Onko isännöitsijällä tai hallituksella oikeus

karviaispensas

Onko isännöitsijällä tai hallituksella oikeus lopettaa asunto-osakeyhtiössä yhden saunan käyttö ?
Kyse on taloyhtiöstä, jossa on noin 200 asuntoa neljässä eri talossa. Korjaussuunnitelmassa oli kaikkien saunojen perusparannus - yhtenä kesänä yksi sauna, seuraavana toinen, seuraavana kolmas, seuraavana neljäs. Kun kolme saunaa oli korjattu, neljäs jätettiinkin korjaamatta. Päätöksestä ei ilmoitettu saunan käyttäjille. Sitten, kun asia havaittiin, kun remonttia ei tullutkaan, kysyjille vastattiin, että te voitte käyttää näitä remontoituja saunoja.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kekkules

      Riippuu perusteluista. Mitäs, jos kysyisit sieltä teiltä, että miksi?
      Oisiko vaikka syynä, että olette aivan auki eli teillä ei ole rahaa.

      • karviaispensas

        Kuulehan kekkules
        Asunto-osakeyhtiössä osakkaat maksavat korjaukset. Isännöitsijä ja hallitus tekevät korjaussuunnitelman ja budjetin, joka yleensä menee yhtiökokouksessa läpi sellaisenaan. Joten rahaa on. Korjaussuunnitelmakin oli hyväksytty yhtiökokouksessa, joten rahanmeno oli ennakoitavissa. Ongelma on se, että tässä eräiden osakkaiden yhdenvertaisuutta loukataan sillä, että korjaus jätetään hissunkissun tekemättä, jotta yhtiövastike pysyisi alhaisena niillä, jotka jo saivat remontoidun saunan kaikkien osakkaiden maksamana.
        Kerropa onko hallituksella valtuuksia jättää hyväksytty korjaussuunnitelma panematta täytäntöön.


      • löuyured

        Rahasta se on kiinni, jollei ole saatavilla ilman yhtiökokouksen valtuutusta vastikekorotuksia tai muuta lainarahaa, niin sitten ei ole euroja.


    • Vanha_täti

      No nythän on yhtiökokoukset ajankohtaisia, kysy siellä asiaa ja jos mitään syytä ei ole, niin vaaditte toimimaan alkuperäisen suunnitelman mukaan. Rahat voi olla loppu vaikka siksi, että on tullut jotakin akuutimpaa korjattavaa, jota ei ole voitu tai osattu ennakoida tarpeeksi.
      Mikään ei näet ole ikuista!
      Hallituksen voi vaihtaa, jos ette ole tyytyväisiä ja voit myös itse tarjoutua hallitustehtäviin, niin asiat hoituvat paremmin.

      • karviaispensas

        Rahojen loppumista voi aina väittää silloin, kun itselle on jo saatu peruskorjatut saunat. Tosiasiassa rahat eivät loppuneet, se tiedetään jo tilinpäätöksen perusteella. Pelkkä yhtiökokouksessa kysyminen ei hyödytä mitään, ellei asiaa saada esityslistalle ja hallituksen talousarvioesitykseen.


      • karvapers

        No sitten ei jää muuta mahdollisuutta, kun että valitutat itsesi sinne hallitukseen hoitelemaan asioita. Tervemenoa vaan ja muista ottaa kunnon löylyt.


      • hallitustyöläinen

        Karviaispensaalle kommentti: sauna-asian saa yhtiökokouksen asialistalle, kun esittää hallitukselle kirjallisesti (pari) kuukautta ennen yhtiökokousta, että sauna-asia tulee laittaa yhtiökokouksen asialistalle. Lisäksi samalla voi vaati, että yhtiökokouksessa esitetään remontista selkeä hankerahoituslaskelma, jotta rakennuskulujen ja rahoituksen tilanne saadaan osakkaiden tietoon. Hankerahoituslakelma on sama kuin vastikejälkilaskelma, mutta korjaushankkeen osalta. Oikeasti yhteisten tilojen käytöstä ja niiden käyttötarkoitusten muutoksista tulee päättää yhtiökokouksissa ja jopa niin, että vuokralaisilla on oikeus osallistua yhtiökokoukseen. Varsinki teillä kun on 200 huoneistoa, neljän saunan muuttaminen 3 saunaksi ja jos saunoja on yksi per rakennus, niin hallituksen valtuudet päättää asiasta voi olla kyseenalaiset. Asia kannattaa päättää yhtiökokouksessa, sillä juuri osakkaiden yhdenvertaisesta kohtelusta on kysymys. Siis kirjallinen ehdotus asian käsittelemsestä yhtiökokouksessa osoitettuna hallitukselle mahdollisimman pian, HETI, ja sitten tiukkanan yhtiökokouksessa. JOs teitä on useampi samanmieleinen, niin ehdottakaa toisenne hallitukseen, niin ne toisetkin tekevät! Asoylaki kannattaa lukea läpi ja mm. osakkaan oikeudet erityisesti. Jos teitä vaivaa asia, ehdottakaa ettei vastuuvapautta anneta! Pankaa itsenne likoon ja mukaan hallitustyöhön!


    • jos_ehtii

      Asian saa yhtiökokouksen listalle jos sen esittää niin aikaisin, että kokouskutsuja ei ole vielä lähetetty.

    • WOD

      Kerroit, että korjaussuunnitelmassa on mainittu saunojen uusimisesta vuosittain. Kannattaa huomioida, että suunnitelma ei ole vielä päätös. Miten teillä ko. saunojen korjauspäätös tehtiin yhtiökokouksessa? Päätettiinkö juuri yhdessä ja samassa yhtiökokouksessa, että saunat korjataan kaikki, neljän vuoden aikana? Jos näin, niin silloinhan hallitus ja isännöitsijä ovat toimineet vastoin yhtiökokouksen päätöstä kun yksi sauna on jätetty korjaamatta. Vai onko jokaisen saunan korjauksesta päätetty aina erikseen vuosittain? Kannattaa tarkistaa yhtiökokouspöytäkirjasta tai -kirjoista miten päätös saunojen korjauksista on kirjattu. Yhdenvertaisuuspykälä on tuskin validi tässä asiassa, kun osakkailla on kuitenkin mahdollisuus käyttää jo korjattuja saunoja, riippumatta niiden sijainnista taloissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1223
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe