Mitä mieltä kiinteistöverosta?

money_money

Kiinteistöverolaput ovat taas tulleet postilaatikkoon. Oletko tyytyväinen saamaasi maksuun vai ihmetteletkö onko kiinteistösi todellakin niin arvokas kuin verottaja väittää?
Minä ainakin ihmettelen. en ole tiennytkään, että sivukylän hiekkatien varrella oleva tönöni on arvokkaampi kuin Helsingin herrojen luksusasunnot merenranta tonteilla. Lisäksi tasapuolisuuden nimissä, ihmettelen sitäkin, miksi toiset eivät maksa pihapiiriinsä rakentamistaan "kesäasunnoista" tai savusaunoista veroa ollenkaan, vaikka ne olisi sähköistetty ja viemäröity. Toisilla on uusia vapaa-ajan asuntoja metsänsiimeksessä, eikä niihinkään ole laitettu veromerkkiä.
Ne, jotka ovat lakinsa lukeneet, hankkivat lausuntoja "asumiskelvottomista" mökeistä ja keplottelevat siten kiinteistöveronsa pienemmiksi tai vallan pois.

Ihmetyttää sekin, miksi meidän pitää maksaa omistamisen riemusta? Mitä me saamme vastineeksi näistä kiinteistöveroista? - emme mitään -.
Näillä kiinteistöveroilla ajetaan ihmisiä vuokra-asumiseen, sillä monenkin kiinteistövero on niin suuri, että sillä maksaisi parin kuukauden vuokrat ja jäisikin vielä. Lisäksi jäisi monet muut omakotitalon kunnostuskustannukset ja ylläpitokustannukset pois.

35

1147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pruhju

      Katumaksu kerättin ennen kaupunkilaisilta.poistui varallisuus vero niin piti saada verotuloja valtiolle joku keksi että tietysti tottakai ja kiintöistöveron asunnonomistajille.

      • dfh8kijuncgy

        Vielä kun saavat ne metsämaat kiinteistöverolle, niin eikö sitten ole maaseutu kuivatettu.
        Kiinteistöverohan on kunnan tuloa...


      • persaukinenC

        Sitten se vasta huippu on kun palauttavat varallisuusveron ja jättävät sen rinnalle kiinteistöveron.
        Mitä tapahtuu, jos ei ole varaa maksaa kiinteistöveroja, jos on joutunut työttömäksi tai eläkkeelle? Hirvittää tuo postilaatikkoon tipahtanut lappu, kun kuukaudessakaan ei saa niin paljon rahaa kuin vero on. Pitää varmaan mennä pankista hakemaan kulutusluottoa, että saa nämä mielettömät verot maksettua. Mihin kunta nämäkin varat käyttää, olisi varmaan lohduttavaa monelle muullekin tietää?


      • mäkitupalainen12

        Lisäksi kunta voisi paremmin kartoittaa kiinteistönsä. Osa "paremmista" on rakentanut omakoti-talojensa pihoihin erilaisia savusaunoja ja kaikilla mukavuuksilla olevia makuu-aittoja. onko nämä kaikki kiinteistöverojen piirissä? Osa ei ole edes hakenut rakennuksilleen (uusille/siirretyille) rakennuslupaa tms.
        Haja-asutusalueella on metsiköissä mökkejä, ovatko nämäkään kaikki verojen piirissä?


      • tarkkanäköinen
        mäkitupalainen12 kirjoitti:

        Lisäksi kunta voisi paremmin kartoittaa kiinteistönsä. Osa "paremmista" on rakentanut omakoti-talojensa pihoihin erilaisia savusaunoja ja kaikilla mukavuuksilla olevia makuu-aittoja. onko nämä kaikki kiinteistöverojen piirissä? Osa ei ole edes hakenut rakennuksilleen (uusille/siirretyille) rakennuslupaa tms.
        Haja-asutusalueella on metsiköissä mökkejä, ovatko nämäkään kaikki verojen piirissä?

        Kateusverohan se oli vai mitä?


      • mäkitupalainen12
        tarkkanäköinen kirjoitti:

        Kateusverohan se oli vai mitä?

        Tasapuolisuusvero paremminkin. Osa maksaa samasta osa ei, vai mitä?


    • pruhju

      Vuokralle ja kaikki tuet...no eikai sentään vielä.

      • 09urhf

        Kyllä vain. Pirtti myyntiin ja rahat huvitteluun, Kunta varmaan antaa vuokra-asunnon kaaren-mäeltä. Siellähän ne muutkin ovat eikä huolta huomisesta. Hyvin ja leveästi näyttävät pärjäävän,


      • kgkg

        40% korotus vapaa-ajan asuntojen kiinteistöverotukseen. Nythän se on jo 80 % eli 120 %, jo on aikoihin eletty. Varmasti tulee paljon kesämökkejä myyntiin. Ikävää niille, jotka ovat haaveilleet eläkepäivinään muuttavansa takaisin kotitilalleen joka tähän saakka on ollut kesämökkinä.
        Toivottavasti karvian päättäjät eivät ole kiskureita, sillä mökkiläiset ovat karvian liikkeille elintärkeä rahantuoja kesäisin.
        Ja 2017 vuonna maksamme taas enemmän vakituisesta asunnostamme.


    • jiviviiohoj

      Remarit tän verokorotuksen ajo läpi kunnas ja sama paska puolue on ajamas mettii veronpiiriin..

    • Vapaa-ajan asuntoja verotuksessa kohdellaan tylymmin, kuin jatkuvasti asuttuja.

      • uyiuy11

        Ihminen ei kuulemma pysty asumaan kahdessa paikassa yhtä aikaa. Vaikka käyttäisit mökkiäsi päivittäin, joudut pulittamaan tuon korkean veron. Nykyaikana monikin käyttää mökkiään ympäri vuorokauden.


      • Myin aikanaan mökin ja ostin talon Helsingistä. Maata on puutarhaksi. Ylimääräisestä maasta verotetaan tuplasti rakentamattomana rakennusmaana. Aina verottaja muistaa.


    • tarkkanäköinen

      SDP:n ehto kataisen hallitukseen menoon oli , että kiinteistoveroa pitää korottaa!!! Ne saatanat pyrkii määrätietoisesti rokottamaan maaseudulla asuvia , soratien varressa asuvan kohtalo on vain maksaa täysin katteetonta kateusveroa . Kaava-alueella asuva saa katuvalot, asfaltitt , talviauraukset ym veron vastikkeeksi eli palvlut ilmaiseksi. Mitähän sanoo Suomen perustuslaki ihmisen tasaarvoisesta kohtelusta ,ei jumalauta voi demeri päättää jotain kaava rajaa jonka sisäpuolella kaikki on ilmaista, ja maksajat viivan ulkopuolella . Uskon kun tämä perustuslaki kysymys selvitetään ,niin veron palautuksia ropisee ryöstön uhreille. MIKÄ. EI OLE OIKEUS. JA. KOHTUUS. EI. VOI. OLLA. LAKIKAAN '!!!!

      • tuulestatemmattujaarvoja

        Puhut asiaa!

        Kovasti ihmetyttää miksi meitä maaseudulla asuvia rankaistaan. Monikin täällä on kahden talon loukussa. Toisessa asutaan ja toinen on tullut vaikka perintönä tai on toisen puolison kotitila. Vaikka tätä kiinteistöä käytettäisiin päivittäin silti se katsotaan vapaa-ajan asunnoksi, ja vero% on 80. Monellakin on työpaikkakunnalla asunto sekä "maalla" kakkosasunto eläkepäivien asumista varten. pitäisikö näissä tapauksissa puolisoiden ottaa avioero ja toisen muuttaa ns. vapaa-ajankiinteistöön, jota kuitenkin käytetään päivittäin jo nytkin?
        Ihmetyttää myös se, miten verottaja nostaa kiinteistöjen verotusarvoja ja tonttimaan hintaa omavaltaisesti. Jos ihminen omistaa talon, jossa asuu ilman asumistukea ja ilman yhteiskunnan muita tukia, mitä vuokralla asuva saa veroeuroista itselleen kynittyä. Miksi häntä pitää rankaista asuntonsa omistamisesta?

        Vapaa-ajan asunnon omistavia kuritetaan kunnolla. Miksi ei näitä veroteta, joilla on sijoitusasuntoja kaupungeissa? He saavat vuokratulon, josta maksavat 30 % veroa. Itse rinnastan huvilamökin sekä sijoitusasunnon samalle viivalle. Kummastakin pitäisi mennä sama kiinteistövero.
        Vai yrittääkö nämä rahakeisarit, saada halpoja mökkejä itselleen kiristämällä kiinteistöveroa ja ostamalla itselleen eläkeläisten mökit. Laista löytyy varmasti heille porsaanreikä, jos ei ole niin tekevät sen.


      • v-tuttaa

        On se hemmetin moista kun vapaa-ajan asunnon askartelutilaksi tehdystä 70 vuotta vanhasta navetasta menee enemmän kiinteistöveroa kuin vakituisesta 80-luvulla rakennetusta asunnostani. On siinä verottajalla välähtänyt.


    • vakituinen

      Porin yleinen kiinteistövero 2015 0,90 vakituinen asuinrakennus 0,50% muut kuin vakit.asunrakennukset 1,10%

      • huhuu12345

        Mutta kun tätä kiinteistöveroa peritään muustakin kuin pelkästä asuinrakennuksesta, tonttimaasta sekä muista rakennuksista.


    • paskamaa

      Tästä maasta on kuulkaa oikeudenmukaisuus ja tasa-arvoisuus kadonnut aikoja sitten. Nykyinen maamme tilanne on täysin osaamattomien, idiootti, kusipää päättäjien aikaansaannosta, rahaa on siinä, kuin ennenkin, mutta ei riitä enää hyvinvointiin, kun täytyy mm. rahoittaa niitä vitun mamuja. Ennen eu:ta hallitusta varoitettiin ja informoitiin valtioliittojen mahdottomuudesta, ei uskottu, nyt ollaan sitten kusessa ja kaikki mahdolliset verot kerätään ja meidät pienituloiset unohdetaan ja tuhotaan.

      • gfu

        Yhteiskunnalle varmasti tulevaisuudessa tulee halvemmaksi kun myymme velaksi rakennetut talomme ja muutamme kunnan vuokra-asuntoihin vuokralle. Porukalla sitten haetaan kaikki sosiaalietuudet, asumistuesta alkaen.
        Itse olen joutunut taloudellisen tilanteeni takia ottamaan kulutusluottoa, että saan kahdessa erässä maksettavan kiinteistöveroni maksuun. Tiedän muitakin pienituloisia/eläkeläisiä/työttämiä jotka ovat joutuneet ottamaan lainaa kiinteistöveron maksamista varten.

        Mitä tapahtuu, jos ei maksa kiinteistöveroa? Lyödäänkö talo vasaran alle vai viedäänkö linnaan. Jos kerran ei ole varaa maksaa.


    • Vouti tulee asialle.

    • Murieli

      Aikamoista vollotusta. Nyt on sellainen tilanne, että lisää pitää maksaa, että kaikkein köyhimmät selviävät. Liikaa on annettu ja peli ei vetele enää.Neuvokaa joku parempi kohde jos tämä ei käy. Kesäpaikka on vapaaehtoinen.
      Suomessa on asiat niin hyvin, että ei paljon kannata päättäjiä haukkua. Sen hyvän olon vuoksi kaikki haluavat tänne.

      • Muutakin_kuin_kesämökki

        Mahdatkohan ymmärtää, että keskustelussa on kyse muustakin kuin pelkistä järven rannalla olevista mökeistä? Moni perhe on nykyään ns. kahdentalon loukussa. Verottaja katsoo vain toisen vakituiseksi asunnoksi, toinen on ns. vapaa-ajan asunto. On myös maatilallisia, jotka ovat ostaneet lisämaata ja kaupassa on tullut kiinteistö. Myös se luokitellaan vapaa-ajan asunnoksi. Eli kaikki eivät ole näitä huviloita.
        2018 tuplaantuu kaikki kiinteistöverot, joihin kuuluu mm. maatilojen tuotantorakennukset, konesuojat, asuintalot ym. Myös tonttimaan verotusarvoja tuplataan. Ja tämä tieto oli eilisestä Maaseudun Tulevaisuus-lehdestä luettua.
        Kiinteistövero on kuntien tuloa. Eikä ne alunperin ole ollut tarkoitettu sosiaalipalveluihin, toimeentulotukeen ym. Niillähän on pitänyt hoitaa tiestöä ja katuja ym. Mutta kyllä nämä asiat ainakin karvian kunnassa ovat rempallaan.


      • parooniR

        Helppo se täällä on sellaisen huudella jolla mitään ei ole. Paitsi tuulen huuhtoma persus ja pökäle kerran päivässä kunnan kolhoosikopin pytyssä.
        Näin se vain on "Murieli"...


    • pikäitku

      siitä kai johtuu tämä itku ja vollotus,kun jää muutama mäyräkoira tai sigpäkki ostamatta

      • hdj

        Joo, kyllä täällä ainakin itkettää kun maksan melkein tonnin harrastetilastani kiinteistöveroina vuosittain! Olen moni kertaan maksanut vanhan 1950-luvulla rakennetun navetan korjaus ja lämmöneristyskustannukset veroina. Parempi pitää nassunsa kiinni, jos asioista ei tiedä mitään.


    • voivoitokkiinnsa

      Myy ryjäsi pois äläkä valita,maksan minäkin kiinteistöveroa mutta en minä sitä vesissäsilmin itke ja valita.

    • täh5

      Tietääks joku, miten se kiinteistövero toteutuu niillä, jotka eivät ole hakeneet rakennuslupaa vaan on jokin toimenpidelupa?

      • Anonyymi

        Kiinteistöveron joudut silti maksamaan oli rakennuslupa tai ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinteistöveron joudut silti maksamaan oli rakennuslupa tai ei.

        Laittaisivat nyt tasapuolisuuden nimissä kaikki
        metsään rakennetut hirsimökit/saunat kiinteistöverolle. Niihin on kaivettu uimaprutakoita ym.
        Osa rakentaa pihapiiriinsä juuri niin pieniä aittoja/ ulkosaunoja että menee toimenpideluvalla ja verot jää kunnalta saamatta.


    • Anonyymi

      Kiinteistövero on täyttä ryöstöä.

      • Anonyymi

        Maksetaan omistamusen riemusta.

        Moneenko kertaan kiinteistön hinta menee kiinteistöveroina kuntaan. Oletteko laskeneet?

        Ajattele...jos saat perintönä kiinteistön, maksat siitä perintöveron sekä varaensiirto veron. Vuosittain kiinteistöveron. Jokaisesta naulasta tai rakennuksen kunnostus/rakennustarvikkeesta maksat alvin. Jos myyt, maksat myyntivoittoveron jos kuolet, perilliset maksavat taas perintöveron ja sama ympyrä pyörii sukupolvelta toiselle....


    • Anonyymi

      Olis kyllä hienoa kun laitettais tää kirkolla nuo perunapelloiksi muuttuneet asfalttikadut kuntohon. Karvias kun ajeloo vieraat aina tiet puhuttaa. Kiinteistöveroillahan pitää hoitaa tiet jotta kunta on vetovoimainen. Joskus oli sellaistakin meininkiä että kunta maksoi yrittäjille niitten pihojen päällystykset. Nyt kuntalaisten käytössä olevat tiet rapistuu. Karviatalolle kun menee mistä päin vain tai urheilukentälle niin kuoppaa ja monttua löytyy.

      • Anonyymi

        Ulkoista itses sieltä kirkolta.
        Käy katsomassa vähän hiekkateiden kuntoa. Suurimmat kiinteistöverojen maksajat asuvat sivukylissä sorateiden varrella


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ulkoista itses sieltä kirkolta.
        Käy katsomassa vähän hiekkateiden kuntoa. Suurimmat kiinteistöverojen maksajat asuvat sivukylissä sorateiden varrella

        Yksityisteiden ( hiekkatiet ) kunnossapitoon saa avustusta maksettuja laskuja vastaan. Jollet tätä tiennyt et voi olla suurimpia kiinteistöverojen maksajia. Ole aktiivinen ja osallistu yksityistiesi kunnossapitoon. Kyllä kirkolla on eniten kiinteistöverojen maksajia jos et tätä tiennyt nyt tiedät


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      468
      3406
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3401
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      138
      2955
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2272
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2140
    6. 199
      1520
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1261
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      87
      1254
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe