Pidän naaras ja uros gerbiilejäni samassa häkissä

SandM

Eli mulla on samassa häkissä 2 naarasta ja 2 urosta. Nuoremmat uros ja naaras ovat sisaruksia ja vanhemmat ei mitään sukua toisilleen. Onko muita gerbiiliin omistajia jotka pitävät gerbilejään samassa häkissä (siis itselläni tietysti terraario). Ne ovat olleet jo yli kaksi kuukautta yhdessä eikä pentuja näkynyt. En todellakaan siis pidä niitä yhdessä pentujen vuoksi vaan päin vastoin. Ajattelin jos on muita ketkä näin pitävät niin kertokaa onko jotain ongelmia, tulevatko kaikki hyvin toimeen, nukkuvatko ne samassa paikassa ja tappelevatko urokset keskenään tai naarat keskenään? Haluan vielä selkentää ettei tule epäselvyyksiä: En ole mikään 13 lapsi joka ei tiedä eläimistään mitään, Olen ollut gerbiilien kanssa jo yli neljä vuotta ja tiedän niistä paljon joten älkää tulko sanomaa että miten vanhemmat eivät osaa ottaa vastuuta lapsisataan jne. Mietin vaan. Toisessa terraariossa kaksi tyttöä ja olen miettynyt toisen pojista siirrettävän tähän terraan, koska pojat (siis isä ja poika) riitelevät usein ja naarmuja on joka päivä. Mutta kertokaa omia kokemuksianne gerbiilien yhdessä olosta.

11

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voihyvääpäivää

      Kyllä ennenpitkää tulee sukurutsa-pentuja jos urokset ja naaraat on yhdessä. Ei ne sisarus-vanhempisuhteista ymmärrä. Koska geenit on samoja, saattaa sairaat pentueet tulla.
      Minusta ei voi sanoa tietävänsä gerbiileistä, jos pitää täällä palstalla kysyä. Ja on selvää, pentuja ennenpitkää voi tulla. Voi olla että niitä olisi jo ollut tulossa, mutta sairaita, ja menneet kesken. Oletko valmistautunut miettimään mitä teet sairaalle gerbiilinpennulle?

    • voihyvääpäivää

      Siis jos nuoret on sisaruksia, ja kyse uroksissa on isä ja poika, niin siellä on kolme toisilleen sukulaista eli nuoren naaraan pennut voi olla isä-tytär sukurutsaa tai sisko-veli pentue.

    • näitä-taas

      Tämä on taas NIIN selvä trolli, jossa kalastellaan kauhistuneita vastauksia.

      "Nuoremmat uros ja naaras ovat sisaruksia ja vanhemmat ei mitään sukua toisilleen. ... Ne ovat olleet jo yli kaksi kuukautta yhdessä eikä pentuja näkynyt. ... ...koska pojat (siis isä ja poika) riitelevät usein ja naarmuja on joka päivä." => Joko mun suomen kielen ymmärryksessä on vikaa tai sitten aloittaja puhui itsensä heti kättelyssä pussiin. Siellä ei lisäännytä, mutta vanhimmat on kuitenkin kahden nuoremman vanhempia? HAHAHAAAA! Kyllä se isä alkaa lisääntymään tyttärensäkin kanssa kunhan sille ikää tulee lisää ja tietysti poika äitinsä kanssa. Upeeta toimintaa, palkinto tuollaisesta pitäisi saada.

      "En ole mikään 13 lapsi joka ei tiedä eläimistään mitään, Olen ollut gerbiilien kanssa jo yli neljä vuotta ja tiedän niistä paljon joten älkää tulko sanomaa että miten vanhemmat eivät osaa ottaa vastuuta lapsisataan jne. Mietin vaan." => Et tunnu gerbiileistä mitään kyllä tietävän, oli ikäsi mikä hyvänsä. ja tulihan tuossa toinenkin itsensä pussiin puhuminen: Tiedät jo kirjoittaessasi aloitusta, että jotain sanomista on varmaankin tulossa kun kerran erikseen pyydät pitämään mölyt mahoissa. Eli tiedät tekeväsi väärin. Tai siis väittäväsi, että teet väärin siinä toivossa, että tänne alkaa satelemaan kauhistuneita vastaajia. Hanki kuule joku toinen harrastus. Jos sulla oikeasti on gerbiilejä, niin hankkiudu niistä eroon ja hanki sellainen harrastus, joka ei tarkoita eläimillä leikkimistä ja niiden kustannuksella idioottina olemista. Ole mieluummin idiootti ilman eläimiä.

      • tupatarkastusta

        Hienoa, hyvin sanottu. Vaikka osa näistä pöljäkkeistä on trolleja, niin valitettavasti osa on ihan tosissaan. Ja toivoisin todella, ettei siihen vatipäisyyteen sotketa viatonta eläintä, kenties vain samanikäisiltä kavereilta saaduilla hoito-ohjeilla. Ja takuulla vanhempien pitäisi ottaa vastuuta enemmän. Jos ei pikkuteinin vanhemmat tiedä mitä siellä kamarissaan puuhaa, niin isoteininä siellä voi olla jo hieman rajumpaa menoa.


    • vamvam

      Siis sulla on sukurutsa-gerbiilejä samassa häkissä tai sitten ei, Ja heitit iän 13 v mikä kertoo paljon keskustelun tasosta. Lapsi siis asialla.

      Mihin meinaat nämä sukurutsauden gerbiilit saada? Isä-tytär-veli ja sisko-veli-?

      Kerro hyvä trolli tämä nyt? Sait minut kiinnostumaan. Miten vammaisia pentuja on tullut?

    • sandM

      Joo ei ole mikään trolli ja kaikille tiedoksi olen 19 vuotias tosin asun vielä kotona. erotin urokset ja laitoin toisen terraan ja nämä eivät ole mitään sukua kesjenään toisessa on isä äiti ja tytär. Yksi naaras sai oikein terveet veljensä kanssa tehneet pennut niinkuin ne luonnossakin toimii. Joten älkää niistä huolehtiko ;) en vieläkään saanut ihan vain mielenkiinnoltani vastausta että onko muita ketkä tekevät mäin? Kiitos :D
      loppuun: En ikinä luopuisi itselleni näin rakkaista lemmikeistä enkä ikinä tekisi mitään pahaa niille. Laittaisin henkeni niiden vuoksi

      • ei-ole-normaalia

        On se kuules enemmän poikkeus kuin sääntö, että eläimet sisarustensa kanssa luonnossa poikasia tekevät. Ensinnäkin kyse on saaliseläimistä, joiden kaikkien ei ole tarkoitus elää sukukypsäksi asti ja toisekseen vaisto pistää ne liikkeelle synnyinsijoiltaan, joten harvemmin gerbiilit(kään) sisaruksiinsa luonnossa törmäävät parittelupuuhissa. Tässäkin on luontoäiti sinua viisaampi. Ei ole luonnollista, että sisarukset lisääntyvät siellä keskenään kun et selvästikään tiedä yhtään mitä olet tekemässä, joten erota ne nyt jo sen sijaan, että kirjoittelet sontaa siitä, miten antaisit henkesi gerbiiliesi vuoksi! Mieletöntä pa***n jauhantaa, uskotko sitä itsekään?


      • tyhmyydestäkärsiigerbi

        Voi jessus, mikä vatipää. Ei eläimet luonnossa lisäänny sukurutsasti, paitsi liian ahtaissa oloissa, koska omaa reviiriään lähtee eläin kuin eläin tekemään.
        Kannattaa vähentää gerbiilien määrää, jos niitä on pidettävä häkissä eri sukupuolia, tai liian montaa urosta samassa. Tai leikkauttaa urokset. Voinpä melkein veikata, ettei sinulla ole opiskelupaikkaa, eikä työpaikkaa.
        Vaikka en gerbiilejä omista enkä kasvata, voin kyllä sanoa monen puolesta, ettei noin moni tee. Suurin osa suomalaisista gerbiilinomistajista ei ole vatipäitä kuten sinä, vaan huolehtii niistä hyvin. Lisää tietoa voit etsiä gerbiiliyhdistyksen sivuilta.


    • gerbbas

      Ihan näin ensiksi: oletko ikinä lukenut gerbiileistä tietoa? Jos uros ja naaras ovat samassa terrassa tulee naaras raskaaksi hyvin nopeasti ja n. 24 päivän päästä syntyvät poikaset jolloin uros voi laittaa naaraan uudestaan raskaaksi ja tiesitkö että näin ei saisi tehdä. Gerbiileillä pitäisi olla synnytyksen jälkeen tietty raja jolloin ei saisi vielä tulla heti raskaaksi. Muutenkin uros ja naaras ei saisi olla viikko kauempaa samassa terrassa. koska naaraan täytyy saada rauhassa tehdä pesää yms.
      Älä vertaa lemmikkejä villieläimiin, sillä jos ajattelee noin niin voi ajatella saman lailla: eihän niitä voi terraarion laittaa koska luonnossakin ne ovat vapaina. Toivon että otat neuvosta vaarin. Vastatakseni kysymykseen: EN USKO.

      • Idiootit

        Tiesitkös sinä että eläin on tiineenä ei raskaana???


    • sandM

      Voi herran jestas ihmiset rauhottukaa. Otin nyt enemmän selville asioista jakyselin monilta kasvattajilta ja sanoivat pitävänsä äitiä ja isä gerbiiliä samass terrassa. Isä hoitaa myös pentuja ja se on erittäin tärkeää että äitikin saa levätä. Joten en todellakaan ole ainoa joka näin tekee, joten älkää enää kiitos valittako. Kun ette itse näytä tietävän asiasta mitään !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe