TALOYHTIÖN YHTIÖKOKOUS LÄHENEE - AUTTAKEE!

vähemmistöosakas

Pienen eläkeläisvoittoisen, ahdasmielisen & kaikesta nillittävän taloyhtiön yhtiökokous lähestyy, ja nyt kaipailtaisiin tietoa/vinkkejä/selviytymiskeinoja seuraaviin kysmyksiin:

1. Saako taloyhtiön varsinaisen yhtiökokouksen nauhoittaa/tallentaa?
Aiempina vuosina täysin vailla alkeellisimpiakaan käytöstapoja olevat vanhukset ovat meuhkanneet niin käsittämättömän ala-arvoisesti, että tieto kaiken tallentamisesta saattaisi pitää suuta edes hieman soukemmalla…

2. Jos olemme lähettäneet hyvissä ajoin ennen hallituksen kokousta isännöitsijälle/hallitukselle kirjeen, johon on listattu asioita/aiheita jotka haluaisimme yhtiökokouksen esityslistalle, niin pitäisikö ne automaattisesti saada silloin esityslistalle, VAI onko hallituksella oikeus/päätäntävalta olla ottamatta niistä ensimmäistäkään esityslistalle (kuten tässä tapauksessa kävi)?

3. Voiko sama henkilö olla sekä kokouksen puheenjohtaja että sihteeri?
Yleensä kaiketi joku osakkaista on pj ja isännöitsijä sihteeri, mutta isännöitsijä kokouksen puheenjohtajana pystyisi ehkä hieman suitsimaan pahimpien kiusanhenkien älämölöä.

4. Varsinaisessa yhtiökokouksessa on aina kohta ”vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle”, mutta millä perustein osakas voi olla myöntämättä vastuuvapautta?
Koskeeko vapautus VAIN edellisen tilikauden tilinpäätöstä, vai koskeeko vastuunvapautus muiltakin osin hallituksen edellisen vuoden toimintaa?
Voiko osakas olla myöntämättä vastuuvapautta sillä perusteella, että hallituksen tekemiset/tekemättä jättämiset aiheuttavat todennäköisesti vahinkoa taloyhtiön omaisuudelle?
Vai mikä on järkevä (mutta silti virallinen) tapa osoittaa oma epäluottamus istuvan hallituksen toimintaan?

5. Jos taloyhtiön yhtiökokous on aiemmin tehnyt päätöksen joka on myös kirjattu kokouksen pöytäkirjan, niin eikö tuollaista päätöstä pitäisi kirjaimellisesti noudattaa?
Ja jos (tässä tapauksessa kun) vuoden 2012 kokouksen pöytäkirjaan kirjattua päätöstä EI olla noudatettu vieläkään, niin mitä asialle voi tehdä?

6. Täytyykö hallituksen (osakkaan niin pyytäessä) ottaa kirjallisesti kantaa osakkaan jo useampana vuotena yhtiökokouksessa esittämään kysymykseen?
Asia/kysymys liittyy siihen aiheuttavatko joidenkin osakkaiden aivan talon seiniin kiinni kasvatetut suuret puut/niiden juuret vahinkoa taloyhtiön omaisuudelle. Kuntotarkastajan mielestä aiheuttavat suuren kosteusrasitteen seinille juuristo vaurioittaa salaojajärjestelmää, mutta hallitus ei suostu ottamaan mitään virallista kantaa asiaan toistuvista pyynnöistä huolimatta.

7. Edelliseen viitaten -> JOS hallitus (ei tänäkään vuonna) tee asialle mitään ja/tai ota asiaan kantaa, niin jos myöhemmin kuntotarkastajan ennustamat vauriot toteutuvat, niin onko hallitus (taloudellisessa) vastuussa näistä vahingoista?

Monista näistä asioista meillä on ”melko varma olettamus”, mutta ei kuitenkaan varmaa tietoa, joten kiitos jo etukäteen asiallisista ja varmaa faktaa sisältävistä vastauksista.
Etenkin jos kyseiseen asiaan löytyy viittaus/linkki esim. asunto-osakeyhtiölaista, niin voimme tarvittaessa perustella asian tukevammin.

- nimim. ekaa ja vikaa kertaa vanhusvoittoisessa pienessä (rivitalo)asunto-osakeyhtiössä

(Tämä sama viesti sekä ”koti ja rakentaminen / isännöinti ja huoltoyhtiöt”, että ”asunnot ja asuminen / paritalo ja rivitalo”, koska ei varmuutta kumpaan kuuluu.)

0

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. 127
        3387
      2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

        Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
        Tv-sarjat
        92
        3120
      3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

        Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
        Ikävä
        17
        2328
      4. Kyllä poisto toimii

        Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
        80 plus
        27
        1814
      5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

        "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
        Yhteiskunta
        21
        1688
      6. Haluan jutella kanssasi Nainen

        Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
        Ikävä
        15
        1549
      7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

        Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
        Seinäjoki
        18
        1514
      8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

        Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
        Ikävä
        29
        1466
      9. Onko mies niin,

        että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
        Tunteet
        18
        1431
      10. Hermo mennyt sotealueeseen?

        Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
        70 plus
        81
        1365
      Aihe