Paloaseman kuntosali

45787542

Mihinkähän lakiin se Pietikäisen mukaan perustuu että asemalla pitää olla kuntosali ? Parille miehelle.

64

1110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitäähän-se

      paikallisen kuntosaliyrittäjän leipä viedä tarjoamalla samat palvelut ilmaiseksi kunnan puolesta.

    • järvinen

      no että jaksaa hiihtää 100the ladulla

    • sehän

      on se suomenlaki.Meinaako persukset että sitä pitäis rikkoa.

      • huumorimiehiä-olet

        kärsämäen keskusta se tässä kunnassa lakeja rikkoo ja palkkaa sen jälkeen lakimiehiä kunnan varoilla avukseen nololla lopputuloksella


      • sehän
        huumorimiehiä-olet kirjoitti:

        kärsämäen keskusta se tässä kunnassa lakeja rikkoo ja palkkaa sen jälkeen lakimiehiä kunnan varoilla avukseen nololla lopputuloksella

        kärsäpersus näyttäis nyt olevan valmis lakeja rikkomaan.Laki kun määrää että kuntosali palomiehille.


      • 5687643

        Eli mikä laki?


    • kateuttako

      Se kuule työ on sellainen että vaatii tietynlaisen peruskunnon jota sohvalla makoilemalla ei saavuta. Pelastustoimen töissä ei auta heti ensimmäisellä kumarruksella niksauttaa selkää kuten normikansalaisilla tapana jos kahvikuppia raskaampaa joutuu nostamaan.
      Laki kun vielä määrittää, vaatii tietynlaiset kuntotestaukset vuosittain (savusukellus mm.) jne. niin kyllä se vaan työnantajan tulee järjestää kuntosali, ja on myös halvempaa yhteiskunnalle jotta työntekijöiden työkyky säilyy.
      Paikallisen kuntosaliyrittäjän toimintaan tämä ei vaikuta millään tavoin. Kautta aikain paloasemilla on ollut kuntosali.

      • onono

        EI tule päivää että menisi tuo kepujen laksuoppi jakeluun. Kokeileppa nyt uudestaan perustella kuinka uusi punttisali varusteineen yhdelle tai kahdelle palkolliselle oli kannattava sijoitus sen sijaan että olisi annettu kunnan kustantama vapaalippu edellisille jo olemassa olevaan kuntosaliin?
        Kyllä sinä junttipieni sen tiedät kuinka tuossa käy. Paloaseman punttisalille ne nykyisen yrittäjän asiakkaat siirtyy. Ei puutu kuin a-oikeudet kun ilmainen punttisali autonpesupaikkoineen jo löytyy. Vpk-laisten luuhausnurkka osa 2.

        Siihen nähden mikä kunnan asenne työntekijöitään kohtaan on viime aikoina ollut naurattaa vieläkin tuo sinun kommenttisi kuinka kunta huolehtii palkollistensa hyvinvoinnista heh heh


      • 567763335

        Ja lehemät lentää. Palomiehiltä vaaditaan tietty kuntotaso mutta mikään laki ei velvoita kuntaa rakentamaan omaa salia. Varsinkin kun Kärsämäellä heitä on palkollisina 2. Siellä kun rupiaa vpk:n pojatkin käymään niin kyllä se paikallisen yrittäjän salilla rupeaa näkymään.


      • jokukuka
        567763335 kirjoitti:

        Ja lehemät lentää. Palomiehiltä vaaditaan tietty kuntotaso mutta mikään laki ei velvoita kuntaa rakentamaan omaa salia. Varsinkin kun Kärsämäellä heitä on palkollisina 2. Siellä kun rupiaa vpk:n pojatkin käymään niin kyllä se paikallisen yrittäjän salilla rupeaa näkymään.

        kukahan valtuutettu seon Pitikäisen kynää pidellyt, sama tieten kun hiitolatua


      • ruiskumestari

        Tervetuloa mukaan VPK toimintaan jos homma noin kovasti hiertää.
        Sitten kun hommiin joutuu, ei tarvi sen jälkeen kadehtia. Siinä se samalla punnitaan onko kateellisesta kirjoittelija käppänästä muualle kuin käpymehtään.


    • vällähäliä

      yksi punttisali sen rinnalla kun paanulinna kaatuu kunnan niskaan ensi kesänä

    • kuusaanmies

      Siinä taas pientä köyhää kommunistia ahistaa!

    • paloasema

      ei näytä kummoinen kunto olevan meidän kahdella palomiehellä vuosia istuneet ja kortia pelanneet ei taida kuntosali olla paljon käytössä näillä miehillä.

    • ArnoldS

      Ei löydy semmoista lakia tai ohjesääntöä mihin Pietikäinen kuntosalin rakentamisen perustelee. Taitaa vanha mies höpäjätä.

      • jokilaasojenpalolaitos

        Kärsämi ei ulkoista palvelujaan.


      • Anonyymi
        jokilaasojenpalolaitos kirjoitti:

        Kärsämi ei ulkoista palvelujaan.

        ei niin eikä Kärsämäelle sais ulkoa tulla!


    • palomiesonerimies

      Kyllä se paloaseman kuntosali perustuu Kärsämäen VPK:n puheenjohtajan lakiin.

    • Järjenköyhyyttä

      On se, jos kahelle käyttäjälle oma kuntosali! Ei ole järkeä tällaisen ehdottajalla. Kuntoa voi kohentaa lukuisilla muillakin keinoilla kuin kuntosalilla. Ja jos sinne pitää kuitenkin päästä, on kärsämäellä jo olemassa kuntosali. Pari vapaalippua sinne ja homma kunnossa

      • mtsss

        Kateutta seon kuntosali-yrittäjää kohtaan, typillistä Kämäkiläistä kateuta kaikkea joka yrittää ja ehottomasti tapettava jos alkaa menestymään, tämä on se Kämäkiläinen henki ollut ja on, ja se tappaa koko kunnan


      • Anonyymi
        mtsss kirjoitti:

        Kateutta seon kuntosali-yrittäjää kohtaan, typillistä Kämäkiläistä kateuta kaikkea joka yrittää ja ehottomasti tapettava jos alkaa menestymään, tämä on se Kämäkiläinen henki ollut ja on, ja se tappaa koko kunnan

        tuo on 101 rosentisesti tosi!


    • järjenkäyttöä

      Jokaisella paloasemalla on kuntosali. Sinnehän varmasti pääsee mukaan toimintaan ja luulenpa että saa varmasti käyttää kuntosalia.

      • sepäse--

        Kuntosaliyrittäjältä leipä suusta ja vpk-laisten luuhausnurkkaan oheistoimintaa autojen pesemisen rinnalle


      • 352352352

        Nyt ei olekkaan toiminnasta tai sen käyttämisestä kyse. Vaan siitä, onko järkeä parille palomiehelle rakentaa kuntosalia. Vpk:n porukka joutaa käydä yksityisellä koska se on vapaaehtoistoimintaa.


    • 86710112

      Oli vapaehtoista tai ei niin pelastuslaitos vaatii yhtäpaljon vpk. Laiselta kuin vakituiseltakin. Ja eikös siellä pyöri mukana myös lanssi väkeä?

      • 555252

        Vpk:n porukka joutaa käydä yksityisellä koska se on vapaaehtoistoimintaa. Kyllä kun meidän kahta palomiestä ja vpk: n porukkaa kahtoo niin olis ehkä aikaisemminkin pitänyt treenata.


    • puntti254

      Eikös se ole mahtava asia että on vapaehtoistoimintaa. Sehän se vasta kalliiksi tulisi jos kaikki olisivat vakihenkilöitä.

      • 555252

        Hieno homma etä on vapaaehtoista mutta ei ne silti olis tarvinnu omaa puntisalia.


      • Lähes

        irvokasta tilanteessa missä säästöjen takia potkitaan kunnan työntekijöitä kortistoon ja parille kustannetaan punttisali..


    • fffkkkiii

      Rakennettiin pelastuslaitokselle joka maksaa vuokrana takaisin.

      • käyttäjämaksaa

        Maksaa tiloista kunnalle vuokraa kuten ATTETOKIN, näin se on hoidettu.


      • Totuus2015ko

        Ei muuten Attendo maksa vuokraa.


      • joo-

        Ei mene kuin 20 vuotta kun uusi pl maksaa itse itsensä takaisin rak.kustannusten puolesta. Saatiin tk:n vuokraa yli puoli milliä joka vuosi mutta ne meni attendon mukana säästötalkoissa..


      • piikkiauki

        Samalla tavalla enemmistöpäättäjät hoitavat palolaitoksen vuokran.


    • piipaapiipaa

      Voi hyvänen aika mitä kateellista kirjoittelua. Kyllä on Kärsämäkisillä tyhjät taskut kun paloasemaa, VPK:laisia pitää kadehtia. Myös sen rinnastaminen että punttisalilla ja kunnanvaltuuston päätöksillä (ulkoistetaan palveluja) jokin yhteys, niin jo on kaukaa haettua.
      Kyseessä yhteiseen turvallisuuteen liittyvä rakennus sekä henkilöt. Tämä homma muuten tulevaisuudessa saattaa olla harvojen kuntien etuoikeus. Myös palolaitoksen väki ikääntyy, VPK toimintaan ei välttämättä löydy tulijoita (syrjäseutukuntien ongelma), niin pitäkää omistanne huoli niin kauan kuin heitä on!!!
      Ennenkaikkea tervemeno mukaan harrastuksen pariin!! - autoja pesemään ja painoja nostelemaan. Tosin homma ihan kaikkea muuta, vaatii sitoutumista, ja kaikista ko. hommiin ei ole.
      Jos paloaseman punttisali pois paikallisen yrittäjän pärjäämisestä, silloin yrittäjä voi aivan hyvin lopettaa toimintansa - pienestä on kiinni. Jos yrittäjää ajattelette, käyttäkää kuntalaiset hänen palvelujaan. Sieltä varmasti saa enemmän tuloja kuin palokunnan väen toimesta. Muutoinkin jos säästöjä halutaan, ei koululaiset tarvitse urheilukenttiä, luisteluratoja. Entä hiihto. Miksi ladut pitää valmiiksi aurata? Irvokasta touhua tällainen samalla kun porukkaa potkitaan kortistoon

    • pesusienijapuntti

      SISÄASIAINMINISTERIÖ 30.11.2007, Pelastussukellusohje. Pelastussukeltajan fyysisen toimintakyvyn arviointi jossa vaaditaan tietty toimintakyky.
      Myös työnantaja pelastuslaitos (kuin pelastuslaitokset koko Suomessa) tukee työntekijöidensä liikuntaa ja tähän liittyvää toimintaa. Kyseessähän työssä jaksamiseen, työsuojeluun/ennaltaehkäisy liittyvä toiminta. Pelastuslaitos muuten mitä ilmeisemmin maksaa Kärsämäen kunnalle vuokraa tiloista joten...

    • 16kg

      Mitä seuraavaksi? Onhan siellä tuolitki että palomiehet saa istua. Vai saako ne istua työajalla? Mariskaa jostain vielä tyhjänpäiväsemmästä!

    • 7262525

      No voi v..., eihän tässä ole ollut vpk:n toiminnasta kyse, vaan siitä että miksi muutamalle miehelle rakennetaan kuntosali. Vapaaehtoistoiminta on hyvä asia, ja ilman vapaaehtoisia ei tuokaan homma onnistu.

      • kyykyttäjä

        VPK:laisilla samat kuntovaatimukset kuin vakituisilla. Eli kyllä kuntosali palvelee myös heitä. Ja naisetkin tervetulleita mukaan toimintaan koska homma ei ole vain ja ainoastaan miehille.
        Mitä testiin tulee, siinä mitataan leuanveto, penkkipunnerrus, vatsalihakset, jalkakyykky. Lisäksi erillinen testirata täydessä savusukellusvarustuksessa. Joten ei lihaskuntoa voi harjoittaa kuin kuntosalilaitteilla. Joku idiootti ehdotti että kuntoa voi kohentaa muilla keinoilla. Mutta jos vaatimukset on mitä on, ei sitä marjoja poimimalla tai pussihyppelyä harrastamalla testit mene läpi.
        Joka tämän viestiketjun aloitti kannattaisi ensin selvittää asiat ennenkuin tyhmyyksiä alkaa kirjottelemaan. Pietikäinen on vain pelinappula isossa pelissä...


      • 7262525

        Eli olisivat voineet käydä puolen kilsan päässä paikallisella salilla treenaamassa. Ja edelleenkin vapaaehtoistoiminta on hienoa, lisää porukkaa mukaan.


      • Arnold2016
        kyykyttäjä kirjoitti:

        VPK:laisilla samat kuntovaatimukset kuin vakituisilla. Eli kyllä kuntosali palvelee myös heitä. Ja naisetkin tervetulleita mukaan toimintaan koska homma ei ole vain ja ainoastaan miehille.
        Mitä testiin tulee, siinä mitataan leuanveto, penkkipunnerrus, vatsalihakset, jalkakyykky. Lisäksi erillinen testirata täydessä savusukellusvarustuksessa. Joten ei lihaskuntoa voi harjoittaa kuin kuntosalilaitteilla. Joku idiootti ehdotti että kuntoa voi kohentaa muilla keinoilla. Mutta jos vaatimukset on mitä on, ei sitä marjoja poimimalla tai pussihyppelyä harrastamalla testit mene läpi.
        Joka tämän viestiketjun aloitti kannattaisi ensin selvittää asiat ennenkuin tyhmyyksiä alkaa kirjottelemaan. Pietikäinen on vain pelinappula isossa pelissä...

        Vai että lihaskuntoa ei voi harjoittaa kuin kuntosalilla, selvitteleppä asioita .


      • 12345h
        kyykyttäjä kirjoitti:

        VPK:laisilla samat kuntovaatimukset kuin vakituisilla. Eli kyllä kuntosali palvelee myös heitä. Ja naisetkin tervetulleita mukaan toimintaan koska homma ei ole vain ja ainoastaan miehille.
        Mitä testiin tulee, siinä mitataan leuanveto, penkkipunnerrus, vatsalihakset, jalkakyykky. Lisäksi erillinen testirata täydessä savusukellusvarustuksessa. Joten ei lihaskuntoa voi harjoittaa kuin kuntosalilaitteilla. Joku idiootti ehdotti että kuntoa voi kohentaa muilla keinoilla. Mutta jos vaatimukset on mitä on, ei sitä marjoja poimimalla tai pussihyppelyä harrastamalla testit mene läpi.
        Joka tämän viestiketjun aloitti kannattaisi ensin selvittää asiat ennenkuin tyhmyyksiä alkaa kirjottelemaan. Pietikäinen on vain pelinappula isossa pelissä...

        Uuden paloaseman myötäkö nuo esittämäsi fysikaaliset vaatimukset alkaa vasta koskemaan kärsämäen kunnan palohenkilöstöä?

        Mikähän mahtaa olla se "iso peli" kärsämäessä?


    • katsokaapeiliin

      Aina tiennyt että pienissä kylissä tämä kateus ja katkeruus on valloillaan, mutta kärsämäellä aivan huipussaan! Ajatelkaa nyt hyvät ihmiset! Tänne ei koskaan muuta eikä tule yrittämään kukaan. Aivan tämän negatiivisuuden ja kateuden takia. Katsokaa peiliin!!!

      • kuvastinn

        ,, ja valtuutetut Keput!!!!!!


    • kärsimysmäki

      Pitäskö paloasemalta ottaa pois, kieltää myös ilmanpainemittari, auton renkaan vaihto avaimet, pesusieni, kahvinkeitin jne.
      Näillä laitteillahan palomiehet ja sivutoimiset syövät yrittäjän leipää. Aivan hyvin autojen rengaspaineet voi käydä katsomassa bensa-asemayrittäjän tiloissa, kahvia voi juoda yrittäjän kahvilassa (pari kahvilippua annetaan jokaiselle), paloautoja ei saa pestä paloasemalla koska yrittäjällä on pesuhalli. Pyykinpesukonetta ei missään nimessä saa laittaa paloasemalle, pyykit voi lähettää pesuun jollekin pesulayrittäjälle. Ja suihkut, vesiputket irti seinistä heti. Vettä voi ostaa joltain yrittäjältä pullotettuna, jne.
      Voi hyvänen aika että on umpiossa kasvanutta porukkaa.

      • kyyyllä

        kärsäpersukset on.erilaisia "nuoria"....umpiossa.


    • nykyaikaa

      SISÄASIAINMINISTERIÖ 30.11.2007.
      Ja tokihan myös vuokranmaksajalla on oikeus pyytää tarvitsemiaan 2010 vuosiluvun tiloja.
      Ehkä kaikki sivistys ja tieto ei ole vielä tavoittanut kaikkia Kärsämäkisiä mutta kyllä se siitä.
      Tieto lisää tuskaa...

    • pelletit

      Näyttää tuo paloasema olevan varsinainen pyhä lehmä ja arka asia. Nythän on vain ollut puhe salin tarpeellisuudesta. Te oletta sen jo saaneet niin vittuako tuota vielä itkettä. Ei ole siivoojien , ruokalan työntekijöitten tai hoitajien puolustelijoita paljon näkynyt. Säästää piti, niin porukkaa pihalle. Lähinnä haukuttu tehottomiksi. No, jatkossa meillä on hyväkuntoisia ja reippaita palomiehiä ja vpk :n vapaaehtoisia.

      • karavaanikulkee

        Se on hieno asia että syrjäseudulta vielä löytyy reippaita vapaaehtoisia sekä palomiehiä jotka omasta työkunnostaan pitävät huolta. Vakituiset hoitavat heille kuuluvat tehtävät sekä vastuut. Lisänä, apuna sivutoimiset jotka yhteiskunnallisesti taloudellinen ratkaisu.
        Mitä tuota kadehtimaan. Kuntosali tulee maksettua takaisin vuokratuloina joita kunta perii. Niin, ja onhan jo olemassa olevalla palolaitoksella kuntosali. Kyseessä ei mikään uusi asia. Kuten Suomen jokaisella palolaitoksella on kuntosali.
        Mitä valtuuston päätöksiin; sotesekoiluihin, ulkoistamisiin tulee - kyseessä aivan eri asia kuin jokin muutaman neliömetrin kuntosali.


      • luutunen
        karavaanikulkee kirjoitti:

        Se on hieno asia että syrjäseudulta vielä löytyy reippaita vapaaehtoisia sekä palomiehiä jotka omasta työkunnostaan pitävät huolta. Vakituiset hoitavat heille kuuluvat tehtävät sekä vastuut. Lisänä, apuna sivutoimiset jotka yhteiskunnallisesti taloudellinen ratkaisu.
        Mitä tuota kadehtimaan. Kuntosali tulee maksettua takaisin vuokratuloina joita kunta perii. Niin, ja onhan jo olemassa olevalla palolaitoksella kuntosali. Kyseessä ei mikään uusi asia. Kuten Suomen jokaisella palolaitoksella on kuntosali.
        Mitä valtuuston päätöksiin; sotesekoiluihin, ulkoistamisiin tulee - kyseessä aivan eri asia kuin jokin muutaman neliömetrin kuntosali.

        kuka siivoo, tarkastaa, ei saa olla liian puhtasta, kops


      • lehdestäluettua

        Eikö se Fazer Amica tule ja siivoo, tarkastaa jne.?


      • 7654321
        karavaanikulkee kirjoitti:

        Se on hieno asia että syrjäseudulta vielä löytyy reippaita vapaaehtoisia sekä palomiehiä jotka omasta työkunnostaan pitävät huolta. Vakituiset hoitavat heille kuuluvat tehtävät sekä vastuut. Lisänä, apuna sivutoimiset jotka yhteiskunnallisesti taloudellinen ratkaisu.
        Mitä tuota kadehtimaan. Kuntosali tulee maksettua takaisin vuokratuloina joita kunta perii. Niin, ja onhan jo olemassa olevalla palolaitoksella kuntosali. Kyseessä ei mikään uusi asia. Kuten Suomen jokaisella palolaitoksella on kuntosali.
        Mitä valtuuston päätöksiin; sotesekoiluihin, ulkoistamisiin tulee - kyseessä aivan eri asia kuin jokin muutaman neliömetrin kuntosali.

        milläs se tk maksaa itsensä pa:n tavoin takaisin kun atelta "unohtui" periä vuokrat jotka selänne maksoi?


    • paloasema

      näkeehän sen päällepäin meidän palomiehistä että nämä tarvitsevat kuntosalin.

      • täälläonvaraa

        Nimenomaan, siksi VPK on tarpeellinen toimija kärsämäellä. Heikkokuntoiset palomiehet tarvitsevat hyvin koulutetun ja hyvä kuntoisen nuorekkaan VPK:n tukemaan virassaolevan ja tp palomiehen kuormaa. Siksi kunta investoi myös kuntosalin, lisäksi kunnan varallisuus on myös sellainen velkaa ja vastuita taitaa kuntalaista kohden tulla vain alun toistakymmentä tuhatta euroa. Valtion vastuut on asukasta kohden n. 20 000 euroa ja ovat vastuut päälle, menee siinä osa veloista perintönäkin perillisille.

        Hämeen puolessa iltasanomien mukaan VPK:laiset ovat hankkineet itse kevyen sammutusauton harjoitus käyttöön, kun pelastuslaitoksella ei ollut varaa, haluavat kai olla omalla paikkakunnalla pidenpään kuin kärsämiset?


    • rahaaon11

      Onse vaan mukava ku tehtiin uusi paloasema ja kunnon punttisali!

      • Habaaon

        Tuleeko sinne myös poreamme, kylpytynnyri?
        Monessa paikassa tällainen myös on. Eli nykyaikaa jos halutaan.
        Ite käyn 5 kertaa viikossa salilla niin on mukava sen jälkeen heittäytyä porealtaaseen.


    • Anonyymi

      Vieläkö VPK toimii pikkukylässä?

    • Anonyymi

      mitä vaatimuksia on pääsystä hälyosastoon? ei ole töitä, eläke on, ikää 40 ja vpk kiinnostaa. se on elämäntapa.

      • Anonyymi

        sairauseläkekkö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sairauseläkekkö?

        ikävä kyllä se..


    • Anonyymi

      Kyllä kysyy kovaa kuntoa palomiehen työ.
      Sinnepä vaan VPK n hommiin niin pääset sinäkin salille.

    • Anonyymi

      turha sinne on pyrkiä jos on jotain mt-diagnoosia taustalla, vaikka olisikin muuten terve, nimittäin jos tavoite on päästä oikeille keikoille.
      ne vaatii lääkärintarkistukset ja ongelmat paljastuu siinä, joten voit heittää hommalle hyvästit, vaikka se voisikin olla jollekulle ihan hyvä juttu päästä oikeisiin keikkoihin ja oppia rutiinit, olla palomies.

    • Anonyymi

      tai no en minä tiedä, ellei sitten asia mene niin että jos on nyt asiat kunnossa, niin ei kai se este välttis ole.
      silti tuo homma v aatii luonnetta ja ei se laiskoille sovi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8690
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2346
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1986
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1734
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      7
      1219
    Aihe