Missä menee alkoholismin raja?

juoppoutunut

Olen tässä 30v. ikäisenä havahtunut pohtimaan asioita....

Olen teinistä saakka ollut kiinnostunut alkoholista. Silloin harvemmin (silti useammin kuin perusteini), parikymppisenä join jo joka viikonloppu ja viitisen vuotta meni niin, että kävin baarissa oikeasti vähintään kerran viikossa, joskus jopa kolmesti viikossa.. En tainnut kuitenkaan juoda kerralla niin paljoa, että elämäni olisi jotenkin siitä häiriintynyt, vaan rahani riittivät juuri elämiseen (olin opiskelija ja työtönkin jossain välissä).

Sitten tuli paussi ja join "vain" kerran viikossa (n. 6 kerrallaan) harvoin kävin edes baarissa saakka. Kunnes lähti taas mopo käsistä ja nyt siis olen muutamia vuosia elänyt niin, että juon sen pari iltaa viikossa ja juoppotouhu on mennyt sellaiseksi, että saatan olla ympäripäissään ja kaatuilla ym. mitä en täysi-ikäisenä ole koskaan aiemmin tehnyt! Itseäni huolettaa tämä muutos ja juon joskus ihan vain siitä juomisen ilosta, baarissa katson kelloa ja tilaan loppuun saakka vaikka olisi riittänyt jo pari aiemmin, ennen join välillä vettä ym.

Nyt alkaa kyllästyttää tämä touhu.. Yllättäen tuttavapiiriini kuuluu sellaisiakin ihmisiä, jotka juovat joka viikonloppu... Silti pystyn helposti kieltäytymään, jos oikeasti on sellainen olo ettei nyt kiinnosta.
Pidettiin tipaton tammikuu ja se oli helppoa ja lohduttava muutos siihen pelkkään tapaan lähteä viikonloppuna baariin kuin ei muutakaan voisi olla. Viihdyin ja oli mukavaa viettää koti-iltaa selvinpäin lauantaina. Mukava muutos, mutta silti oli niin mukavaa kun tuli ensimmäiset juhlat tipattoman jälkeen ja yllättäen on taas ollut vähän sellaista, että ostetaan sitä juomista ihan varaltakin, kun tuo kello alkaa olla yhdeksän ja näin ollen vähintään muutamia tulee juotua viikonloppuna.

No sitten mieheni.... Hän ei pysty juomaan miten sattuu, koska liiasta tapahtuu jonkinlainen persoonallisuuden muutos; hän muuttuu mukavasta hassuttelijasta täydeksi kusipääksi. Olemme sopineet minkä verran hän voi juoda, mutta usein illat menevät pilalle, kun hän avaa ensimmäisen jo viideltä ja sitten myöhemmin rajan tultua vastaan alkaa se marina siitä, kun ei huvita katsoa kuivin suin kun muut juovat ja alkaa laskuhumala ym. Vieläkin silloin tällöin myös tapahtuu se rajojen ylitys ja kaikenlaista ikävää sen vuoksi. Rajojen ylittymiseen on ollut erinäisiä "syitä", joita en tietenkään ole purematta niellyt. Itse voin juoda suuriakin määriä ilman sekoilua ja muistia en ole kai koskaan menettänyt kunnolla.

No tuon kännäämisen lisäksi mieheni tissuttelee iltaisin/päivisin/aamuisin jos esim. viikonlopulta on jäänyt yli. Joskus ehdottaa että käytäiskö hakemassa muutamat. Hänelle on ok juoda muutama (itselleni 1 on sellainen, minkä voi juoda eikä sillä ole merkitystä, mutta useampi on jo tissuttelua) ja onhan se terveellisempääkin kuin kerralla juoda paljon, MUTTA muutama iltaisin voi hänelle olla 3.. Kerran haki muutaman oluen alkosta (tuli kotiin mukanaan 6 olutta) ja kerran, pari viikossa sitten vähän enemmän.. Äitini on ollut tuollainen, että jos on ollut jääkaapissa juotavaa, niin hän haluaa juoda ne eikä pysty pitämään kotonaan ihan huvikseen vaikka viinipulloa viikkoa, koska se on saatavilla ja tekee mieli.. Hän ei ole alkoholisti (TIETÄÄKSENI), mutta selvästi siinä jokin vetää puoleensa. Lisäksi ei hallitse juomistaan vaan vetää änkyräkännit, niin kauan kuin sitä on saatavilla (ehkä vanhemmiten rauhoittunut hieman).
Itse taas voisin hyvin säästellä noita ylijäämäjuomia siihen ,että ihan oikeasti taas tekee mieli. Mieheni on tästä sitä mieltä, että on pahempi jos juo kerran viikossa kännit kuin että ottaa vain pari, mikä on tietenkin totta. Mutta siis tuossa vertaa itseään minuun jos valitan tuosta tissuttelusta, koska hänhän juo myös niitä kännejä. Minua vähän huolettaa tuo, että hän voisi juoda vaikka koko ajan jos esim. asuisi yksin ja olisi siihen rahaa. Minähän en suostu sellaiseen jokapäiväiseen lipittelyyn, en vain halua sellaista....... Ja lopuksi vielä sellainen, että ei miehellänikään ole mitään vaikeuksia olla erossa alkoholista esim. tuon tipattoman aikana, hän vain pitää siitä.

Eli tässä on vakka löytänyt kantensa :S

Olemmeko me luokiteltavissa alkoholisteiksi? Elämässäni ei oikein ole tällä hetkellä muuta sisältöä ja siihen yritän löytää voimia, että löytäisin sitä.. Olen nimittäin masentunut ja en sen vuoksi oikein pysty käymään töissä (olin onnellinen, kun työni päättyi, enkä sittemmin ole hakenut 100% töitä, lähinnä muodon vuoksi pidän yllä hakemusten lähettelyä. mutten muuta tee sen eteen..) Kuten tuosta tipattomasta ajasta huomasi, voisin helposti olla ilman alkoholia, mutta toisaalta se mahdollisuus ottaa pikkukännit kiehtoo ja ehkä jollain tavalla turruttaa tätä pahaa oloa.. Mieheni on sanonut suoraan, ettei häntä kiinnosta mitä hänelle tapahtuisi ja voisi huoletta juoda aina kun siltä tuntuu. On nuorempana ottanut kunnon putkia ja muisti menee helposti ym. Itse en voi/halua juoda montaa päivää putkeen. Tulipa pitkä tarina :D

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nuori-Lääkäri

      Voit huoleti lisätä juomistasi, suositus on 17 annosta per päivä.

    • 19veensanaonlaki

      Kippaa tärpättiä naamarii ja oo hiljaa vihhu haatana.

    • Aito-Kylmis

      Taidat olla se sama tyyppi, joka trollaa monesti naisena? Tunnistan kirjoitustyylistä.

    • Uskoherraan

      Lta kuule Jeesus elämääsi miehes kans ja ala elämään täysillä. Ootko varma että menet taivaaseen jos kuolet vaikka tänään kännissä? Muista että siellä seuraavassa paikassa ollaan sitten ikuisesti..siis ikuisesti..ja se helvetti on sitten 10000 kertaa pahempi kuin pahinkaan kauhuleffa...siellä muistat maallisen elämäsi ja perheesi..ei ruokaa ei vettä..ikuinen ero jumalasta...siellä työnnetään yötäpäivää ihmistä lihamyllyn läpi ja poltetaan tulella..se on siis jotain käsittämättömän pahaa mitä ei edes ole maanpäällä...mutta Jeesus kuoli sunkin syntejen takia..rukoile häntä muuttamaan elämäsi ja pyydä synnit anteeksi..hän ei työnnä pois ketään joka häneen turvaa. Minäkin olin juoppo ja nyt ollaan uskossa..tajutonta miten ymmärsi asiat ja nyt saa elää rauhassa..kohti taivasta..jeesus on jumala mutta myös paras ystävä jonka kanssa voit jakaa ihan kaiken ja jutella vaikka mielessäsi jatkuvasti.."sillä joka on korva luonut kyllä kuulee". Ihminenhän ei ole syntynyt mistään liemestä ja alkuaineista..voit vaikka kysyä niin yksikään tiedemies ei osaa luoda ihmistä tai kärpästä vaikka saisi ainekset..ei koska ihminen on jumalan luoma..mieti kuinka järjestelmällisesti ihmisen kroppa toimii..hengitys..ruuansulatus...silmät..korvat..kädet..luuletko oikeesti että kaikki on vaa tuurilla syntyny jossain pamahduksessa?hahah..joo aivan varmaan...tuolla saa kokeilla vaikka mitä räjähdyksiä niin ei synny ei mitään elävää:)

    • tissu_on_homo

      Tissu se taas täällä trollaa, puhuu nykyaikaisesti homoavioliittoaikoina miehestään, vaikka se sen poikakaveri jätti sen jo aikapäiviä sitten kun tissulla oli kuuleman mukaan liian pieni muna sen silloisen poikakaverin makuun. Sitten se siirtyi nettikauhoitteluun, tuntikausia joka päivä netissä livenä työntelee löylykauhaa perceeseensä ja samalla sopii tsätissä mustien maahanmuuttajien kanssa illaksi rehvejä, ne käy joka ilta iso sakki jyystämässä tissun persesilmää porukalla, siis n. 5 henkeä vuoron perään, kympin varvi - näin tissulla rittää taas rahat seuraavan päivän kaljoihin silloinkin, kun sossun kuukausittainen perusosa on jo loppunut siltä kuulta.
      Nytkin ne on sopineet, että loppuviikon ajan tissun perseellä kävijät sitoo mustan munansa ympärille keltaisen nauhan aina aktia suorittaessaan - näin pääsiäsen kunniaksi, juhlistavat sillä lailla pääsiäistä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      244
      2140
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1836
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      74
      1534
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      109
      1255
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1150
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1115
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1044
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      970
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe