kulttuurieroja

cchhjvv

Seurustelen n 40-vuotiaan miehen kanssa. Haluan kovasti saada suhteemme toimimaan. Meillä on omat ongelmamme, ja olen huomaavinani että kyseessä on myös kulttuurieroja. Olisin kiitollinen jos te virosta voisitte kertoa jotakin mistä voisi olla hyötyä.

2

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • soomekullim6tlemised

      Olen suomalainen mies ja Suomessa, mutta vastaan silti. Arvelen että olet suomalainen ja miesystäväsi on virolainen, kirjoitan siksi suomen kielellä. Minulla oli virolainen tosi mukava nainen, mutta se homma kaatui kulttuurieroihin. Kultturieroja on ja niiden aukikirjoittamiseen menisi koko palstan levytila. Hommaa valaisee ehkä seuraava vitsi. Latvialainen liftasi Virossa ja virolainen autoilija otti liftarin kyytiin. Kun oli jonkin aikaa ajettu vaiti, kysyi liftari "Onko Tallinna kaukana?". Kuljettaja vastasi "Ei ole". Taas ajettiin pitkä tovi ja liftari kysyi "Onko Tallinna kaukana?". Kuljettaja: "Ei ole". Kolmannen kerran liftari tiedusteli onko Tallinna kaukana, johon kuljettaja vastasi että "no nyt se on kaukana". Latvialaiset pitävät virolaisia juroina, mutta allekirjoitan yleisen käsityksen että me suomalaiset olemme vieläkin jurompia. Virolaisissa on täältä Suomesta katsoen enemmän eloisuutta ja iloisuutta. Ikään kuin karjalaisuutta... ilo pintaan vaikk' syvän märkänis :D Virolainen osaa elää hetkessä. Se hetkessä eläminen on virolaisten rikkaus. Virolaiset retkeillessään laulavat ja soittavat nuotiolla ja suomalaiset istuvat yrmeinä sanomatta sanaakaan käristäen mustaksi tikun nokassa olevan makkaran. Oh... katskokaa kuinka Külli Kukk säteilee kun esiintyy TV:ssä... se nainen vie jalat alta. No... kyllä mä vielä isken virolaisen daamin :p Mutta onnea ja menestystä teille!

      • totuusonkaru

        Annetaan monasti ymmärtää, että jurous ja hiljaisuus, jotka liitetään usein suomalaisiin olisivat jotenkin negatiivisia piirteitä. Suomalaisilla, virolaisilla ja muilla on vaan erilainen kansanluonne, joita jotkut rupeavat arvottamaan omien ennakkoluulojensa perusteella.

        Mainitsemasi virolaisten ominaisuudet ovat sukua välinpitämättömyydelle ja hällä-väliä-asenteelle. Iloisuus ja hetkessä eläminen ovat toki jossain määrin ihan positiivisia asioita, mutta kansakunnan tulevaisuuden ja toiminnan kannalta tuhoisia, kuten olemme havainneet juurikin Viron ja mm. monen Afrikan maan kohdalla. Suomi toimivana valtiona on säilynyt suurelta osin kansalaisten vastuuntunnon ja asioihin vakavasti suhtautumisen ansiosta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2670
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      93
      1987
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      1048
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      68
      946
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe