SATOJA HYLÄTTYJÄ HAKEMUKSIA!

EnnätysMies

Tervehdys! Olen noin 40-vuotias matemaattisesti lahjakas IT-alan osaaja, joka on yrittänyt tuloksetta päästä alalle töihin. Hakemuksia on kymmenen vuoden aikana kertynyt pitkälle yli 800, mutta ammattitaitoni ei ole yrityksille kelvannut, vaikka olen viime aikona ollut valmis joustamaan palkassakin. Muutamaan otteeseen olen jopa marssinut suoraan yrityksen konttoriin ja vaatinut päästä keskustelemaan johtajan kanssa. Kaikkea siis on yritetty!

Taannoin kirjoitin tänne (21.9.2010) vilkasta keskustelua ja suurta mediahuomiota (esim. suomi24:n etusivu) saaneen avauksen, mutta nyt tuo ketju on jostain syystä lukittu. Ajattelin kopioida avauksen uudestaan. Löytyykö kohtalontovereita ja millaisia ajatuksia tämä yleisesti teissä herättää?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Hei!

Olen 30 ikäinen it-alalle hamuava mies. Ajattelinkin kysyä, että onkohan minulla valtakunnallisesti Suomen ennätys haettujen paikkojen määrässä jos todella alettaisiin vertailemaan hakemusten määrällä ?

Minulla on niitä yli 500 vuodesta 2006.

Olen koultukseltani it-tradenomi (ylioppilas),armeijan käynyt miehen mittainen henkilö jolla ei ole rötöksiä tilillään. ELi lähdetään vaikka nyt tämän tyyppisestä mielikuvasta liikkeelle mitä ajattelet minusta.

Meitä pikkuosaajia,excelin ja muiden tietokoneella kikkailijoiden joukossa on varmasti ihmisiä, jotka ymmärtävät mitä kaikkea kuuluu hakemusten täyttöön.

Hakemusten luonti

Hitaimmat hakemukset on kestäneet monta tuntia useana päivänä. On oikoluettu tutuiltani IT-alan ammattilaisilla sekä CV:ni on muokattu jos jonkin näköseen formaattiin suomeksi ja englanniksi. Hakemuksia on myös täytetty suomeksi,englanniksi ja muutama ruotsiksikin.

Keskivertohakemuksia joissa on paneuduttu työpaikkaan,googlattu pohjatietoa yrityksestä ym, näihin hakemuksiin menee aikaa alle tunti nopealla kirjottajalla.Näitä on ehkä eniten, satoja hakemuksia.

On myös huolettomai hakemuksia joissan näytellänä ylimielisiä on hakemuksia joissa ollaan epätoivosia yleensä hakemukseni ovat asiallisia ja ovat näiden kahden pääsuunnan välistä. Tahdon vain sanoa että kaikenlaista peliä on pelattu ja kokeiltu muuttaa vaikak suhtautumista jos tärppäis.

Samoin puhelimessa. Olen rohkea tyyppi ja uskallan ottaa kontaktin, tämän vuoksi usein olen soittanut hakemukseni perään. Josksu juttelen kauan,jsoksu minusta halutaan usein irti pian. MYÖS puhelimessa on nätelty ylimielistä ja kiireistä, myös paikan tärkeydestä on jakuntettu ihan epätoivoisuuteen asti.

Kaikki pelit ja kikat ja tyypit on kokeiltu mitä älykkyydeltään suuren numeron omaava mies voi mielikuvitukseltaan keksiä.

Haastatteluja ollu kymmeniä. Joissakin projekteissa ollut monta haastattelu askelta, on ollut monta henkilöä ristikuulustelemassa, on tehty psygologisia testejä (ne on menny kaikki putkeen), on ollu ryhmähaastatteluja sekä perinteisiä 1 vs 1 haastatteluja rekrytoijan kaa kahden.

Olen taitava juttelemaan, pidän silmäkontaktin,huomioin kaikki, osaan small talkia, hymyilen ja olen avoin ihminen kertomaan rehellisesti osaamisestani.

Yhteen kovakarsintaiseen valtakunnalliseen oppimisprojektiin pääsin, ja siellä tein 8kk ilmaistyötä ylläpitokorvauksella odottaen sitä päivää että minut rekrytoitaisiin kurssin lopuksi kuten puhetta oli.

PASKAT. En saanut työpaikkaa, mutta panokseni kelpasi ilmaiseksi.

CV:tä on tutkinut moni osaaja, eräskin tuttu nainen Telia Soneralta muokkasi CV:NI kansainväliseen muotoon ja kompaktiksi suureenkiin yritysmaailmaan.

Olen koodannut kotisivutkin itselleni, muotoa "etunimi".com

Nämä sivut oli tarkoitus osaamisnäytteineen markkinoida itseni tutuksi it-maailmaan ja luulin että yritykset arvostaisivat ihmistä jolla on oma tekemät nettisivut.

Ei tärpännyt sekään ja sivuja ei ole enää olemassa.

Sitkeydestä ja peräänantamattomuudesta minua ei voi syyttää,mutta nyt on hommat ohi.

Tämä reilu 500 hakemusta (vai olisko lähellä 600) hakemusta on jo liikaa, olen ajatellut luovuttaa.

Tosin hanttihommia osa-aikaisesti tehneenä osaan nyt nauttia työttömän elämästä. Jos minunlaista pitkäjänteistä matemaatikkoa ei haluta minnekään työpaikalle tai it-alalle,niin paikkani on kotona.

Kysynkin nytten vakavasti,että jso tehtäisiin valtakunnallista tosi-tv dokumenttiä televisioon, niin olisiko minun reilut 500 asiallista hakemusta lähellekään Suomen kovimpia yrityksiä, vai pääsisikö sillä edes ahkerimipia hakijoiden top 100 listalle ?

Eli onko täällä muita kohtalotovereita jotka eivät oel työllistyneet 500 hakemuksen ja 4 vuoden valmistumisen jälkeen ?

75

1685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hakemukset

      Suomessa joidenkin lähteiden mukaan 400000 työtöntä että varmaan joukkoon mahtuu kohtalotovereita.

      • jki8734

        30 000 ulkomaalaista rakennustöissä Suomessa – parisataa maksaa veroja.!!


        Ulkomaisesta rakennusalan työvoimasta maksoi viime vuonna veroja Suomeen vain alle prosentti työntekijöistä.viroloisia.

        Rakennusalalla vaaditaankin nyt lainsäädännön tiukentamista, jotta yhä kasvava ulkomainen työvoima saadaan normaalin palkan ja veronmaksun piiriin.

        Rakennusalan ulkomaista työvoimaa ovat tarkastaneet viranomaiset ja alan toimijat. Aamulehti kertoi tänään, että palkkaongelmia löytyi joka seitsemännestä tarkastuskohteesta.

        - Monissa paikoissa peruspalkat ovat olleet alle työehtosopimusten. Paikoin on maksettu vain viiden, kuuden euron tuntipalkkaa, kertoo ulkomaista työvoimaa kartoittavan työryhmän jäsen Raimo Pohjola Rakennusliitosta.

        Työryhmä nostaa yhdeksi ongelmaksi verot, joita ei nykysysteemillä kerry. Lain mukaan ulkomaisen työntekijän on itse ilmoittauduttava verottajalle, jos työrupeama kestää yli puoli vuotta.

        Pohjolan mukaan noin 30 000 ulkomaista työntekijää teki viime vuonna rakennuksella töitä.

        - Heistä noin 200 maksoi veroja Suomeen, Pohjola sanoo.

        http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/04/1307369/30-000-ulkomaalaista-rakennustoissa-suomessa---parisataa-maksaa-veroja


        Virolaisten rattijuoppojen määrä huimassa kasvussa!!!

        Viroloiset rattijuopot työllistävät Suomen virkavaltaa yhä useammin. Viime vuonna poliisi kirjasi rattijuopumuksia ja törkeitä rattijuopumuksia kaikkiaan puolitoista tuhatta. Määrä kasvoi edellisvuodesta jopa kolmellasadalla.

        Eniten humalassa autoilijoita tavattiin Etelä-Suomessa. Helsingissä, Itä- ja Länsi-Uudellamaalla poliisi kirjasi yli 800 rattijuopumustapausta, joissa epäilty on Viron kansalainen.

        ja....

        Yle uutisten mukaan ulkomaalaisten tekemät rikokset ovat lisääntyneet Suomessa kymmenen vuoden aikana. Osan kasvusta selittää Yle uutisten mukaan ulkomaalaisten määrän lisääntyminen Suomessa, mutta suurena syynä on myös rajojen avautuminen. Schengen-alueen laajentuminen on lisännyt erityisesti rikoksia, joiden tekijät käyvät Suomessa vain muutaman tunnin pikakeikoilla, Yle uutisoi.

        Helsingissä joka viides rikos on ulkomaalaisen tekemä. Määrällisesti eniten rikoksia tekevät viroloiset.

        http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/yle-ulkomaalaisten-tekemat-rikokset-kasvussa/844304

        Joten ei enää näitä rikollisia puoliryssiä tänne,kiitos.


    • oleellinen

      "Hakemuksia on kymmenen vuoden aikana kertynyt pitkälle yli 800, mutta ammattitaitoni ei ole yrityksille kelvannut, vaikka olen viime aikona ollut valmis joustamaan palkassakin"

      Taidat olla vain laiska. 800 hakemusta 10 vuoden aikana tekee vain n. 1.6 hakemusta per viikko, vaikka pitäisikin sen 2-3 viikkoa vuodessa lomaa hakemisesta. Mitä tärkeämpää tekemistä työttömällä muka on kuin työpaikan etsiminen/hakeminen? Ja keskustelun avaaja saa viikossa alle kaksi hakemusta aikaiseksi... Maanantaina hakemukset ja loppuviikkoa kalassa, vai?

      Tiedän omasta kokemuksesta, että jos paikkoja tosissaan hakee niin kyllä vähintään hakemus per päivä pitää keskimäärin saada lähtemään. Sitäpaitsi puhelinsoitolla ja suora kontakti on niissäkin oltava tavoitteena. Rekrytoijat kyllä tietävät, että hakija on sellainen työntekijänä kuin on työnhakijana.

      • Anonyymi

        Nippanappa riittää 1,6 hakemusta per viikko aktiivimallin vaatimuksiin. Nyt on tullut Ennätysmiehenkin aika ryhdistäytyä!


    • työllistynyt

      Et yritä tosissasi! Kuten aikaisempi kommentoija totesi, niin alle 2 hakemusta viikossa on suoranaista saamattomuutta. Eli nyt ryhdistäydyt ja otat puhelinluettelon käteen! Ja kun olet vieraillut yrityksen konttorilla, niin onko se johtanut mihinkään? Homman nimen kuuluu olla se, että joko pomolta heltyy töitä tai sitten sinut kannetaan viranomaisten toimesta ulos - ei mitään välimuotija. Vain luuserit ja työttömät antavat periksi.

      Lakkaa pyörimästä ja ala hommiin. Sinulla on aivan liian ruusuinen kuva työhausta.

    • eimeeläpienää

      Tää tyyppi on se provoilija, joka aika ajoin postaa änne suunnilleen samansisällöisen itkuvirren. Just joo, niinkin nyt kukaan 10 vuotta hakkasi oikeasti päätään seinään, tekemättä jotain radikaalia muutosta. :-)

    • askadaf

      Tuollaisella määrällä kirjoitusvirheitä en ottais hommiin minäkään.

    • röyttää

      "Taannoin kirjoitin tänne (21.9.2010) vilkasta keskustelua ja suurta mediahuomiota (esim. suomi24:n etusivu) saaneen avauksen, mutta nyt tuo ketju on jostain syystä lukittu"

      Oliko uran kohokohta? Kiitos silti huutonauruista.
      (Mene hakemaan hoitoa. Idiootti.)

    • Yrittämäänsiitä

      Jos on osaamista, perusta yritys. Ei muiden yrittäjien tehtävä ole elättää sua vaan maksimoida voitto. Jos on yhtään lajoja tai matemaattista älyä, pystyy kyllä työllistämään itsensä niin, että jää voitolle. Tuollainen muiden helmoihin änkeäminen osoittaa vain sitä, ettei sinulla ole tarpeeksi selkärankaa oikeasti yrittää hommata elantoasi vaan mielummin notkut tuilla ja toivot että joku toinen ottaisi sinut sylivauvakseen. Säälittävää.

      • tummahipiäonpop1231

        Ei kannata. Enemminkin kannattaa perehtyä sosiaalipuolen juridiikkaan, ja hakea kaikki mahdolliset tuen ja sosiaalietuudet, ja sitä kautta hyödyntää koko hyvinvointivaltion mahdollisuudet. Käytännössä olen päässyt (sinkkuna) noin 2000 € / kk nettotuloihin, josta on jo vähennetty vuokra-asunto merinäköalalla Helsingissä. Käytännössä tuosta nettotulosa voin sijoittaa miltei kaiken, koska sossu maksaa minulle suurinpiirtein kaiken.


      • mk664

        Sinunkin kohdalla laki kehitysvammaisten erityshoidosta tosiaan takaa tietyn hoitotason.


    • Vikaako_hakemuksessa

      copypastea hakemuksesi tänne niin autamme Sinua parantamaan sen iskukuntoon.

    • It-esimies

      Olisiko ongelma osaamisen puolella? Eli et ole kertonut, mitä oikeasti osaat tehdä. Pelkkä 'matemaattisesti lahjakas' ei kerro käytännössä mitään ihmisestä. IT -alalla teknologioiden osaaminen ja normaalit kanssakäymistaidot ovat tärkeitä. Jos ne on kunnossa niin varmasti pääsee eteenpäin haastatteluissa.

      • xdxdxdd

        Enpä ole tarvinnut matematiikan tietojani ainakaan kaupan alan IT:ssä. Minulla on matematiikasta Helsingin yliopistosta muinaisilta ajoilta peräisin oleva tutkinto. Täytin juuri 60 v.


    • XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

      kovat luuulot, muta slti ei oasaa edes oikenkijrotusta

    • KarsoK

      Valot päälle! Kymmenen vuotta pitkäaikaistyöttömänä ja ikäkin jo 40v. Ei tule työllistymään IKINÄ IT-alalle. Tiukkaa tekee muillekin aloille, ellei pääse työkokeiluun ja sitä kautta johonkin toisen alan oppisipimuskoulutukseen. Noin pitkän työttömyyden jälkeen on jo totaalisen passivoitunut ja luultavasti myös henkisissä ongelmissa. Tarvitsisi siis kuntoutusta monella tapaa. Tietää kyllä itsekin, kunhan provoilee täällä. En itseasiassa edes usko koko juttua.

      • AikansaKutakin

        Ulkomailla voisi hyvinkin työllistyä. Siellä ei ikä ole sellainen punainen vaate kuin hyvinvointi-Suomessa.


      • alksdföj
        AikansaKutakin kirjoitti:

        Ulkomailla voisi hyvinkin työllistyä. Siellä ei ikä ole sellainen punainen vaate kuin hyvinvointi-Suomessa.

        Varmasti totta. Suomessa työnantajat ovat todella ennakkoluuloisia. En tiedä mistä johtuu... Sama näkyy ikärasismina, jota muissa maissa ei ole niin paljon.


    • vaihdoin_alaa

      Vaihda jo alaa. Jos on tehnyt satoja hakemuksia "yhdelle alalle" eikä ole saanut työtä siltä alalta niin tulevaisuus on sama: tämä ala ei sinua työllistä. Sitkeä yrittäminenkään ei muuta tätä tosiasiaa.
      Itse olen lopettanut tyystin "oman alan" työpaikkojen haun turhana toimena. Nyt alan vaihto todella kannatti ja nyt on saanut muuta mielenkiintoista työtä. Nyt täytyy myöntää se, että alkuperäinen koulutus tuolle "yhdelle alalle" ei ollut viisasta. Tavoitteet oli asetettu väärin valitsemalla väärän "oman alan" nuoruus vuosina. Alan vaihdon jälkeen on työllistynyt ihan mukavasti.

    • Seniorinörtti

      En oikein ymmärrä tätä sinun matematiikka juttuasi. It-tradenomi ei ole matemaattinen koulutus. It-alalla ei tarvita peruskoulumatematiikkaa kummempaa osaamista kuin hyvin harvoissa töissä ja niihin löytyy ihan oikean matemaattisen koulutuksen saaneitakin. Jos höliset samanlaisia juttuja hakemuksissasikin, niin totta kai ne lentävät suoraan roskakoriin.

      • EnnätysMies

        Lisäksi olen suorittanut menestyksekkäästi useita netissä tehtäviä älykkyystestejä.


    • ajösöldjkf

      Työn hakeminen on nykyään kyllä mennyt aika hankalaksi nyky-Suomessa, erityisesti IT-alalla. Joku hyvin verkostoitunut ja sosiaalisesti kyvykäs henkilö voi ehkä valita useammasta paikasta, joku toinen hyvälläkin koulutuksella ja työkokemuksella voi lähettää 1000 hakemusta (Ylen Silminnäkijä-ohjelmassa ollut insinööri) ilman että työpaikkaa irtoaa. Pelkkä tutkinto ei nykyisin merkkaa ainakaan it-alalla välttämättä paljon mitään, sen avulla voi olla vaikea päästä edes haastatteluun. Jos vain on vähänkään suhteita mihinkään suuntaan, niin niitä suhteita kannattaa käyttää niin paljon kuin mahdollista, varsinkin jos ei ole ehtinyt hankkimaan työkokemusta vielä kovin paljon.

      Työhakemuksissa kannattaa aina ajatella, että mitä jos itse olisi palkkaamassa henkilöä. Eli kannattaa fokusoida se oma osaaminen todella tarkkaan ja tuoda se esille mahdollisimman selkeästi, niin että hakemuksen lukija yhdellä silmäyksellä heti ymmärtää mitä hakija osaa. Tuotekohtainen erityisosaaminen on iso plussa IT-alalla. Eli juuri tiettyjen kaupallisten ohjelmistojen hallinta, esim. Microsoftin yritystuotteet. Jostain oppilaitoksesta valmistuneella tämä puoli ei välttämättä ole kovinkaan hyvä, vaan osaaminen on enemmän jotain "yleistä" it-alan osaamista.

    • eiTaasTätäPaskaa

      Onkohan täällä yhtään järkevää vastausta? Olisitte voinut jättää kommentoimatta.

      • Ystävänään

        Muuan fiksu kaveri edelläsi, nimimerkillään ajösöldjkf, nousi tosi asiallisella kommentillaan pintaan ja ohitti edukseen muut kommentoijat. Onneksi olkoon nimim. ajösöldjkf - olet varma valintani yhdeksi parhaimmaksi työntekijäkseni oikealla asenteellasi, jos terveyteni olisi hyvä perustaakseni yrityksen.


    • debkeps

      En tajua, en ole edes opiskellut ammattiin, harrastelija. Mutta 9 vuotta takana it-alalla töissä. Ensin tein webbisivut ja sinne rustasin kaikki mitä osasin, ensimmäisen työpaikan it-alalta sain täten kun minuun otettiin yhteyttä. Olin tässä työpaikassa 5 vuotta. Sitten halusin muttaa takas kotiseudulle ja mollissa oli sopiva työpaikka haussa, en osannut kaikkea vaan koin että tapeeksi ja laitoin hakemuksen, kävin haastattelussa ja nyt nelisen vuotta ollut tässä nykyisessä paikassa töissä.

      Tietenkin kun en ole mikään diblomi-insinööri jne. palkkaan en kovin korkeelle asettanut, mutta nykyisin 3 kiloeuroa on ihan hyvin tämmöiselle harrastelijalle :)

      En ole matemaattisesti kovin lahjakas? Mutta koodaus on aina kiinostanut 1980-luvulta asti, terkuin 41v mies.

      • jonnekinmuualle

        Siinä se juju onkin. Mielummin palkataan harrastelija/amatööri kuin koulutettua ammattilaista syystä, että a) palkkaa ei tarvitse maksaa niin paljoa b) tulevaisuudessa työntekijä ei pyydä korotusta palkkaansa c) asenne on oikealla tavalla nöyrä ja d) työntekijän kyvyt ei ylitä muiden pomon kykyjä.

        Se mikä merkitsee on suhteet ja verkostoituminen. Työkokemuksella ja tutkinnoilla ei ole niin väliä. Sukulaiset, tuttavat, kaimat, salarakkaat, puolisot, opiskeluajan kaverit, harrastuskaverit menevät ohi. Sitten myöskin pitää olla tarpeeksi nöyrä asenne. Poliittisella suuntautumisella ja oikealla harrastuspiirilläkin voi olla merkittävä rooli. Jos taas haastatteuihin pääsee helposti, mutta ei valita kuitenkaan töihin, niin pinnalliselta kuin se tuntuukin, niin ulkonäkö, pukeutuminen, käytös, puhetyyli ja olemus ylipäätänsä voivat vaikuttaa todella paljon. Joskus auttaa paljon kun kirjoittaa hakemukseen mahdollisimman vähän ja ytimekkäästi. Mitä vähemmän tekstiä sitä parempi.

        Totta, Suomessa on paljon ennakkoluuloisuutta. On ikärasismia, on syrjintää, on kateutta jne. Tärkeintä näyttää olevan suhteet ja sitten se, että osaat miellyttää muita ihmisiä haastattelussa ja sanoa oikeat asiat oikeassa paikassa eli käytännnössä näytellen kaikki. Itse olen tullut syrjityksi ja aliarvioiduksi monet kerrat. Kateelliset tuttavat ovat soitelleet firmoja läpi hankkien minulle potkut. Työhaastatteluissa arvioidaan vaatetyyliä, kasvojen ilmeitä, äänensävyä, poliittista kantaa, sopeutumista työyhteisöön, kysellään seurustelenko ja mikä on horoskooppimerkki sekä selkeästi aliarvioidaan kykyjä.

        Tiedän ihmisiä, jotka hakkaavat päätä seinään vuodesta toiseen eivätkä hakeudu muulle alalle. Suosittelen kuitenkin hakeutumista jollekin työllistävämmälle alalle, vaikka sitten opiskeluiden muodossa jos ei muuta. Jos et halua loppuelämääsi viettää kitkutellen tuilla ja haluat vähääkään ostaa jotain kivaa ja ylimääräistä, suosittelen ehdottomasti hakeutumaan jollain tavalla muulle alalle.


      • XDXDXDD

        Et ainakaan kilelimiehiä ole. Miten kirjoitetaan oikein diblomi-insinööri?


    • VixuMeneeKauas

      Sanot olevasi järkevä mies, järkevä tajuaa nopeasti realistiset mahdollisuudet työpaikan saamiseen Suomessa ja suuntaa sinne missä työtä on. Kielitaitoinen ja joustava ihminen sopeutuu kohtuullisen kivuttomasti asumaan toiseen EU-maahan. Mikäs se hulluuden määritelmä olikaan, toistaa samaa asiaa ja odottaa eri tulosta? Vitsi jossa on totuuden siemen :D

      • pakkoruotsi

        Suomalaiset valitettavasti eivät ole mitään kielitaitoisia ihmisiä. Suurimmalla osalla kielitaito rajoittuu englantiin ja huonoon ruotsiin. Muita kieliä ei juuri osata johtuen siitä että aika on kulunut pakkoruotsin tankkaamiseen. Suomalaiset ovatkin maailmalla samalla viivalla kuin kielitaidottomatta amerikkalaiset tai englantilaiset.

        Pelkällä Englannilla ei Euroopassa oikeasti kovin pitkälle pötkitä.


      • helppojuttu
        pakkoruotsi kirjoitti:

        Suomalaiset valitettavasti eivät ole mitään kielitaitoisia ihmisiä. Suurimmalla osalla kielitaito rajoittuu englantiin ja huonoon ruotsiin. Muita kieliä ei juuri osata johtuen siitä että aika on kulunut pakkoruotsin tankkaamiseen. Suomalaiset ovatkin maailmalla samalla viivalla kuin kielitaidottomatta amerikkalaiset tai englantilaiset.

        Pelkällä Englannilla ei Euroopassa oikeasti kovin pitkälle pötkitä.

        Ihme tuossa lähinnä on, miten ovat onnistuneetkin olemaan oppimatta sitä Ruotsia vaikka monta vuotta sitä opiskelevat. Ruotsi on nimittäin helppo kieli, joka avaa kätevästi pohjoismaalaiset työmarkkinat ulottuville. Onneksi suomalaisilla ei ole samanlaista kammoa vaikeammaksi englannin kielen opiskelua kohtaan. Jos olisi, niin kukaan ei osaisi edes alkeita.


    • naisenpierut

      Suomi on sen verran sairas maa,että työnantajat luulee heti jos töissä pastillia suussa pyörittelet että olet alkoholisti,joka koittaa kätkeä höyryt pastillin taakse

    • Erkula

      Tulee mieleen parin vuoden takaa yks onneton nokian projari joka haki rekrytorilla töitä. Keskustelu meni suurinpiirtein näin:

      Haastattelija: Mitä olet tehnyt aikaisemmin
      Projari: Toimin nokialla projarina
      H: Minkälaista osaamista sulla on
      P: *miettii hetken ja katsoo sitten bambisilmin H:ta* no.. johdan projekteja.

      Tässä kohtaa itse lähdin turvallisen matkan päähän tirskumaan. Tarinan opetus on se, että töitä on ihan turha etsiä, jos et tiedä omaa osaamistasi ja miten yritys voi siitä hyötyä.

    • ehe.ehe

      > Olen noin 40-vuotias matemaattisesti lahjakas

      Hmm, siis olet matemaattisesti lahjakas mutta et osaa laskea ikääsi kovin tarkasti kuitenkaan?

      • hsrt

        Mää totisesti toivon ettei sun hakemuksessasi ole tuota "olen matemaattisesti lahjakas" -settiä koska työnantajaa kiinnostaa osaaminen. Mitä näyttöä sulla on matematiikan osaamisesta? Mäkin olen matemaattisesti lahjakas mikä tarkoittaa että osaan ratkaista nämä s24:n yhteenlaskut.


    • E--mies

      Töitä perkele!

    • HakemuksiaLähettääKaikki

      Jos olet "40-vuotias matemaattisesti lahjakas IT-alan osaaja" niin mikset lähde assariksi yliopistolle ja jatka opiskeluja siinä samalla?

      Ei ne Aallon ja muiden yliopistojen YT:t kaikkia koske.

      Tee jotain, älä mussuta vaan jos kerran valitat jotain niin tee sen eteen jotain.

    • Abort

      Miten hakemus firmaan on "hylätty".... tuleeko sieltä joku "hakemus hylätty"-viesti!

    • TietoE

      Kunniaa Ennätysmiehelle!

    • Anonyymi

      Heh, "olen sitä" ja "olen tätä" sisältävät hakemukset lentävät ekana mappi-Ö:hön. Sen sijaan linkki githubiin, jossa paljon kontribuutioita sisältäviä repoja, herättää välittömästi rekryäjän huomion. Päälle vielä virheettömiä vastauksia -Overflow saiteilla useammalla gold badge awardilla, niin voinet päästä haastateltavaksi asti.

      Joku joka oikeasti kuvittelee jonkun vitun CV-paperinpräntin auttavan yhtään missään, voi pyyhkiä turhat luulot mielestään.

      • Anonyymi

        Luepa kuule vaikka Avoimessa tuohon päälle politiikan tutkimuksen peruskurssi. Sen jälkeen sut revitään kesken kaiken valtiolle, hallintoon, kaupungille, EU-virastoon..


      • Anonyymi

        Mikä on github?


      • Anonyymi

        Mä haluan työpaikan enkä mitään virheettömiä Overflow gold badge dingdong repo hölynpöly juttuja. Tajuutsä?


      • Anonyymi

        Nyt tuli taas niin lennokasta tekstiä, että ei muusta väliä. Itse olen päässyt it-alan hommiin ihan CV:n perusteella. Enkä edes ole koodari, koodaaminen voisi edes vähempää kiinnostaa.


      • Anonyymi

        Mikä on tuo overflow ja mistä sitä saa?

        T: Ap


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on tuo overflow ja mistä sitä saa?

        T: Ap

        Ainakin R-kioskeista löytyy. Käyppä kysymässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on tuo overflow ja mistä sitä saa?

        T: Ap

        Mitä tarkoitat overflow:lla? Stack Overflow:tako?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä haluan työpaikan enkä mitään virheettömiä Overflow gold badge dingdong repo hölynpöly juttuja. Tajuutsä?

        Heh.. tollasta bullshittiä mun ei tarvii ees sulattaa. t. Matti Kiviharju


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on github?

        Tieädt varmaan ihan ite..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh.. tollasta bullshittiä mun ei tarvii ees sulattaa. t. Matti Kiviharju

        Sori.. vastasin väärään viestiin kun luin väärästä kohdasta ja luulin hetken, että alat jotain aukoa mun CV/Portfolio-saitista. Sori tämä.


    • Anonyymi

      Haetko oikeisiin paikkoihin, jos haet aina vale paikkoihin

    • Anonyymi

      Nostetaas taas esille. Kohta me it-alan työttömät saadaan aktivoitua uudella tavalla, kun vasemmistohallituksen työnhakumalli tulee voimaan. Ajatuksia?

      T: Ap

      • Anonyymi

        sanoisin ei kannata hakea paikkoihin, ei ole ikinä kannattanut, kannattaa etsii sanoisin helmeä joka ei ole ääliö, on jonkilaisia ansoja ajanvienti ansoja nämä virmat joilla haku auki ne hakee ja hakee mutta eivät löydä. Kun ei ne on siis ne on huijausta. Busines rahoitus pitäisi iskeä stoppi, tiputtaisi varmasti monekseen näitä pellejä


    • Anonyymi

      jos on oikeasti matemaatttisesti osaava niin varmasti on töitä, Matemaattisesti lahjakas sen sijaan voi tarkoittaaa mitä tahansa.

      • Anonyymi

        Kattelin just vanhoja koulujuttuja ja täytyy sanoa etten muista niistä yhtikäs mitään.

        T: Ennätysmies


    • Anonyymi

      Hmm.. olen aina neuvonut, että hankikaa työnäytteitä ja jos ei ole varaa VPS:n niin pistäkää ne sitten esille ees ilmaiseen GitHubiin. Nä ei tarvitse olla kennellekkään tehtyjä oikieta toimeksiantoja.

      • Anonyymi

        Lisäys edelliseen. Mä olen 44-vuotias jo ja aina pääsen edes haasttatteluun jos vain pistän tämän minun CV:n ja vain sen linkin työnantajalle ilman saate kirjettä.
        https://mattikiviharju.i4ware.fi/


      • Anonyymi

        juurikin noin. Omat työnäytteet /portfolio etc. netissä on hyvä tapa osoittaa että on pelikentällä. Jos IT-alan ihminen on täysin näkymätön niin aika vaikea on saada sovituksi työhaastattelua/tapaamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        juurikin noin. Omat työnäytteet /portfolio etc. netissä on hyvä tapa osoittaa että on pelikentällä. Jos IT-alan ihminen on täysin näkymätön niin aika vaikea on saada sovituksi työhaastattelua/tapaamista.

        Juu ja työttömältä aikuiselta on ihan seliseliä, jos ei muka ole varaa 4,99 € / kk maksavaan VPS:n eli Virtuaalipalvelimeen. Puhelinlaskutut on paljon enemmän ainakin mun tiedoilla. t. Matti Kiviharju ja mä pyöritän taas omaa firmaa ja ollut sitä ennen kevytyrittäjä Työvoimapörsin kautta jne. Osuuskunnan jäsenyyksiä. 3-vuotta ollut vain oikeissa palkkatöissä, joten riskit ovat ollet suuremmat kuin normityöttömillä, että laskut jää maksamatta.


      • Anonyymi

        Kokemus se on mitä tarvitaan, ja riittääkö toi, niin Juniori-paikoille varmaan. Pitkäaikastyöttömyys ei riitä, sillä ilmaistyökokemuksellakaan.
        Kun osoittaa, että osaa hommat hyvin, saa töitäkin, koska alalla (ohjelmointi) on paljon vapaita työpaikkoja.


    • Anonyymi

      Joko toimitusjohtaja on älytön tai väärä ala.

      • Anonyymi

        En ole älytön sentään olen vain hyvä tekemään työhakemuksia joilla pääsee haasteteluhin joista 99 % mokaan niin etten pääse siltikään töihin. Eli en ole olenkaan oikea ihminen siinä mielessä että miten hyvän työhakmuksen lähettämisen ja sillä saadun hastattelu jälkeen pääsee töihin oikeasti.


    • Anonyymi

      Se, ettet ole saanut töitä, toimii negatiivisena asiana kolmen kuukauden jälkeen. Työnantaja katsoo että kukaan ei ole palkannut tätä aktiivisesti työtä hakevaa neljään vuoteen eli "jotain" on pahasti vialla. Näin ei sii välttämättä oikeasti ole mutta asia näyttää siltä.

      Pitää muistaa, että työntajajalla on aina paljon hakemksia hyviltäkin hakijoita niin se "jota ei ole neljään vuoteen kukaan palkannut" ei valitettavasti ole hakemuskasan päällimmäisenä.

      Suositeltavaa olisi kouluttautua ihan eri alalle ja vaikka työharjoittelun kautta päästä työelämään kiinni. IT-ala on siitä epäkiitollinen että siinä ikä toimii huonontavana asiana eli 25 vuotias untuvikko on haluttua mutta sama henkilö 15 vuoden työkokemuksen jälkeen on ikäloppu ja rasite.

      • Anonyymi

        Oletko kenties kehitysvammainen ?it on just toisin päin kuin joku kolmannenmaailman muuraus homma tai vastaava ITssä pitää opiskella todella kauon mikä vanhentaa ja projektit vie aikaa mikä myös vanhentaa koska aika kuluu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko kenties kehitysvammainen ?it on just toisin päin kuin joku kolmannenmaailman muuraus homma tai vastaava ITssä pitää opiskella todella kauon mikä vanhentaa ja projektit vie aikaa mikä myös vanhentaa koska aika kuluu

        matti hei...mietis vähä mitä kirjoitat


      • Anonyymi

        Tottakai toimi jos pääsee haastatteluhin ja ei silti saa töitä kertoo myös siitä, että CV/Portfolion postaamisen jälkeen haastattalut aina mokataan niin ettei töitä saa.

        -matti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        matti hei...mietis vähä mitä kirjoitat

        En ollut postannut tuota juttua kehitsvammaseen liittyen.


    • Anonyymi

      juu, ne hakemukset kannattaa myös lähettää määräpäivään menessä ja oikeaan osoitteeseen. Muutoinhan kyseessä on vain työhakemusten kirjoittamisprojekti.

    • Anonyymi

      Jos ei nappaa kannattaa mennä vaikka raksalle yms. duuniin siellä on aina tekijälle töitä, jos vaan on tekijä eikä sellainen toimiston setä joka notkuu kahviautomaatilla tunnista toiseen...

      • Anonyymi

        Tämä on hyvä idea. Tai sitten ihan mihin vaan muuhun työhön kuin IT/ICT-allalle toimistohommiin.


    • Anonyymi

      olisi kiva nähdä "matemaattisesti lahjakkaan it-alan osaajan" eli aloittajan kirjoittamat sadat ( 800 kpl) työhakemukset ( tai edes muutama riittää ) niin näkisi mikä niissä hakemuskirjoitelmissa tökkää niin totaalisen pahasti kasvoille että työhaastattelukutsuja ei ollenkaan tipu.

      • Anonyymi

        olin toistakymmentä vuotta sitten rekrykoulutuksen haastattelutilaisuudessa (siis työnantajan roolissa).
        Esiin hyppäsi yksi kaveri, peevelin pätevä vaikka missä asiassa ja tiesi lähes kaiken.
        Työkkärin kaverin kanssa tuumittii että voisi tulla ongelmia työyhteisössä sekä uuden oppimisessa, tultiin tulokseen että yrityksen pitäisi sopeutua hänen tapoihin eikä toisinpäin.
        Eli jäi ilman paikkaa.
        Toisaalta oli sitten niitä jotka eivät oikein olleet tässä maailmassa, sanaa ei tahtonut tulla suusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        olin toistakymmentä vuotta sitten rekrykoulutuksen haastattelutilaisuudessa (siis työnantajan roolissa).
        Esiin hyppäsi yksi kaveri, peevelin pätevä vaikka missä asiassa ja tiesi lähes kaiken.
        Työkkärin kaverin kanssa tuumittii että voisi tulla ongelmia työyhteisössä sekä uuden oppimisessa, tultiin tulokseen että yrityksen pitäisi sopeutua hänen tapoihin eikä toisinpäin.
        Eli jäi ilman paikkaa.
        Toisaalta oli sitten niitä jotka eivät oikein olleet tässä maailmassa, sanaa ei tahtonut tulla suusta.

        Kävin vuosia, vuosia sitten ryhmähaastattelussa toimistotyöpaikkaan. Voisi kuvitella, että ruhmähaastattelussa paikan saa henkilö, joka kykenee toimimaan tilanteessa yksin että yhdessä muiden kanssa ryhmässä eli kyetä puhumaan muille. Paikan kuitenkin sai ryhmän hiljaisin henkilö, joka ei suuta avannut.

        Kävin myös vuosia, vuosia sitten haastattelussa erääseen toimistotyöpaikkaan ja siellä annettiin ymmärtää, että tietotekniikkataidot on oltava hyvät, että tässä työssä pärjää. Sitten pyydettiin näyttämään esimerkki kuinka käytän jotain ohjelmistoa. Se meni erittäin hyvin. Yllättäen kuitenkin töihin valittiin lähes kuusikymppinen henkilö, jolla ei pahemmin tietotekniikka ja ohjelmistotaidot olleet hallussa.


    • Anonyymi

      Ennätysmiehen on turha maihtailla hakemusmäärällään, sillä vastaava hakemustahti on nykyisessä vihervasemmiston aktiivimallissa. Että ei muuta kuin aamukahvit alle ja niitä hakemuksia rustaamaan!

      • Anonyymi

        heh Kaikista tulee ennätys miehiä


      • Anonyymi

        Demareiden malli


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe