Olenko pilannut kaiken?

voisitko-vaan-unohtaa

Häpeän suuresti sitä että eron jälkeen masennuin. Sen seurauksena tukeuduin muutamaan kaveriin joista toiselle valitin rlämästäni suurimmaksi osaksi. Valitin tälle kaverille kaikesta.

Siitä miten tunsin itseni huonoksi ja kelpaamattomaksi, miten erosin muista ja vertasin itseäni kokoajan muihin kaikessa mahdollisessa. Kerran myös pillahdin itkuun hänen edessään ja avauduin hänelle omasta lapsuudestani. Hän myöskin avautui minulle hänen lapsuudestaan ja tavallaan tuimme toisiamme. Pelkään että hän "säälii" minua sen takia että olen ollut romuna ja täysin hukassa elämäni suunnan ja tarkoituksen kanssa. Hän tuntee isäni ja muutaman muun perheen jäsenistäni.

Hän tuki minua koko tuon ajan ja yritti näyttää minulle elämän hyviä ja positiivisia puolia. Yritin olla aina mahdollisimman positiivinen hänen kanssaan. En halunnut vetää häntä mukanani mitä ei onneksi koskaan tapahtunutkaan.

Nyt voidessani jo paljon paremmin tunnen häpeää hänen seurassaan. Minusta tuntuu että hän ei näe minua enää sinä positiivisena henkilönä vaan masentuneena ja hieman "surkeana" tapauksena vaikkei hän sitä koskaan minulle sanokkaan. Itselläni on vielä matkaa hyvään tasapainoon ja pelkään että hänen seurassaan en voisi koskaan olla se henkilö joka olisi iloinen ja elämäänsä tyytyväinen. Tiedän että tää on aivan absurdi ajautus kun vielä tiedän että hän tuki ja tukee minua jos sitä tarvitsen.

Huhhuh tulipa tekstiä kerrakseen. Kiitoksia heille jotka jaksoivat lukea ja kommentoida:)

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • auttaahädässäystävää

      Tähän alkuun heti kliseinen... Ei meistä kukaan ole täydellinen ihminen! Ja mitä se edes tarkoittaa? Jos hän nyt on ollut tukenasi ja ystävänäsi, niin miksi häpeät hänen hienoa tekoa. Ja jos hän näki sinut heikoimmillasi ja hyväksyi tämän asian, niin miksi pelkäät mitä mieltä hän on sinusta nyt. Se onko hänen kuvansa sinusta muuttunut tapauksen johdosta? Niin hyvin todennäköisesti, mutta onko se mennyt huonompaan vai parempaan suuntaan? Jos hän edelleen on ystäväsi, niin en usko ainakaan, että radikaalisti huonompaan suuntaan. Tuollaisia ystäviä ei kaikille riitä ketä tukevat silloin kun sitä tarvitsee.

    • Ihloutthtdhghf

      Mikä on ongelma? Ystävät ovat ystäviä siksi että pysyvät rinnalla huonoinakin aikoina, joita on kaikilla.

    • tätimuistelee

      Kaikki tunteet ovat oikeita ja OK. Silloinen masennus oli ns. reaktiivinen depressio, jota et olisi ensinkään kokenut vieläkään jos olisit edelleen onnellisesti naimisissa. Häpeä on ihan OK sekin, ehkä tarvitset tätä tämänhetkistä tunnetta johonkin. Silti vaikuttaa siltä, että haluaisit muutosta elämääsi. Eli ehdotan joko a) joskus hyvällä ajalla ja vaikka viinilasin äärellä juttelet nykyisistä tunteistasi ko ystävän kanssa. Jos hän on oikea ystävä, juttelu ja avautuminen helpottaa puolin ja toisin. Jos et millään pysty puhumaan hänelle häpeäongelmastasi, tilanne osoittaa että ette ole mitkään sydänystävät vaan pikemminkin hyvänpäiväntutut joiden tiet erkanevat kuitenkin pikkuhiljaa.
      Vaihtoehto b) onkin että ehkä roikut liikaa vanhoissa piireissä vaikka olet jo ihan eri ihminen kuin silloin kymmenen vuotta sitten kun oli kivaa yhdessä. Maailma on pullollaan ihania ihmisiä joista moni kaipaa hyvää ystävää. Sinua voin "lohduttaa" että kun ikää tulee niin kulissit romahtavat itsekunkin oman elämänsä tähtösen ympäriltä vielä monta kertaa. Siihen tottuu ja tajuaa jokaisen ihmisen perustavanlaatuisen heikkouden, vajavuuden. Sinäkin saavutat luontevuuden oman itsesi suhteen jossakin vaiheessa.

      Jokainen meistä vuorollaan elämän näyttämöllä kumartaa aplodien saattamana ja katoaa kuoleman esiripun taakse. Tällainen perspektiivi antaa vapautta elää hyvää elämää tässä ja nyt, omana itsenään. Pingottamatta turhia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2774
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2614
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1825
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1729
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1703
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1649
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1242
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1057
    10. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      64
      1050
    Aihe