Remmirähjä kaksikko

Betoniporsaspaimen

Meille tuli juuri uusi, vanhempi koiraherra (3v) taloon entisen teininartun (11 kk) seuraksi koiran entisten omistajien pitovaikeuksien takia.
Ongelmana on se, että teinikoiramme on opettanut tälle uros koiralle huonoja tapoja. Eli uros oli aluksi hihnassa todella kiltti ja kuuliainen, mutta nyt yhteisten lenkkien aikana uros oppinut haukkumaan ja rähisemään toisille koirille.

Meillä on siis kaksi remmirähjää talossa ja keinot alkaa olla vähissä. Molemmat koirat menettävät täysin "järkensä" muiden koirien tullessa vastaan. Huomio herpaantuu, käskyjä ei kuunnella ja hihnaa vasten revitään minkä keretään. Herkkujen kanssa opettelu ei ole auttanut aiemminkaan. Olemme myös pysähtyneet ja yrittäneet istuttaa koirat toisen koiran tullessa vastaan, mutta arvaattekin varmaan ettei se tulosta tuota. Tiedän että tilanteessa pitäisi pitää pää kylmänä ja olla rauhallisen päättäväinen, mutta isokokoisia koiria on hyvin hankala pitää kontrollissa, mikä aiheuttaa turhautumisen.

Pitäisikö koiria alkaa käyttämään eri aikaan ulkona? Miten hihnassa haukkumisen saisi koulutettua pois, onko muita tapoja kuin herkut? Apua kaivattaisiin, sillä on epämukavaa lenkkeillä kahden remmirähjän kanssa ja toivoisin että joskus voitaisiin ohittaa vieras koira ilman haukkuriehunta kohtauksia.

Sitten vielä, onko olemassa niin sanottuja Cesar Millanin tapaisia koirakouluttajia suomessa, jotka tulevat kotiin paikan päälle näyttämään koulutusvinkkejä? Jos on, minkä hintaista tämä mahtaa olla?

4

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tivottavastirähinäloppuu

      Yksitellen ulkoiluttaminen,ja rähjäämisen poiskitkeminen yhdeltä kerrallaan voisi olla kokeilemisen arvoista.Jos onnistuu yksin,niin sitten koitat kaksin.
      Paljon on tuossa sinusta itestä kiinni.Et sais kiristellä hihnaa kun näät vieraan koiran,siitä koira ymmärtää että pyydät apua siltä.Ja siksi rähjää.Ryhdikkäästi kävelet,etkä oo huomaavinas muita koiria,komenna ja kiellä jos koira ei osa olla.Mutta älä jätä hihnaa komentamisen jälkeen tiukaksi,se kuumentaa vaan koiraa lisää.Ja kun ohitus menee hyvin,kehu heti ohituksenjälkeen lempeällä äänellä koiraa.Älä itse vilkuile muita koiria,äläkä jännittele jäykistele tai pysähtele,kävele niin rennosti kun vain voit.
      Johtajuus varmaan ongelma.Johtaja päättää mitä tehdään,sulla nyt koirat.
      Kyllä rahalla koulutusta saa,mutta varmaan satasia kerta tai jotain.Voit katella teiltäpäin netistä kouluttajia,ja kysyä hintoja.Kaikki kouluttajat ei välttämättä ole hyviä,haastavaa myös löytää sellainen joka itselle sopii.

    • Drama_King

      Hmm! Taitaa olla pientä auktoriteettivajetta teillä. Namit nyt ei ole varmaan useinkaan kovin hyvä ratkaisu koiran hiljentämiseen. Sen pitäisi lähteä siitä että koira(t) kunnioittaa omistajaansa ja tekevät niin kuin on neuvottu. Itse olisin varmaan lähtenyt vastaavassa tilanteessa ohjeistamaan vanhempaa ettei ota junnusta mallia ja junioria kehottanut vain käyttäytymään. Ennakointi on kaiken a ja o. Siksi olisin ottanut koirat vierelle hyvissä ajoin heti kuin vastapuoli ilmestyy horisonttiin ja valmistanut koirat ohitukseen mainituilla ordereilla ja puhumalla niille koko ajan. Jos/kun tilanne olisi eskaloitunut, niin keskeyttänyt mellastuksen kurkkuäänellä "KRHHMMM" tai "PERKKELEE". Helvetillinen volyymi tuossa jonka jälkeen välitön tyylin vaihto sanoilla "antakaahan olla". Ja sen jälkeen matka jatkunut sitten normaalisti. Tämä jonka kerroin on siis opittu yhden remmirähjärin koulimisessa yhteiskuntakelpoiseksi mutta asetettuna sinun asemaasi kahden rähjän kanssa.

      Tuo vanhempi koiruutesi alkaa juuri olla siinä iässä että se alkanee taas kuunnella sinua. Siksi panosta nyt tuon kanssa yhteistyön hiomiseen erillisillä lenkeillä, mutta älä unohda myöskään yhteislenkkejä. Nuoremman kohelluksia voi katsoa vielä osittain läpi sormien, mutta silti koko ajan uusia asioita opettaen.

      Erillislenkeillä pyri tutustumaan oman alueenne muihin koiriin, kummankin kanssa eri sukupuolta oleviin niin vältyt draamoilta. Kysy kumpaa sukupuolta vastaantuleva on, anna hetki haistella jos eri ja jos vastaantulija on antanut luvan(kaikki ei anna ja usein hyvä niin) ja sitten kehota koiraa jatkamaan matkaa. Äläkä missään nimessä vedä hihnasta halutessasi jatkaa matkaa jos koirat on nokikkain, siitä alkaa älämölö. Samoin pitäkää molemmat omistajat huoli ettei hihnat pääse solmuun, se on toinen mikä aiheuttaa tappelun jos molemmat koirat vielä vierastaa toisiaan.

      Yhteislenkeillä taas panosta sitten siihen että menette vain ohi vaikka tulija olisikin jo tutuksi tullut. Tämä siksi ettei sitten tule mitään kolmoisdraamoja jossa on yksi tyttökoira ja kaksi urosta tai päinvastoin. Koirat kun hallitsevat tuon dramatiikan todella hyvin. ;D

    • Onniamatkia

      Yllä olevan erillislenkitysten lisäksi tarvitaan sisätiloissa olevaa kontaktiharjoitusta joko lelulla tai namilla koirasta riippuen kumpi sytyttää eniten. Joillakin rähjääjillä olen nähnyt patukan/pallon suussa jota ovat lenkin ajan kantaneet vaan ei tuo poista itse ongelmaa: kontaktinottoa.
      Aluksi treenasin erikseen molempia (toinen portin takana) pikku hiljaa aloin treenailla saman aikaisesti molempia ja tätä nykyä mennään hienosti hihnassa kirjaimmellisesti. Toki tuohon auttoi sekin että annoin molemmille jäisiä raakaluita kolutavaksi 2-3x viikossa jolloin saivat purkaa patoumia sallittuun tekemiseen.

    • ongelmaton-omistaja

      Oletko varma, että teinikoira on opettanut tavat? Ettei olisi vain vanhempi taipuvainen ollut aina tuollaiseen ja kotiutuessaan alkanut toteuttaan vanhaa käytösmalliaan?

      Eri aikaan voi aluksi käyttää, mutta tuskin seuraavaa reilua 10-vuotta?

      Mitä rotuja mahtaa olla?

      Paikallaan jumittaminen oikein tehtynä voi olla hyvä, mutta väärin tehtynä yleensä huono idea, jos koiraa ei passivoi mitenkään. Ei voimalla, vaan älyllä! Tää on taitolaji, ei "ruokatunti" tai "köydenvetokisa". ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe