Heips! Olisko jollain tietoo mistä löytyis tietoo eri delfiini lajeista? Taikka kuvia delfiineistä? Teen esitelmää delfiineistä joten toivon että vastaat..:)
Kiitos..:)
~Delfiini~
Kiitos..:)
~Delfiini~
Turvaa tilisi vahvistamalla puhelinnumerosi. Voit silloin palauttaa unohtuneen salasanan tekstiviestillä.
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 7
Vanhimmat
...ei delfiini oo akvaario juttui... Yx ossa mis
olis kax delkun kuvaa on tässä: http://geocities.com/hoitola_morning !! Jos halut
nähä kuvat clikkaa "eläimet" juzkaa siten villieläimet ja siellä sitten onkin jotain delfiini Asta tai sellasta kumminki............
Moi!Meepäs tämööseen osotteeseen kun: www.google.com ja jos haluut kuvia paina kuvat ja jos tietoo niin hae..ja laita siihen haux delfiinit
Moi!Käy täällä www.google.com ja kato sieltä(hae) delfiiineistä tietoo
Löysin muutaman sivun. Ensimmäisellä nuista sivuista on kai enemmän kuvia...?
Eli:
http://geocities.com/rainforest/vines/7966/valaat/index.html
tai
http://members.surfeu.fi/whale/info/pullis.html
Olehhan hyvä ja toivottavasti tuleepi mahtava esitys. Milläs luokalla olet?
Niin, täällä olemme keskittyneet lähinnä akvaarioihin ja kaloihin, joten delfiinit ei ole vahvin alue.
Kannattaisi varmaankin katsoa Särkänniemen sivut, josko sieltä irtoisi jotakin merinisäkkäisiin liittyvää infoa.
mitäs jos meet www.google.com ja kirjoitat siihen tyhjään hakusanalaatikkoon "delfiini" tai "delfiini lajit kuva" .Voit vielä mennä sinne advanced search optioon ja määritellä kieleksi suomi, kyllä luulisi myös suomenkielistä tietoa löytyvän. Ainakin englanniksi löytynee....
Meillä kävi säkä punaisella merellä kun oltiin koralleja kattelemassa. 5 delfiiniä tuli siihen veneen lähelle meitä tervehtimään :D
Mulla olisi pullonokkadelfiineistä jonkin verran tietoa, mutta tuskin ketään kiinnostaa
Pullonokkadelfiini
Lahko:Cetacea
Alalahko:Odontoceti
Heimo: Delphinidae(tai jokin semmoinen)
Suku ja laji: Tursiops truncatus(tai suunnilleen sinnepäin)
Pullonokkadelfiini on delfiinilajeista tunnetuin. Siitä tunnetaan kolme alalajia, joiden nimiä en muista.Pullonokkadelfiineille on ominaista pyöreä ja lyhyt nokka.Aivot ovat delfiineillä suhteellisen isot.
Pituutta tälle lajille kertyy noin 3,4-3,9 m ja painoa jotain 150-200 kg.
Pullonokkadelfiinit syövät pääasiassa kalat,mustekalat ja katkaravut.Ne saalistavat usein yhteistuumin.Delfiinit ajavat kalat kasaan päästämillään vihellyksillä.Saaliinsa ne paikantavat kaikuluotauksellaan.Kaikuluotaus toimii siten, että delfiini lähettää jatkuvia naksutusääniä korkealla taajuudella.Osuessaan johonkin, äänet heijastuvat kaikuna delfiinille takaisin ja delfiini määrittelee mihinkä äänet osuivat, onko este mahdolisesti syötävä, miten iso este on, missä este on yms...Delfiinin aivojen rakenne mahdollistaa kaukuäänien määrittelemisen.
Delfiinit ovat hyvin seurallisia eläimiä.Niiden parvet koostuvat joko pelkistä samansukupuolen edustajista tai niissä on sekaisin poikasia, naaraita ja uroksia. Parven jäsenet toimivat yhteistuumin: ne auttavat toisiaan mm.kalanpyynnissä, synnytyksissä ja sairaustapauksissa.Tämä ryhmätyö pitää parven hengissä.
Pullonokkadelfiini on sukukypsä noin 8 vuotiaana.Niiden pääasiallinen parittelu aika ajoittuu kevääseen ja kesään. Naaras synnyttää 10-12 kk kantoajan jälkeen yhden poikasen.Synnyttävää naarasta on suojelemassa yksi tai kaksi muuta naarasta.Suojelu on välttämätöntä, sillä synnytyksessä ulosvuotava veri houkuttelee paikalle vaarallisia petoja, haita.Muut naaraat myös saattavat toimia "kätilöinä" auttaen synnyttäjää ja sen poikasta. Naaraat auttavat yhteistuumin vastasyntyneen poikasen pinnalle vetämään ensikertaa keuhkonsa täyteen ilmaa. Delfiinien on vaikea selviytyä synnytyksestä ilman apua.
Sairaalle/haavoittuneelle annetaan myös samanlaista apua kuin vastasyntyneelle.Sairas delfiini kirkuu toisia apuun päästäkseen pinnalle hengittämään.
Emo huolehtii poikasestaan ainakin 16 kk.Tämän takia naaras kykenee synnyttämään vain joka toinen tai kolmas vuosi.Naaras parittelee tavallisesti joka kerralla eri uroksen kanssa.
Lisätietoa:
*Joka vuosi delfiinejä hukkuu tuhansittaiin kalaverkkoihin.
*Nukkuessaan delfiinit kelluvat.Niiden hengitysrefleksi nostaa niiden hengitysaukon säännöllisin väliajoin vedenpinnan yläpuolelle.
*Pullonokkadelfiinit elävät yleensä luonnossa pidemmän aikaa kuin delfinaarioissa, mikä on hieman ehkä ihmeellistä, sillä useimmat eläimet elävät vankeudessa pitempään.Delfinaarioissahan on kuitenkin ravinnonsaanti taattu ja mitkään pedot eivät niitä uhkaa.Tosin delfinaarioissa on hyvin pienet tilat verrattuna hyvin laajoihin valtameriin.Pullonokkaelfiinit voivat elää jopa 50 vuotta.
Pullonokkadelfiini ei ole useimmista delfiinilaijeista poiketen uhanalainen.Pullonokkadelfiinien levinneosyyttä en osaa selittää mutta muistelisin että ainakin näissä vesissä tavataan ainakin jotakin pullonokkadelfiinin alalajia:Atlantti(Länisen Afrikan puoleisen ja itäisen Yhdysvaltain rannikon),koko Välimeri,Irlannin rannikolla,Ranskan ja Iso-Britannian rannikon läheisyydessä,pohjoisen Tyynenmeren lauhkeissa osissa,joku alalaji punaisessameressä ja Intian valtameressä.
Siinä niistä jonkin verran.En oikein osaa selittää asioita kunnolla, mutta halusinpahan muuten vaan yrittää antaa edes jonkin verran tietoa.