Partisaani-iskusta Kuoliovaaraan

TietoaEtsinyt

Onko kellään tietoa tästä, esim uhrien määrästä ym?

59

5223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Googlaileppa

      3.10.1942 uhreja oli neljä Kuoliovaaran Niskalehdossa.Sopivasti googleilemalla löydät varmaan enemmänkin tietoa.

      • Anonyymi

        Einari raatesalmi. Hänen isänsä en tiedä hänen nimeä, mutta se oli melko varmasti yksi kuolion partisaaneista. Onko tietoo siitä hepusta? Paljon olen kuullut vanhemmilta ihmisiltä siitä..


      • Anonyymi

        Siis kyselin tietoa siitä kuusamolaisesta partisaanista, että tietääkö kukaan sen einari raatesalmen isän nimeä? Koska hän oli yksi niistä raukoista jotka tappoi sen perheen..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis kyselin tietoa siitä kuusamolaisesta partisaanista, että tietääkö kukaan sen einari raatesalmen isän nimeä? Koska hän oli yksi niistä raukoista jotka tappoi sen perheen..

        Onko nyt kyse tästä Raate-Eikan, legendaarisen juopon isästä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko nyt kyse tästä Raate-Eikan, legendaarisen juopon isästä?

        Kyllä sama mies


    • hiljaistatietoa

      Partisaaneilla oli yhteys kyseiseen perheeseen vanhastaan. Olivat tunteneet talon isännän ja vanhat kaunat käytiin selvittelemässä sodan aikana. Yksi partisaani oli mennyt aikoinaan tekemään sosialistista ihanne valtiota Venäjälle kuusmon seudulta, jonka kanssa oli tullut sanaharkkaa. Partisaanit ovat jättäneet Kuolion seudulla kantaväestön pääsääntöisesti antoivat partisaanit olla rauhassa, heidän päätehtävä oli ollut seurata kentäradan, Oulun maantien sotahuoltoliikennettä ja kellarikunnaan vankileirin toimintaa.

      Ukkinikin on niityltä tulessa tavnnut jatkosota-aikana partisaanit. He olivat keskustelleet usean tunnin istuskellen puunrungon päällä tupakoiden ja olivat pyytäneet ukkia mukaan, mutta ukki oli todennut, että pitää näin lauantaina keretä saunaan ja muorikin jo odottelee kotona. Partisaanit olivat päästäneet hänet menemään, vaikka ukkini ei ollut heidän kanssaan yhteistyössä mitenkään. Kuoliolla oli partisaaneja vastaan puolustamssa ämpärikompania, joka ei uskaltanut juurikaan puuttua toimintaan. Visavaarassa on ollut merkittävä partisaanien tarkailupaikka leireineen.

      Kuolion partisaani iskusta jäi eloon Niskalehdon Eeva (piippumuori). Hän asui pienessä tuvassa vanhantien varressa. Hän oli hyvin rauhallinen ja kävi usein meilläkin meitä pienokaisia seuraamassa, koska oli menettänyt omat lapset. Hän tarjosi usein valkeita jauhopastilleja meille ( uskovaisten pastilleja). Hän säilyi henissä sängyn alle piiloutuneena ja lasten ympäröimänä, jotka kuoli konetuliaseen luoteihin. Häneenkin oli osunut, mutta lapsiin osunneet luodit olivat suojanneet häntä. Hänen miehensä kuoli oli jo kuoleena talon portaillla kiivaankeskustelun pääteeksi. Loput oli tarkoitus tehdä hiljaisiksi myös, koska oli vaarana, että yhteysselviäisi.

      Mitä tulee Kuolion heti sodan jäkeiseen toimintaan sodasta selvinneet ihmiset ovat jo haudassa. Kuoliolla on mm. merkittävä asekätkö ja sen paikka on tiedossa ja tietoa ei ole annettu ulkopuolisille ei eds puolustusvoimille tai poliisille. Mm. ammuslaatikoita ja kranaatteja on tietojen mukaan todella paljon. Lisäksi pienempiä eriä aseita on kätkettynä.

      On parempi, että sota asioita ja sen aiheutamia traumoja ei kaivella uudeleen esille tai selvittellä. Yllä olevat asiat ovat vasta pintaraapaisua kaikesta alueen historiasta ja pieni avaus vaiettuihin asioihin. Sodan seurauksena kuolio ei ollut enää pallannut eikä palaa entiselleen henkisesti. Tarvitaan vielä kaksi sukupolvea hautaan.

      • vanhus

        Kuoliovaaran poika ampui Kemin Karihaaran polttajan kesken tuhotyönsa. Siinä tuhotyöntekijä oli saksalainen


      • Anonyymi

        Onko tarkempaa sijainti tietoa tästä visavaaran leiristä?


      • Anonyymi

        Ei niillä aseilla ja kranaateilla enää teemitään jos ovat maakätkössä,tukit happanee ja rauta ruostuu.Kranut epävakaita kosteudesta.Paitsi jos ei joku säilytä kuivassa sisällä..


      • Anonyymi

        No, on teilläkin historianne.
        On hyvä puhua asioista, niin että totuus tulee ilmi.

        Murhaajia ei tarvitse suojella.

        Itse olen harrastellut omien sukujeni tutkimusta ja yhtäkkiä, jo tällä iäkkäämmällä iällä, sain kuulla "tarkoin vaietun" tragedian erään esi-isäni murhasta, joskus 1800-luvun aluilla. Kuulemma "vaiettu asia" niillä kylillä.

        Kun luin sitten netistä tuota paikallishistoriaa, näin silmieni edessä sekä uhrin tilanteen, että tappajan reaktiot. Sen kylän ilmapiirin. Suomen tuolloisen poliittisen tilanteen. Kun tappajaa sitten vietiin hirsipuulle, tuo raukka parkui vain suurta katumusta ja Jumalan armoa.

        Tällaistenkin asioiden tietäminen omista juuristaan, esivanhempien elämäntavoista, tilanteista, on hyvä tuntea.


    • Mulberry-mummo

      Onhan nämä kamalia tarinoita, mitä ihmiset ovat joutuneet kestämään. Sota on julmaa ja onhan ne meidän isätkin rintamalla hirveitä kokeneet. Kaiken pitivät sisällään ja ei ollut psykiatreja heidän sieluaan perkaamassa. Tätä ei vaan ihmismielimymmärrä tätä pienten lasten teloittamista, voi vain kysyä minkälainen ihminen pystyy tuollaisia tekoja tekemään. Toivottavasti tuon puoleisessa nämä murhaajat teoistaan tuomitaan.

      Hiljaiseksi vetää, kun katselee netistä näitä partisaanien uhrien kuvia. Pyssyn perällä pienen lapsen kallo mäsäksi. Ei sitä pysty ymmärtämään. Kyllä näitä asioita pitäisi käsitellä ja perata niiden kanssa, jotka ovat kokeneet kaiken tuon. Näitä partisaanien uhreja elää vielä yhteiskunnassamme muutamia satoja.

    • MitenMeni

      Eli siis Kuolionvaaralla tietetään keitä oli ne murhamiehet? Jäikö ne sodan jälkeen Venäjälle?

      • nikitarusjo

        Ryssää ei kannata ees foissa paistaa


      • Anonyymi

        Kukaan ei tiedä tai puhu.. olen puhunut ihmisten kanssa jotka tunsi tämän raatesalmen ennen sotaa olinkuulemma kansanparantaja.. RAATESALMEN EINARIN ISÄ JÄI NEUVOSTOLIITTOON ASUMAAN. SAI TODRNNÄKÖISESTI MITALLINKIN...PIRU PERKELE!


    • tietotämäkin

      Eli ensinnäkin selvennys tuohon nimitykseen partisaani. Ko. heittiöt eivät olleet mitään partisaaneja vaan aitoja puna-armeijan irti laskemia murhamiehiä ja raiskaajia, joiden tehtävänä oli aiheuttaa kauhua ja sekaannusta linjojen takana. Lähes kaikki äiti-neuvostoliittoon takaisin selvinneet palkittiin siellä isänmaansankareina näistä "urheista" teoista. Kuolion Niskalehdon tapauksessa on aika selvää, että joukossa on ollut yksi tai kaksi alueen tuntevaa suomea puhuvaa henkilöä, koska yksi heistä oli kysynyt ennen murhien aloittamista erään talon vanhasta isännästä ja emännästä, mitä heille kuuluu. Tämä pariskunta oli kuollut jo silloin eikä näillä ja sen talon ihmisillä ole ollut mitään tekemistä tämän tapahtuman kanssa. Epäiltiin, että ko. kysyjä on ollut ns. kortteerissa joskus ko. talossa, tuntenut Kuolion alueen ja mennyt neuvostoliittoon sitten myöhemmin. Em. on kertonut hengissä säilynyt Niskalehdon emäntä Eeva. Näitten murhaajien henkilöllisyyttä ei varmaan kukaan paikallinen ole koskaan tietänytkään. Samaan aikaan Niskalehdon tapahtumien kanssa katosi myös ansoja kokemassa ollut Ville Karjalainen Visalasta. Näitä rosvoja jälestettiin, mutta mitään kosketusta ei saatu heti, mutta myöhemmin syksyllä löytyi roskasakin jättämiä jälkiä Visavaarasta, jolloin suomalainen sotilaspartio lähti jälestämään ja joutui väijyksiin Peurapurolla, jolloin partioon kuulunut sotapoliisi sai osuman ja kuoli puron varteen. Roskajoukkio pääsi edelleen livahtamaan pakoon. Erään tiedon mukaan näistä luopioista joku olisi muuttunut raadoksi tien ylityksen yhteydessä jossakin etelämpänä sitten myöhemmin.

    • kotoisinkuusamosta

      On ne nämä partisaanit olleet Raakoja, tappaneet ihmisiä ihan surutta. ei ne sääliä tuntenu. suorajärvellä ja tahkolanrannallakin niitä on ollut. oon kuullu ja lukenu tarinoita. eiköhän siellä irakissa isis ole yhtä raaka jos ei raaempi....... voi kun ihmiset maailmalla tajuaisivat lopettaa sotimisen ja toisten yllyttämisen ja asoiden vääristelemäälä aiheutetun vihan pois. ja elisivät ja kannattaisivat rauhaa ja rakkautta. terveisin nimimerkki pohtija

    • ParttiSani

      Vieläkö te vanhoja muistelette. Antaisitte jo olla.

      • Anonyymi

        Ei tehty koskaan muutu tekemättömäksi.

        Kaiken ihmisten historiassa tulee olla julkista, eikä etenkään tällaisia tapahtumia saa unohtaa! Uhreillakin ja näiden omaisilla on oikeutensa. Kun ei suostuta vain "unohtamaan", tällainen voi olla pysäyttävä asia mahd. uusille tekijöille.

        Suomessa on valehdeltu ja valehdellaan, salattu ja salataan paljon asioita. Siksi: oli asia mikä tahansa, tulee kunkin kuulijan / lukijan aina tarkistaa useista eri lähteistä. Lukea myös toisilleen vastakkaita uutisointeja ja päätellä itse.

        Itse en usko enää mitään, mitä suomalaiset päättäjämme ja esim. mediat meille kertovat. Kun niiden taustoja alkaa tutkia, voi löytääkin ihan muunlaista dokumenttia.


      • Anonyymi

        Antsitko ite olla jos hyvät naapurit tsi ystävät ammuttais perheineen seulaksi.. tämä asia olisi huvä sevittää


      • Anonyymi

        Antsitko ite olla jos hyvät naapurit tsi ystävät ammuttais perheineen seulaksi.. tämä asia olisi huvä sevittää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antsitko ite olla jos hyvät naapurit tsi ystävät ammuttais perheineen seulaksi.. tämä asia olisi huvä sevittää!

        Toi kommetti oli PerttiSanille


    • Tutkija

      Sängyn alle piiloutunut Niskalehdon Eeva oli kuullut, kun yksi partisaaneista oli sanonut selvällä Suomen kielellä, että ennen tämä oli köyhä mökki, mutta nyt täällä on näin paljon ruokaa. Se kertoo siitä, että kyseinen partisaani oli aiemminkin käynyt talossa ja saattoi olla hyvinkin tuttu isännälle.

    • Kuolemapunasuomalaisille

      Suurin osa partisaaneista oli punasuomalaisia, jos epäilette tätä, lukekaa esim, Toivo Vähän muistelmia.
      Toivo Vähä - suomalainen paskahousu ja yksi monista suomalaisista saastakommareista.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Toivo_Vähä

    • NeuvostoliittoOliYstävä

      Uusimpien luotettavien tutkimusten mukaan neuvostoliittolaiset arvostetut Suuren Isänmaallisen Sodan kunniamerkein palkitut partisaanit kävivät Suomen puolella tuhoamassa vain suomalaisten Neuvostoliittoon hyökänneiden vihollisten varuskuntia. Siviilien tappaminen neuvostoliittolaisten partisaanien toimesta on valemedian tuottamaa virheellistä propagandatietoa.
      Totta on tietenkin se, että siviilejä on surmattu, mutta selvittämättä on jäänyt se minkä maan kansalaiset näitä tekoja ovatkaan tehneet.

      • Anonyymi

        Höpö höpö. Mies on lapsena tavannut kysrusen Eevan.


      • Anonyymi

        Eikös nuo pohjoisen neuvostopartisaanit olleet pääosin Stalinin ukrainalaisjoukkoja? Ukrainalaiset heiluvat kaikkialla aina pitkien miekkojensa kanssa (k*vän jatkeita).

        Sotilaina paremmat venäläiset taas sotivat enemmänkin etelämpänä, Saksan joukkoja, Leningradin piirittäjiä vastaan.


      • Anonyymi

        Imuta einaria...propagandisti uutistykki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös nuo pohjoisen neuvostopartisaanit olleet pääosin Stalinin ukrainalaisjoukkoja? Ukrainalaiset heiluvat kaikkialla aina pitkien miekkojensa kanssa (k*vän jatkeita).

        Sotilaina paremmat venäläiset taas sotivat enemmänkin etelämpänä, Saksan joukkoja, Leningradin piirittäjiä vastaan.

        Juupajuu nehän puhuu täydellistä šüomìe vae mitä poeka... pitkien miekkojensa kanssa


    • KuusamolainenTutkija

      Toinen korjausta vaativa tieto on se, että Talvisodan aloitti Suomi ampumalla ensin rauhaa rakastavaan Neuvostoliittoon ns. Mainilan laukaukset.
      Neuvostoliitto ei ole koskaan eikä missään tilanteessa hyökännyt minkään naapurimaansa alueelle!

      • Kivääri

        Ootko idiootti?? Turhaan kysyä, olet sä idiootti. Kerää kamppeet ja poistu Suomesta ryssälandiin välittömästi. Toinen vaihtoehto - saunan taakse.


      • vanhus

        Voi sinua raukkaa pikkupoikaa. Olisit jutellut niiden kanssa, jotka oli mainilassa. Minulla on myös hallussani erään suomalaisen naisen tytön kertomus kun hän jäi venäläisten vangiksi. Kyllä minä uskon niitä jotka oli tahtumapaikalla


      • Narujasaippuapunaisille

        Kuule vanhus, kato housuihin, onko paskaa tullut? Punasuomalaiset ovat syyllisiä Talvisotaan. Terijoen hallitus, ootko kuullut?


      • Anonyymi

        Venäläiset on jo pyytäneet anteeksi talvisodan syttymistä ja ampumiaan mainilan laukauksia. Kaikki muu on kommunistiwn valhetta.


      • Anonyymi

        Entäs Ukrainaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäs Ukrainaan?

        USA, Ukrainan kautta, iski tammikuussa 2022 sekä Donbassiin että ohjus- / raketti-iskuin Venäjän rajakaupunkeihin.

        EU katkaisi tuolloin kaiken Venäjän uutisoinnin näkyvyyden EU-maissa.

        Sanomatalon IS etusivuillaan uutisoi pitkät ajat Dannyn hiusten pituudesta ja Eerikan kumiasuista.

        Kun Venäjä helmikuussa 2022 vastasi Ukrainasta tehtyihin iskuihin, tämä uutisoitiin "Venäjän hyökkäykseksi".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        USA, Ukrainan kautta, iski tammikuussa 2022 sekä Donbassiin että ohjus- / raketti-iskuin Venäjän rajakaupunkeihin.

        EU katkaisi tuolloin kaiken Venäjän uutisoinnin näkyvyyden EU-maissa.

        Sanomatalon IS etusivuillaan uutisoi pitkät ajat Dannyn hiusten pituudesta ja Eerikan kumiasuista.

        Kun Venäjä helmikuussa 2022 vastasi Ukrainasta tehtyihin iskuihin, tämä uutisoitiin "Venäjän hyökkäykseksi".

        Mihin unohtui Krim 2014 ???? Puhutaan totta eikä tahallaan jätetä faktaa pois.


      • Anonyymi

        Varmaan jtn keharin sarkasmia tai sit joku eikun faijan ohannoitsija🤮🐷


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäläiset on jo pyytäneet anteeksi talvisodan syttymistä ja ampumiaan mainilan laukauksia. Kaikki muu on kommunistiwn valhetta.

        Tuskin tarkoitti sitä...KUN NYT JO HALUAIS VALLATA SUOMEN TAKAS KÖSKÄ ŠƏ KUULUU PÄÄTTÄVÄLLE VENÄLÄISELLE PUHUVALLE PÄÄLLE PUTTLERI VALEHTELEE TAPPAA KIUSAA ISOTTELEE PIENEMMILLE MAILLE.. VITUN PIENIKOKOISEN DIKTAATTORIN SYNDROOMA...Kaikkea sitä tulevaisuus tuo tullessaan voiha V I T U N NAHKAVIITTA... Onse hyvä tapattaa omaa ja naapurikansaa ku ee ite tarvi ulkona palella nälissään🖕🖕🖕💩💩💩🤑💩


    • joe-setä

      13. päivä maaliskuuta...jos en väärin muista, arja lauloi "partisaani"-laulun. Kuuklettakaa ja juutupettakaa.

    • vanhus

      Vasta Neuvostoliiton romahtaessa Venäjälläkin alettiin tunnustaa laajemmin, ettei Suomi ampunut Mainilan tykinlaukauksia eikä tappanut neljää neuvostosotilasta pienen rajakylän pellolle marraskuun 26. päivänä 1939. Kuvaavaa kuitenkin on, että yhä edelleenkin Venäjältä löytyy tahoja, jotka uskovat Suomen syyllisyyteen Mainilassa – tai jotka yrittävät tarkoituksella saada ainakin muut uskomaan näihin väitteisiinsä internetissä.

      • AllahuuAkbaai

        Halla-aho on syyllinen matujen invaasioon ja Suomi on syyllinen talvisodan aloitukseen.
        Suomalaiset ovat pilanneet maapallon ilmakehän ja perussuomalaiset ovat natseja, fasisteja ja rasisteja. Suomessa on sananvapaus ja toimiva oikeusjärjestelmä kuten Uuraisten bussissa horjahtaneen rokotetun matkustajan oikeudenkäynti osoitti.
        Elämme oikeusvaltiossa.


      • HyvinMurjastu
        AllahuuAkbaai kirjoitti:

        Halla-aho on syyllinen matujen invaasioon ja Suomi on syyllinen talvisodan aloitukseen.
        Suomalaiset ovat pilanneet maapallon ilmakehän ja perussuomalaiset ovat natseja, fasisteja ja rasisteja. Suomessa on sananvapaus ja toimiva oikeusjärjestelmä kuten Uuraisten bussissa horjahtaneen rokotetun matkustajan oikeudenkäynti osoitti.
        Elämme oikeusvaltiossa.

        Ehhe...heee....ehe...ehe...
        Elämme oikeusvaltiossa!
        ...ehhhe...heee

        Tosiaan "elämme oikeusvaltiossa"....ehhhhee..hehe...hehe...


      • Anonyymi

        Jeltsin tunnusti tosiasiat ja myönsi Neuvostoliiton ampuneen ne. Asiaa katseltii tv-uutisissa ja totesimme että VIHDOINKIN.


    • SuomiOnAnnettuPois

      Suomalaiset ovat talvisodan syttymisestä ja desanttien teoista yksimielisiä.
      Venäjällä on media antanut kansalle täysin päinvastaisen tiedon.

      Tosiasioilla ei ole mitään merkitystä siihen mitä kansa uskoo. Se uskoo mitä politrukit ja media väittää.
      Näin on Suomessakin.

      Valtakoneisto iskee kansaan joka päivä ja jatkuvasti median avustuksella valheellista propagandaa. Suurin osa kansasta sulkee silmänsä tapahtuneista tosiasioista eikä suostu ajattelemaan omilla aivoillaan.

      Lukemalla vain Kansan Tahtoa, Kalevaa, Koillis Sanomia ja seuraamalla vain YLE:n "tiedotustoimintaa" sekä käymällä keskustapuolueen tupailloissa kuusamolaisetkin on aivopesty tukemaan heitä itseään ja suomalaisuutta vahingoittavaa poliittista ja uskonnollista kulttuuria.

      Jos joku taho yrittää avata aivopestyn kansan sulkeutuneita silmiä niin koko joukko hyökkää hullun lailla heitä pelastamaan pyrkiviä aitosuomalaisia vastaan kuin rakkikoirat.

      Suomalaisuudesta on tullut halveksuttavaa ja itsenäisyys ei ole enää minkään arvoista muulloin kuin itsenäisyyspäivän juhlapuheissa pikkupäissään. Itsenäisyytemme on arvopohjaihmisille syy saada valtion piikkiin patsastella, elvistellä, juopotella ja naipotella arvopohjanaisia.

      Seuraavana päivänä Suomi on taas raiskauksen kohteena.

    • ArvoPuolueetPohjalla

      Suomalaisia aivopestään ja sananvapautta kriminalisoidaan, toisinajattelu on kielletty, valtaeliittiä ei saa arvostella.

      Venäläisiä arvostellaan totuuden vääristämisestä, mutta meillä on täsmälleen sama tilanne. Eipä olisi uskonut vielä joku kymmenvuosi sitten.
      Tämä on EU:n tuoma malli.

    • Anonyymi

      Voi, voi. Eiköhän tämän keskustelun voi lopettaa jo. Piippumuori on jo haudassa. Tämä asia on jo muutenkin raskasta kantaa sukulaisille. Sen sanon, että täysin väärät ihmiset joutu kuulan eteen. Se on ollut sitä aikaa ja toivon, että sitä taakkaa ei tule enää kenenkään kannettavaksi.

      • Anonyymi

        Itse muista Piippumuori puklu ojan luona ketterä oli jaloistaan vaihdossa oli oppilas tullunna ameriikasta asti nimi oli partti saanela tai jotain ostimma mäysää kello kortilla alko taksa huusi ja risut laulo puru radala yötä päivää kesätki.tietoa on montaa muta katson ettei wesi mänit 50nano/äsäm pääse rapako takaa huuattammaa enää toistuen uus kello koppa turva istuimessa testiin tuli.älä nielemättä ajele opetus mehma vainaan sanoin! )?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse muista Piippumuori puklu ojan luona ketterä oli jaloistaan vaihdossa oli oppilas tullunna ameriikasta asti nimi oli partti saanela tai jotain ostimma mäysää kello kortilla alko taksa huusi ja risut laulo puru radala yötä päivää kesätki.tietoa on montaa muta katson ettei wesi mänit 50nano/äsäm pääse rapako takaa huuattammaa enää toistuen uus kello koppa turva istuimessa testiin tuli.älä nielemättä ajele opetus mehma vainaan sanoin! )?

        jutun tynkiä.. JUTUN TYNKIÄ!! täällä sitä vaan rallatellahan.. jos sinun "anomyyni" nimen kohdalla lukisi nimi, "olisiko" se "ValePukki" vai "JuksuttajaMies") tuossa sinun tekstissä: ei hivenen hiventä järkeä. oletko aivan VARMA sanomastasi?!? kirjoittamastasi?!! VEDÄ SANASI TAKAISIN "ValePucki"!!.. en vastaa seuraamuksista. hyvää illanjatkoa. sanat kyytiin ja ahlmannin tielle, sanoi jok wiisas aikaanaan. KOmmunismi on baha.. punaisuus pistää näkemään punaista. niiin sanotusti. "SanaLeikki!!"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jutun tynkiä.. JUTUN TYNKIÄ!! täällä sitä vaan rallatellahan.. jos sinun "anomyyni" nimen kohdalla lukisi nimi, "olisiko" se "ValePukki" vai "JuksuttajaMies") tuossa sinun tekstissä: ei hivenen hiventä järkeä. oletko aivan VARMA sanomastasi?!? kirjoittamastasi?!! VEDÄ SANASI TAKAISIN "ValePucki"!!.. en vastaa seuraamuksista. hyvää illanjatkoa. sanat kyytiin ja ahlmannin tielle, sanoi jok wiisas aikaanaan. KOmmunismi on baha.. punaisuus pistää näkemään punaista. niiin sanotusti. "SanaLeikki!!"

        On jutut! En muista näin makiasti nauraneeni hetkeen. Kiitokset.


    • Anonyymi

      Kalle raatesalmi oli tiettävästi yksi niistä desanteista..

    • Anonyymi

      Menkäähä töihi

    • Anonyymi

      Taitaa olla kirjoittajat olleet margariini paketissa talvisodan aikaan

    • Anonyymi

      Sota on loppunut...valitettavasti

      • Anonyymi

        Sotia on vielä tulossa, ja paljon..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sotia on vielä tulossa, ja paljon..

        No nythän mahdollisuus sodalle kun naapuri taas riehuu


    • Anonyymi

      Mikähän oli KALLE RAATESALMEN tarina ja mitä sille partisaani retkulle tapahtui.. kuusamolainen partisaani joka oli tappohommissa kuoliolla??

    • Anonyymi

      Uskokaa nyt jo, neuvostoliittolaiset eivät ole hyökänneet koskaan Suomeen ja partisaanien uhreiksi väitetyt ihmiset kuolivat omien suomalaisten lahtarien ampumina.
      Viimeisimmät luotettavat tutkimukset Venäjällä osoittavat tämän tosiasian!

      • Anonyymi

        Joo ja Neuvostoliitto on rauhanvaltio.


    • Anonyymi

      Faktaa on, että partisaanit iskivät vuoden 1942 lokakuun 3. päivänä Kuolion kylän Niskalehtoon. Partisaanit tappoivat talon isännän pihalle sekä kolme tytärtä vuoteisiinsa. Perheen emäntään ammuttiin yhdeksän luotia, mutta hän jäi eloon. Iskuun liittyen ollut epäilyjä kostosta tms. mutta mitään varmuutta ei ole. Kuoliolla ns vanhan Ouluntien varressa Kuolion kylän ja Maaselän kylän välissä on kerrottu desanttien iskeneen autokolonnaan samoihin aikoihin. Tämä tieto pitäisi tarkistaa, mutta näin kerrotaan.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      74
      3374
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3190
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2762
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2062
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      313
      1864
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1855
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1795
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      136
      1442
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1261
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1248
    Aihe