Olenko pilannut kaiken?

voisitko-vaan-unohtaa

Häpeän suuresti sitä että eron jälkeen masennuin. Sen seurauksena tukeuduin muutamaan kaveriin joista toiselle valitin rlämästäni suurimmaksi osaksi. Valitin tälle kaverille kaikesta.

Siitä miten tunsin itseni huonoksi ja kelpaamattomaksi, miten erosin muista ja vertasin itseäni kokoajan muihin kaikessa mahdollisessa. Kerran myös pillahdin itkuun hänen edessään ja avauduin hänelle omasta lapsuudestani. Hän myöskin avautui minulle hänen lapsuudestaan ja tavallaan tuimme toisiamme. Pelkään että hän "säälii" minua sen takia että olen ollut romuna ja täysin hukassa elämäni suunnan ja tarkoituksen kanssa. Hän tuntee isäni ja muutaman muun perheen jäsenistäni.

Hän tuki minua koko tuon ajan ja yritti näyttää minulle elämän hyviä ja positiivisia puolia. Yritin olla aina mahdollisimman positiivinen hänen kanssaan. En halunnut vetää häntä mukanani mitä ei onneksi koskaan tapahtunutkaan.

Nyt voidessani jo paljon paremmin tunnen häpeää hänen seurassaan. Minusta tuntuu että hän ei näe minua enää sinä positiivisena henkilönä vaan masentuneena ja hieman "surkeana" tapauksena vaikkei hän sitä koskaan minulle sanokkaan. Itselläni on vielä matkaa hyvään tasapainoon ja pelkään että hänen seurassaan en voisi koskaan olla se henkilö joka olisi iloinen ja elämäänsä tyytyväinen. Tiedän että tää on aivan absurdi ajautus kun vielä tiedän että hän tuki ja tukee minua jos sitä tarvitsen.

Huhhuh tulipa tekstiä kerrakseen. Kiitoksia heille jotka jaksoivat lukea ja kommentoida:)

3

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • auttaahädässäystävää

      Tähän alkuun heti kliseinen... Ei meistä kukaan ole täydellinen ihminen! Ja mitä se edes tarkoittaa? Jos hän nyt on ollut tukenasi ja ystävänäsi, niin miksi häpeät hänen hienoa tekoa. Ja jos hän näki sinut heikoimmillasi ja hyväksyi tämän asian, niin miksi pelkäät mitä mieltä hän on sinusta nyt. Se onko hänen kuvansa sinusta muuttunut tapauksen johdosta? Niin hyvin todennäköisesti, mutta onko se mennyt huonompaan vai parempaan suuntaan? Jos hän edelleen on ystäväsi, niin en usko ainakaan, että radikaalisti huonompaan suuntaan. Tuollaisia ystäviä ei kaikille riitä ketä tukevat silloin kun sitä tarvitsee.

    • Ihloutthtdhghf

      Mikä on ongelma? Ystävät ovat ystäviä siksi että pysyvät rinnalla huonoinakin aikoina, joita on kaikilla.

    • tätimuistelee

      Kaikki tunteet ovat oikeita ja OK. Silloinen masennus oli ns. reaktiivinen depressio, jota et olisi ensinkään kokenut vieläkään jos olisit edelleen onnellisesti naimisissa. Häpeä on ihan OK sekin, ehkä tarvitset tätä tämänhetkistä tunnetta johonkin. Silti vaikuttaa siltä, että haluaisit muutosta elämääsi. Eli ehdotan joko a) joskus hyvällä ajalla ja vaikka viinilasin äärellä juttelet nykyisistä tunteistasi ko ystävän kanssa. Jos hän on oikea ystävä, juttelu ja avautuminen helpottaa puolin ja toisin. Jos et millään pysty puhumaan hänelle häpeäongelmastasi, tilanne osoittaa että ette ole mitkään sydänystävät vaan pikemminkin hyvänpäiväntutut joiden tiet erkanevat kuitenkin pikkuhiljaa.
      Vaihtoehto b) onkin että ehkä roikut liikaa vanhoissa piireissä vaikka olet jo ihan eri ihminen kuin silloin kymmenen vuotta sitten kun oli kivaa yhdessä. Maailma on pullollaan ihania ihmisiä joista moni kaipaa hyvää ystävää. Sinua voin "lohduttaa" että kun ikää tulee niin kulissit romahtavat itsekunkin oman elämänsä tähtösen ympäriltä vielä monta kertaa. Siihen tottuu ja tajuaa jokaisen ihmisen perustavanlaatuisen heikkouden, vajavuuden. Sinäkin saavutat luontevuuden oman itsesi suhteen jossakin vaiheessa.

      Jokainen meistä vuorollaan elämän näyttämöllä kumartaa aplodien saattamana ja katoaa kuoleman esiripun taakse. Tällainen perspektiivi antaa vapautta elää hyvää elämää tässä ja nyt, omana itsenään. Pingottamatta turhia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe