Viron digikuplan todellisuus

Estofiili

Virolaiset öyhöttävät maitopoika Ilveksen johdolla joka käänteessä, kuinka Viro on maailman ykkönen digitalisaatiossa, ja kuinka Suomen tulisi ottaa mallia Virosta.

Tähän propagandaan uskovat suomalaiset oikeistolaiset ovat haksahtaneet ja vaativat Suomeen Viron mallia kaikessa muussakin.

YLE:n nettisivuilta löytyy nyt uutinen kansainvälisestä vertailusta, jossa selvitettiin eri maiden digitodellisuutta.

Uutisesta käy ilmi, että TÄSSÄKIN suhteessa virolaiset pullistelevat ilman perusteita. Jälleen kerran suosittelen virolaisille NÖYRYYTTÄ.

http://yle.fi/uutiset/suomi_kuuluu_digimaiden_karkikastiin/7871552

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinonnäreet

      Virolaisilla on ollut pakkomielle saada oma "nokia" jo Lennart Meren ajoista asti. Nyt Viro on aloittanut sähköisen äänestämisen ja paperittoman parlamentin, jotka nuoren valtion on ollut helppo ottaa käyttöön toisin kuin läntisissä sivistysmaissa joissa on pitkään ollut omat tyylinsä hoitaa äänestykset ja parlamentaarinen työskentely. Se että länsimaissa asiat hoidetaan eri tavalla, ei tarkoita ettei täällä voitaisi helposti siirtyä virolaiseen tyyliin digitaalisissa käytänteissä.

      Totta on, että Suomen nykyinen hallitus on ryssinyt kaikki hankkeensa -myös tietotekniikkaan liittyvät ja oikeistolaiset hourivat Viron mallista jne. Se kertoo paljon hallituksen toiminnasta ja kyvyistä että Suomea aletaan vertaamaan Viroon, eikä muihin pohjoismaihin. Viro pitää jättää omaan viiteryhmäänsä balttien ja venäläisten seuraan. Suomi kulkee omaa tietään pohjoismaiden ja länsimaailman kanssa ja Viro voi kerskua digitaalisuudellaan vaikkapa Latvialle.

      • Lakkipäästä

        Lisää nöyryyttä tekisi hyvää meillekin. Naapureiden touhuja kannattaa seurata ja ottaa oppia milloin mahdollista. Ei kaikki maailman viisaus ole Taka-Hikiällä, Impivaarassa ei edes Oulussakaan.


      • reppanaeesti
        Lakkipäästä kirjoitti:

        Lisää nöyryyttä tekisi hyvää meillekin. Naapureiden touhuja kannattaa seurata ja ottaa oppia milloin mahdollista. Ei kaikki maailman viisaus ole Taka-Hikiällä, Impivaarassa ei edes Oulussakaan.

        Joo, ei nöyryys pahitteeksi ole suomalaisillekaan. Tosiasioiden valossa Suomen ja suomalaisten ei kuitenkaan tarvitse olla nöyriä Viron ja virolaisten suuntaan.

        Kuten ketjun aloituksessa mainittu uutinen kertoo, kansainvälisen tutkimuksen mukaan Suomi on yhdellä osa-alueella tasoissa Viron kanssa ja muilla osa-alueilla parempi kuin Viro. Ja tämä digitalisaatio on se ainoa asia, jossa Viro on voinut edes kuvitella haastavansa Suomen.


      • misviabl
        Lakkipäästä kirjoitti:

        Lisää nöyryyttä tekisi hyvää meillekin. Naapureiden touhuja kannattaa seurata ja ottaa oppia milloin mahdollista. Ei kaikki maailman viisaus ole Taka-Hikiällä, Impivaarassa ei edes Oulussakaan.

        Tarkoitatko siis Ruotsin sadan vuoden asuntolainoja, Viron tukiloisimista, Venäjän diktatuuria ja Norjan raaka-aineiden tuottamista. Ei ole hääppöisiä naapureita, mutta eipä ne olleet toisen maailmansodankaan aikana.


    • simpcaltchnorikorasdian

      Viro on korkeintaan ykkönen EU-tukien rohmuamisessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5095
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1325
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe