


    • sub.channel

      Kaikkien noiden yllämainittujen perusasioiden lisäksi ekaa kertaa omaan asuntoon muuttaessa tärkeintä on se, että pystyt ottamaan vastuun omasta elämästäsi, koska siinä se konkretisoituu. Joudut itse laittamaan ruokasi, pesemään pyykkisi, siivoamaan, huolehtimaan siitä, että tilillä on rahaa maksaa ne elämisen kulut (ne yllättävätkin). Itse jo usean vuoden ajan omilla asuneena koen tämän "arjen" ajoittain raskaana ja kotona asuessa todellakin pääsi helpommalla, nyt sen vasta huomaa. Tietenkin tein jo kotona kotitöitä jne, mutta ihan eri asia omassa tuvassa.

      Mielestäni yksinkertaisesti paras vinkki yksinasuvalle on: pärjää ja yritä, koska kukaan tuu enää tekee niitä sun puolesta.

      • aikoihineletty

        Saa kyllä olla aika avuton, jos ei yksiön puhtaanapidosta ja yhden hengen eli itsensä ruokinnasta selviä X)
        Eipä siinä, nuorissa kämppiksissä vaikuttaa kyllä olevan sellaisia keitä ei ole opetettu tekemään, vaan tehty puolestaan. Eikä vastuuntuntoa yhteisten asioiden suhteen, käskeä saa että jotain tapahtuu.


    • Asunut

      Kaikkea onkin täällä jo lueteltu, sähköt, vakuutukset. Vakuutuksista sen verran, että kannattaa myös katsoa, että mitä se kotivakuutus oikein korvaa ja oikeusturvavakuutus. Oikeusturvavakuutus on aika tärkeä, jos joudut pitämään puoliasi oikeudessa, että sinulla on sitten pelimerkkejä.
      Perusvarastot kannattaa kyllä kehittää huonojen aikojen varalle, jos tarjouksessa on hernekeittoa, sitä muutama purkki varastoon, monasti myydään hernaria 5€/6purkkia, tai jopa 0,19€/purkki, jolloin kannattaa investoida enempikin. Makaroonit ja näkkärit säilyy, eikä maksa mahdottomia. Näillä pärjäät rahapulassakin pitkälle, taikka jos sairaana ei jaksa käydä kaupassa.
      WC- ja talous paperia kannattaa ostaa iso paali kerralla tarjouksesta, halvinta ja ostaa sitten lisää taas tarjouksesta.
      Jos roudaat käytettyjä huonekaluja kämppääsi, niin hanki jo sitä ennen jotain tuholaismyrkkyä, jolla voit tuhota mahdollisia öttiäisiä.
      Taskulamppu on hyvä olla ja siihen paristoja. WC-harja ja viemärikuppi.

      Käytäntö osoittaa, että mitä tarvitset.

      • artturivaan

        tai vaihtoehtoisesti tuikkukynttilöitä.sähkökatkosten varalle, sekä luomaan tunnelmaa.


    • Aluksi riittää sähkösopimus, lukulamppu, ja patja lattialle, tyyny, peitto.. Sitten voit alkaa sisustaa harkiten, että saat mieleisesi tunnelman asuntoosi...

    • pimul

      Kannattaa tarkistaa onko asunnossa esim. palosammutin, palovaroitin tai mitkä ovat hätä suunnitelmat, esimerkiksi poistumisreitit tulipalon syttyessä ja jos asunnossa ei moisia ole ne kannattaa ainakin hankkia ja selvittää.

    • Opiskelija21v

      -Jos asunnossa ei ole tiskikonetta, siivouskaapissa on aina hyvä olla varalla Kodin Putkimiestä.

      -WC / Talouspaperia on hyvä ostaa talteen

      -Säästät rahaa ruokakuluissa kun ostat paljon kerralla ja pakastat kaiken minkä voi. Nopeasti pilaantuvat osta tarpeen mukaan.

      -Tee budjetti kuun rahoista. Esim. päiväraha, viikkoraha tai erittele eri osiot. itse erottelen joka kuulle erikseen "ruokarahan", "hupirahan" (ryyppäilyt, shoppailut, matkat jne.), "vuokrarahat" jne.

      -Tee kuluille tärkeysjärjestys. Esim: 1. vuokra. 2. lemmikit(?) 3. laskut jne.
      Eli joka kuu vuokranmaksu on tärkeimmässä osassa. Perästä tulee lemmikkien ruoat jne. Ja kolmantena laskut, koska niitä voi hädän tullen siirtää.

    • Yksinasumisenpelko

      Tärkein neuvoni on se ettei yksinasuvalla ole yleensä ketään jakamassa kuluja ja muita joten
      ylläri kyllä yksin voi tulla jopa kalliimmaksi asua kun vaikkapa kaksistaan vaikka muuta
      luulisi ei se ainakaan puolet halvempaa ole ehkä yli puolet kalliimpaa joskus.
      Kun itte täytyy maksaa kaik.
      Ja kaikki samat eduthan ei koske yksinasuvaa kun vaikkapa lapsilisän saajaa.

      • viljo2

        saatko sinä vielä lapsilisää


    • vili-vilperi

      kaikista tärkein on että on rahaa millä maksaa vuokran ettei saa heti häätöä

    • OmaKotiKullanKallis

      Alusta as fiksu ja naapureita kunnioittava asenne!


      Tervehdi

      Ilmoitustaululle on ystävällistä muita asukkaita varten laittaa viesti nuuttopäivästä ja pahoittelut mahdollisesta häiriöstä joiya tulew kuitenkin. Esim hissi pitköön varattu kun tavaroita lastataan, auti ehkä oven edessä. Jne. Hyvä että heti muutosta alkaen muistaa että talossa asuu muitakin. Silloin kaikilla on jatkossa hrti hybä kuva sinusta! :) Se kyllä palkitsee että naapureiden kanssa on ystävälliset ja luotettavat välit.

      Ei siis kiviporalla seinään hyllyjä iltamyöhään tai viinloppuisin ja muuttoporukkakin iisisti rapussa. Parempi ettei heti ala kolistella myöhään tai viikonvaihteessa.

      Sama äänentoiston kansaa! Ainakin uudemmat kerrostalot ovat äänieristykseltään huonoja joten malttia äänentoiston kanssa! Naapureillasi saattaa olla aivan toinen musiikkimaku tai yötyö, jolloin on saatava levätä päivällä omassa kodissaan ilman naapurin bassojumputusta!


      Sillon on kiva kaikilla asua ja kotiin tullessa on hyvä mieli. Naapurin iloinen tervehdys voi olla joskus päivän piristys.

      Onnea Uuteen Kotiin! :)

    • mitäsluulett

      Tästä kohistaa nyt" Opettele nukkumaan yksin. Kuka helvetin ylläpidon kirjoittelija keksii näitä??

      • elämäopettaa

        No aivan! Idiooteilleko täällä neuvoja jaellaan.


    • alkuainahankalaa

      Patja, lakana, lämmin peitto, tyyny, pyyhe, kertakäyttöastioita, saippua, shampoo, hammasharja, hammastahna, näkkileipää, voita, maitoa, kahvia, sokeria, suodatinpusseja, banaania, omenoita, kattila, sähköliittymä, kotivakuutus, muuta ruokaa maun mukaan.
      Loput sitä mukaan kun katsot tarvitsevasi.
      Näin alkoi mulla ja vielä oon hengissä ja voin hyvin.
      Älä nosta rimaa liian korkealle vaan aloita "tyhjältä pöydältä" Tsemppiä ;)

    • peräkylänmies

      Tässä on tullutkin paljon asiallisia neuvoja.Ota niistä huomioon itsellesi ja elämäntilanteeseesi soveltuvat ja jätä asiattomuudet,sillä niitäkin tässä näyttää olevan,omaan arvoonsa äläkä niillä pahoita mieltäsi.Nokka pystyyn vain ja menoksi ja huomaat pian,että siipesi kantavat ja tsemppiä!

    • tyttövaa

      Esim. jos sun vanhmmil on vaikka ylin määräinen pöytä, 3 tuolia ja sänky ja sit joku vieras vuode jos haluat kutsua jonkun kylään Kirpputoirilta saa halvalla aika paljon ja tori.fi on yks paikka mistä saa halvalla kaikkea kotiin Tarvitset: pöytä 3 tuolia sänky vieras vuode jos haluat jonkun kutsua kylään siivous välineet ja pesukone on tärkeä jos muutat pois vanhempiesi luota ruuan laitto välineet joitakin astioita ja mikro nilla pitäis päästä alkuun

    • tietoja75kaipaava

      Muista lähettää osoitetietosi sukulaisillesi ja ystävillesi, sillä se tuntuu kohteliaalta tavalta. Saat postista ilmaisia kortteja tätä varten.

    • Kotiin

      Kalusteita ja sisustustavaraa kannattaa etsiä käytettynä nettikirppiksiltä, alueen FB-kirppikseltä tai Tori:sta. Siellä on paljon hyvää tavaraa pikkurahalla, kun joku rikas laittaa sisustustaan uusiksi.

    • suojaus

      kondoomeja paljon

      • karvaakäsiiiin

        blondille suukapula kun tää horovittu huutaa ku palosireeni apinansukuisen karvakäsilauman pannessa sitä joka yö ettei naapurit saa nukuttua


    • onko-etuk.perintoja

      Olen hieman varttuneempi vastaaja : olen ollut havaitsevinani että njoret kyselevät "papalta ja/tai mammalta" etukäteisperintöä jo tuossa vaiheessa ettei "tarvitsisi mihinkään luukkuun muuttaa".
      Olo ehkä hieman sarkastista vaan 100 tuhatta jne euroa etikät.perintöä tekee jo mahdolliseksi harkita ihan oman asunnon hankkimista. Oakeasumisessa on aina lieveilmiöitä kun samalla alueella on liikaa porukkaa. Ja tukien kautta jos asuu, on hällä väliä hommaa. Itse olen täysin työelämässä, eikä minkäänlaista sosiaaliavustusta tipu - päinvastoin yli 40 % bruttoansioista menee kaikenlaisiin yhteiskunnan velvotteisiin - ja siitä on osa sosiaalin varassa elöville jne. Ei ole kivaa moinen "laillinen verotus tai rahastus".
      Ts. opettele elämään omillasi ja suhteuta tulot ja menot toisiinsa. Jos asut ihan pääkaupunkiseudulla - kuten näissä kirjoituksissa useasti on - on hankala pystyä olemaan normaalilla palkalla sielläpäin. Pitää olla "takataskussa muutakin painetta" jota kutsutaan elitistiseksi syntyperäiseksi vauraudeksi.

      • Perintöjäkö

        Leuhkitko varallisudellasi?
        Kysyy 20 000 Suomen markkaa perinyt ja VVA (vailla vakituista asuntoa) EVP (eronnut 4v sitten 23 vuoden vakinaisest palvelusta, yksityisen firmasta) alle 60 v Välimeren rannikolla talvehtiva leskimies. Kesät toki Suomessa töissä mökillä lomaillen.


    • järkeee1

      kyllä on uusavutonta porukkaa täällä, kun tämmösiä, kun kysellään tämmösiä muuton suhteen huhheijaa. ei osata enää edes muuttaa... mitähän täällä seuraavaks kysellään??? itse olen rahattomana muuttanu uuteen kämppään ja sossu maksanu kaiken avun muuttokustannukset eli takuut ynnä muut niin ei se ole vaikeaa jos on työttömänä. ottakaa järki käteen, ai niin mut jos sitä ei ole sit se on hankalaa:D

    • Uskonlahkot

      Eräät lahkolaiset iskevät sinuun kiinni, Varo HEITÄ... - ja neljäskin Piste. Ja VARO edelleen.

      Ystäviä saat kun kuljet kaupoissa avoimin mielin jutellen ja käyt mm. lavatansseissa (niitä on kesän lähestyessä, (Googlaa )) mikäli niitä on lähiseudulla. Tanssiessa saa hyviä tuttavuuksia jutustelun merkeissä eikä siitä seuraa mitään vakavampaa ellet anna numeroita tai etunimeäsi enempää tietoa.

      Tv: monelaista kimppuuniskijää kokenut

    • parhanihohjeeni

      Varo lahkolaisia, ja pidä aivan normaali järki kädessä, netistä löydät toimeentulon avaimet.

    • alkuasento

      Tietenkin vanhat opit ja keskinäinen demokratia

    Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2190
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1906
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1570
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1568
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1472
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1301
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe