vetokoukun asennus mazda 6

mazda

kertokaa kokemuksia millainen homma on laittaa vetokoukku, mazda 6 2.3 gt sedaniin vm-2003.

4

3145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnipekka

      Vetokoukun mukana tulee ohje,jota noudattamalla homma hoituu.2003 malliseen autoon sopii perus-johtosrja.Autossa kun ei le led-jarruvaloja eijä led-vilkkuja.
      Työn iloa!

      (Asensin Mazda6 -14,vetokoukun.Asennus sujui hyvin.Mutta v.....n johtosarjan tilasin Saksasta.Sen piti olla merkkikohtainen .Kopan päällä oli oikean auton kuva vieläpä oikeaa vuosimallia.Mutta sisältö olikin Kia Ceed.Arvaat varmaan.Minkään johdon väri eikä liitin sopinut Mazdaan.Meni koko päivä - myöhään iltaan ennen kuin kaikki ok.Tuurilla tällainen mittari sai johdot oikein.Vieläpä ekalla kerralla!)

    • koukunasentajamazda6

      Asensin itse vetokoukun 2004 vuoden mazda 6 sedaniin. Homma on lopulta helpompi kuin luulisi ainakin ohjeita kun etukäteen katsoi, mutta kyllä siinä aikaa kulumaan sai. Pistän omat kokemukseni, koska joku kuitenkin joskus tulee asentamaan vielä ja ainakin itse olisin halunnut tietää siitä etukäteen sen mitä nyt kerron. Asennusaika 3 tuntia oli ensikertalaisella 3 tuntia kahtena päivänä eli 6 tuntia, että siitä os viittaa. Asennutus olisi maksanut n. 200 eur joten säästö on melkoinen. koukku maksoi kovil savonlinnassa toimituksineen 150 eur ja sähkösarja 70 eur motonetistä. Puskuri irti, takavalot ja pistokkeet niihin irti, taka- äänenvaimennin ja tavarasäiliön verhoilu vararenkaineen irti. takapeltiä peltisaksilla piti leikata 2 kämmenen kokoista reikää, sitten 4 reikää määrätyn kokoisiksi ja sujautetaan koukun runko-osakokonaisuus sinne ja pultit kiinni oikeaan momenttiin.
      Suosittelen etukäteen hankkimaan 17 millin poranterän (karalla joka sopii omaan porakoneeseen 13 mm yleensä), takimmaisen äänenvaimentajan tiivisteen (n. 3 eur motonetistä esim), hyvät peltisakset, 10 mm poranterä, porakoneeseen menevä hiontapallo tai joku terävän pellin ja 10 mm reikien suurentamiseen sopiva viilauspää tai pyöröviila, hyvä työvalo, normaalit käsityökalut mm. 8 mm 10mm 13 mm 17 mm ja 19 mm hylsyt ja kiintoavaimet, momenttiavain, sähköruuvitaltta, tavallinen taltta, ristipäätaltta, autotunkki, kuppeja eri ruuveille, kärkipihdit.
      Puskurin ja "huopasisälokasuojien" kiinnikemuovit ei sitten lähde irti ehjänä, turha toivo. Niiden tilalle kannattaa olla varalla esim. 5 mm koneruuvit pit 20 mm mutterit ja korialuslevyt tai siis isot prikat. Myös puskurin taka ala kiinnikkeisiin omat uudet ruuvit varalle. Omassa ne jopa puuttui kokonaan. Samoin pakoputken ja äänenvaimentajan kiinnitysruuvit 8 mm x 40 mm prikkoineen ja muttereineen kannattaa uusia, ovat yleensä umpiruosteiset jotka kannattaa uusia. Puskurin kolon joutuu tekemään ja se on helpointa tehdä peltisaksilla ja mattopuukolla. Aukosta tuli noin 7 cm leveä ja 8 cm korkea reunasta, eli vähän enemmän kuin ohjeessa mutta kannattaa sovittaa sitä välillä leikatessa kasausvaiheessa. Puskurin sivukiinnitykset ylhäällä huopalokasuojan piilossa voi osoittautua ettei niitä enää saa alkuperäistyylillä kiinni, koska tämän ikäisissä se kohta peltireunaa on niin ruostunut. Sinne kannattaa esim. tehdä pitkäkuituisesta lasikuidusta sisäpuolelle joku l muotoinen jatke pellin reunalle, johon saa porattua reiän ja laittaa uudet kiinnitysruuvit esim 5 mm x 20 mm. Puskurin irrotuksesta löytyy youtubesta usa videoita jos ne piiloruuvit ja muutkin ruuvit purkuvaiheessa ei heti löydy. Sähkösarjan asennus on enimmäkseen pistokkeen asennusta, johtojen vetoa jne. läpireikä johdoille kannattaa tehdä kun puskuri on vielä irti.

      • koukunasentajamazda6

        Unohtui mainita vielä se että pakoputken lämpösuojan reikä kun pitää leikata peltisaksilla, niin sen reiän sijainnin keskikohdan saa parhaiten merkattua poraamalla tavarasäiliön puolelta 10 mm poranterällä läpi lämpösuojan. Sitten piirtää siitä harpilla tms. 7 cm ympyrän ja leikkelee pellin, ei tarvitse koko peltiä irrottaa sen takia, onnistuu paikallaan kyllä koska on alumiinia ja tilaa on alapuolella hyvin.


      • Anonyymi
        koukunasentajamazda6 kirjoitti:

        Unohtui mainita vielä se että pakoputken lämpösuojan reikä kun pitää leikata peltisaksilla, niin sen reiän sijainnin keskikohdan saa parhaiten merkattua poraamalla tavarasäiliön puolelta 10 mm poranterällä läpi lämpösuojan. Sitten piirtää siitä harpilla tms. 7 cm ympyrän ja leikkelee pellin, ei tarvitse koko peltiä irrottaa sen takia, onnistuu paikallaan kyllä koska on alumiinia ja tilaa on alapuolella hyvin.

        Itse porasin lämpösuojalevyn kaksi popniittiä auki, jotta levyä sai käännettyä riittävästi oulttien kiinnittämiseen. Putkien irroitus kumipidikkeistä oli yllättävän työlästä johtuen ruosteesta ja 'tateista' pidikekoukkujen päissä. Itsellä meni itse mekaaniseen asennustyöhön noin 7h sähköjen asennukseen kuluva aika. Isoin työ oli tehdä reiät takapeltiin. Näitä reikiähän piti leikata yht. 4 kpl, koska molemmilla puolilla oli kaksi peltikerrosta. Käytin leikkaamiseen pistosahaa sekä porakonetta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9849
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      402
      4266
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      2956
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2845
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      226
      2640
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2634
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1833
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      69
      1676
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1610
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe