11 Astma ja ruokavalio ?

ruokavaliolla

Astma ja ruokavalio ?

Tilastojen mukaan joka kymmenes suomalainen sairastaa astmaa. Jos löytämäni luku pitää paikkaansa, onhan tuo melkoisen huimaa. Vuosina 1987 – 2008 astmaa sairastavien määrä on kolminkertaistunut. Käypä hoito-suosituksessa astman hoidosta seuraavasti (kohta 95)

"Astmaoireita aiheuttavia ruoka-aineita tulee välttää yksilöllisesti. Erilaisten dieettien vaikutusta astmassa ei ole osoitettu. Laihdutus vähentää ylipainoisen astmaatikon lääkkeiden tarvetta ja parantaa vointia."

Eli tämän mukaan ruokavaliolla ei ole tutkimusten mukaan merkitystä astman hoidossa. Seuraavilla yksinkertaisilla ohjeilla todella moni astmasta (ja monista allergioista) kärsivä henkilö saa usein dramaattisen nopeaa apua ongelmiinsa – moni jopa niin, että voi luopua lääkärin määräämistä lääkkeistä kokonaan, pysyvästi.

1. Poista kaikki lisätty sokeri ruokavaliostasi

2. Vaihda kaikki kodin pesuaineet ympäristöä vähemmän kuormittaviin, suosi mahdollisimman puhtaita ja luonnonmukaisia tuotteita. Sama koskee kaikkia käyttämiäsi kosmetiikkatuotteita

3. Eliminoi ruokavaliostasi kaikki maitotaloustuotteet – laktoosittomuus ei auta, ongelma on todennäköisesti maidon sisältämä proteiini eli kaseiini.

Vaikeammissa tapauksissa astman hoitoon kannattaa liittää joitakin ravintolisiä.

Näillä erittäin yksinkertaisilla ja helposti toteutettavilla ohjeilla astma voi olla hetken kuluttua pelkkä huono muisto. Parhaassa tapauksessa pääset lääkkeistäsi kokonaan eroon. Ilmainen resepti – ei maksa mitään, eikä sisällä mitään kaupallisia tuotesuosituksia.

http://samisundvik.com/2015/04/01/astma-ja-ruokavalio/

5

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jamuutenkin_allerginen

      Kun ruokavaliosta poistetaan kaikki maitotaloustuotteet, mistä saa tilalle niissä olevat hyvät tarpeelliset aineet, kuten kalsium, proteiini yms? Mikä pitää luut ja lihakset hyvinä ja terveinä?
      Ainä väsynyt, tukkoinen

    • Juommeko

      Maidon kalsium imeytyy huonosti ja proteiinia sinä on hyvin hyvin vähän.

      Kalsiumia on lähes joka ruuassa.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

      Rahka on pääasiassa kaseiinia ja lisäksi sen fosfori-kalsiumsuhde on huono. Se lisää elimistön happokuormaa ja on todennäköisesti luustolle haitallista.

      Perusmaitotuotteet ovat hyvin hitaasti pilkkoutuvaa, huonosti imeytyvää proteiinia, joka estää muiden ravintoaineiden imeytymisen. Tämä taas hidastuttaa aineenvaihduntaa. Se on kuitupitoisesti köyhää ravintoa.

      Maito sisältää naudan vasta-aineita ja muita valkuaisaineita, jotka voivat indusoida erilaisia allergia- ja tulehdusreaktioita. Maito sisältää myös disakkaria eli laktoosia, joka vähäisestä molekyylirakenteestaan huolimatta tarvitsee laktaasin tullakseen pilkotuksi vereen imeytyvään muotoon. Tämä entsyymi muodostuu ohutsuolen loppupäässä, jonka entsyymiaktiivisuus vähenee iän myötä. Joillakin kansoilla, kuten aasialaisilla, sitä ei käytännössä muodostu lainkaan.

      Nykyaikaisen käsitellyn maidon kalsium imeytyy huonosti ja laktoosin lisäksi maitoproteiini sinällään aiheuttaa monelle ongelmia. Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa.

      Nykyaikaisen käsitellyn maidon kalsium imeytyy huonosti ja laktoosin lisäksi maitoproteiini sinällään aiheuttaa monelle ongelmia.

      Juommeko maitoa koska se on kannattava business ?

    • helpottaa

      Hei! Täällä minun kokemuksiani ruokavalion ja ravintoaineiden (lisäravinteiden) vaikutuksista astmaoireisiin. Tosi merkittävän eron olen saanut suoliston kunnon parantumisella aikaan!

      https://helpottaa.wordpress.com

    • elintavatkuntoon

      Allergiat, astma ja atopia ovat elimistön immuunijärjestelmän ylireagointia vieraisiin aineisiin, jonka todellinen syy voi olla sopimaton (yleensä viljat ja/tai maito) ruokavalio joka pitää hälytystilaa yllä kehossa. Kun elimistön pommittaminen väärällä ravinnolla lopetetaan, myös immuunijärjestelmä rauhoittuu.

      Kannattaa perehtyä aiheeseen, sillä voit päästä kaikista allergioista eroon vain muuttamalla ruokavaliotasi.

      Lasten allergiat ja autoimmuunisairaudet ovat lisääntymässä huimaa vauhtia. Ei nuo sairaudet taivaasta tipu vaan jotain tehdään todella väärin.

    • ex_lapsiastmaatikko

      Itse sairastin 1970 - 1980 -lukujen vaihteessa lapsena paljon, ja silloin minulle diagnosoitiin astma. Asuimme tehtaan päästöalueella, jossa astma oli lapsilla yleistä. Tietenkään tehtaalla ei voinut olla asian kanssa tekemistä, koska tehdas oli tuottava laitos, ja tarjosi työpaikkoja. Siihen aikaan D-vitamiinin saantisuositukset olivat myös riittämättömät. Eli useimmat lapsista (= nykyisistä äideistä tai nuorehkoista isoäideistä) kärsivät kasvuaikanaan D-vitamiinin puutteesta kaikkine haittoineen. Yksi tekijä oli myös muuttoaalto maalta kaupunkeihin, todennäköisesti rokotuksetkin. Elimistön normaalille immuniteettijärjestelmälle ei enää ollut työtä.

      Jossain dokkarissa etelän maassa (jokin saarivaltio) tummaihoisilla kaupunkiin muuttaneilla astma oli todella yleinen, yleisempi kuin Suomessa. Kun elimistön ei enää tarvinnut hyökätä taudinaiheuttajia vastaan - joita tropiikissa piisaa , se hyökkäsi omaa elimistöä vastaan.

      Eli lapset pihalle ja kesällä paljain jaloin sen sijaan, että näppäillään vain tietokonetta. Nykyään kaikki luonnolliset bakteerit kotoa ja iholta halutaan tappaa desinfektioaineilla. Paljain jaloin liikkuminen ja kaikki likainen on epäillyttävää. Liian steriilissä ympäristössä allergioista ja astmasta ei voi päästä eroon.

      Itse jätin astmalääkkeeni murrosiässä, tosin infektioiden aikaan nuorena aikuisena oireilin. Kasvissyöjä olen ollut 25 v ja siitä vegaani 20 v. Menetin ammattini iho-oireiden vuoksi, käsi-ihottuma on tavallista entisillä atoopikkolapsilla. Nyt vuosien jälkeen olen oireeton, tosin vältän allergeeneja, joille todetusti olen allerginen. Iholääkärithän eivät tähän mennessä ole välttäneet siitä, onko potilas herkistynyt lääke- tai perusvoiteen ainesosille (kiitos Abobase-skandaalin tietoisuus kasvaa). Hoidan itseäni varsin omapäisesti, suhtaudun kielteisesti lääketieteeseen. Kesäisin pyrin viettämään muutaman jakson luonnossa. Luonnon bakteerit ovat ihmiselle hyvin tarpeellisia, sekä mielelle että ruumiille. Toki saan oireita esim. tupakansavusta, mutta mielestäni minulla on oltava oikeus olla myrkyttämättä itseäni sillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      250
      1995
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      82
      1986
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      97
      1671
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      112
      1491
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1171
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1140
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      978
    8. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      962
    9. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      106
      957
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      896
    Aihe