Mitä tekemistä pennulle?

Eivainriitä

Minulla on nelikuinen sakumix, varsin toimelias tapaus. Lenkkeilytän koiraani päivässä 1,5-2 tuntia, jonka lisäksi se saa juosta pihalla vapaana 2-3 tuntia päivässä. Koiralla on aktivointileluja, raakaluita ja puruluita puuhanaan. Yritän kouluttaa sille tällä hetkellä jotain ihan perusjuttuja, muttei ole kovin oppivainen tai motivoitunut. Ihmisen kanssa leikkimisestä se ei ole oikein kiinnostunut. Minulla ei ole enempää aikaa antaa koiralle, ja koira on pitkästynyt ja turhautunut ja tuhoaa kenkiä ja huonekaluja. Mietin, uskaltaisiko koiran viedä jo yhden rokotuksen saaneena koirapuistoon tai koulutuskentälle, kun koirakavereita meillä ei ole. Johonkinhan koiran energiaansa pitäisi saada purettua, mutta minä en tämän enempää voi tarjota. Jollei jotain ratkaisua löydy, joudun ehkä antamaan koiran kotiin, jossa omistaja esimerkiksi on täysin työttömänä/eläkkeellä ja koira voi saada kaiken ajan päivästä.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikkeasitäonkin

      nappi sille rakille niin asia on ok.

      oliko vaikeaa, ei kai ihmist ole luotu koiralle leluksi.

      • eivainriitä

        Ja mitenkäs tämä tapahtuu? Jos koira on poissa ollessani tehnyt tuhoja enkä saa sitä rysän päältä kiinni. Ei se tajua, jos vasta paljon myöhemmin tulee kurmuutusta.


    • Sakupaukku

      Vedätä lelua/dummya maata pitkin mikä on höystetty lihan hajulla. Uskaltaa tuon ikäisen kanssa jo mennä treeneihin koirakoululle rohkeasti soittoa vaan!

    • asdasdasdasda

      Noin pienet pennut nyt rikkoo asioita ihan vaikka kuinka liikuttaisi. Sen ikenet kutiaa ja se tutustuu maailmaan. Rajaa pennulle yksi huone jossa ei ole rikottavaa, ainoastaan joku oma turvallinen lelu (johon ei voi tukehtua tms). Itse annan aina pienen pahvilootan jossa muutama pikkunapu syötäväksi. Sen jälkeen pentu käy nukkumaan ja odottaa siihen asti, että palaan.

    • Käytöstäkö

      http://www.koirakoulukompassi.com/artikkeleita/ tuolla on koulutuksesta, ruokinnasta, käytöksestä ja aktivoinnista juttua illan ratoksi suositan nuokin lukaisemaan läpi jos edellä mainittujen lisäksi heräisi uusia ajatuksia. Tosiaan se on pentu vasta ja täysin normaalia käytöstä..

    • ftghfhfth

      Entä oletko opettanut koiraa rauhoittumaan?

      Se joutuu kuitenkin olemaan sisätiloissa, ihan yksin, noin 20 tuntia päivässä. Se aika on hyvä rauhoittaa löhöilyyn ja rauhalliseen puuhasteluun, kuten luiden syömiseen. Tietysti koira nauttii tekemisestä, mutta ei kannata elää liikaa koiran ehdoilla. Elä arkena itsesi mukaan ja opeta koira rauhoittumaan. Viikonloppuina voi vaikka käydä pidemmillä lenkeillä ja kunhan koira kasvaa, niin aloittaa jokin harrastus.

      Kyllä agilitymestaritkin rauhoittuvat työpäivän ajaksi, riekkumiset hoidetaan sitten muualla :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2089
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      201
      1773
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1685
    5. 80
      1155
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      272
      1034
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      126
      984
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      885
    Aihe