Julkisivumaalauksesta sopimus?

Juhha72

Terve!

Olen tekemässä sopimusta julkisivujen maalauksesta maalausyrityksen kanssa ja homma kannattaa tietysti hoitaa könttäsummana (tietysti kuitilla) ja kirjallisena sopimuksena niin onko jotain sudenkuoppia joita asiakkaan näkökulmasta kannattaisi tuohon sopimukseen laittaa? Nyt sopimuksessa on maininnat vanhojen puupintojen pesusta, kaavinnasta ja kertalleen uudelleen maalauksesta.

5

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sutija

      Rakennustietosäätiöltä saat lomakkeet pienurakkasopimuksesta. Nissä on kaikki tarvittava. Laita sopimukseen että tuotevalmistajan ohjeita on noudatettava ja valvo että niin tapahtuu. Maksuerät vain tehdystä työstä.
      Pisti silmiin tuo kertaalleen maalaus. Se onnistuu vain virheettömille ennen maalatuille pinnoille. Jos kaavintaa tarvitaan niin silloin tarvitaan ainakin osittainmaalaus lisäksi. Jos ylimaalaus suoritetaan vain kertaalleen niin voi käydä niin ettei lopputulos ole tasainen.
      Eli sopimukseen ainakin maininta että valmiiksimaalaus peittäväksi.
      Pyri valvomaan työ tai palkkaa valvoja, ei paljoa maksa.

      • Juhhha72

        Kiitoksia hyvistä vinkeistä!

        Kohdetalo on tosiaan suunnilleen noin 20 vuoden iässä ja nyt ensimmäinen maalaus. Silmämääräisesti maalipinta on hyvässä kunnossa, jotkut laudat ovat tosin alaosista hieman lahonneet ja näiden vaihtamisesta oli puhe. Toiselta firmalta (arvostettu tekijä joten uskoisin että näkemys saattaa olla oikea) sain myös melko reilusti yläkanttiin vedetyn tarjouksen ja siinä oli myös tuo vain yhteen kertaan maalaus eli pitäisiköhän uskoa että tuo riittää?

        Toiseen tarjoukseen oli laitettu maalaus petroolimaalilla ja toiseen Tikkurilan Ultra Classic oikealla värillä, onkohan nuo kuinka järkeviä vaihtoehtoja?

        Lisätöistä oli 48e/h merkintä, onko tuo kuinka lähellä alan standardia? Tinkivaraa tietysti aina hieman on.


    • sutija

      Tuo kertamaalaus merkittynä sopimukseen voi olla kuoppa johon astuu. Jollei sitten tuo kertaveto peitäkkään niin joudut maksamaan toisen kerran käsittelystä. Siis maininta että pintamaalaus peittäväksi!
      Uusitut laudat ja hilseilleet kaavitut kohdat vaativat ainakin vähintäin kahden kerran käsittelyn. Käytettävä maalityyppi riippuu tietenkin alustasta. Maalinvalmistajan sivuilta saa tietoa kohteeseesi sopivan. Ammattimies sen osaa tietenkin määritellä mutta varmista se tehtaan nettisivuilta!
      Lisätyötuntiveloitus on asiansa hoitavilla yrityksillä tuo mainitsemasi. Kuitenkin esilletulevista selvistä lisätöistä kannattaa sopia urakkahinta.
      Nykyisin on otettava lisäksi huomioon nykyisin voimassa oleva tilaajavastuulaki. Se edellyttää että tarkastat yrityksen olevan ennakonpidätysrekisterissä yms.
      Soita verottajalle saadaksesi lisätietoa.
      Jos jotain on epäselvää niin kirjoittele! Minulla on nyt eläkkeellä aikaa 50 vuoden pakerruksen jälkeen.

    • Ketjunaloittaja

      En tiedä lukeeko sutija vielä tätä ketjua mihin ansiokkaasti vastaili, mutta tuskailen vielä maalausliikkeen valinnan kanssa. Maaliviivalle valikoitui kaksi firmaa, toinen vastaili ammattiaitoisesti ja nopeasti kysymyksiin ja toinen kyllä asiantuntevasti mutta aina reilun viikon viiveellä kun loppuvaiheessa kyselin sähköpostilla ja tarjouksen saannissa kesti lupailtua pidempään jne mikä vei ymmärrettävästi uskoa firman tekemisistä. Molemmat pitäisi olla alalla ihan päteviä tekijöitä, mutta tuon paremman firman tarjous oli n. 3000e kalliimpi kuin halvemman. Kohde on iso ok-talo joka osittain selittää tuota isoa hintaeroa. Kannattaako suosiolla maksaa tuo kalliimpi hinta kun todennäköisesti työn jälkikin on tyydyttävämpi? Entä mitä sanot kun maalarit pääsisivät tulemaan vasta loppukesästä? Maalarin mukaan heinäkuussakin voi vielä maalata mutta myyjä ei ehkä ole luotettavin vastaaja.

    • viromiäs

      Kusy sina minun kotimaa VIRU siella on monta velje maalaust vaill!!!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5674
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1987
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      13
      1295
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe