Kokemuksia pitkittyneestä mykoplasmasta

mykostakärsivä

Sairastuin mykoplasmaan viime vuoden helmikuussa ja siitä lähtien oireet haitanneet siinä määrin, etten enää ole edes koulukuntoinen. Ikää siis 19 vuotta ja lukio piti jättää kesken sairauden takia. Oireina mm. kova väsymys, kuumeilu, hengenahdistus, rintakipu, lihaskivut, sydänoireet ja huimaus. Olen entinen urheilija ja urheiluharrastus loppui kuin seinään, hyvä jos enää jaksaa lähikauppaan kävellä. Mykoplasma-arvot olleet jo vuoden todella korkeat ja antibiootit eivät laske arvoja. Olen totaalisen väsynyt koko sairauteen, kun normaali elämä ei enää onnistu. Kaikki mahdolliset tutkimukset käyty läpi eikä muuta löydy kuin akuutti mykoplasma. Onko kellään vastaavanlaisia kokemuksia? Kuinka kauan tämä voi vielä kestää ja parantuuko tästä joskus?
Vertaistuki olisi tarpeen...

18

11821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Josmo

      Sinulla on luultavasti Mykoplasma kroonistunut kuten itsellänikin. Lääkärit eivät yleensä usko krooniseen mykoplasmaan, joten riittävän pitkiä antibioottikuureja harvoin Suomessa saa.

      Jos sinulla on varaa niin voisit kokeilla otsonihoitoa. Sitä pitää ottaa tosin udeamman kerran että tepsii. Kannattaa myös tutustua luontaisiin yrtti "antibiootteihin" kuten kissankynsi, oliivinlehtiuute, oreganoöljy. Myös vahvat probiootit käyttöön kerta olet antibiootteja syönyt.

      • Anonyymi

        Josmo,

        Mitkä sinulla olivat mykoplasma-arvot, kun ne ensimmäistä kertaa otettiin? Minulla on IgM raja-arvoinen ja IgG reilu 350 toistettunakin. Mitään muita oireita ei ole yli kahden kuukauden aikana ollut kuin lämpöily ja siitä johtuva väsymys. Olen aika varma, että kyseessä on arvojen perusteella reinfektio, koska IgG niin korkea, mutta atsitromysiinit ja levofloksasiinit ei tehoa. Miten reinfektiota voi hoitaa? Turhauttaa sairastaminen ja pelottaa kroonistuminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Josmo,

        Mitkä sinulla olivat mykoplasma-arvot, kun ne ensimmäistä kertaa otettiin? Minulla on IgM raja-arvoinen ja IgG reilu 350 toistettunakin. Mitään muita oireita ei ole yli kahden kuukauden aikana ollut kuin lämpöily ja siitä johtuva väsymys. Olen aika varma, että kyseessä on arvojen perusteella reinfektio, koska IgG niin korkea, mutta atsitromysiinit ja levofloksasiinit ei tehoa. Miten reinfektiota voi hoitaa? Turhauttaa sairastaminen ja pelottaa kroonistuminen.

        Hei minun tyttöni sairastu 7.luokalla 2018 viikkoa ennen joulua kävi keskus sairaalassa tutkimuksessa ja2019 keväällä tuli läpimurto hänen selkä yrtin tutkimuksessa selvisi Mykoplasma ja arvot oli hirvittävät korkeat 680.sit sai lääkkeen 2 viikkoa kuuri sit pikku hiljaa putos arvot Olli vielä 2-3 menkuukauden kuluttua 500 tyttö oli väsynyt kävi koulua kunto oli romahtanut illalla ei jaksanut vaatteita ottaa pois nukahti sohvalle vaate päällä tätä kesti koko koulu ajan koulun sygologi väitti vain että ei ole merkkejä että tämä johtua mukplasmasta hän oli tätä ennen saistumista tosi hyvä uimari sit meni antaakseen minä kysyn miksi et ui altaan päästä päähä hän jäi aina 5-10m altaan reunasta ei uskaltanu mennä pitemmälle ei ollut kuntoa koulusta tuli kotiin matka kotoa oli kouluun 2.7 km levähti3kertaa ennen kuin oli kotona ja aina myöhasty kun lähti pyörällä kouluun klo 8 alkoi koulu opettajat piti jakoulun sykoloki melkein muia syynä ja nyt hän käy lukioa ja arvot on edelleen yli 400. Missä on lääkärit kuka tuntee mukplasmasta 100% tisesti Lapsen Isä.


      • Josmo

        PCR-testiä ei tietääkseni oteta missään päin suomea mykoplasman kohdalla.


      • PCRmyko
        Josmo kirjoitti:

        PCR-testiä ei tietääkseni oteta missään päin suomea mykoplasman kohdalla.

        PCR:ää otetaan kyllä mykoplasmankin kohdalla. Ainakin itseltäni on otettu. Näytteitä tosin tutkitaan harvassa paikassa, mutta yleensä näytteen lähetys onnistuu tutkimuspaikkaan mistä vain...


    • ensaaselvää

      Minulla todettiin mykoplasma sekä keuhkoklamydia tammikuun lopussa, 2015.
      Oireet samanlaiset kuin sinulla.

      Olen 52 v, astmaa sairastanut jo 30v. Elämänlaatu kärsinyt paljon. Kuntosalitereenit on
      "taaksejäänyttä elämää..." (mutta ehkä vielä joskus).
      Aloitin kuntouttavan työtoiminnan (5 pv/ vko, 6,5 h/pv) vanhusten hoitokodissa, en hoida
      heitä muuten kuin avustan ruokailuissa yms.
      3 pv jaksoin olla ja s-lomaa. Yskin valtavasti siellä, työkaveritkin jo huomauttelivat...
      Ensi vkolla TE-toimistossa palaveri, yritän purkaa "työsopimukseni".

      Luin muuten myös tuosta sydänlihastulehduksesta. Jotenkin tuntuu, että liittyisikö
      se myös tähän sairauteen.

      ps. nostin tuossa äsken painavaa saunanlaudetta, otti muuten huolella henkeen ja
      vapisuttaa.... : (

      Kyllä tympii tää sairastelu!!!!

      • Josmo

        Koita olla tekemättä mitään raskasta. Se on pahinta mitä voi Mykoplasman aikana tehdä.

        Minulla oli pari vuotta sitten muutto ja oli samalla pitkittyneet "flunssa-oireet", mutta sen jälkeen tauti tuli kunnolla päälle ja edelleen ollaan samassa tilassa. Jatkuvaa tärinää, vapinaa, syke korkea, sydämen tykytys ja verenpaine alhaalla, väsymys ihan täysin lamaavaa. Vasta jälkeenpäin lääkäri suostui ottamaan mykoplasman vasta-aineet.

        Mykoplasma on lisämunuisille kova stressi ja pieniannoksisesta kortisonista voi saada jonkin verran apua, jos kortisolitaso on alhainen.

        Samaa taistelua minullakin TE-toimiston ja lääkärien kanssa kun sairaslomaa ei suostuta kirjoittamaan ja samalla en ole työkykyinen, mutta TE-toimiston mielestä silti työtä pitäisi hakea/tehdä. Hyvin masentava sairaus, mutta et ole yksin.


    • paranusta

      Nujerra mykoplasma
      http://mykoplasma.fi/

      Mykoplasma?
      http://www.avainapteekit.fi/oma-terveys/vilustuminen/miten-mykoplasma-tunnistetaan-ja-hoidetaan

      Miten tautia hoidetaan? Mikrobilääkkeistä tehokkaita ovat doksisykliini ja erytromysiini. Antibiooteista makrolidit, tetrasykliinit ja fluorokinolonit tehoavat MP:aan.

      Kuuntele tämä ohjelma kohdasta 33.13:
      [33.13] Krooninen/akuutti mykoplasma; diagnosointi ja hoito omaa vastustuskykyä kohottamalla. Mahdollinen antibioottihoito.
      https://soundcloud.com/helsinki-paleo/helsinki-paleo-podcast-episode15

      Mykoplasman hoito on meillä Suomessa retuperällä!
      http://www.raikasweb.com/mykoplasma

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos. D-vitamiinin puute ei rajoitu vain pohjoisiin leveysasteisiin vaan on maailmanlaajuinen ongelma. Etelässä syynä ei ole auringonvalon puute vaan ratkaisevia ovat yksilöiden elämäntavat ja tottumukset.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (uusimpien tutkimusten mukaan vähimmäistarve päivässä on 400mg)

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattimuoto imeytyy parhaiten suomessa myytävistä valmisteista) 200-400mg/vrk (tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

      Suomalaisen ravitsemussuosituksen (VRN) mukaan Omega-3 rasvahappoja tulisi saada 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta n. 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä laadukkaita Omega-3 rasvahappoja purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapoilla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin alle 50€:lla.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin ravintolisähyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee yhteensä n. 5€.



      D-vitamiinin lähde ihmiselle on aurinko. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain huhti-toukokuun vaihteesta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Talvella UVB-indeksi on nolla.

      Ruuan merkitys D-vitamiinin lähteenä on vähäinen. Suomalainen saa hyvästäkin ruokavaliosta (runsaasti kalaa ja suositusten määrän D-vitaminoituja maitotaloustuotteita) alle 10 µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa syödään pääosin kasvatettua kalaa, jossa ei ole D-vitamiinia, johtuen kalan rehusta, joka ei sisällä D-vitamiinia. Muiden kalojen D-vitamiinipitoisuudet vaihtelevat suuresti, 2-20µg D-vitamiinia / 100 grammaa kalaa. (Lähde: Fineli).

      D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 100-150 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen.

      Meillä virallinen taho (THL, VRN, kaikenlaiset viralliset professorit, viralliset ravitsemusterapeutit jne...) jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan vastasyntyneet saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka tiedetään estävän riisitaudin. Muilla veren D-vitamiinipitoisuus jää selvästi alle 50 nmol/l, joka heikentää kokonaisterveyttä.

      Mistä tämä 50 nmol/l lukema on peräisin?

      Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I- ja II-tyypin diabetes, luuston- ja lihasten heikkous, hengitystieinfektiot, MS-tauti, neurologiset sairaudet, psyykkiset sairaudet, verenpainetauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

      Pelkästään luuston ja lihasten hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

      Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita esim. Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, jonka sivut päivittyvät säännöllisesti uusimmasta tutkimustiedosta.

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

    • sjoba
    • mykoonpyllystä

      Täysin sama tausta minulla. Ihan kuin olisi minun kirjoittama. Oon samanikäinen, samat oireet (sydän on pahin) ja mykoilua takana 2 vuotta. Oon tosi toivoton kun muuta ei löydy ja antibiootit ei enää auta. IgM ollu 2vuotta positiivinen ja IgM vaihdellut välillä 250-400.
      Opiskelut nyt kesken ja kävelemään pystyn max 200m ennen kuin huimaus ja velttous valtaa kropan. Mikä tähän auttaa? Ei tätä enää kauan jaksa, pilaa elämän!

      • Josmo

        Onko otettu kortisolitaso? kilpirauhastestit (TSH, T4-V ja ehkä lisäksi T3-V)? entä tutkittu lisäksi esim. Epstein-Barr (HHV-4), Cytomegalovirus (CMV), HHV-6?

        Mykoplasma voi kroonistua ja silloin sitä valitettavasti on hankala parantaa. Muutaman ensimmäisen viikon aikana tartunnasta, se vielä saadaan suht helposti paranemaan antibioottihoidolla, mutta sen jälkeen hoidon pitäisi olla pitkä, eikä antibiootti välttämättä pure, sillä mykoplasma voi kehittää resistenssin antibiootille. Myös on hyvä ottaa huomioon, että mykoplasma borrelioosin tavoin, rakentaa ympärilleen suojaavan biofilmin, joka myös aiheuttaa sen ettei antibiootti pääse suoraan käsiksi bakteeriin. Biofilmia pystyvät hajoittamaan esimerkiksi eräät entsyymi-valmisteet (serrapeptaasi, nattokinaasi, lumbrokinaasi) sekä N-asetyylikysteiini (NAC).

        Krooninen mykoplasmainfektio on monesti lisämunuaisille kova stressi, jonka takia se kortisolitaso olisi hyvä otattaa. Korkeaa kortisolitasoa voidaan hoitaa esim. adaptogeenisillä yrteillä ja alhaista pieniannoksisella hydrokortisonilla (esim. 15mg per päivä). Jos kortisonia ei saa, niin ulkomailta saa esim. Adrenal Cortex -valmisteita, joista voi olla apua. Lisämunuaiset tarvitsevat stressissä isohkoja annoksia pantetiinia (tai pantoteenihappoa) ja C-vitamiinia.

        Jos kärsit uupumuksesta, voisit saada apua pieniannoksisesta naltreksonista.

        Antibioottien lisäksi mykoplasmaa pystyvät tappamaan erinäiset yrttivalmisteet, kuten jotkin Nutrademix:n valmistamat ja sitten ihan esim. Allisiini, Oliivinlehtiuute, Oreganoöljy. Näiden tehosta verrattuna antibioottihoitoon en osaa sanoa, mutta annosten pitää olla isohkoja ja useamman kerran päivässä. Kannattaa aloittaa vähäisestä ja nostaa vähitellen annosta. Raintree yrityksellä on olemassa myös Myco tuote.


      • mykoonpyllystä

        Kortisoli normaali, samoin kilpirauhaset. Monet lääkärit tuntuvat kiistävän kroonisen mykoplasman, myko ei voi kestää puolta vuotta kauempaa heidän mielestään. Osaatko muuten kertoa hyvää mykolääkäriä? Tuntuu, että mistään ei löydä ja aina infektiolääkäritkään ei tunnu tietävän mistään mitään...


      • Josmo

        Pitäisi melkein ne arvot tietää. Vaikka lääkäri sanoisikin että on normaalit, ne eivät useinkaan ole sitä. Esim. monet sairastavat kilpirauhasen vajaatoimintaa ja eivät saa siihen lääkitystä, koska lääkärin mielestä arvot ovat kunnossa kunhan ne ovat viitearvojen sisällä.

        Satu Ojalainen on ainakin aikaisemmin hoitanut mykoplasmaa. Monestikin urheilulääkärit osaavat sitä hoitaa paremmin. Antibioottihoito on tietysti vähän kaksiteräinen miekka, sillä se tuhoaa myös hyvät bakteerit ja antibioottihan on bakteriostaattinen, eli se ei tapa mykoplasmaa, vaan estää vain sitä lisääntymästä. Oman immuunijärjestelmän tulee tappaa mykoplasma, eli sitä immuunijärjestelmän kuntoa kannattaa vahvistaa.


      • viitearvothatusta

        Eri maissa on eri viitearvot.

        TSH on oltava alle 2.5, jotta ei ole vajaatoimintaa. Suomessa se on 4.9


    • mykoonpyllystä

      No arvoista TSH tais olla 1.4 ja T4V 15. Eli ihan hyvät. Kortisolista en tiedä, muutaku että lääkäreiden mielestä hyvä. ACTH rasitus myös hyvä.

    • Anonyymi

      Ensimmäinen mykoplasma testi otettiin 2011 tulis kertoi ,että olen sairastanut sen. Ei tullut yllätyksenä sitä ennen olin sairastanut kuumetaudin joka kävi keuhkojen päälle ihan huolella. (Pohjalla myös astma.) Seuraavan kerran 2015-2016 otettiin taas verikokeet asiaan liittyen ja arvoissa ne näkyi. Vuonna 2020 keväällä olin kipeänä, taas keuhkoihin pientä prokkista. Taudin kesto muutan kuukauden ennen kuin joku lääkäri otatti mykon, keuhkoklamydian.. Ylläri mykon vasta-aineet 146.. Uupumusta paljon, en palaudu treeneistä, syke suht korkea, huimauksia, ja isoja verenkuvia on otettu. Kilpparit ok. Lähinnä leimattu jo "hulluksi".

    • Anonyymi

      moi kaikki, itsellä todettiin mykoplasma marraskuun puolessa välissä 2023. kummatkin myko vasta-aineet positiiviset. oireet alkoivat saman vuoden lokakuun puolessa välissä. ensi oireet kuume, kurkkukipu ja äänen menetys. tämän jälkeen yskä, limaisuus ja keuhkojen rohina. nyt syöty viisi antibiootti mitä en enää aijo syödä. plus kortisooni pillerinä ja sumutteena. noin 1kk sitten keuhkojen rohina loppui, mutta tilalle tuli keuhkosärky ja yläselkä särky. keuhkolääkäri meinasi, että myko hoidettu, mutta jälkitautina tiezen oireyhtymä.. 4kk oireilua ja lopoua ei näy. on kyllä älyttömön sitekä tautia ja osaksi myös tuntuu, että lääkärit vähättelevät koko mykoplasmaa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe