Hill´s prescription diet r/d ruuan annostelu

melaihduttajat

Koirahoitolassa suositeltiin steriloidulle kultaisellenoutajalleni tuota Hill´sin dieettiruokaa. Osaisiko joku neuvoa, että annostelenko ruuan tavoitepainon vai nykyisen painon mukaan? Ohjeessa oli esim. 32kg koiralle 310g ruokaa. Onhan tuo koko päivän annos? Voiko koira turvallisesti syödä lopun eläämäänsä dieettiruokaa vai kuuluisiko palata "normaaliin" ruokaan, kun tavoitepaino on saavutettu?
Kiitos asiallisista vastauksista!

9

1758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sterkattunat

      Dietti ruoka (vähärasvaisena) tunnetusti heikentää turkin laatua ja voi laskea jopa yleistä vireystilaa. Jos ei aika/tila riitä raakaruokintaa niin tässä pari maininnan arvoista merkkiä tilalle: probooster light/senior, barking heads senior ja pure natural senior kaikki nämä siis korkeita lihapitoisuuksiltaan vaan sellaisia etteivät lihota koiraa turhaan. Turkin laadun ja vireystilan tarkkailu ovat hyviä mittareita sopiiko muona koiralle vai ei.

      • mietinpävain

        Millä tavalla tämä vastasi ap:n kysymykseen?


    • 187

      Kokeilemalla löytyy omalle koiralle sopiva annos. Ei pussin kyljestä. Ei ihmisellekään voi määrätä 3 perunaa päivässä ja kuvitella että se on jokaiselle sopiva määrä. Dieettiruuat ovat yleensä heikkolaatuisempia kuin aikuisten koirien ruuat, mutta hyvä bisnes. Laadukkaampaa on antaa ihan normaalia ruokaa ja jättää namit pois.

      Eli voit syöttää tilapäisesti tai pidempään, miltä nyt tuntuu.

      • ap2015

        Tätä ruokamerkkiä saa mm.eläinlääkäri asemilta, joten pidän merkkiä laadukkaana ja turvallisena. "Normaali" ruoka lihottaa koiraa tai sitä pitäisi antaa niin pieniä annoksia ettei koira saisi kokea koskaan kylläisyyden tunnetta. Namuja koira ei saa, saadut luut vähennetään nappuloiden määrästä. Hihnalenkkejä tehdään joka päivä touhuaa vapaana omalla pihalla. Vapaapäivinä käydään vaeltamassa metsässä, jossa koira saa olla irti. Kiitos vastauksista!


    • näino

      Katso tarkemmin pussin kyljestä, luulen että se lukee siellä. Valitse terveellinen tavoitepaino koiralle (esim mitä se painoi 2-vuotiaana) ja sen mukaan ruokit. Yleensä lihavan koiran ruoka annostellaan ns. normaalipainon mukaan.

    • sakulit

      http://www.zooplus.fi/shop/koirat/kuivaruoka/hills_prescription/303477#composition

      Aikamoista kuraahan nämä dieetti ruuat ovat. Anna tuon reilu 300g:n lisäksi jotain lihaa myös. (Liha ja rasva ei koiraa lihota, viljat ja sokeri kyllä). Esim. 100g jauhelihaa/pv tai raaka/kypsä kananmuna. Purkki viiliä tai loraus piimää kuivamuonan seassa tai välipalana on myös erittäin hyvä lisä suoliston hyvinvoinnin tueksi eikä lihota. Lihan ja rasvan vähäinen määrä näkyy turkin kiillottomuutena, ihon kutinana yms. Liikunta teillä taitaa olla kunnossa joten ruokinnan muutos toivottavasti tuo ratkaisun ongelmaan. Tsemppiä ja aurinkoisia kevätpäiviä! :)

    • jjjjjjooggg

      Leikatulle koiralleni olen kokeillut monenlaista ruokaa ja parhaaksi todettu on raakaruoka, sillä on koira pysynyt todella hyvässä kunnossa. :) suosittelen.

    • melaihduttjat

      3 kuukautta nyt tätä Hills´n ruokaa syötetty ja lopputulos ei ihan sitä mitä halusin. Paino on kyllä hieman tippunut, mutta niin myös karvat. Jatkuva RUNSAS karvanlähtö, karva muuttunut kuivaksi, karheaksi, hauraaksi. Kakka on sellaista murenevaa höttöä (tulee mieleen sahanpuru). Ja koira on alkanut kerjäämään. Ehdotuksia uudeksi ruuaksi? Barffaus ei onnistu. Kyseessä siis steriloitu 8v kultainennoutaja.

      • 66688

        "Kakka on sellaista mureneva höttöä (tulee mieleen sahanpuru)"
        Syöttämäsi ruoka sisältää selluloosaa :d kuinka yllättynyt voit olla?
        Sinua aiemmissa viesteissä varoiteltiin ruuan huonolaatuisuudesta ja odotettavissa olevista turkkiongelmista. Katso aiempia viestejä, löydät myös ehdotuksia parempilaatuisista ruuista.

        Myös tuosta barffauksesta sanottava, että ei sitä nappulaa ole pakko jättää kokonaan pois, voit vaikkapa korvata toisen päivän ruuista lihalla. Liha ei ole yhtä energiatiheää kuin nappulat yleensä, joten sitä saa syöttää enemmän, ja se on koiralle luontaista ravintoa. Kannattaa ainakin harkita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe