Tämän päivän netti-Hesari uutisoi, etteivät lapset ole kiinnostuneet koulusta, että jo entistä nuoremmat lapset tekisivät mieluummin jotakin muuta.
Omat vanhempani olivat huonoja päästään ja rakastivat koulua, myöhemmin yliopistoa. Itse olin hyvällä ymmärryksellä varustettu enkä jaksanut ihan ekojen luokkien jälkeen motivoitua koulusta. Olisi pitänyt olla syvällisempää asiaa ja enemmän omaa valinnanvaraa, lyhyempi koulukin ja paljon enemmän muuta elämää ja vapautta.
Vanhempieni vanhemmat olivat käytännönläheisistä ammateista ja vanhempani tunsivat löytäneensä koulusta oman elämänalueensa, jolla saivat vapaasti mellastaa. Minulle koulu oli sitä samaa, mitä vanhemmat kotona koko ajan puhuivat ja lehdistä lukivat, tekivät työkseen ja mihin minua patistivat vailla yhtään minun omaa valinnanvapautta, vanhemmat kun mellastivat myös minun valittavikseni tarkoitetuissa kysymyksissä.
Kun jonkin taidon oppii jo kotona vanhemmiltaan, ei sitä tarvitsisi koulussa niin enää opiskella. Korkeintaan muita taitoja ja muiden elkämänalueiden tietoja voisi opiskella.
Lapset ja etenkin nuoret kai toivovat, että kouluasia olisi syvällisempää, muttei se ole mahdollista, sillä koulu opettaa pitkälti yliopistoalojen tietoa eikä yliopistotieto ole syvällistä.
Juuri tyhmimmät oppilaat rakastaisivat olla yliopiston professoreja tai koulun opettajia. Siksi noissa ammateissa on usein sellaisia, joiden älynlahjat eivät ole niin laaja-alaisen syvälliset ja elämää ja maailmaa muista vinkkeleistä ymmärtävät. Siksi kouluoppi jää tyhmimmille sovitetuksi eikä kaikille sopivaksi.
Koulu pitäisi lukea nopeammin
8
138
Vastaukset
- itsekin_nelikymppinen
Onko vanhemmilta opitut asiat ehdottomasti oikein ja yhtäläisiä muiden samaa asiaa tekevien kanssa? Koulussa opetetaan asiat niinkuin ne virallisesti kuuluu olla.
En minäkään ollut suuremmin koulusta kiinnostunut, vapaa-ajalla oli paljon mielenkiintoisempaa tekemistä, esim. tietokonepelit (kävin peruskouluni 80-luvulla). Osasin lukea ja kirjoittaa jo ennen ekaluokkaa mutta tavuttamisen opin vasta ekaluokalla mistä tosin ei paljoa hyötyä ollut.
Nykyään internetin avulla oppii paljon asioita, mikä tahansa mikä sattuu kiinnostamaan tai tarvitsee jonkin tiedon, sen voi oppia netistä. Katsoo vaan tietoa useammasta lähteestä, mielellään asiantuntijasivustoilta jolloin tietoon voi luottaakin jonkinverran. Wikipedia on periaatteessa hyvä tietolähde mutta sielläkin voi olla virheellistä tietoa kun kuka tahansa voi muokkailla niitä artikkeleita.
Youtube on myös yksi hyödyllisimmistä palveluista, voi katsella esim. tutoriaaleja, ohjeita, vinkkejä mistä vaan ja hyödyntää niitä omissa projekteissaan.
Kyllä nykyään olisi nettityökalujen ansiosta koulunkäynti varmaan paljon mielenkiintoisempaa kuin 80-luvulla. - grrgr
Kyllä koulu oli suurinta ajantuhlausta mihin ihmisen voi pakottaa. Saisivat karsia kunnolla varsinkin kun nykyään jos on halua niin voi netistä etsiä syvällisyyttä, ja olihan ennenkin jo kirjasto. Kun miettii niin koulu on päiväkodin jatke, ei muuta virkaa koko paskalla
- dsfsd0
Ehkä aiheeseen liittymätön mutta; Itse opiskelin ohjelmistotuotannon datanomiksi sekä koko lukion oppimäärän (kolmoistutkinto). Pyrin mm. yliopistoon jatkamaan opiskeluja. Pääsykokeissa minulta ja ystäviltäni vaaditaan mm. fysiikkaa ja muuta aivan ihmeellistä tietotekniikkaan liittymätöntä paskaa.
Pääsykokeet voi kuitenkin ohittaa hyvillä YO-arvosanoilla - siis henkilö, jolla ei ole mitään osaamista tietotekniikasta, voi päästä opiskelemaan yliopistoon (kirjoittamalla L:n esimerkiksi filosofiasta????) toisin kuin minä, joka olen jo painanut yli 9-14 tuntisia päiviä neljä vuotta kolmoistutkintoni parissa. Itse kirjoitin lukion pitkän matematiikan arvosanalla M. Tietotekniikassa se on tärkeää, sen myönnän.
En saanut opiskelupaikkaa nyt kesällä ja tässä sitä ollaan tyhjän panttina. Armeijan viemästä ajasta en halua edes mainita.
Aivan karmeaa paskaa tämä nuorten tilanne mielestäni. Amiksen opetuksen laatu huonoa, eikä sillä saa töitä. Eikä siitä saa pisteitä jatkoa varten. Miksi tietotekniikasta kiinnostuneen tyypin pitää tuhlata aikansa insnööritason fysiikkaan?? Oliko Steve Jobs fysiikan insinööri? entä kemian?- fffffs
Ei sinusta sitten ainakaan pelintekijää tule jos et ymmärrä fysiikkaa. Kemiaa on DI koulutuksessa tasan yksi kurssi. Insinöörin on syytä osata kemiasta edes perusasiat.
- akateeminenälykkö
Koulu on täyttä paskaa ja aineet, joilla koko maailma on jäsennelty on ihan skeidaa ja pedagogiset tavoitteet niiden sisältä - jotka perustuvat typeriin ja virheellisiin kehityspsykologisiin oppimis- ja kehitysteorioihin - täyttä paskaa, aikoinaan väärin ajateltu, perseestä jne.
Kouluaineiden sisällöissä on valtava historian ja tyhmyyden painolasti, josta kaikki nyt kärsivät.
Nettiin kerätty tieto on muuttanut maailman ja oppimisen tavalla, jota en osaa oikein edes kuvata, miten se vaikuttaa näihin instituutioihin, jotka tarjoava nyt koulutusta vanhahtavalla paskatavalla; eli koulut ja yliopistot ja muut oppilaitokset.
Eikö jotakin lamppua pitäisi sytyttää päässä pedagogeilla, että pääosin lapset inhoavat koulua! Ovat aina inhonneet niin kauan, kuin koululaitos on ollut olemassa!
Arvostan tietoa, koulutusta, kehittymistä ja oppimista, mutta oman lapsen koulunkäynnin katsominen on avannut silmäni, minkälaista paskaa nykykoulumaailma on!- fekaalinenilmaisu
Olen samaa mieltä. Jos akateemiseksi älyköksi suoltaa tuollaista rajoittunutta tekstiä, on koulutus todellakin turhaa!
- Kaarlekustaakorkki
Koulu ei ole paskaa.
Ihmisistä on vaan tullut kovin lyhytjännitteisiä ja henkisesti laiskoja. Tuo väite siitä, että perinteisellä opetuksella ja kokeilla olisi mitään sijaa edustaa juuri sitä modernia ajatusmallia, jonka mukaan lapsilta ei saisi vaatia mitään. Koulunkäynnin, kun pitäisi olla kivaa ja hauskaa jatkuvasti.
Kyllä ihmisten pitäisi kyetä sisäistämään ne perusasiat kouluaineista. Ei sitä voi ajatella, että rupeaa tarkistelemaan netistä kaikkea perustietoa. Ajatellaanpa nyt vaikkapa perusasioita historiasta tai fysiikasta tai kemiasta. Aika hukassa on, jos ei tiedä katsomatta netistä, että mistä toisessa maailmansodassa oli kysymys tai ymmärrä mitä tarkoitaan, kun puhutaan atomeista, alkuaineista tai painovoimasta.
Kaikessa ei tietenkää voi olla yhtä hyvä ja kaikki aineet eivät voi olla yksilön näkökulmasta yhtä mielenkiintoisia. Silti on tärkeää, että luetaan laajasti eri aineita, että saavutetaan tietynlainen monipuolinen perusymmärrys maailmasta. Tätä kutsutaan myös sivistykseksi. Siksi Lukion käyminen peruskoulun jälkeen on edelleen pitkällä tähtäimellä parempi sijoitus, koska lukio syventää näitä tietoja.
Se, että ihmiselle itsellään ei olisi mitään tietopohjaa, on kauhistuttava ajatus. Sellainen ihminenhän on täysin toisten vietävissä, eikä osaa suhtautua terveen kriittisesti lukemaansa!
Toivon, että tälläistä valitusta ei kuunneltaisi, koska edelleen on paljon lapsia, joiden mielestä koulussa on kiva käydä ja oppia uutta. Vanhempien esimerkillä on myös paljon merkitystä. Jos vanhemmat suhtautuvat kouluun ja opiskeluun kielteisesti, niin sama asenne voi helposti tarttua lapsiin.
Itse koin ainakin koulun myönteisenä, vaikka ei se aina kivaa ollutkaan. Tätä asennetta olen aina pyrkinyt siirtämään eteenpäin. Erityisesti historia, filosofia ja psykologia veivät mukanaan. Olikin selvää, että halusin jatkaa opiskelua yliopistossa. Se oli kaikkein luonnollisin tie itselleni. - AlfMelmac
Ei koulua. Lapset voi lähettää ISIS-koulutukseen. Saavat jännitystä elämään, ehe, ehe...
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.3187504Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill662166- 1761830
epäonnen perjantain rikos yritys
onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä161372- 1121287
Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"
Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie91241Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa
- Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 181701221RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.
Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j551161Kirjoitin sinulle koska
tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j411081Martina pääsee upeisiin häihin
Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.2901019