Palma Nova vai Playa de Palma?

RataaJaKaupunkia

Mitkä on pääerot noissa paikoissa? Käsittääkseni molemmat ovat hiekkarantojen äärellä ja lähellä Palman kaupunkia. Jos jonain iltana ei halua lähteä Palmaan, kumpi on kivempi iltamenopaikkana keski-ikäisille? Kummassa on parempi mahdollisuus rantakävelyyn, siis yhtenäistä rantaviivaa, jota voi kävellä meren äärellä.

22

2884

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 0-9

      Yksi suurimmista eroista on, että Playa de Palmassa on paljon saksalaisia, niin paljon, että minulle on puhuttu supermarketissa saksaa, koska minua on luultu saksalaiseksi. Palma Novassa britit ovat enemmistönä.

      Palma Novassa on ehkä enemmän iltamenoa aikuisille, joskin kummassakin on aika paljon myös nuorta väkeä. Playa de Palma taitaa myös olla hieman lähempänä Palmaa kuin Palma Nova, mutta kummastakin on bussiyhteys Palmaan.

      Palma Novassa on kolme rantaa, joita reunustaa leveä laatoitettu promenadi. Rantojen välissä on muutaman kymmenen metrin mittaisia promenadialueita, joilta ei näe merelle. Meri siis katoaa näkyvistä muutamaksi kymmeneksi sekunniksi kävellessä. Playa de Palman uimarantaa reunustaa muutaman kilometrin yhtenäinen kävelypromenadi aivan hiekan vieressä ilman sekunninkaan katkoa, kun kävelette.

      Kummassakin paikassa iltaelämää on aika kapealla alueella rannan välittömässä läheisyydessä. Sisämaassa ei ole juuri mitään. Palma Nova on aivan kiinni Magaluffissa, jonne voi hyvin kävellä huomaamatta, milloin paikan nimi on vaihtunut. Magaluf on mainettaan siistimpi paikka, vaikka siellä onkin paljon brittinuoria. Keski-ikäisillekin on Magaluffissa yhtä sun toista, esimerkiksi Leo's Bar Palma Novasta Magaluffiin vievän pääväylän varrella samassa rakennuksessa kuin Sun Inn -niminen apartamentos, vastapäätä Kathmandu-nimistä turistinähtävyyttä. Itävaltalainen Leo itse kuoli pari vuotta sitten, mutta hänen tyylikkäässä baarissaan esiintyy yhä iltaisin brittimuusikoita.

      Palma Novassa kannattaa käydä Stadium-nimisessä ohjelmabaarissa, jos menneiden vuosikymmenten laulajat kiinnostavat. Joka ilta lavalla on joku menneisyyden tähteä imitoiva esiintyjä, joista parhaat ovat ihan kuunneltavia. Paras aikuisten (brittien) karaokebaari on rantatiellä hotellista Santa Lucia sadan metrin päässä lasten iltativolin vieressä sijaitseva Monroe's. Lauluvalikoimassa on 90 000 kappaletta, tosin ei yhtään suomenkielistä.

    • Playaplaya

      Itse pidän enempi Playa de Palmasta ja suosittelenkin sitä, sieltä voi kävellä n.5-6km rantaa pitkin El Arenaliin. Kuten aikasemmin tuolla mainittiin alue on kovasti saksalaisten suosiossa. Alueelta voi myös kävellä vaikkapa Palman kaupunkiin (n.10km) ,tämä reitti kulkee myös meren läheisyydessä. Baareja,ravintoloita,pubeja,monet hotellit tarjoavat myös iltaohjelmaa,hyvät bussiyhteydet Palmaan,shoppeja ja tietysti se ranta...Suosittelen !

    • Huevoscongas

      Palma nova huomattavasti mukavampi keski ikäisille. Playa de palma on hieman rähjäinen kun taas palma nova on uskomattoman siisti paikka. Palma novasta myäs lyhyt matka santa ponsaan ja pagueraan jos tahtoo tutkia muitakin mestoja

    • keski-ikä

      Kannattaisko kuitenkin mainita niistä räyhäävistä englantilaisista joita se PalmaNova-Magalluf on täynnä (katsokaa videoita alueelta)....ja missä päin Can Pastilla olis muka epäsiistimpää....Santa Ponça ja Peguera taas ovat enempi perhepaikkoja ja siten huomattavasti rauhallisempia kuin muut edellä mainitut.

      • 2323232329

        Kerrotko lisää Santa Ponsasta ja Paquerasta. Olemme menossa sinne perhelomalle ensi kesänä. Siisteys, rannat, hinnat ym. ym. Kiitos!!


      • Vääräluulo

        "Kannattaisko kuitenkin mainita niistä räyhäävistä englantilaisista joita se PalmaNova-Magalluf on täynnä "

        Ei kannata. Palma Nova on erittäin tuttu vuosikymmenten takaa, ja olin siellä viimeksi viime kesänä. Yhtään räyhäävää englantilaista en ole koskaan nähnyt.


      • Noticias

      • Vääräluulo kirjoitti:

        "Kannattaisko kuitenkin mainita niistä räyhäävistä englantilaisista joita se PalmaNova-Magalluf on täynnä "

        Ei kannata. Palma Nova on erittäin tuttu vuosikymmenten takaa, ja olin siellä viimeksi viime kesänä. Yhtään räyhäävää englantilaista en ole koskaan nähnyt.

        Käynti optikolla ja niin...


      • Vääräluulo
        Noticias kirjoitti:

        Espanjan uutiset viimevuoden heinäkuussa Magalufista¨!
        https://www.youtube.com/watch?v=bt8YKRc5jz0

        "Espanjan uutiset viimevuoden heinäkuussa Magalufista¨!"

        Tiedän. Olen toki käynyt Magalufissakin. Miksi sinne viittaat? Minä kirjoitin Palma Novasta, sinä Magalufista. Onhan Palma Novassakin toki joitakin nuorison suosimia baareja, mutta ei niiden ympärillä mitään ihmeellistä ole silmiini sattunut. Kun noin kello 2 yöllä kävelen hotelliini ohi keskustan parin nuorisodiskon, meno niissä on jo hiljenemässä, ja rantapromenadilla on vain kourallinen koteihinsa kiiruhtavia ihmisiä,ei ensimmäistäkään häirikköä. Ilmeisesti kaikki remuajat ovat jo alun perin suosiolla menneet Magalufiin kaltaistensa seuraan.

        Paikallisessa Majorca Bulletin -nimisessä englanninkielisessä lehdessä on kesäisin artikkeleita brittien aiheuttamista häiriöistä Magalufissa, joten olen niistä hyvin tietoinen. Päivällä ja alkuillasta ei Magalufissakaan ole yleensä mitään häiriöitä, joten voi sinne ihan rauhassa kävelyretkiä tehdä tai rannalle mennä.


    • Huevoscongas

      Santa ponsa sopii hienosti perheille. Löytyy yksi iso ja yksi pieni ranta. Ruokapaikkoja paljon ja löytyy myös pieni baarikatukin jossa jokunen disco ja bubi. Ylhäällä mäen päällä the suare jossa joka päivä cover kuuluisuuksia ja lapsille ohjelmaa. Yksi iso ruokakauppa ja monta pienempää, jokunen vaate ja kenkäkauppa sekä krääsäkauppoja. Santa ponsasta ajaa nopsaan taksilla Palmaan palma novaan tai pagueraan. Palma novassa kannattaa käydä syömässä Meson son caliussa.

      • 2323232329

        Kiitos. Taitaa olla aika pieni paikka. Sopii loistavasti suunnitelmiimme. Vielä Paquerasta olisin kiinnostunut, onkohan vilkkaampi/isompi kuin Santa Ponsa?


    • Playa de Palman "saksalaisuus"lisääntyy balnearionumeroiden ohella,kohti Arenalia.Itse asustan siellä käydessäni lähempänä Can Pastillaa,rauhallisemmassa rannan osassa.Turistit eivät suosi Pde P:tä niin paljon kuin Palman toisen puolen paikkoja joten hinnatkin ovat hieman kohtuullisemmat.Hyviä hotelleja rannan tuntumassa on useita.

      • Entäpälentokoneet

        Kartalla näkyy lentokenttä aivan Playa de Palman vieressä. Eikö lentoliikenne häiritse?


      • Entäpälentokoneet kirjoitti:

        Kartalla näkyy lentokenttä aivan Playa de Palman vieressä. Eikö lentoliikenne häiritse?

        Yllättävää kyllä ,eipä juuri.Olen asunut lähellä kenttää useasti,tuskin olisin mennyt uudestaan ,jos haittaa olisi.


    • Huevoscogas

      Playa de palman ranta on huomattavasti tuulisempi kuin Palma novan tai Santa ponsan. Kun on pieniä skidejä tuolla saattaa olla merkitystä.

    • calador

      Lokakuussa Playa de Palmalla oli niin kova tuuli, ettei rannalla voinut olla. Oli myös rähjäistä ja sottaista. Kävin kävelemässä Aqualandista tullessa. En menisi tuonne, ankea paikka.
      Me majoituimme länsirannikolle Cala d'Oriin. Suosittelen varsinkin lapsiperheille!

      • caladorvielä

        anteeksi, siis itärannikon puolella on Cala d'Or,


    • RantaaJaKaupunkia

      Alkuperäinen kysyjä tässä taas: Kiitoksia hyvistä vastauksista. Päädyimme Playa de Palmaan, koska sieltä löytyi kiva hotelli aivan rannasta. Lähempänä sitä Can Pastillaa. Pari yötä vielä, sitten onkin lähtö - palatessa voin kirjoittaa viimeisimmät kokemukset.

      • Kerrtoisitko hotellin nimen?


      • RantaaJaKaupunkia

        Sunprime Palma beach - vain aikuisten hotelli. Rauhallinen, siisti, hyvä. Paljon erilaisia huoneratkaisuja joten voi valita minkälaisen haluaa.


    • RantaaJaKaupunkia

      Alkuperäinen kiittää ja kuittaa ohjeista. Olimme Sunprime Palma Beach -hotellissa Playa de Palmassa - se on balnearios 15 eli lähellä Can Pastillaa. Erittäin miellyttävä hotelli sekä koko paikka. Meidän kohdalla - ja hotellissa - oli pohjoismaalaisia, tosin olimme ainoat suomalaiset. Rauhallista oli siinä kohden. Pyöräilimme pitkin bulevardia, saksalaisia oli siellä balneario 6 kieppeillä ja heillä oli siellä meno päällä! Tämä järjestely sopi meille oikein hyvin. Omalla puolellamme oli kansainvälistä rauhallista musiikkiesitystä joka ilta, ja jos halusi meininkiä, ei muuta kuin polkaista sinne sakujen sekaan. Ihana 5 minuutin etäisyys lentokentästä. Kaikki toimi.Mitään epäsiistiyttä tai rähjäisyyttä en havainnut koko paikassa, ehkä on sitten siistiytynyt viime aikoina. Hotellit oli mukavan pieniä. Ruoka ei ole gourmeeta, mutta ok. Hinnat ovat n. puolet Suomen hinnoista ruokien ja juomien osalta. Palman kaupunkiin on hyvät yhteydet. Kaikki on tehty turistille helpoksi. Kävimme myös Alcudiassa, se oli enempi perhepaikka, mutta ei se itse ranta sen kummemmalta vaikuttanut, ranta oli meillä tosi hyvä. Suosittelen!

      • Tätä yritin vinkata.En muistanut,että balnearionumerot "käännettiin toisinpäin "jokusia vuosia sitten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1900
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1509
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1288
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1275
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1200
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      1009
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      962
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      109
      881
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      47
      733
    Aihe