Pennun sisäsiisteys ongelma

Dogipennunongelmia

Meillä on noin 5½ kk vanha Tankandoggi narttu jonka sisäsiisteydessä on ongelmia. Luovutusiästä n. 3 kk ikään asti pissasi hyvin ulos, vaikka aina välillä päästikin sisään. 3 kk iässä alkoi pissailla enemmän sisälle. On viety ulos ahkerasti aina ruuan, leikin ja nukkumisen jälkeen, ja muutenkin vain. Nykyään tilanne on sellainen, ettei tee tarpeitaan ulos yhtään vaan tekee kaikki sisälle. Lattioita on pesty yms. Tänäkin aamuna vein pennun ulos ja yritin pissattaa / kakattaa sitä n. 20 min. Ei tehnyt mitään. Heti kun pääsimme takaisin sisälle niin koira juoksi olohuoneeseen ensin pissalle, jonka jälkeen kakalle.
Eli toivottavasti teillä olisi antaa joitakin vinkkejä millä tämän asian saisi kuntoon! :) Kun vielä teki ulos niin sai kovasti kehuja, aina mutta nykyään kun ei enää tarpeita ulos tee niin sekin on pois suljettua.. :/

-Kiitos teille jotka vastaavat!

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdfdfghfghgfh

      -kauemmin ollaan ulkona ja useammin ulos (tunnin-kahden välein väh.)
      -puhtaalla etikalla/pissaan tarkotetulla aineella lattioiden pesu
      -ei toruta sisällä kakkaamisesta/pissaamisesta (voi aloittaa huomiohakuisuuden/voi mennä piiloon pissalle)
      -kehaistaan ulkona pissaamisesta maltillisesti

      20 min pihalla on turhan lyhyt aika jos koira ei osaa pissata ulos. Siellä on oltava sen aikaa, että pissa väkisinkin tulee. Kävelkää reippaasti, että pistää suoliston toimimaan.

      On normaalia, että jossain kohtaa sisäsiisteys ottaa takapakkia. Syytä en tiedä, mutta monilla tätä tuntuu käyvän silti =)

      • Dogipennunongelmia

        Okei, koitampa hyödyntää näitä. Etikalla ollaankin jo lattioita pesty, mutta ei koiraa hetkauta. :D


    • sdgdfgfdgdfgdf

      Tiedän tapauksen jossa koira monta kk pissasi jatkuvasti sisälle (siis ihan jatkuvasti), vaikka teki uloskin välillä. Epäiltiin ties mitä virtsatietulehdusta jne, mutta ongelma vaan sinnikkäällä ulkoilutuksella meni ohi. Nykyään koira on sisäsiisti. Ei siinä auttanut kuin aika ja sinnikkyys.

    • Urheiluharrastus

      Minun yhdellä kaverilla oli sisäsiisteysongelma noin 7-8kk vanhan kanssa joka tuli muualta. No, siispä toimeen vaan. Välillä hän ja puolisonsa ravasivat lähes vuorotta ulkona, niin että ne pissat ja kakat todella tuli sinne ulos. Mutta se tarkoitti kerrankin noin 3 tunnin käppäilyä lähimaastoissa. Se koira teki ihan samaa, kävi ulkona ja tuli sisälle tekemään asiat. Mutta niin monta kertaa päivässä ulos vaan (eli siis se 3 lenkkiä ei riitä, vaan puhutaan nyt ehkä 8-10 kertaa vrk) ja jos on pakko niin yötä myöten sitten. Alle 6 kk vanha ei pysty yötä välttämättä vielä pidättämäänkään.
      Lisäksi pentu jotenkin pitää turvallisena pissia kotiin ja ulkona on liikaa häiriöitä. Saahan se oikeasti myös kävellä ilman ketään muuta ja hössötystä ihan rauhallista omaa tahtiaan? Ei kai kukaan kakkaa saa väännettyä jos koko ajan on kiire jonnekin tai ihan kamalasti kaikkea muuta!

      Muutama kuukausi tehokasta mutta rauhallista ulkoilua vaikka vuonronperään (3-6 kk teillä, älkää varautuko lyhyeen aikaan koska se vaan syö ja turhauttaa, mutta jos nyt sattuukin nopeammin oppimaan niin se on iloinen yllätys) ja vot, oppii. Aikaa vaan ja aikaa vaan ja enemmän pissakierroksia ulos ja pidempiä aikoja ulkona oleskelua 20 minuuttia se jaksaa kyllä pidättää ja on vielä niin innossaankin sen ajan että UNOHTAA tehdä asiansa, lapsi kun on. Eli niin kauan pitää olla ulkona että voi jo tehdä tarpeetkin kun on melkein tylsää ;)
      Kyllä se siitä, kärsivällisyyttä vaan!

      • Dogipennunongelmia

        Okei, koitetaanpas sitten tuollaista. Tosiaan on saanut olla meidän (omakotitalon) suurella pihalla lähes aina vapaana, aina tietenkin narulenkillä käyty myös.


    • Jebbare

      Muista tosiaan varmuudelta käydä sulkemassa pissatulehduksen mahdollisuus pois jos äkkiseltään on sisälle alkanut tekemään muuten samat sanat kuin yllä.

      • Dogipennunongelmia

        Juu, ei pitäisi olla mitään kun eläinlääkärissä ollaan käyty!


    • mikä_avuksi

      Meidän 6kk daiju pissää yöllä sisälle. Se tulee herättämään neljän viiden aikaan, mutta on aina jo pissannut siinä vaiheessa matolle. Lammikko on "lämmin" eli käytännössä tämä tooppe, joka yö, ensin pissaa sisälle, ja sitten tulee herättämään. Alkaa vaikuttamaan siltä, ettei se edes tiedä, että ulos pitäisi tehdä/yöllä pitäisi pidättää? Ollaan aina päästetty se heti perään pihalle, muttei se tietenkään enää sinne mitään tee, kun on jo tehnyt sisälle....

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      69
      4938
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1846
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe