Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

suomi jäljessä

rahatjaympäristö

Jos vertailee Lidlin tuotteita ja melkein mitä tahansa muovia sisältäviä suomalaisia pakkauksia, niin huomaa eron: suomalaisissa pakkauksissa ei ole kierrätysmerkintää, esim.sitä kolmiota, joka ilmaisee voiko ko. muovin panna energiakierrätykseen tms. Miksi Suomi on niin jälljessä muovin kierrätyksessä muutenkin?
Ei ole muuta mahdollisuutta kuin panna sitä sekajätteeseen tai energiakierrätykseen. Toinen huonosti hoidettu asia on vanhojen rikkinäisten vaatteiden, lumppujen keräys ja uudelleekäyttö. Valtio voisi pakottaa lainsäädännöllä merkintöihin ja tukea osuuuskuntia tai yhdistyksiä hoitamaan näitä asioita, jos ne eivät ole taloudelisesti kannattavia. Siinä tulisi myös työpaikkoja monelle. Energiahuolto ja ympäristönhuolto samoin kuin terveydenhuolto eivät oikein tule hoidetuksi yksityisen voitontavoittelun piirissä, jossa korostuu voiton saaminen laadun kustannuksella. Nyt tämä ajattelu on saatu kytkettyä myös mon een julkiseen toimintoon.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ennen lumppua käytettiin setelipaperin tekoon - kannattavaa.

    • sifj

      Edelleen olen sitä mieltä , että 20-vuotta sitten oltiin menossa hyvään suuntaa, nyt 5-10 purettu systeemiä ja palattu paljon taaksepäin, näin siis normi kuluttajasta näyttää ?

      • Normitettu

        Mitä normia tuolla sanomallasi tarkoitat, joka olisi mennyt huonompaan?


      • ksfij

        Ihan perusasiat kierrätyksessä , tavoitettavuus , hinta , yleinen mielipide , laatu, ts. tavara menee tänään kaatopaikalle penkan täytteeksi, kun sen pitäisi mennä kierrätyksen kautta esim. uusio valmistukseen tai ongelmajätteen kierrätykseen, antaisi töitäkin tuollainen kierrätys muillekkin kuin jätekuskille ja tana-koneen ajurille , esim . käsityöläiset saisivat materiaalia ja taiteilijat.


    • assssss31

      No nyt yritetään huijata niin, että kaikki roskat menisivät vain jätekeräysautojen mukana mihihin menevätkin. Oletteko huomanneet, että elintarvikepakkauksissa (muoviset) ei enää ole ohjetta, että "voidaan polttaa tulipesässä puiden kanssa pieniä määriä kerrallaan" tms, joka oli muutama vuosi sitten. Miksi perkeleessä en itse haja-asutusalueella saa päättää että käytän energiaksi itse oman muovipakkaukseni? Miksi luovuttaisin sen muille ja vielä maksaisin siitä? Kyllä varaavaan takkaankiin kelpaa lämpöä tuottamaan elintarvikemuovi. Nyt on joku vain keksinyt, että se hajottaa tulisijoja. Miten niin, iso takka ja puiden seassa polttaa vähän kerrallaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe