Osmo Color inne mäntypaneeli kattoon, kokemuksia.

kattoja

Onko kellään kokemuksia ko. tuotteesta. Vai oisko maalaus tai sitte uusi mdf paneeli järkevin vaihtoehto. Mäntypaneeli katto on tummunut, mustilla oksankodilla varustettu ja ilmeisesti lakattu vuonna1990.

8

607

Vastaukset

 • On kokemuksia. Maalaus on järkevin tai uusi kuusipaneeli.

 • Bloomin paneelivaha on ainoa tuote jolla saa hyvän näköisen vaalean pinnan jos ei halua maalata puukuviota peittoon ja soveltuu siis myös lakatun puun päälle. Sävyksi kannattaa valita Pilvipouta vaikka noissa videoissa suositellaan sitä Viljapeltoa siis jos haluaa mahdollisimman vaalean pinnan.

  Yhden vanhan hirsisen kesämökin seinähirret ja kattopaneelit kuin myös ikkunan pielet tein tuolla ja lopputulos on ihan uudenveroinen. Hyvälaatuisella siveltimellä, kun levittää niin tuosta ei jää kuivuessa ns. sudinjälkiä mitä moni muu sävytetty paneelilakka tms. jättää pintaan.
  https://www.youtube.com/results?search_query=bloom paneelivaha

  • Tuossa on vielä kuva kohteesta, vasen puoli katosta on käsitelty 1 kerran paneelivahalla ja oikea puoli on vanhaa lakattua paneelia. Jos 1 kerran käsittelyllä ei tule tarpeeksi vaalea niin sen voi tehdä toiseen kertaan, mutta esim. kyseisessä kohteessa 1 käsittely riitti.

   http://i.imgur.com/cDRETya.jpg


 • Aika karseen näköinen sisäkatto. Mikäli panelit ovat päässeet tummumaan noin paljon niin ainut järkevä tapa on maalata ne oikeasti piiloon panelikattomaalilla. Tulee kuin uusi katto kerralla.

  • Kaikki, kun ei halua että PUUpaneeli on maalattu peittävällä maalilla vaan, että puu kuultaa hieman alta.

   Ja jos haluaa puhtaan valkoisen peittävän pinnan niin järkevämpi vaihtoehto on laittaa vaikka mdf-paneeli vanhan päälle, kuin alkaa sitä 2-3 kertaan maalaamaan, kun maalattu katto ajan kanssa kuitenkin elää ja saumat näyttää todella rumalta paneelivahan kanssa sitä ongelmaa ei ole, kun se ei muodosta paksua kalvoa paneelin päälle.


  • Tuo Bloomin vaha vain tuntuu ja haisee ihan akrylaatille = muovia. Itse suosin jotain luonnollisempaa, niin hengittää ja silleen


  • Pariin kertaan lakattu vanha paneeli ei kyllä pahemmin hengitä oli pinnassa Bloomia tai ei.


 • Minulla on v. 1988 valmistuneessa omakotitalossa sisäkatot 6 tuuman kuusipaneelia. jotka laitettu kiinni kuparinauloilla. Kuusipaneelissa on oksia ja ajan saatossa se tummunut. Ajatukseni on ollut joko maalata tuo katto paneelikattomaalilla valkoiseksi mutta epäilyttää maalin peittävyys oksien ja kuparinaulojen kohdalta. Toisena ajatuksena on ollut laittaa vanhan katon päälle uusi katto mdf paneelista ja jostain muusta tuotteesta. Uuden paneelin olen ajatellut kiinnittää vanhan päälle tai sitten laittamalla ensin väliin rimat, jolloin väliin voisin upottaa vaikka sitten uudet led valoihin tarvittavat osat. Mikä olisi sitten paras ratkaisu?

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Julman näköinen Martina

  Gaalaan tullessa häntä haastateltiin . Tavallaan.... tavallaan... tavallaan. Koko ajan hoki tavallaan sanaa. Mekko oli kaunis mutta Mara ei oikein on
  56
  707
 2. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  66
  676
 3. Nykäsen Pialta pääsi itku

  Nykäsen leski itkee, kun gäntä ei kutsuttu vastaanottamaan Matti Nykäselle Urheilugaalassa myönnettyä palkintoa urheilun Hall of Fameen pääsystä. Palk
  36
  619
 4. Martina häikäisi Venla -gaalassa

  Martina sai kehuja sekä puvustaan että kauneudestaan.
  55
  374