Eestittärenä ja naisena

NAINEN 40 v

.....Helsinki-Tallinna laivoilla matkustelessa hävettää olla usein nainen - kiitos kaikille Suomen keskiiässä oleville kännisille olentoille..... Naisiksi heitä ei voi sanoa, kun käyttäytyminen, puhetyyli, äänenkäyttö ja vaatetus on mitä on.... Nuorissa on kyllä paljon enemmän tyyliä!
Olen mielenkiinnolla lukenut juuri naisten vastauksia Jetseti kriittiselle kirjoitukselle suomalaisesta naisesta. Yleisestti ottaen: Mikä kielenkäyttö!!!! Ettekö tajua, naiset, ette v-sanoilla haistatelessa ja kiroilleen allekirjoitatte kaikelle, mitä Jetset kritisoi.....????? Vai onko se sitä sisäistä kauneutta, luonollista ja rehevä myselfiä???
Onneksi on fiksujakin vastauksia eksynyt sekään!

"Kiitos" teille - suomalaiset sisaret - joudun Suomessa olemuksellani, eleilla ja joskus jopa sanoilla vaatien opettelemaan miehille, että on todella mukavaa, kun avataan ovet, autettaan takki/turkki päälle, tarjotan istumapaikka raitiovaunussa, linjaauotossa........ Opetan naisellisella pukeutumisella ja käyttäytmisellä,
pienella flirttailevalla katseella heille yksinkertaisa asioita olla Mies! Näen, että he nautivat siitä! Miksi ihmeessa te - naiset - ette osaa eikä haluaa sitä etuoikeutta käyttää hyväksi??? Kyllä nainen tulee kohdeltuksi juuri näin, kuinka hän anna itsensä kohdelta!!!! Ei se, oletko paksu vai laiha, tee naisesta Naista!
Ole itse sellainen, että mies haluaisi olla virelläsi Mies! Yhteiselosta tulee paljon mukavampi! Uskokaa!!!
P.S. Piikkikoroilla pysyy itseasiassa liukkailla keleilla katuilla paljon varmemmin pystyssä ja pitkä takki tai turkki lämmittää, vaikka onkin hamee. Vaatteilla, väreillä, koruilla leikkiminen, kevyt meikki tekee päivästäkin heti aamusta lähtien aurinkoiseman.......
P.S. Kaikki kritiikki kieliopista pyytäisin eestiksi, että varmasti menisi perille.:) Kiitos.

24

2393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitääkö paikkansa?

      Pitääkö paikkansa, että Tallinnan kaupunginvaltuusto harkitsi maahantulokiintiön asettamista suomalaisille naisille, koska pelkäsi tyylittömien suomalaisnaisten kaljakasseineen rumentavan muuten niin kauniin kaupungin katukuvaa?

      • Poromies

        Todella hyvää pointti!


    • :-D

      Kaikkea sitä saa lukea...Minullakin oisi tuohon tekstiisi pieni kannanotto mutta en taida alentua moiseen naurettavaan lapsellisuuteen. Meillä suomalaisilla on sen verran itsetuntoa...

    • ohje Sinulle

      "Tietäkää paikkanne. Kun miehenne puhuu esim. firman johtajan kanssa, teidän paikkanne on olla hiljaa joko miehenne vieressä taka-alalla seisoen ja hymyillä vaieten sen sijaan että jatkuvasti keskeytätte käynnissä olevan keskustelun ja sönkötätte väliin omia typeryyksiänne. Pitäkää siis typerät mielipiteenne ominanne ja yrittäkää vastustaa kiusausta ryhtyä tekemään käännytystyötä ja saarnaamaan epäolennaisia ja useimmiten vääriä näkemyksiänne."

      • Toimitusjohtajan vaimo

        Ainoastaan sivistymätön johtaja keskustelee alaisensa kanssa aiheesta johon avec ei voi osallistua, mikäli juhlat ovat avec tilaisuus. Näiden tilaisuuksien tarkoituksena on lähentää firmaa ja perhettä toisiinsa, jotta perhe pysyisi myötämielisenä pitkille työpäiville.


    • Pikku_J

      Hmm..tämä on täyttä asiaa, saman huomaa myös Moskovassa tai Pietarissa kävellessään = )
      Virolainen ja Venäläinen nainen osaa olla NAINEN. Ja se tapa jolla pidätte miehiä miehinä, siinä on suomalaisilla vielä paljon oppimista mutta sitä ennen uskoisin että moni mies ottaa itsellensä vaimon suomen ulkopuolelta. Tämä onni kaikille suotakoon.
      Itsekkin laivoilla ja ko.välillä työskellessäni olen huomannut aivan saman asian, toisinaan suominainen jää Tallinnaan kun on yksinkertaisesti niin kännissä ettei häntä oteta edes kyytiin. Mutta se on sitä itsenäisen suomalaisen naisen tapaa toimia, joskin tämä itsenäisyys yleensä tuppaa unohtua kun laivan ovet laitetaan kiini ja asia kerrotaan kännipirjolle.

    • Nainen, ihan suomalainen

      Minä en halua mieheni availevan minulle ovia; osaan tehdä sen itsekin. Jos haluan lahjoja, ostan niitä ensin itse. Jos minulle bussissa tarjotaan paikkaa, on useimmiten kyseessä vanhempi mies, joka tarvitsee sitä paikkaa enemmän, kuin minä. En flirttaile vieraille miehille, oma puolisoni riittää kyllä minulle. Hymyillä voin ja olla ystävällinen, se riittäköön.

      Pukeudun itseni takia ja tilanteeseen sopivasti; lenkkipolulle ei piikkikorkoja laiteta, eikä edustustilaisuuteen ravintolaan kävelykenkiä. Meikkaankin, koska pidän siitä; en jotta miehet huomaisivat minut. Kielenkäyttöni sovellan tilanteeseen sopivaksi; kolleegan kanssa voin keskustella työstä, ystäväni kanssa lapsista ja osaan keskustella myös kehitysvammaisen ihmisen kanssa siten, että molemmat viihdymme. Osaan myös kuunnella sujuvasti, mikäli joku haluaa keskustella vaatteista tai hiusten väristä.

      Mieheni mielestä kikattava ja avuton nainen on kuvottavinta mitä hän tietää. Hänen mielestään naisen kanssa tulee voida keskustella muustakin, kuin siitä, onko kampaus hyvin ja mahtaako huulipuna olla levinnyt, jotta hänen kanssaan voi elää. Nainen, joka ei osaa ajatella tai toimia ilman miehen apua on kuulemma sovelias vain yhden illan suhteeseen. Tiedä häntä, kyseessähän on vain mieheni mielipide, ei universaali totuus. Tosin nämä mielipiteet ovat syynä siihen, että me tulemme toistemme kanssa toimeen mainiosti.

    • suomalainen

      huomaa kyllä että ns.virolaiset ja venäläiset naiset ovat suosiossa.....

      okei, jos joku mies haluaa menettää rahansa ja maineensa niin siitä vain, onnea matkaan.

      kun joku puolustelee rajan tuolta puolen olevia naisia, ihokarvani nousevat pystyyn. tunnen heidän kulttuurinsa ja tapansa, ja ihmettelen vain jos joku kannustaa heitä. he ovat OMISTAVINAAN koko suomen tänne tulleessaan ja se tauti riski mikä heissä on......

      ja se tyyli jolla he kohtelevat miehensä ex.vaimoa suomessa, voi jeesus. siellä kuulee uhkeulua mafiolla jne. tämäkö on sitä mitä te suomalaiset haluatte???

      onko niin että veteraanit aikoinaan turhaan puolusti suomea kun te nyt haluatte suomesta venäjän????

      • Moscow

        Selitäppä minulle mitä tarkoitat rahojen menettämisellä?
        Itselläni on venäläinen vaimo enkä ole rahojani menettänyt tai tautia saanut, veikkaan että sen taudin saa suomalaiseta helpommin kuin venäläisestä. Tietysti jos on niin tyhmä että huoraa käy painamassa ilman suojaa niin itseään saa syyttää, suomalaisessa irtosuhteessa on mielestäni yhtä suuri tartuntariski. HIV tuskin katsoo kansalaisuutta.

        Ihmisiä on kaikenlaisia myös naapurimaissa joten jos joku nainen käyttäytyy epämääräisesti ei se tarkoita sitä että kaikki niin tekevät. Suomalaiset naisethan eivät onneksi uhkaile toisiaan juuri koskaan..


    • Mr. Kelada

      Samaa mieltä!
      Olen osallistunut tällä viestillä jo muutamaan keskustelun aiheeseen, mutta oli pakko kirjoittaa vielä kerran suomalaisena johtajatason miehenä näkemykseni asiasta.
      Asuin jonkun aikaa Tallinnassa työasioissa ja jouduin seuraamaan valitettavasti suomalaisten Tallinnan matkailua. Hämmästykseni oli suuri kun huomasin, että kaikkein huonoimmin käyttäytyivät suomalaiset tuulipukunaiset, jotka kävelivät lenkkareissaan lonkerotölkit käsissään ympäri vanhaa kaupunkia ja halveksivat mm. Tallinnalaisia naisia.
      Eestiläinen nainen panostaa pukeutumiseen. Ei niin "köyhää" etteikö paikalliset kaunottaret pukeudu hameisiin ja kauniisiin kenkiin. Hiukset ovat huoliteltuja ja yleisillä paikoilla meikki on aina kohtelias vastaus yrmeästi vastaan tuleville hapannaama suomalaisämmille, jotka mieluusti huorittelisivat kaikkia paikallisia naisia.
      Naapurissamme on vaan sellainen tyyli, että nainen pitää huolta itsestään ja haluaa pukeutua naisellisesti, näyttää naiselta ja käyttäytyä arvonsa mukaisesti.
      On ilo silmälle katsella näitä kauniita virolaisia naisia ja ihmetellä onko Tallinnan matkailu Suomesta vain näiden tuulipukutorimummojen yksinoikeus. Pitäkää meikittömät pärstänne ja tyylitön olemuksenne vain siellä Suomessa loppuunkiusattujen miestenne luona. Älkää tulko esittämään herrakansaa tänne Tallinnaan tuolla asenteella, pukeutumisella ja käytöksellä. En tiedä mitään kaameampaa kuin känninen keski-ikäinen suomalainen "olen parempi-en pukeudu-en meikkaa"
      nainen. Tasa-arvo ei ole paskanhajua ja tyylittömyyttä, vaan oman sukupuolen kaunista korostamista ja hyvää käyttäytymistä.
      "Aukaisen itse oveni ja kohteliaisuus on vain yritys pääsät pöksyihini" asenne on tyypillinen suomalaistelaketjufeministin tapa nöyryyttää lisää suomalaista miestä.
      Naisellisuus kunniaan!

      • Herra Suomalainen

        Eli asuit Tallinnassa ja silti pyytelet, etteivät tuulipukunaiset tule tänne. Minne tänne? Suomeenko? Taidat kuitenkin olla itse ap kirjoittaja, joka vain vaihtoi välillä tyyliä ja kielioppia.

        Minäkään en tuulipukunaista huoli, tai yleisillä paikoilla örveltävää akkaa. Mutta minulle on silti ihan sama haluaako nainen minun avaavan hänelle oven, kunhan hän ilmaisee toiveensa selkeästi.

        En siedä kakaramaisia tai tyhmiä naisia, joiden kanssa ei voi keskustella. Harmi, että kovin harvoin näkee yhdessä naisessa sekä älyn että kauniin huolitellun olemuksen. Jos näistä pitäisi valita, ottaisin kuitenkin sen fiksun naisen, meikin kanssa kun ei voi tulevaisuutta jakaa.


    • suomalais-ugrilainen nainen

      Esiteks: soome keeles Eesti oleks Viro ning virotar, mitte eestitär. Mõlemad on kül võimalikud aga soome keeles soovitatakse kasutatada just täpselt sõna Viro ning selle tuletisi.
      Soome keeles omastava tunnuseks on -n: "JetsetiN kriittiselle kirjoitukselle...", mitte Jetseti. Aga see oli kõig grammatikast, ma pole kindel et sa üldse eestlane oled!

      Tallinnassa asuneena suomalaisnaisena voin kertoa, että tässäkin jutussa on totta, mutta vain osa. Oman kokemukseni mukaan suomalaiset miehet ovat suurin ongelma, monen monta kertaa minulle huudeltiin ja hintaa kyseltiin kun sataman alueella kävelin ystäviäni vastaan.

      Minä olen aina saanut hyvää palautetta pukeutumisestani, mutta käytän usein tennareita ja farkkuja. Ja kas vain: kyllä minullakin flaksi kävi Nimegassa, von Krahlissa ja muissa. Piikkikoroilla ei ainakaan tämä nainen pärjää talvisilla mukulakivikaduilla, vaikka tilanteen vaatiessa osaan käyttää myös korkoja. Ostoksille, lenkille tai kiertokävelylle ne eivät kuitenkaan mielestäni sovi.

      Virolaiset miehet ovat vähintään yhtä moukkia kuin suomalaiset. Mitä tekevät virolaiset matkustaessaan Latviaan? Poikkeaako se muka siitä kun suomalaiset lomailevat Tallinnassa? Hah.
      Tallinna on maailman epäystävällisin kaupunki. Koskaan ei minulle tarjottu istumapaikkaa eikä avattu ovea, ei virolaisen miehen eikä naisen toimesta. Suomessa sitä tapahtuu viikottain, jollei päivittäin.
      Virossa asiakaspalvelua ei todellakaan osata, ainakaan Tallinnassa. Myyjät suuttuvat helposti, jos heidän rauhaansa häiritään.

      Virolainen mies ei usko, että ei tarkoittaa ei.

      Viikonloppuisin suurinta meteliä Tallinnan kaduilla aiheuttavat virolaiset nuoret miehet, jotka kaljatölkit kädessä heiluvat laidasta laitaan, huutelevat naisille ja laulavat vanhoja euroviisuja.

      Yhtä moukkia siis ollaan lahden molemmin puolin. Onneksi molempiin joukkoihin mahtuu kuitenkin myös hyviä tyyppejä ja käyttäytyviä yksilöitä. Pitäisi osata arvostaa toista maata, kansaa ja sen tapoja, ei aina vain arvostella.
      Avain tähän kaikkeen voisi olla lähempi kanssakäyminen, suurempi toleranssi ja sen tajuaminen, että ihmisiä ollaan kaikki. Onneksi erilaisia.

      • Eestittär

        Tarkoitus on kirj.vastaus Sulle, ei aloittaa suuri keskusteluryöppö. Se ei vie mihinkään.
        Huomaa! Minä ottiin kantaa VAAN pariin asiaan - siis Naisena olemiseen. Ja erityisesti siihen, minkälaisen suomalaisen nais-olenton näkee usein laivoilla ja siihen, minkälaista kielenkäyttöä sain lukea Jetsetin kirjoitukselle.
        Kyllä piikkikoroilla pysyy pystyssä mukulakiveilläkin, mut siihen tarvitaan elinikäinen oppiminen, ei vaan satunainen :) Ja en ole kyllä ketään eestiläistä naista nähnyt piikkikoroissa lenkkipoluilla. Oletko Sä?
        Vastaukseksi Sulle vähän nyt muistakin asioista.
        Olette "valloittanut" kansana koko pienen Eestin joukottain ja omistavasti - ei rauhaa teistä enää edes Saarenmaalla... Pärnusta ja Tallinnnasta puhumattakaan. Ennen olivat riesaksi huudavat juopottelevat venäläiset, nyt te. Teillä vaan on enemmän rahaa. Rakastatte jopa samoja laulujakin, oletteko itse huomanneet! ("Moskovan valot", "Rakastaan elämää" yms.) Voisitte toki kunnioittaa maamme kultuuria eikä järjestää tänne niin mielettömästi juopottelureissua, kun on niin halpaaaa!!! On valitettava, että juuri se porukka tekee täällä hallaa koko suomen kansalle, kun se on niin näkyvää ja sitä ON paljon. Minulla on todella hyviä ja pitkäaikaisia ystäviä Suomessa. Ihania ihmisiä. Sivistyneitä. Hyvätapaisia. Harmittaa heidänkin puolesta!!! En todella kirjoittaa täällä ilosta huutaen, että "saitepas nyt, suomalaiset!", vaan harmittaa, että teidän maine
        on täällä, Eestissä, huono. Ja tästä ette voi syytellä ketään muuta, kun vaan itseänne:( Ehkä siinä piilee myös syy, miksi Sinulle ei tarjotaa paikka raitsikassa eikä palvella kaupoissa?
        Totta on. Moukkia löytyy puolin ja toisin, mutta että laumoittain??
        Olemme erirotuisia ja kyllä sen näkee ylensä jo kasvoista onko suomalainen, veneläinen tai eestiläinen....
        Eesti on vanha kultuurikansa. Olemme tottuneet hyväksymään erilaiset "vallottajat". Meitä on vähän, mutta elossa olemme!! Kieli ja kultuuri on tallella. Olemme viimeaikojen saavutuksilla niin kultuuri, muoti, musiikki, urheilu yms.aloilla kiinnittänyt nimensä posittiivisessä mielessä maailmankartalle. Ja sitä kaikkea todella lyhyessä itsenäisyyden ajassa! Eteenpäin menoo on mielettöön! Ja lähtökohdat olivat taloudellisesti miinus nollassa. Täällä on todella paljon nähtävyyksiä jos vaan kiinnostusta löytyis.....
        Itseasiassa, mikä on Nimegassa? Ilmeisesti baari? Onko se joku tietty taso, mistä pitäis olla onnelinen, kun siellä käy flaksi?
        Eestin nainen on itsenäinen. Usein akadeeminen koulutus. Pulavuodet lähimenneisyydessä - täällä tiedettään, mitkä ovat ruoka- ja tavarakupongit - opettivat tekemään kaiken itse. Niin ompelutyöt kun myös remonttihommat. Tarvitse mennä VAAN n 13 v takaperin. Siitä minun ikäinen suomen nainen ei tietää mitään. Eestiläinen osaa käyttää luovuutta, kekseliäisyyttä , kädentaitoa jokapäiväisesssä elämässä, että pärjäisi sillä palkkatasolla, mikä vieläkin jää KOVASTI alle suomalaista keskinmäistä palkkatasoa. Siihen, että näyttäis Naiselta ja huolitettulta, ei tarvitaa mielettömaästi rahaa, mafioso miestä tai 50v rikasta miestä.:) Tarvitaan vaan tyylintajua ja tilanteentajua. Säästettään oikeista asioista. Ja se juju on kykyssä nauttia Naisena olemisesta. Se on etuoikeus!

        Nyt sanasta Eesti. VAAN Suomi käyttää koko maan nimetyksessä yhtä maakunta - siis Virun maakunta. See jää Tallinnasta itään. Historiasta ja siitä ajasta kun Suomessa oli pakollinen "kuivakausi", käytiin Suomesta pirttikauppa salaan Eestin puolelle Porvoon saaristoista tai lähellä sitä, mistä on lyhin ja helpoin matka meren ylitse. Vastaspuolella on Eestissä Virun maakunta - Länsiviru- ja Itävirunmaakunta. Eli mentiin Viruun tai siis Viroon. Sieltä se nimi tuli! Koko muu maailma käyttää Estonia. Ja oli hauskaa lukea Suomen alaasteen historian kirjasta? kysymys: "Mistä Virolaiset ovat keksineet sanaa Eesti????"
        Kyllä me olemme Eesti ja mä olen edelleen eestittär, kun se kuuluu näin ollaa. Valittaan.
        Olen ylpeä, että olen eestiläinen.


      • suomalais-ugrilainen nainen
        Eestittär kirjoitti:

        Tarkoitus on kirj.vastaus Sulle, ei aloittaa suuri keskusteluryöppö. Se ei vie mihinkään.
        Huomaa! Minä ottiin kantaa VAAN pariin asiaan - siis Naisena olemiseen. Ja erityisesti siihen, minkälaisen suomalaisen nais-olenton näkee usein laivoilla ja siihen, minkälaista kielenkäyttöä sain lukea Jetsetin kirjoitukselle.
        Kyllä piikkikoroilla pysyy pystyssä mukulakiveilläkin, mut siihen tarvitaan elinikäinen oppiminen, ei vaan satunainen :) Ja en ole kyllä ketään eestiläistä naista nähnyt piikkikoroissa lenkkipoluilla. Oletko Sä?
        Vastaukseksi Sulle vähän nyt muistakin asioista.
        Olette "valloittanut" kansana koko pienen Eestin joukottain ja omistavasti - ei rauhaa teistä enää edes Saarenmaalla... Pärnusta ja Tallinnnasta puhumattakaan. Ennen olivat riesaksi huudavat juopottelevat venäläiset, nyt te. Teillä vaan on enemmän rahaa. Rakastatte jopa samoja laulujakin, oletteko itse huomanneet! ("Moskovan valot", "Rakastaan elämää" yms.) Voisitte toki kunnioittaa maamme kultuuria eikä järjestää tänne niin mielettömästi juopottelureissua, kun on niin halpaaaa!!! On valitettava, että juuri se porukka tekee täällä hallaa koko suomen kansalle, kun se on niin näkyvää ja sitä ON paljon. Minulla on todella hyviä ja pitkäaikaisia ystäviä Suomessa. Ihania ihmisiä. Sivistyneitä. Hyvätapaisia. Harmittaa heidänkin puolesta!!! En todella kirjoittaa täällä ilosta huutaen, että "saitepas nyt, suomalaiset!", vaan harmittaa, että teidän maine
        on täällä, Eestissä, huono. Ja tästä ette voi syytellä ketään muuta, kun vaan itseänne:( Ehkä siinä piilee myös syy, miksi Sinulle ei tarjotaa paikka raitsikassa eikä palvella kaupoissa?
        Totta on. Moukkia löytyy puolin ja toisin, mutta että laumoittain??
        Olemme erirotuisia ja kyllä sen näkee ylensä jo kasvoista onko suomalainen, veneläinen tai eestiläinen....
        Eesti on vanha kultuurikansa. Olemme tottuneet hyväksymään erilaiset "vallottajat". Meitä on vähän, mutta elossa olemme!! Kieli ja kultuuri on tallella. Olemme viimeaikojen saavutuksilla niin kultuuri, muoti, musiikki, urheilu yms.aloilla kiinnittänyt nimensä posittiivisessä mielessä maailmankartalle. Ja sitä kaikkea todella lyhyessä itsenäisyyden ajassa! Eteenpäin menoo on mielettöön! Ja lähtökohdat olivat taloudellisesti miinus nollassa. Täällä on todella paljon nähtävyyksiä jos vaan kiinnostusta löytyis.....
        Itseasiassa, mikä on Nimegassa? Ilmeisesti baari? Onko se joku tietty taso, mistä pitäis olla onnelinen, kun siellä käy flaksi?
        Eestin nainen on itsenäinen. Usein akadeeminen koulutus. Pulavuodet lähimenneisyydessä - täällä tiedettään, mitkä ovat ruoka- ja tavarakupongit - opettivat tekemään kaiken itse. Niin ompelutyöt kun myös remonttihommat. Tarvitse mennä VAAN n 13 v takaperin. Siitä minun ikäinen suomen nainen ei tietää mitään. Eestiläinen osaa käyttää luovuutta, kekseliäisyyttä , kädentaitoa jokapäiväisesssä elämässä, että pärjäisi sillä palkkatasolla, mikä vieläkin jää KOVASTI alle suomalaista keskinmäistä palkkatasoa. Siihen, että näyttäis Naiselta ja huolitettulta, ei tarvitaa mielettömaästi rahaa, mafioso miestä tai 50v rikasta miestä.:) Tarvitaan vaan tyylintajua ja tilanteentajua. Säästettään oikeista asioista. Ja se juju on kykyssä nauttia Naisena olemisesta. Se on etuoikeus!

        Nyt sanasta Eesti. VAAN Suomi käyttää koko maan nimetyksessä yhtä maakunta - siis Virun maakunta. See jää Tallinnasta itään. Historiasta ja siitä ajasta kun Suomessa oli pakollinen "kuivakausi", käytiin Suomesta pirttikauppa salaan Eestin puolelle Porvoon saaristoista tai lähellä sitä, mistä on lyhin ja helpoin matka meren ylitse. Vastaspuolella on Eestissä Virun maakunta - Länsiviru- ja Itävirunmaakunta. Eli mentiin Viruun tai siis Viroon. Sieltä se nimi tuli! Koko muu maailma käyttää Estonia. Ja oli hauskaa lukea Suomen alaasteen historian kirjasta? kysymys: "Mistä Virolaiset ovat keksineet sanaa Eesti????"
        Kyllä me olemme Eesti ja mä olen edelleen eestittär, kun se kuuluu näin ollaa. Valittaan.
        Olen ylpeä, että olen eestiläinen.

        Tiedän, mistä Viro-sana tulee alunperin. MUTTA nykyisin se tarkoittaa suomen kielessä teidän maatanne. Näin se vain on, ette tekään tietääkseeni sano Ruotsia Sverigeksi vaan Rootsiksi, eikö totta? Tällainen meidän kielemme on ja jos sitä haluaa osata, kannattaa kuinnoittaa sääntöjä.

        Haluaisin, että kommentoisit vielä virolaisturistien käytöstä esimerkiksi Latviassa. Miten se eroaa suomalaisten Tallinnanmatkailusta?

        Ja olen kovin pahoillani, että me suomalaiset olemme "valloittaneet" maanne. Ihan itsekkäistä syistä minäkin olen Saaremaalla, Pärnussa ja Etelä-Virossa lomaillut. Siksi, että pidän siitä luonnosta ja niistä paikoista sekä ihmisistä, siksi että minulla on ystäviä Virossa. Mutta jos se on todella niin kauheaa, niin täytynee sitten siirtyä muihin Baltian maihin. Yleensä olen kyllä vain kohdannut ilahtuneita ja matkailijoista pitäviä ihmisiä (siis kaikkialla muualla kuin Tallinnassa).

        En usko, että syy raitiovaunussa seisomiseen löytyy kansallisuudestani. En ymmärrä miten se näkyisi ulospäin, vielä kun osaan viron kieltä niin ettei edes aksentista voi päätellä suomalaisuuttani?

        Kommenttisi kyllä vahvistavat käsityksiäni virolaisista, valitettavasti. Olet varmaan Tallinnasta kotoisin?

        Minusta on kohtuutonta tulla tänne meuhkaamaan, että kaikkien naisten olisi kuljettava piikkikoroilla mukulakivikaduilla ja vasta sitten voi olla nainen. Kyllä minä olen kaunis ja naisellinen nainen ja käytän naisellisia vaatteita, mutta en voi hyväksyä sitä, että joku pienen kansan edustaja tulee kertomaan, mitä naiseus oikeasti on. Afrikkalaisia on paljon enemmän ja heillä on ehkä asiasta ihan eri käsitys. Kyllä minä tiedän miten pitää mies eikä se ole pelkästään pikkikoroilla kopsuttelua.
        Ja tosiasia on sekin, että mitä koulutetumpi nainen, sitä mukavimmissa vaatteissa hän Virossakin kulkee. Mitä itsenäisempi nainen, sitä enemmän hän muistuttaa ulkoisesti suomalaista naista, näin se vain on.
        Itsenäisyydestä voidaan olla montaa mieltä. Kyllä virolaisilla naisilla on vielä matkaa kun verrataan Suomen tilanteeseen. Huom! En nyt tällä ota kantaa siihen, kumpi on parempi!


      • Eestittär
        suomalais-ugrilainen nainen kirjoitti:

        Tiedän, mistä Viro-sana tulee alunperin. MUTTA nykyisin se tarkoittaa suomen kielessä teidän maatanne. Näin se vain on, ette tekään tietääkseeni sano Ruotsia Sverigeksi vaan Rootsiksi, eikö totta? Tällainen meidän kielemme on ja jos sitä haluaa osata, kannattaa kuinnoittaa sääntöjä.

        Haluaisin, että kommentoisit vielä virolaisturistien käytöstä esimerkiksi Latviassa. Miten se eroaa suomalaisten Tallinnanmatkailusta?

        Ja olen kovin pahoillani, että me suomalaiset olemme "valloittaneet" maanne. Ihan itsekkäistä syistä minäkin olen Saaremaalla, Pärnussa ja Etelä-Virossa lomaillut. Siksi, että pidän siitä luonnosta ja niistä paikoista sekä ihmisistä, siksi että minulla on ystäviä Virossa. Mutta jos se on todella niin kauheaa, niin täytynee sitten siirtyä muihin Baltian maihin. Yleensä olen kyllä vain kohdannut ilahtuneita ja matkailijoista pitäviä ihmisiä (siis kaikkialla muualla kuin Tallinnassa).

        En usko, että syy raitiovaunussa seisomiseen löytyy kansallisuudestani. En ymmärrä miten se näkyisi ulospäin, vielä kun osaan viron kieltä niin ettei edes aksentista voi päätellä suomalaisuuttani?

        Kommenttisi kyllä vahvistavat käsityksiäni virolaisista, valitettavasti. Olet varmaan Tallinnasta kotoisin?

        Minusta on kohtuutonta tulla tänne meuhkaamaan, että kaikkien naisten olisi kuljettava piikkikoroilla mukulakivikaduilla ja vasta sitten voi olla nainen. Kyllä minä olen kaunis ja naisellinen nainen ja käytän naisellisia vaatteita, mutta en voi hyväksyä sitä, että joku pienen kansan edustaja tulee kertomaan, mitä naiseus oikeasti on. Afrikkalaisia on paljon enemmän ja heillä on ehkä asiasta ihan eri käsitys. Kyllä minä tiedän miten pitää mies eikä se ole pelkästään pikkikoroilla kopsuttelua.
        Ja tosiasia on sekin, että mitä koulutetumpi nainen, sitä mukavimmissa vaatteissa hän Virossakin kulkee. Mitä itsenäisempi nainen, sitä enemmän hän muistuttaa ulkoisesti suomalaista naista, näin se vain on.
        Itsenäisyydestä voidaan olla montaa mieltä. Kyllä virolaisilla naisilla on vielä matkaa kun verrataan Suomen tilanteeseen. Huom! En nyt tällä ota kantaa siihen, kumpi on parempi!

        "......... mutta en voi hyväksyä sitä, että joku pienen kansan edustaja tulee kertomaan, mitä naiseus oikeasti on."

        Näyttää siltä, että siinä koko asian ydin onkin!! Suomalaiset näkevät sitä potentiaalia, mitä Eestistä löytyy ja siinä syy, miksi te meitä halveksutte. Suomalainen kateus on kuulemma omaa luokkaansa (olen kulluut suomalaisilta tutuilta).
        Voit toki ottaa vinkkejä nais -asioissa afrikkalaisilta tai kiinalaisilta!:)Heitä on paljon. Fiksu huomio.

        Mistä erottaa suomalaisen ja eestiläisen? Vastaus oli jo edel.vastauksessani - olemme erirotuisia.
        En ole viimeaikoina käynyt Latviassa - en voi kommentoida. Ja aika vähän sinne nyt porukkaa menee. Ei kyllä laumoittain!! Muu maailma on lopultakin auennut meillekin. Latviassa on käyty aikaisemmin riittävästi. Kulttuurikohteet on nähtyy ja kaupat eivät enää kiinnosta.

        Se piikkikorko juttu oli todella pieni-pieni osa alkutekstistäni ja vain vastalauseeksi niille, kenellä ne ovat "tikuksi silmissä". Miksi se sulle niin tärkeä on? Kirjotin, mitä kaikkea eestiläinen nainen osaa. Ja LISÄKSI on vielä naisellinen. Mitä se miehen pitäminen siihen kuuluu? Minä tykkään pukeutua näin ja kävellä ruokaostoksillakin piikkikoroilla. Jos mies siitä tykkä, on vaan lisä plussa!
        Edelleen - otiin kantaa juopottelevista nais-olennoista ja siitä kielenkäytöstä Jetsetin vastauksille. Onko se meuhkaamista? Ai-jaa olemme niin pieni-pieni, että ei meillä ole oikeus sanoa "suurille" mitään!! Juu!!

        Naisellisuudesta ei tarvitse mun sanoa enempää - sen ovat tehneet suomalaiset miehet osuvasti, kun kirjoittavat, mitä mieltä ovat ns. itsenäisistä suomalaisista naisista ja tyylistä, mikä mukamas kuuluu siihen. Jaksaa lukea!
        Eestiläisen luonne on positiivinen ja iloinen. Vain sen avulla olemmekin kaikesta selvinneet. Vaikeita aikoja on nähtyy! Olemme todella vieraanvaraisia. Olet varmasti huomannut sen, ollessa jonkun kotona kyläilemässä. Ja se, että Tallinnassa saat huonoa kohtelua, se on selvä merkki siitä, että suomalaisten kovaäänisten ja juopottelevien laumojen kestämisessä on tullut raja vastaan.... Pahoittelen, mut olemme todella väsyneet huorittelemisestä ja halvan tavaran ja viinan perässä huutelevistä joukoista täällä. Miksi vaivautua? Ja tulen taas siihen samaan, että juuri omien hyvien hyvätapaisten suomalaisten tuttujen puolesta harmittaa. Saapas nähää, milloin tulee rajaa vastaan niin Pärnussa kuin Saarenmaallakin.
        Ja siihen kumpi on parempi, ottiit kantaa lausessasi ".........Kommenttisi kyllä vahvistavat käsityksiäni virolaisista, valitettavasti."


      • suomalais-ugrilainen nainen
        Eestittär kirjoitti:

        "......... mutta en voi hyväksyä sitä, että joku pienen kansan edustaja tulee kertomaan, mitä naiseus oikeasti on."

        Näyttää siltä, että siinä koko asian ydin onkin!! Suomalaiset näkevät sitä potentiaalia, mitä Eestistä löytyy ja siinä syy, miksi te meitä halveksutte. Suomalainen kateus on kuulemma omaa luokkaansa (olen kulluut suomalaisilta tutuilta).
        Voit toki ottaa vinkkejä nais -asioissa afrikkalaisilta tai kiinalaisilta!:)Heitä on paljon. Fiksu huomio.

        Mistä erottaa suomalaisen ja eestiläisen? Vastaus oli jo edel.vastauksessani - olemme erirotuisia.
        En ole viimeaikoina käynyt Latviassa - en voi kommentoida. Ja aika vähän sinne nyt porukkaa menee. Ei kyllä laumoittain!! Muu maailma on lopultakin auennut meillekin. Latviassa on käyty aikaisemmin riittävästi. Kulttuurikohteet on nähtyy ja kaupat eivät enää kiinnosta.

        Se piikkikorko juttu oli todella pieni-pieni osa alkutekstistäni ja vain vastalauseeksi niille, kenellä ne ovat "tikuksi silmissä". Miksi se sulle niin tärkeä on? Kirjotin, mitä kaikkea eestiläinen nainen osaa. Ja LISÄKSI on vielä naisellinen. Mitä se miehen pitäminen siihen kuuluu? Minä tykkään pukeutua näin ja kävellä ruokaostoksillakin piikkikoroilla. Jos mies siitä tykkä, on vaan lisä plussa!
        Edelleen - otiin kantaa juopottelevista nais-olennoista ja siitä kielenkäytöstä Jetsetin vastauksille. Onko se meuhkaamista? Ai-jaa olemme niin pieni-pieni, että ei meillä ole oikeus sanoa "suurille" mitään!! Juu!!

        Naisellisuudesta ei tarvitse mun sanoa enempää - sen ovat tehneet suomalaiset miehet osuvasti, kun kirjoittavat, mitä mieltä ovat ns. itsenäisistä suomalaisista naisista ja tyylistä, mikä mukamas kuuluu siihen. Jaksaa lukea!
        Eestiläisen luonne on positiivinen ja iloinen. Vain sen avulla olemmekin kaikesta selvinneet. Vaikeita aikoja on nähtyy! Olemme todella vieraanvaraisia. Olet varmasti huomannut sen, ollessa jonkun kotona kyläilemässä. Ja se, että Tallinnassa saat huonoa kohtelua, se on selvä merkki siitä, että suomalaisten kovaäänisten ja juopottelevien laumojen kestämisessä on tullut raja vastaan.... Pahoittelen, mut olemme todella väsyneet huorittelemisestä ja halvan tavaran ja viinan perässä huutelevistä joukoista täällä. Miksi vaivautua? Ja tulen taas siihen samaan, että juuri omien hyvien hyvätapaisten suomalaisten tuttujen puolesta harmittaa. Saapas nähää, milloin tulee rajaa vastaan niin Pärnussa kuin Saarenmaallakin.
        Ja siihen kumpi on parempi, ottiit kantaa lausessasi ".........Kommenttisi kyllä vahvistavat käsityksiäni virolaisista, valitettavasti."

        Miksi otat herneet nenään ja syytät kateellisuudesta heti kun joku uskaltaa kyseenalaistaa tätä asiaa?

        Ensinnäkään emme ole "erirotuisia" vaan niin läheistä sukua kuin kaksi eri valtiollista ihmisiä vain voi olla. Toisekseen en missään vaiheessa kieltänyt suomalaisten juopottelua ja räyhäämistä Tallinnassa, mutta ei asioita voi niputtaa yhteen sanaan: tuulipukunaiset. Minullakin on tuulipuku. Ja ne piikkikorot. Ulkonäkönin puolesta minua usein luullaan slaavilaiseksi ja mm. brasilialaiseksi. En usko, että saamani huono kohtelu Tallinnassa johtuu suomalaisuudestani (mitä se edes on: sukujuuret vai?). Olen asunut useassa eri maanosassa ja monissa kaupungeissa, mutta silti Tallinna on - oikeasti - kaikista tylyin. Eikä se minua haittaa, tiedän itse nykyisin kuviot ja osaan tylyttää itsekin enkä enää ota nokkiini sillä tiedän ettei se ole henkilökohtaista vaan kulttuurisidonnaista. Maassa maan tavalla tai maasta pois, eikö vain?

        Minä en myönnä kateellisuutta virolaisia kohtaan. Enkä kateellisuutta ole itsekään kokenut, mielestäni syyt ovat muualla. Naisellisuus tarkoittaa virolaiselle yhtä asiaa ja suomalaiselle toista, miksi tätä ei voi hyväksyä?

        Juopottelua esiintyy molemmissa maissa, se ei ole vain suomalaisten synti! Toki olen itse hävennyt suomalaisten puolesta, mutta eräs virolainen ystäväni kiteytti asian näin: "hehän ovat lomalla! jos virolainen menee lomalle paljon edullisempaan paikkaan kuin oma kotimaa, niin hän käyttäytyy ihan samalla tavalla kuin suomalainen nyt". Ja näin uskon asian olevan.

        Siltikin, edelleenkään virolaisten naisten on turha tulla sanomaan minulle miten pukeutua tai käyttäytyä. Minä annan kaikkien kipsutella koroissaan jos niin haluavat. En vain pidä siitä, että suomalaisuuteni tekee minusta automaattisesti huonomman ihmisen.
        Vielä ikävämpää on kuulla se virolaiselta kun olen vuosia opiskellut viron kieltä, asunut maassa, opiskellut kulttuuria ja aina kunnioittanut sitä maata ja sen taustoja.

        Milloinhan tämä kuilu saataisiin poistettua ja voitaisiin oppia arvostamaan naapuria? Enkä tarkoita arvostamisella vain hyvien puolten korostamista, vaan sitä, että kunnioitetaan toista kulttuuria ja sen koko sisältöä.

        Hauku lisää, jos haluat. Minä lähden matkalle ja jätän tämän keskustelun tähän.


      • Eestittär
        suomalais-ugrilainen nainen kirjoitti:

        Miksi otat herneet nenään ja syytät kateellisuudesta heti kun joku uskaltaa kyseenalaistaa tätä asiaa?

        Ensinnäkään emme ole "erirotuisia" vaan niin läheistä sukua kuin kaksi eri valtiollista ihmisiä vain voi olla. Toisekseen en missään vaiheessa kieltänyt suomalaisten juopottelua ja räyhäämistä Tallinnassa, mutta ei asioita voi niputtaa yhteen sanaan: tuulipukunaiset. Minullakin on tuulipuku. Ja ne piikkikorot. Ulkonäkönin puolesta minua usein luullaan slaavilaiseksi ja mm. brasilialaiseksi. En usko, että saamani huono kohtelu Tallinnassa johtuu suomalaisuudestani (mitä se edes on: sukujuuret vai?). Olen asunut useassa eri maanosassa ja monissa kaupungeissa, mutta silti Tallinna on - oikeasti - kaikista tylyin. Eikä se minua haittaa, tiedän itse nykyisin kuviot ja osaan tylyttää itsekin enkä enää ota nokkiini sillä tiedän ettei se ole henkilökohtaista vaan kulttuurisidonnaista. Maassa maan tavalla tai maasta pois, eikö vain?

        Minä en myönnä kateellisuutta virolaisia kohtaan. Enkä kateellisuutta ole itsekään kokenut, mielestäni syyt ovat muualla. Naisellisuus tarkoittaa virolaiselle yhtä asiaa ja suomalaiselle toista, miksi tätä ei voi hyväksyä?

        Juopottelua esiintyy molemmissa maissa, se ei ole vain suomalaisten synti! Toki olen itse hävennyt suomalaisten puolesta, mutta eräs virolainen ystäväni kiteytti asian näin: "hehän ovat lomalla! jos virolainen menee lomalle paljon edullisempaan paikkaan kuin oma kotimaa, niin hän käyttäytyy ihan samalla tavalla kuin suomalainen nyt". Ja näin uskon asian olevan.

        Siltikin, edelleenkään virolaisten naisten on turha tulla sanomaan minulle miten pukeutua tai käyttäytyä. Minä annan kaikkien kipsutella koroissaan jos niin haluavat. En vain pidä siitä, että suomalaisuuteni tekee minusta automaattisesti huonomman ihmisen.
        Vielä ikävämpää on kuulla se virolaiselta kun olen vuosia opiskellut viron kieltä, asunut maassa, opiskellut kulttuuria ja aina kunnioittanut sitä maata ja sen taustoja.

        Milloinhan tämä kuilu saataisiin poistettua ja voitaisiin oppia arvostamaan naapuria? Enkä tarkoita arvostamisella vain hyvien puolten korostamista, vaan sitä, että kunnioitetaan toista kulttuuria ja sen koko sisältöä.

        Hauku lisää, jos haluat. Minä lähden matkalle ja jätän tämän keskustelun tähän.

        En ole haukkunut, ei leuhanut, ei suuttunut.....
        En ole vastanut kenellekään muille tähän kirjoittaneille.
        Sulle vastasin...kun huomasin, että olet asunut Tallinnasa ja jopa oppinut eestin kielttä!!! ja osaat nähää, mistä kiikasta tuulee.... Voisimme ihan hyvin olla mukavaia tuttuja toinentoisille. Ei mulla eikä muillakaan eestiläisillä ole mitään yksittäisten hyvätapaisten suomalaisten vastaan.... Juoppolaumoja emme todella jaksaa! Ja tuttusi oli vaan diplomaattinen niin kuin minäkin omille suomalaisille tutuilleni . Se on valitettavasti vaan puolikkas lauseesta ja toinen puoli lauseesta jäi vaan sanomatta.... Se on sitä vieraanvaraisuutta!
        Jos olisit mun tuttu, sanoisin niin sullekin. Varmasti!
        Ja tunnistaamme niin veneläisen kuin myös suomalaisen juuri rotun piirteistä kasvoilla ja kehon rakenteesta. Mutta erottaako joku japanilainen, aafrikkalainen tms. kauemmalta tullut meidät toinentoisistaan? Ja kun se tuulipuku-nainen kaljakassineen on niin näkyvää Tallinnan katuilla, kun se valitettavasti on, niin sen leiman saa eestiläinen!!
        Mukavaa matka! Kirjoitin toivossa, että valistaisit kansalaisiasi. Toivon todella, että se kuilu pieneneisi ja oppisitte kunnioittamaan pientä, mutta fiksua kansa, olisitte kiinnostunut meidän kultuuristamme ja saisitte sen piikkikoron silmästä!


      • Thanks!
        Eestittär kirjoitti:

        Tarkoitus on kirj.vastaus Sulle, ei aloittaa suuri keskusteluryöppö. Se ei vie mihinkään.
        Huomaa! Minä ottiin kantaa VAAN pariin asiaan - siis Naisena olemiseen. Ja erityisesti siihen, minkälaisen suomalaisen nais-olenton näkee usein laivoilla ja siihen, minkälaista kielenkäyttöä sain lukea Jetsetin kirjoitukselle.
        Kyllä piikkikoroilla pysyy pystyssä mukulakiveilläkin, mut siihen tarvitaan elinikäinen oppiminen, ei vaan satunainen :) Ja en ole kyllä ketään eestiläistä naista nähnyt piikkikoroissa lenkkipoluilla. Oletko Sä?
        Vastaukseksi Sulle vähän nyt muistakin asioista.
        Olette "valloittanut" kansana koko pienen Eestin joukottain ja omistavasti - ei rauhaa teistä enää edes Saarenmaalla... Pärnusta ja Tallinnnasta puhumattakaan. Ennen olivat riesaksi huudavat juopottelevat venäläiset, nyt te. Teillä vaan on enemmän rahaa. Rakastatte jopa samoja laulujakin, oletteko itse huomanneet! ("Moskovan valot", "Rakastaan elämää" yms.) Voisitte toki kunnioittaa maamme kultuuria eikä järjestää tänne niin mielettömästi juopottelureissua, kun on niin halpaaaa!!! On valitettava, että juuri se porukka tekee täällä hallaa koko suomen kansalle, kun se on niin näkyvää ja sitä ON paljon. Minulla on todella hyviä ja pitkäaikaisia ystäviä Suomessa. Ihania ihmisiä. Sivistyneitä. Hyvätapaisia. Harmittaa heidänkin puolesta!!! En todella kirjoittaa täällä ilosta huutaen, että "saitepas nyt, suomalaiset!", vaan harmittaa, että teidän maine
        on täällä, Eestissä, huono. Ja tästä ette voi syytellä ketään muuta, kun vaan itseänne:( Ehkä siinä piilee myös syy, miksi Sinulle ei tarjotaa paikka raitsikassa eikä palvella kaupoissa?
        Totta on. Moukkia löytyy puolin ja toisin, mutta että laumoittain??
        Olemme erirotuisia ja kyllä sen näkee ylensä jo kasvoista onko suomalainen, veneläinen tai eestiläinen....
        Eesti on vanha kultuurikansa. Olemme tottuneet hyväksymään erilaiset "vallottajat". Meitä on vähän, mutta elossa olemme!! Kieli ja kultuuri on tallella. Olemme viimeaikojen saavutuksilla niin kultuuri, muoti, musiikki, urheilu yms.aloilla kiinnittänyt nimensä posittiivisessä mielessä maailmankartalle. Ja sitä kaikkea todella lyhyessä itsenäisyyden ajassa! Eteenpäin menoo on mielettöön! Ja lähtökohdat olivat taloudellisesti miinus nollassa. Täällä on todella paljon nähtävyyksiä jos vaan kiinnostusta löytyis.....
        Itseasiassa, mikä on Nimegassa? Ilmeisesti baari? Onko se joku tietty taso, mistä pitäis olla onnelinen, kun siellä käy flaksi?
        Eestin nainen on itsenäinen. Usein akadeeminen koulutus. Pulavuodet lähimenneisyydessä - täällä tiedettään, mitkä ovat ruoka- ja tavarakupongit - opettivat tekemään kaiken itse. Niin ompelutyöt kun myös remonttihommat. Tarvitse mennä VAAN n 13 v takaperin. Siitä minun ikäinen suomen nainen ei tietää mitään. Eestiläinen osaa käyttää luovuutta, kekseliäisyyttä , kädentaitoa jokapäiväisesssä elämässä, että pärjäisi sillä palkkatasolla, mikä vieläkin jää KOVASTI alle suomalaista keskinmäistä palkkatasoa. Siihen, että näyttäis Naiselta ja huolitettulta, ei tarvitaa mielettömaästi rahaa, mafioso miestä tai 50v rikasta miestä.:) Tarvitaan vaan tyylintajua ja tilanteentajua. Säästettään oikeista asioista. Ja se juju on kykyssä nauttia Naisena olemisesta. Se on etuoikeus!

        Nyt sanasta Eesti. VAAN Suomi käyttää koko maan nimetyksessä yhtä maakunta - siis Virun maakunta. See jää Tallinnasta itään. Historiasta ja siitä ajasta kun Suomessa oli pakollinen "kuivakausi", käytiin Suomesta pirttikauppa salaan Eestin puolelle Porvoon saaristoista tai lähellä sitä, mistä on lyhin ja helpoin matka meren ylitse. Vastaspuolella on Eestissä Virun maakunta - Länsiviru- ja Itävirunmaakunta. Eli mentiin Viruun tai siis Viroon. Sieltä se nimi tuli! Koko muu maailma käyttää Estonia. Ja oli hauskaa lukea Suomen alaasteen historian kirjasta? kysymys: "Mistä Virolaiset ovat keksineet sanaa Eesti????"
        Kyllä me olemme Eesti ja mä olen edelleen eestittär, kun se kuuluu näin ollaa. Valittaan.
        Olen ylpeä, että olen eestiläinen.

        Kirjoittaja on selvästikin sivistynyt ja älykäs nainen, jolla on paljon hyviä pointteja. Samaa valitettavasti ei voi sanoa tyhmistä suomalaisnaisista, jotka tässäkin ketjussa kykenevät ainoastaan saivartelemaan epäolennaisuuksista ja takertumaan yksittäisiin sanoihin ilman järjen häivääkään.

        Ihmettelen suuresti sitä, että kukaan teistä junteista ei ole vielä keksinyt ryhtyä huomauttelemaan Eestittären muutamasta kirjoitus- ja kielioppivirheistä, sillä se todellakin sopisi moukkamaiseen tyyliinne.


      • Heh heh
        suomalais-ugrilainen nainen kirjoitti:

        Miksi otat herneet nenään ja syytät kateellisuudesta heti kun joku uskaltaa kyseenalaistaa tätä asiaa?

        Ensinnäkään emme ole "erirotuisia" vaan niin läheistä sukua kuin kaksi eri valtiollista ihmisiä vain voi olla. Toisekseen en missään vaiheessa kieltänyt suomalaisten juopottelua ja räyhäämistä Tallinnassa, mutta ei asioita voi niputtaa yhteen sanaan: tuulipukunaiset. Minullakin on tuulipuku. Ja ne piikkikorot. Ulkonäkönin puolesta minua usein luullaan slaavilaiseksi ja mm. brasilialaiseksi. En usko, että saamani huono kohtelu Tallinnassa johtuu suomalaisuudestani (mitä se edes on: sukujuuret vai?). Olen asunut useassa eri maanosassa ja monissa kaupungeissa, mutta silti Tallinna on - oikeasti - kaikista tylyin. Eikä se minua haittaa, tiedän itse nykyisin kuviot ja osaan tylyttää itsekin enkä enää ota nokkiini sillä tiedän ettei se ole henkilökohtaista vaan kulttuurisidonnaista. Maassa maan tavalla tai maasta pois, eikö vain?

        Minä en myönnä kateellisuutta virolaisia kohtaan. Enkä kateellisuutta ole itsekään kokenut, mielestäni syyt ovat muualla. Naisellisuus tarkoittaa virolaiselle yhtä asiaa ja suomalaiselle toista, miksi tätä ei voi hyväksyä?

        Juopottelua esiintyy molemmissa maissa, se ei ole vain suomalaisten synti! Toki olen itse hävennyt suomalaisten puolesta, mutta eräs virolainen ystäväni kiteytti asian näin: "hehän ovat lomalla! jos virolainen menee lomalle paljon edullisempaan paikkaan kuin oma kotimaa, niin hän käyttäytyy ihan samalla tavalla kuin suomalainen nyt". Ja näin uskon asian olevan.

        Siltikin, edelleenkään virolaisten naisten on turha tulla sanomaan minulle miten pukeutua tai käyttäytyä. Minä annan kaikkien kipsutella koroissaan jos niin haluavat. En vain pidä siitä, että suomalaisuuteni tekee minusta automaattisesti huonomman ihmisen.
        Vielä ikävämpää on kuulla se virolaiselta kun olen vuosia opiskellut viron kieltä, asunut maassa, opiskellut kulttuuria ja aina kunnioittanut sitä maata ja sen taustoja.

        Milloinhan tämä kuilu saataisiin poistettua ja voitaisiin oppia arvostamaan naapuria? Enkä tarkoita arvostamisella vain hyvien puolten korostamista, vaan sitä, että kunnioitetaan toista kulttuuria ja sen koko sisältöä.

        Hauku lisää, jos haluat. Minä lähden matkalle ja jätän tämän keskustelun tähän.

        "Hauku lisää, jos haluat. Minä lähden matkalle ja jätän tämän keskustelun tähän."

        Kaljanhakureissulle Tallinnaan, arvatenkin.


      • suomalais-ugrilainen nainen
        Heh heh kirjoitti:

        "Hauku lisää, jos haluat. Minä lähden matkalle ja jätän tämän keskustelun tähän."

        Kaljanhakureissulle Tallinnaan, arvatenkin.

        Itse asiassa olen täällä kirjastossa lukemassa ja kopioimassa vuosien 94 ja 95 sanomalehtiä, teen nimittäin kriittisen tekstintutkimuksen keinoin työtä siitä, mitä virolaiset lehdet uutisoivat tuolloin Eurooopan Unionista.

        Että heh heh itsellesi. Onneksi sulla tuo huumoripuoli on kunnossa kun ei älyllä ole siunattu.

        Hyvät joulut joka tapauksessa.


      • Eestittär
        suomalais-ugrilainen nainen kirjoitti:

        Itse asiassa olen täällä kirjastossa lukemassa ja kopioimassa vuosien 94 ja 95 sanomalehtiä, teen nimittäin kriittisen tekstintutkimuksen keinoin työtä siitä, mitä virolaiset lehdet uutisoivat tuolloin Eurooopan Unionista.

        Että heh heh itsellesi. Onneksi sulla tuo huumoripuoli on kunnossa kun ei älyllä ole siunattu.

        Hyvät joulut joka tapauksessa.

        Tämä tekstisi oli niin huvittava ja herätti monta epäilystä ja ihmettelyä: olet matkoilla... kirjastossa? tekemässä tutkimustyötä ... vastailemassa ... keskustelupalstan "älypäälle"? Pienentäkö kriittinen tekstintutkimuskeino virolaisista lehdistä kuilua kahden maan välillä?

        Kopioinnilla ja lainauksilla saa aikaiseksi todella paljon! Riippuu vaan, mitkä ovat lähtökohtat ja minkäläiset henkilökohtaiset näkemykset. Osaatko olla objektiivinen näiten seuravien laianusten valossa? Mitä olet tehnyt sen eteen, että eestiläinen kulttuurimme tulisi posittiivisesti tutuksi kotimaassasi?

        Eli siis ajatukseksi oli:
        "....Milloinhan tämä kuilu saataisiin poistettua ja voitaisiin oppia arvostamaan naapuria? Enkä tarkoita arvostamisella vain hyvien puolten korostamista, vaan sitä, että kunnioitetaan toista kulttuuria ja sen koko sisältöä."

        Ja ristiriitäiset lähtökohtat:
        "....tiedän itse nykyisin kuviot ja osaan tylyttää itsekin enkä enää ota nokkiini sillä tiedän ettei se ole henkilökohtaista vaan kulttuurisidonnaista. Maassa maan tavalla tai maasta pois...."

        "....Tallinna on maailman epäystävällisin kaupunki... " Oletko todella nähnyt kaikki maailman kaupunkit!

        "....Yleensä olen kyllä vain kohdannut ilahtuneita ja matkailijoista pitäviä ihmisiä..."

        "....olen vuosia opiskellut viron kieltä, asunut maassa, opiskellut kulttuuria ja aina kunnioittanut sitä maata ja sen taustoja...."

        "....Kommenttisi kyllä vahvistavat käsityksiäni virolaisista, valitettavasti."

        "....Kyllä virolaisilla naisilla on vielä matkaa kun verrataan Suomen tilanteeseen....."

        Minä en voi uskoa, että tutkimustyöstäsi tule näillä hyvin ristiriitaisilla ajatuksilla ja ennakkokäsityksillä objektiivinen. Valittaan.
        Tulemuksen voin arvioita edellisten lainausten valossa seuraavalaiseksi:
        "....Enkä tarkoita arvostamisella vain hyvien puolten korostamista....."

        P.S. En ole Tallinnasta kotoisin.

        Suomen kulttuuria olen käynyt katsomassa-maistamassa Saariselään asti. Tanssinut monoissa ja tuulipuvussa:) "Läänihovissa"; Ihastellut lumi/jää-linna Kemissa; Nähnyt "aurinkoisempia" kaupunkeja, kuten Vaasa ja Naantali. Tanssinut Seinäjoen tangokadulla tangoa; Syönyt Lemissa särää (muistuttaa kovasti eestiläistä uuniperuna-lampaa paisita); pää on ollut pyörällä "pyöreässä" Haminassa; Nauttinut Punkaharjulla Ret-Retissa Iljaa Repinin taiteesta; Lempikaupunkini on Porvoo Wanhaan Porvoon ansiosta; Tykkään Turusta. Olen saanut mahdollisuuden tutustua mm. Kuopioon, Savonlinnaan, Kotkaan, Jyväskylään, Poriin. Opettelut huonolla tuloksella nypläystä Raumassa; pyöräilyt Ahvenanmaalla... Ja Helsinki, tottakai. Paljon nähtävyyksiä. Yrittänyt tanssia ravintoloisa, mut ei siitä mitään tullut, kun kauheasti teillä törmäillään......
        Ihailen suuresti suomalaisten kunnioitusta luontoa kohtaan! Arvostan teidän "suuria ikäluokkia" ja myös fiksuja nuoria ihmisiä. Munikäisistä suomalaisista on löytynyt kaiken vähinteen mielenkiintoisia ajatuksia, persoonia.
        Olen yrittänyt rakentaa maidemme väliin siltaa kertomalla oamkohtaisia aidoja positiivisiä kokemuksia. Miksi te sen kaiken pilatte laumoittain?
        Eestissä on tapahtunut MIELETTÖN eteenpäin meno viimeiset 10 vuotta. Ei kaikki ole viellä mallillaan, mutta suuntaa on oikein. Harmittaa kovasti ne menetetyt 50 v itsenäisyydestämme!!


      • Eestin ystävä. kans.
        Thanks! kirjoitti:

        Kirjoittaja on selvästikin sivistynyt ja älykäs nainen, jolla on paljon hyviä pointteja. Samaa valitettavasti ei voi sanoa tyhmistä suomalaisnaisista, jotka tässäkin ketjussa kykenevät ainoastaan saivartelemaan epäolennaisuuksista ja takertumaan yksittäisiin sanoihin ilman järjen häivääkään.

        Ihmettelen suuresti sitä, että kukaan teistä junteista ei ole vielä keksinyt ryhtyä huomauttelemaan Eestittären muutamasta kirjoitus- ja kielioppivirheistä, sillä se todellakin sopisi moukkamaiseen tyyliinne.

        Näin on.


      • suomalais-ugrilainen nainen
        Eestittär kirjoitti:

        Tämä tekstisi oli niin huvittava ja herätti monta epäilystä ja ihmettelyä: olet matkoilla... kirjastossa? tekemässä tutkimustyötä ... vastailemassa ... keskustelupalstan "älypäälle"? Pienentäkö kriittinen tekstintutkimuskeino virolaisista lehdistä kuilua kahden maan välillä?

        Kopioinnilla ja lainauksilla saa aikaiseksi todella paljon! Riippuu vaan, mitkä ovat lähtökohtat ja minkäläiset henkilökohtaiset näkemykset. Osaatko olla objektiivinen näiten seuravien laianusten valossa? Mitä olet tehnyt sen eteen, että eestiläinen kulttuurimme tulisi posittiivisesti tutuksi kotimaassasi?

        Eli siis ajatukseksi oli:
        "....Milloinhan tämä kuilu saataisiin poistettua ja voitaisiin oppia arvostamaan naapuria? Enkä tarkoita arvostamisella vain hyvien puolten korostamista, vaan sitä, että kunnioitetaan toista kulttuuria ja sen koko sisältöä."

        Ja ristiriitäiset lähtökohtat:
        "....tiedän itse nykyisin kuviot ja osaan tylyttää itsekin enkä enää ota nokkiini sillä tiedän ettei se ole henkilökohtaista vaan kulttuurisidonnaista. Maassa maan tavalla tai maasta pois...."

        "....Tallinna on maailman epäystävällisin kaupunki... " Oletko todella nähnyt kaikki maailman kaupunkit!

        "....Yleensä olen kyllä vain kohdannut ilahtuneita ja matkailijoista pitäviä ihmisiä..."

        "....olen vuosia opiskellut viron kieltä, asunut maassa, opiskellut kulttuuria ja aina kunnioittanut sitä maata ja sen taustoja...."

        "....Kommenttisi kyllä vahvistavat käsityksiäni virolaisista, valitettavasti."

        "....Kyllä virolaisilla naisilla on vielä matkaa kun verrataan Suomen tilanteeseen....."

        Minä en voi uskoa, että tutkimustyöstäsi tule näillä hyvin ristiriitaisilla ajatuksilla ja ennakkokäsityksillä objektiivinen. Valittaan.
        Tulemuksen voin arvioita edellisten lainausten valossa seuraavalaiseksi:
        "....Enkä tarkoita arvostamisella vain hyvien puolten korostamista....."

        P.S. En ole Tallinnasta kotoisin.

        Suomen kulttuuria olen käynyt katsomassa-maistamassa Saariselään asti. Tanssinut monoissa ja tuulipuvussa:) "Läänihovissa"; Ihastellut lumi/jää-linna Kemissa; Nähnyt "aurinkoisempia" kaupunkeja, kuten Vaasa ja Naantali. Tanssinut Seinäjoen tangokadulla tangoa; Syönyt Lemissa särää (muistuttaa kovasti eestiläistä uuniperuna-lampaa paisita); pää on ollut pyörällä "pyöreässä" Haminassa; Nauttinut Punkaharjulla Ret-Retissa Iljaa Repinin taiteesta; Lempikaupunkini on Porvoo Wanhaan Porvoon ansiosta; Tykkään Turusta. Olen saanut mahdollisuuden tutustua mm. Kuopioon, Savonlinnaan, Kotkaan, Jyväskylään, Poriin. Opettelut huonolla tuloksella nypläystä Raumassa; pyöräilyt Ahvenanmaalla... Ja Helsinki, tottakai. Paljon nähtävyyksiä. Yrittänyt tanssia ravintoloisa, mut ei siitä mitään tullut, kun kauheasti teillä törmäillään......
        Ihailen suuresti suomalaisten kunnioitusta luontoa kohtaan! Arvostan teidän "suuria ikäluokkia" ja myös fiksuja nuoria ihmisiä. Munikäisistä suomalaisista on löytynyt kaiken vähinteen mielenkiintoisia ajatuksia, persoonia.
        Olen yrittänyt rakentaa maidemme väliin siltaa kertomalla oamkohtaisia aidoja positiivisiä kokemuksia. Miksi te sen kaiken pilatte laumoittain?
        Eestissä on tapahtunut MIELETTÖN eteenpäin meno viimeiset 10 vuotta. Ei kaikki ole viellä mallillaan, mutta suuntaa on oikein. Harmittaa kovasti ne menetetyt 50 v itsenäisyydestämme!!

        ...jos noin pahasti olen sinua loukannut.

        Totta on se, että suomalaiset käyttäytyvät huonosti Viron reissuillaan, tuli itse todetuksi se asia taas todeksi tällä viimeisellä matkalla. Mutta en silti pidä kansojamme kovinkaan erilaisina, samanlaisia juntteja ja tuppisuita ollaan kaikki.

        Sain kaiken tarvitsemani materiaalin, ja rahvusraamatukogussa naiset olivat erittäin ystävällisiä. Pientä byrokratiaa, mutta se toimi. Tutkimukseni lähtee siis hyvin käyntiin.

        En ole mitenkään erityisen rakastunut virolaisiin kansana tai kulttuurina, mutta pidän siitä kielestä. Suhtautumiseni on omasta mielestäni hyvin neutraalia verrattuna suurimpaan osaan suomalaisia ja virolaisia. En halua siis mollata yhtään ketään, en myöskään suomalaisia. Sen verran ylpeä omista juuristani kyllä olen, että en niele yleistyksiä, joissa kaikki suomalaiset naiset luetaan kännisiksi tuulipukuporoiksi, varsinkin kun itse tiedän ettei asia ole niin. Asenteissa on paljon parannettavaa molemmin puolin. En kuitenkaan koe, että se on yksinomaan minun tehtäväni. Toivon omalla käyttäytymiselläni ja olemisellani jättämään virolaisiin hieman erilaisen kuvan suomalaisista, ja suomalaisten kanssa jaan mielelläni tietoani ja kokemustani virolaisista.

        Tallinna on edelleenkin mielestäni epäystävällinen kaupunki, mutta siihen vaikuttaa mielestäni myös se, että Tallinnan väestöstä 52 prosenttia on venäläisiä ja venäläisten ja virolaisten välit eivät ole kovinkaan lämpimät. Juopa on huomattava. Virolaiset sanovat, että haavat ovat vielä liian kipeitä ja venäläisten mielestä virolaiset eivät ole tarpeeksi nöyriä, heidän mielestään virolaisten pitäisi katsoa venäläisiä ylöspäin. En tiedä onko tämä absoluuttinen totuus, mutta tällaiseen tulokseen olen tullut tallinnalaisten kanssa keskutellessani.

        Totta on, että virossa on menty huimasti eteenpäin, sen näin konkreettisesti 10 vuotta vanhoja lehtiä lukiessani. Mutta mielestäni virolaisia vaivaa kärsimättömyys asioiden suhteen, materialismi ja sen ilmentymät. Totta kai on hienoa, että kehitytään, mutta kehitystä on muukin kuin yläluokan vaurastuminen ja Viru-keskukset. Enkä tällä todellakaan halua herättää yhtään enempää pahaa verta, tuli vain mieleen tällainen asia. Toivon todella, että Viro onnistuisi pitämään myös omaa omistusta niin, ettei kaikki omistus valuisi ulkomaille. Ulkomaista pääomaa toki tarvitaan, mutta pitäisi katsoa asioita pitkällä tähtäimellä ja muistaa huolehtia kansan toimeentulosta ja sivistyksestä ettei käy kuten Yhdysvalloille tai Iso-Britannialle (osa porukasta putoaa yli laidan ja se vain hyväksytään). No joo, menin vähän hakoteille tässä...

        Joka tapauksessa olen pahoillani kaikesta mitä suomalaiset tekevät ja ennen muuta olen pahoillani, että kirjoituksellani loukkasin teitä ihmisiä.
        Haluaisin vain, että osaisimme arvostaa toisiamme, oikeasti, että voisimme oppia toisiltamme ja rakentaa hyvät naapuruussuhteet kun samasta alkuperästä kuitenkin olemme. Vikoja on molemmilla, ja kaikilla kansoilla, totta kai. Yritettäisiin vain olla ottamatta sitä niin kamalan vakavasti, jooko? Liiallinen ylpeys ei ole hedelmällistä.

        Hyvää joulua kaikille.
        Älkää nyt suuttuko...


      • Eestittär ja Nainen
        suomalais-ugrilainen nainen kirjoitti:

        ...jos noin pahasti olen sinua loukannut.

        Totta on se, että suomalaiset käyttäytyvät huonosti Viron reissuillaan, tuli itse todetuksi se asia taas todeksi tällä viimeisellä matkalla. Mutta en silti pidä kansojamme kovinkaan erilaisina, samanlaisia juntteja ja tuppisuita ollaan kaikki.

        Sain kaiken tarvitsemani materiaalin, ja rahvusraamatukogussa naiset olivat erittäin ystävällisiä. Pientä byrokratiaa, mutta se toimi. Tutkimukseni lähtee siis hyvin käyntiin.

        En ole mitenkään erityisen rakastunut virolaisiin kansana tai kulttuurina, mutta pidän siitä kielestä. Suhtautumiseni on omasta mielestäni hyvin neutraalia verrattuna suurimpaan osaan suomalaisia ja virolaisia. En halua siis mollata yhtään ketään, en myöskään suomalaisia. Sen verran ylpeä omista juuristani kyllä olen, että en niele yleistyksiä, joissa kaikki suomalaiset naiset luetaan kännisiksi tuulipukuporoiksi, varsinkin kun itse tiedän ettei asia ole niin. Asenteissa on paljon parannettavaa molemmin puolin. En kuitenkaan koe, että se on yksinomaan minun tehtäväni. Toivon omalla käyttäytymiselläni ja olemisellani jättämään virolaisiin hieman erilaisen kuvan suomalaisista, ja suomalaisten kanssa jaan mielelläni tietoani ja kokemustani virolaisista.

        Tallinna on edelleenkin mielestäni epäystävällinen kaupunki, mutta siihen vaikuttaa mielestäni myös se, että Tallinnan väestöstä 52 prosenttia on venäläisiä ja venäläisten ja virolaisten välit eivät ole kovinkaan lämpimät. Juopa on huomattava. Virolaiset sanovat, että haavat ovat vielä liian kipeitä ja venäläisten mielestä virolaiset eivät ole tarpeeksi nöyriä, heidän mielestään virolaisten pitäisi katsoa venäläisiä ylöspäin. En tiedä onko tämä absoluuttinen totuus, mutta tällaiseen tulokseen olen tullut tallinnalaisten kanssa keskutellessani.

        Totta on, että virossa on menty huimasti eteenpäin, sen näin konkreettisesti 10 vuotta vanhoja lehtiä lukiessani. Mutta mielestäni virolaisia vaivaa kärsimättömyys asioiden suhteen, materialismi ja sen ilmentymät. Totta kai on hienoa, että kehitytään, mutta kehitystä on muukin kuin yläluokan vaurastuminen ja Viru-keskukset. Enkä tällä todellakaan halua herättää yhtään enempää pahaa verta, tuli vain mieleen tällainen asia. Toivon todella, että Viro onnistuisi pitämään myös omaa omistusta niin, ettei kaikki omistus valuisi ulkomaille. Ulkomaista pääomaa toki tarvitaan, mutta pitäisi katsoa asioita pitkällä tähtäimellä ja muistaa huolehtia kansan toimeentulosta ja sivistyksestä ettei käy kuten Yhdysvalloille tai Iso-Britannialle (osa porukasta putoaa yli laidan ja se vain hyväksytään). No joo, menin vähän hakoteille tässä...

        Joka tapauksessa olen pahoillani kaikesta mitä suomalaiset tekevät ja ennen muuta olen pahoillani, että kirjoituksellani loukkasin teitä ihmisiä.
        Haluaisin vain, että osaisimme arvostaa toisiamme, oikeasti, että voisimme oppia toisiltamme ja rakentaa hyvät naapuruussuhteet kun samasta alkuperästä kuitenkin olemme. Vikoja on molemmilla, ja kaikilla kansoilla, totta kai. Yritettäisiin vain olla ottamatta sitä niin kamalan vakavasti, jooko? Liiallinen ylpeys ei ole hedelmällistä.

        Hyvää joulua kaikille.
        Älkää nyt suuttuko...

        Lopputuloksesi oli sitten sama, mikä oli alkutekstini pointi - suomalaisten yleisessä käyttäytymiskultuurissa.

        Loukannut minua? Vastasin vaan Sun väittämille!
        Joo. Yleistäminen ei oo fiksua ja olisi riittänyt vastauksesksi: "...Sen verran ylpeä omista juuristani kyllä olen, että en niele yleistyksiä, joissa kaikki suomalaiset naiset luetaan kännisiksi tuulipukuporoiksi, varsinkin kun itse tiedän ettei asia ole niin..."
        Olisin samantien pyytänyt Sinulta anteeksi! Tiedän kokemuksistani saman asiaan!
        Alkutekstissä (monesko kertaa se jo on, kun mainitsen sen) viittäsin selvästi kohderyhmän, kenelle tekstini oli tarkoitettu:"....Suomen keskiiässä oleville kännisille olentoille laivoissa, Eestin katukuvassa..... Naisiksi heitä ei voi sanoa, kun käyttäytyminen, puhetyyli, äänenkäyttö ja vaatetus on mitä on...." Naiselle kuulluu olla naisellinen, mikä ei ole vaan pukeutuminen, vaan kokonaisuus, mikä koosttuu mm. kielenkäytöstä, eleistä.
        Jos olisit pysynyt asiassa, koko kirjeenvaihtoa ei olisi ollut.
        Nyt esittäät näennäisesti anteeksipyynnön ja samalla vetäät taas mukana TODELLA laajoja teemoja?? Suorastaan opetat meille, mitä meidän pitäisi tehää......... Sanot, ettet pitä meidän kultuurista, ihmisistä?? Pidät vaan kielestä.

        Minulla olisi ratkaisu mikä olisi paras niin Eestille kuin Suomellekin. Nimittäin: Jos alkoholin hinta alennetais Suomesssa Eestin hintatasolle, niin vodkaturismi tänne, Eestin loppuisi, meidän katukuva näyttäisi fiksummalta ja eurot jäisivät Suomeen, millä voisi hankkia lisää työpaikkoja ja verot eivät olisi niin alyttömiä, että isot työnantajat (tehtaat,firmat ym) voisivat pysyä Suomessa; Jäisi rahaa lääkärinliitolle ja Suomessa ihmiset pääsisivät lääkäreille ja monivuotiset leikkausjonot lyhenesivät, tai..... Jatkaanko?
        Silloin ei olisi enää mun asiaa puuttua siihen, kuinka käyttäytytte, pukeututte, haistattelette... Olisitte silloin kotona!
        Mut kun "rääväsuiset lonkeroleidit" (sorry-mut en keksinyt sitä itse, vain luin täältä palstalta) ovat antamassa vodka- ja "niiiin halpaaaa"-turismilla kasvoja täällä ja se menee eestiläisten piikkiin......, katson,että mulla oli ja on oikeus aukaista suunsa. Lopultakin. Enemmän kun 20 v on vieraanvaraisinä kestetty!
        Palstoilta "hyppii kasvoille" suoranainen rassismi Suomessa kaikkien muukalaisten kohtaan.
        Ja on erittäin tervetullut kun ".....Toivon omalla käyttäytymiselläni ja olemisellani jättämään virolaisiin hieman erilaisen kuvan suomalaisista, ja suomalaisten kanssa jaan mielelläni tietoani ja kokemustani virolaisista." Kiitos Sulle siitä. Kiitos myös omien suomalaisten tuttujen puolesta.
        Vaan muutos isojen massojen sivistyksessä voi vähentää kuilua ja silloin voimme TASAVERTAISINÄ
        puhua asioista. Sivistys on A ja O. Ja eestiläiset ovat tunnettuja juuri sivistyneenä kansana ulkomailla.

        Rauhallista Joulua ja tervetuloa tutustumaan
        eestiläisen kultuuriin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe