Budjetti Malesiaan + halvimmat lennot?

matkamummo

Haluaisiko joku antaa suuntaa antavaa vinkkiä, minkälaisella budjetilla Malesiaan kannattaa lähteä? Lähden matkaan mieheni kanssa ja tarkoituksena olisi olla 4-6viikon ajan reissusssa. Esimerkiksi jonkinlaista arviota siittä, montako tonnia kannattaa olla matkakassassa (jos lennot ja kaikki mahdollinen otetaan lukuun).
Yöpyminen Malesiassa pääsääntöisesti mahdollisimman halvoissa hotelleissa ja hosteilleissa (ei kuitenkaan dormeissa vaan haluamme oman 2hengen huoneen:D).
Tarkoituksena ei ole alvariinsa shoppaila ja syödä hienoissa ravintoloissa, mutta toisinaan olisi kivaa rahaa kuluttaa enemmän esimerkiksi eläintarhassa käyntiin tai yöpyä jokin yö kalliimmassa paikassa. Sellaista reppureissaajan elämää olisi tarkoitus viettää.

Mikä olisi halvin/kannattavin tapa matkustaa Suomesta Malesiaan? Ehkä nyt, kun rahallisesti on heikompi tilanne niin raha ratkaisee "helppouden sijaan". Tuleeko halvemmaksi "lentää mutkan kautta"? Jos, niin mikä tämä mutka voisi olla. Onko halvinta esimerkiksi lentää Helsingistä ensin Bangkokiin ja sieltä Malesian puolelle?

Jos saisin äkkiä järkeiltyä kakki jutut kasaan niin lähtisin varmaan jo muutaman viikon päästä jos rahakassa sallii :D

4

1319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lennot:
      Ylheensä KLM, Lufthansa ja Air France tarijoavat varsin edullisia lentoja Singaporeen (500 - 550€). Vaihto on yhtiöstä riippuen Amsterdamissa, Frankfurtissa tahi Paiisissa. Kannattee käyä liittymäsä noitten firmojen postituslistalle, jotta saa tarijoukset sähköpostiin. Paikkoja on rajotetusti ja ne myyhään loppuun parisa päiväsä. Mutta ihan muutaman viikon varotusajala ei taia noita etullisia lentoja löytää. Ja näin kevhäälä voi Bangkok olla myös ihan hyvä vaihtoehto.

      Singapore on kiva kaupunki, josa kaikki toimii loistavasti. Hotellit vain tuppaavat olheen sikahintaisia. Sieltä on heleppo jatkaa bussila Malesian puolelle. Vaikkapa ekaks Melakaan, Kuala Lumpuriin, Taman Negaraan, Cameron Highlands, Penang, Langkavi...

      Bussiliput voi näppärästi ostaa vaikkapa tuolta:
      http://www.busonlineticket.com/
      http://www.easybook.com/
      Tieten lentäenkin pääsee, jos on kiirus. Air Asia lentelee kohtuu hinnala.

      Bangkokin kautta sit kantsis mennä toisin päin, elikkä ensin lento Phukettiin, tahi Krabille ja sieltä sit Speed Boatilla Koh Lipen kautta Langkawille jne...

      Semmonen pikku varotus tuolle reitile, että meilä kävi viime talavena vähän huonosti, kun ostettiin liput Tigerlinesiltä Phuketista - Langkawille. Meitä oli Langkawille saakka menossa vain kymmenen henkiä, eiväkkä halunheet ajaa sitä loppumatkaa Ko Lipeltä Langkawille. Niimpä meät heitettiin ulos paatista josain HuitsinNevadasa, parisataa kilsaa pohojosheen Satunista. Sit seurasi tylsä ja vauhikas taksimatka kohti Satunia, johon kuitenki tulthiin myöhäsä viimeiseltä lautalta ja jouvuimma yöpymään sielä. Aamula jatkethiin Langkawille. Tämä tuntu olevan laivarannan henkilökunnan mukhaan enempikin sääntö, ku poikkeus, joten mielummin yöpyminen Ko Lipellä, ku Satunissa.

      Muutenkin matkustusajankohta sanelee aika palijon suuntia. Kevväälä länsirannikolla sesonki alakaa olla ohi (onko se sit hyvä, vai huono asia) ja itärannikon saaret avvailevat ovihaan helmikuun lopulla: Redang, Perhentian, Seribuat Archipelago...

      Tuota budjettia on meleko vaikia toisen mennä arvailemaan mutta jos jotaki esimerkkihintoja panis tohon:
      Ylleisesti ottain vaatimattoman ilimastoiun huonheen hotellista aamiaisella saa alle 30€ / yö kahdelle ja yksityishuonheen hostellista 10 € and up.
      Bussilippu Kuala Lumpur - Penang 9€ / hlö
      Laksa keitto Hawker Kornerissa 1,5€ / annos
      Kunnon illallinen 5 - 10€ / annos, ei ylärajaa.
      Paikallinen rommi kiskalla (K-K) 6,5 € / pullo
      Olut pullo kiskalla 1 - 1,5 € mutta maksoimpa kerran samasta oluesta hotellisa yli 12 €
      3:n päivän Full Board retki Taman Negaraan Kuala Lumpurista 115 - 230 € / hlö

      Tosa vielä muutama esimerkki majapaikoista, joissa mie olen oleillut:
      Venus Boutique Hotel Melaka 35€ / yö
      Bintang Warisan Hotel Kuala Lumpur 45€ / yö
      Cenang Memories Motel Langkawi 30€ / yö
      Rainbow Paradise Beach Resort Penang 63€ / yö

      Toivottavasti näistä olis jotaki hyötyä matkaa sunnitellesa
      perapappa

    • Haddivaddi1500

      Malesiassa on varmaan maailman halvimmat lentoliput; pari viikkoa sitten 1 tunnin lento Kuala Lumpurista Langkawille maksoi 7 euroa!

      Langkawilla majoituin kivaan majapaikkaan (T Star Cottage) 50 MR/vrk (n. 13 €). - Oli muuten Hostels.com:n kautta halvempi kuin tiskillä maksettaessa (55 MR).

      Olen juuri paluumatkalla: lennot Langkawi-Kuala Lumpur (16 €), Kuala Lumpur-Bangkok (57 €), Bangkok-Helsinki (Kiovan kautta) 457 €. - Käytän itse Momondoa ja siellä kokeilen erilaisia reittiyhdistelmiä.

    • päivitystä

      Saisiko tähän budjettikysymykseen päivitystä? Hotellien ja lentojen hinnat löytyy helposti netistä, ei siis niitä tarvita.

      Mutta miten muut hinnat, paljonko menee päivässä ruokiin ja juomiin kahdelta hengeltä? Tykätään syödä aasialaista ruokaa silloin kun siellä päin reissataan.

      Paljonko kannattaa varata pääsylippuihin, takseihin jne? Toimiiko Über?

      • Anonyymi

        Kuala Lumpurissa budjetin koko riippuu matkustajan mieltymyksistä. Aterian hinta vaihtelee eurosta ylöspäin. Eurolla saa esim tavaratalon baarista timbaalin riisiä, chilisoosia, kaksi kurkkuviipaletta ja lasillisen vettä kyytipojaksi. Telttabaarista Naan-leipä ja kaksi dippisoosia n. 0,20 e. Vesipullon saa n 20 sentillä. Keskustan ruokabaareissa aterian hinnaksi juomineen realisoituu helposti vähimmillään 3-4 euron verran. Hinnat vaihtelevat suuresti. Taksit kentältä keskustaan vanhalla rämällä n 15 e ja uudella "edustusautolla" 20 e. Matkan pituus n. 45 min. Joukkoliikenteeseen voi varata 1-2 euroa päivää kohti. Shoppailuista en osaa sanoa.

        Aloittajan mainitsemia kakkijuttuja ei kannata harrastaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe