Onko järkevä reittivalinta?

Saksaanko

Tosiaan toukokuussa tarkoitus olisi lähteä ajelemaan eurooppaan 2viikoks. Reitti michelin appsin mukaan 2150km ja hintaa tulis 320e. Reitti on helsinki-travemund-hampuri-köln-luxemburg-pariisi-bryssel-amsterdam-joku kaupunki saksan puolella-travemunde. Autona käytössä lexus is ja budjetti on 1000e/hlö ja 3 ihmistä lähdössä. Miltä tää kuullostaa haluan automatkaajilta tietoa kiitos!

6

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuulostaakivalta

      Järkevyyttä on mahdotonta arvioida näillä tiedoilla. Kilometrimäärä ei ainakaan ole kohtuuton käytettävissä olevaan aikaan ja kulkuvälineeseen nähden. Budjetti riittää hotellitasoiseen asumiseen jos huoneita otetaan yksi. Lounas tavallisissa paikoissa on suhteellisen edullista joten illaksi voi huoneeseen ostaa jotain pientä purtavaa marketista. Kannattaa sopia joku teema minkä merkeissä reissua tehdään ettei matkalla tarvitse kiireessä pähkäillä mitä haluaa nähdä ja kokea. On nimittäin runsauden pulaa ja saattaa tulla turhia kiistoja. Majoitukset kannattaa katsoa ja ehkä varata muutama päivä etukäteen hotels.com tai booking.comista tai ihan mistä tahansa vastaavasta. Halvemmalla tosin usein saa suoraan hotellin sivuilta. Turvallista matkaa.

    • Hyvältä

      Hyvältähän tuo kuullostaa. Tosin itse valitsisin Via Baltican tuon lautan sijaa. Omasta mielestäni tuo lauttamatka on todella kallis. Olen itse ollut vajaa 10 kertaa Euroopan turneella. Pari kertaa tuota lauttaa harkitsin, mutta valitsin kuitenkin Baltican hinnan vuoksi. Vaikka tuolla reitillä olisi parikin hotelliyöpymistä, niin halvemmaksi tulee.
      No, onhan lautta tietysti vaivaton.

      Mielestäni noin 1000€ edestakaisesta lauttamatkasta on paljon.

      Mutta jos raha ei ole ratkaiseva, niin miksipä ei lautta Saksaan.

    • Haddivaddi1500

      Noista mainitsemistasi paikoista vain: isot kaupungit ovat vaikeita kohteita ajella.

      Amsterdamin keskustaan en lähtisi autolla; erehdyin yrittämääm viime kesänä, navigaattorissa oli pysäköintihallin osoite. Se oli toivotonta. Lähimmillään ajoin sisäänkäynnin kohdalta toiselta puolen tietä ohi. Joka paikka pullollaan pyöräilijöitä. Sunnuntaina ehkä voi yrittää kaupungin sisään omalla autolla, mutta muutoin neuvon jättämään auton kaupungin laitamilla olevaan pysäköintipaikkaan, joista pääsee julkisilla keskustaan. Ihana kaupunki muuten, etsikää tienne sinne kanavien varrelle. Eindhoven oli kiva kaupunki ja Amsterdamin kohdalla merenrannalla on Zandvoort, rantalomapaikka hiekkarantoineen, jossa voi vaikka yöpyä Amsterdamin vierailun ajan, koska sinne ei kovin pitkä matka. Hollanti on kivempi kuin Belgia.

      Hampuri oli toinen hankala paikka. Köln oli niin ruma, ettei sinne edes kannata mennä, jos ei joku iso katedraali kiinnosta.

      Pienet paikkakunnat ovat monesti viehättäviä ja niissä on edullisempaa majoittuakin. Isoimpiin kannattaa yleensä vain tehdä päiväkäyntejä. Katsokaa booking.comista majapaikkoja siten, että klikkaatte jonkun hotellin kohdalta "katso kartta"-täplää, jolloin avautuu sivu, johon on merkitty alueen hotellit. Niistä on helppo valkata matkan varrelle sopivia paikkoja.

      Mukavaa matkaa!

    • kerranvieläehkä

      Tuosta kilometrimäärästä. Oma kokemukseni tosin on jo vanhempaa perua, mutta kolme viikkoa oltiin ja kilometrejä kertyi n. 6000km, joka oli aivan liikaa. Pohjois- Saksassa tuli oltua useampi vrk paikoillaan paluumatkalla, eli Travessa. Ilmiönä oli sisäinen tarve ns.nähdä kaikenlaista ajamalla tyyliin: "kun nyt kerrankin lähdettiin". Kilometrit kun jakaa hyvin realistisesti ajalla, niin saattaa huomata, että liikaa ajamista. Tosin tuo lenkki ei ole mitenkään mahdoton, mutta Pariisi-Lux. sisältyen kahteen viikkoon..?

    • Kesällä_taas_Alpeille

      Finnlinen sivuilta äkkiä laskettuna 3 henkeä aterioineen halvimmassa hytissä auto mukana tulee ylitykselle Helsinki-Travemünde-Hki hintaa jonkin verran yli 1800 € kun matkustaa toukokuun kahdella viimeisellä viikolla. Kysyjän matkakassasta siis yli puolet.
      Muutenhan tuo yhteissumma 3000 € riittää tuolle turneelle. Ollaan itse laskettu, että meillä menee keskimäärin euroopan matkoilla 300 €/ päivä. (Lennämme kohteeseen, vuokra-auto alle). Tuo 300 €/vrk sisältää sitten aivan kaikki kulut (lennot, auton, syömisen, hotellit).
      Ja kuten toinen vastaaja sanoi, niin kannattaa miettiä mitä haluaa nähdä. Sillä nähtävää on Euroopassa ihan eri tavalla kuin täällä kotona. Sitä voi suunnitella päivämatkaksi 500 kilsaa, mutta lopuksi huomaa edenneensä 300, kun tulee sitä ihmeteltävää vastaan.

    • WoiHywäTawaton

      Ei ole sopiva Lexukselle tuo reitti. Kuvaamasi reitti on tarkoitettu lähinnä Volvon ja Renaultin isommille malleille sekä Koistisen itse rakentamalle matkailuautolle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe