Mistä saa kestäviä sipulikukkia

Villiorvokki

Sellsisia tulppaaneja jotka kukkisivat vuodesta toiseen ja jopa lisääntyisivät ja niitä ei tarvitse nostaa maasta ylös

8

<50

Vastaukset

 • tulppaanit istutetaa syksyllä,,, silloin niitä saa jokapaikasta

 • tuskinpa joka paikasta saa kaikkia lajikkeita. Useimmiten syksyllä marketit tmv myyvät lähinnä halpoja yhden kauden kukkijoita. Tavallisesti vuosia säilyvät ja kukkivat lajikkeet on puutarhaostoksia eikä halvimpia, mutta lajikkeita kannattaa tutkia hyvä aina maksaa ja vaatii sopivan maan ja hoidon

 • Olen istuttanut haarautuvia kirkkaan punaisia tulppaaneja, jotka eivät ole kovin korkeita, mutta palkitsevat vuodeta toiseen ja jopa lissäntyvät itsestään. Ts samasta sipulista tulee monta kukkaa. Myymälässä vuosia sitten joku toinen asiakas niitä minulle suositteli ja ovat olleet todella hyvä ostos. Valitettavasti nimeä en osaa sanoa, mutta sipulipussin kyljessä on varmaankin kuva jossa lyhyehköjä monihaaraisia tulppaaneja. Onnea etsintään...

 • Tiedän kukkapenkin, jossa kukkii edelleen vuonna 1995 istutetut keltaiset tulppaanit. Ovat levinneet hyvin, joskus on otettu ylös ja jaettu. Kaikki muut vuosien aikana istutetut ovat hävinneet osa nopeammin, osa vähän hitaammin. Voisiko keltainen väri olla kasvilla erityisen kestävä? Sipulit olivat ihan vain marketista.

 • keltainen on jokin perusmuoto, aika monet punaisetkin 'muuttuu' vuosien myötä keltaiseksi...koskaan ei keltaista ole laitettu, mutta niin vain muut värit vähenee ja keltaisia ilmestyy tyhjästä.

 • Tulppaanit ei tykkää tiiviistä savimullasta. Semmoiselle maalle pitää tulppaanipenkki perustaa hiekkapitoiseksi multamaaksi.

 • Villitulppaanit ja Darwin-lajikkeet kestää ja lisääntyy, pitkälle jalostetut tahtoo taantua ilman uudelleenistutusta. Talvimärkyys tekee eniten tuhoja, eli puupeukalon neuvo hyvä. Ainakin Viherpeukalon sipulit on olleet hyviä ja suht edullisia, markettiostot joskus ihan huippuja eli kokeile ja hämmästy:)

  Narsissit säilyy myös, niiden sipulit ei maistu myyrillekään.

 • meillä maistuu myyrille ihan kaikki... narskut syöty loppuun ja nyt on menossa valkosipulit.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  90
  3699
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1739
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  61
  1419